POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

20-04-2020, 11:39

535 pisze:Ponawiam pytanie do naszego łódzkiego ministranta matematyka. Czy mogę nie płacić podatków za swoje nieruchomości? Czy mogę zapłacić składkę zus w wysokości uiszczanej z naszych podatków przez przeciętnego klechę dowolnego wyznania?
Jeśli prowadzisz związek wyznaniowy a Twoje nieruchomości są przeznaczone na cele kultu religijnego to zapewne możesz. ZUSu też nie jeśli opiekę (poza zdrowotną) zapewni Ci Twój związek wyznaniowy bądź Zakon.

Nieruchomości Kościoła nie przeznaczone na cele kultu są objęte podatkiem Jak wszystkie inne.

Prowadzisz taka działalność czy chciałeś po prostu przycwaniaczyć jak ukochany Staszek ?
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
535

20-04-2020, 12:02

Chcialem żebyś nam udowodnił że kościół płaci tak samo jak inni.
Awatar użytkownika
Drone

20-04-2020, 12:24

Czy mogę kupić od gminy grunt na swój nowoczesny kościół z bonifikatą 98%? Koledzy Pacjent i Bloodcult, proszę o wytyczne, dokąd mam się udać.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-04-2020, 12:27

Drone pisze:Czy mogę kupić od gminy grunt na swój nowoczesny kościół z bonifikatą 98%? Koledzy Pacjent i Bloodcult, proszę o wytyczne, dokąd mam się udać.
Ilu mieszkańców gminy będzie z niego korzystać?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

20-04-2020, 12:56

Ja też chętnie kupię. Najlepiej w centrum Krakowa.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

20-04-2020, 13:23

Obrazek
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Triceratops

20-04-2020, 13:25

Obrazek
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

20-04-2020, 15:45

Pacjent pisze:
Drone pisze:Czy mogę kupić od gminy grunt na swój nowoczesny kościół z bonifikatą 98%? Koledzy Pacjent i Bloodcult, proszę o wytyczne, dokąd mam się udać.
To inaczej. Zakładam zakład opieki zdrowotnej, z którego prawdopodobnie będzie korzystać większość mieszkańców gminy. Albo otwieram zakład pracy na 5000 osób. Albo buduję osiedle mieszkaniowe. Poproszę o bonifikatę na grunt taką samą, jaką dostaje Kościół.
Pacjent

20-04-2020, 16:06

Drone pisze:
Pacjent pisze:
To inaczej. Zakładam zakład opieki zdrowotnej, z którego prawdopodobnie będzie korzystać większość mieszkańców gminy. Albo otwieram zakład pracy na 5000 osób. Albo buduję osiedle mieszkaniowe. Poproszę o bonifikatę na grunt taką samą, jaką dostaje Kościół.
To inaczej, bo zakładasz działalność gospodarczą.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Drone

20-04-2020, 16:33

Ale co to za pierdoły w ogóle? Co to ma za znaczenie, czy to jest Kościół, fundacja, pan Zdzisio czy firma? Chodzi o to, że jeden podmiot prawny może dostać bonifikatę na grunt (KK), a inny nie może, bo po prostu nie jest Kościołem katolickim. Jaki jeszcze szpagat zrobicie, żeby wykazać, że KK nie jest choćby w tym względzie uprzywilejowany?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

20-04-2020, 16:35

Pacjent pisze: To inaczej, bo zakładasz działalność gospodarczą.
Sprytne! Jutro rozważę założenie Kościoła Katolickiego.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Drone

20-04-2020, 16:41

To pokazuje, że dyskusja nie ma sensu, jedynie argument brutalnej siły wchodzi w grę. Inaczej cały czas będziemy słuchać, że KK jest dobry, wypaczenia są bardzo nieliczne, odpowiadają za nie jednostki, a nie instytucja, w dodatku jednostki, które zepsuł świat świecki i zlaicyzowany, Kościół pomaga, bez niego przyjdą muzułmanie i tęczowi, stracimy niepodległość, świat zawiśnie na krawędzi, krytycy instytucji kościelnej są niedojrzali i nie wiedzą, o co im chodzi. To jest wstyd, że w XXI wieku musimy użerać się z tym gównem.
Awatar użytkownika
Bloodcult

20-04-2020, 16:50

Nie, Drone, to Ty zakładasz że Kościół jest jedyną instytucją która dostaje bonifikaty. mógłbym się teraz wykpić w twoim stylu i powiedzieć że to mydlenie oczu albo jednostkowy przypadek :)

Jednym z kryteriów jest to czemu grunt ten ma służyć. Inna bonifikatę dostanie market, inną fakryka a jeszcze inną szpital.

Deweloper nie dostanie żadnej bo zwykle generuje zysk a tego żadna gmina nie odpuści.

Zakładam że psa z kulawą nogą ten grunt nie obchodził bo w to że politycy "dali" Kościołowi coś co było cokolwiek warte nie wierzę :)

Jak inaczej nie wytłumaczyć faktu że Kościół nie skupuje gruntów po 2% wartości a potem nie sprzedaje deweloperom z pokaznym zyskiem ? Podobno tacy chciwi, pazerni i tak umieją interesy robić...

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

20-04-2020, 16:51

Drone pisze:które zepsuł świat świecki i zlaicyzowany, .
i gejowska IV kolumna molestująca dzieci
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Drone

20-04-2020, 16:58

Bloodcult pisze: Jak inaczej nie wytłumaczyć faktu że Kościół nie skupuje gruntów po 2% wartości a potem nie sprzedaje deweloperom z pokaznym zyskiem ? Podobno tacy chciwi, pazerni i tak umieją interesy robić...
Tak? To proszę:
https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Ko ... 47947.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Przestań już opowiadać takie słodkie dyrdymały, dostają ziemię, która jest warta miliony, przykłady z brzegu:
https://gs24.pl/za-dzialke-warta-milion ... 1-14238169" onclick="window.open(this.href);return false;
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... radni.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://torun.wyborcza.pl/torun/1,87119 ... ln-zl.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://strajk.eu/krakow-sprzedaje-grun ... osciolowi/" onclick="window.open(this.href);return false;

Nieatrakcyjne grunty? Każdy z nich kupię natychmiast za cenę kościelną.
Pacjent

20-04-2020, 17:17

Żeby było jasne to ja nie jestem zwolennikiem oddawania gruntów za bezcen, czy za darmo, a jedynie za oddawaniem tego co ukradziono.
Awatar użytkownika
Bloodcult

20-04-2020, 17:59

@trojmiasto.pl
No przecież pisze jak byk że za złamanie umowy ma zwrócić bonifikatę :D

@pozostałe artykuły
To kup i postaw Kościół :)
Załóż sobie Kościół NED i wykaz że to światu bardziej potrzebne niż drobnomieszczański księżulo :)

535

20-04-2020, 18:08

Taka sytuacja. Czasy idą ciężkie. Potrzebuję ulokować trochę gotówki. Szukam ziemi, trzy do pięciu hektarów. Jak mogę to załatwić, bo tu mi pierdolą, że muszę być rolnikiem , albo....księdzem? Panowie ministranci jak to jest, że Polak nie może normalnie kupić ziemi w swoim kraju, a ksiądz może?
Awatar użytkownika
Bloodcult

20-04-2020, 18:16

To jest po to aby taki cwaniaczek jak Ty nie sprzedał później tej ziemii niemcom albo żydom :)

Awatar użytkownika
SODOMOUSE

20-04-2020, 18:43

Chyba, że niemiecki żyd :)
ODPOWIEDZ