Mam ppmysła. Jak rusek wejdzie to można wziąć busa i podrzucić chłopaków z tej dyskoteki pod granicę. Zrobią porządek, a potem się ich odwiezie.tomaszm pisze: ↑23-02-2022, 21:56Jeśli chodzi o zaplecze fizyczne to Jankesi słabo stoją. Wiem o czym pisze bo u nas stacjonuje najwieksza grupa Jankesów w kraju. Spotykamy ich kupując pieczywo. W sumie myślałem, że to będą fest chłopaki ale nawet po ryju dostają od miejscowych na dyskotece... No nie tak se wyobraziłem te siły Natowskie:(
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: III Wojna Światowa
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Nord Stream 2 odblokują to się można zastanowić nad odblokowaniem transportów

Guilty of being right
- SODOMOUSE
Chińczyk się czai na Rosję wpizdu, gdy onuce się wykrwawio, wjadą w nich elegancko za pewnie X (kilka?) lat.
Gdzieś w mediach, widziałem mapkę, granica Rus/China, nie pamiętam, czy to był ten region graniczny....
Fakty były takie, ruskie w swojej strefie przejścia granicznego wioski, po kilka tysięcy mieszkańców....prowincja
Chin graniczna, w wielkości PL prawie 40 mln....Chińczyk zje Ruska, jak będzie chciał....w odpowiednim momencie.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Heilongji ... gjiang.svg
https://pl.wikipedia.org/wiki/Heilongjiang
Gdzieś w mediach, widziałem mapkę, granica Rus/China, nie pamiętam, czy to był ten region graniczny....
Fakty były takie, ruskie w swojej strefie przejścia granicznego wioski, po kilka tysięcy mieszkańców....prowincja
Chin graniczna, w wielkości PL prawie 40 mln....Chińczyk zje Ruska, jak będzie chciał....w odpowiednim momencie.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
- rasowy masterfulowicz
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Taka alternatywa? Zresztą niespecjalnie wyjście mają z tym NS (nie mylić z NS Blek Metyl). Jak szkopom dupę przymrozi, to może być jak piszesz. Poproszą o zwrot kasków, wyślą jakieś ze dwa sprawne czołgi, a NS odblokują. Realpolitik, czy jakoś tak to tam nazywają.
Poro
-
- rasowy masterfulowicz
Tylko po co mieszać w to startujące z lotniskowców F 18, gdy do misji SEAD przeciwko A2AD mają F35 startujące z baz w Europie? Chińska bańka antydostępowa, oparta notabene o technologię rosyjską już pokazała swoje możliwości na Bliskim Wschodzie. To samo dzieje się w Syrii, gdzie w trakcie ataku na głowami Rosjan w Hmiejmim fruwały Tomahawki i reakcji nie było żadnej. Dodatkowo przy przeważającej przewadze NATO w powietrzu cała rosyjska OPL byłaby pierwszym celem ataków, podejrzewam, że mieszanych, saturacyjnych dronowo-lotniczych, a dowody jak "skuteczne" są Pancyry to widać było w Syrii i Libanie. To, że Rosjanie niemal co roku wprowadzają kolejne przeciwlotnicze S-ileśtam tez jest IMO dowodem, że ciągle próbują gonić króliczka i wiedzą, że ich systemy nie są równorzędnym przeciwnikiem dla lotnictwa NATO. Po takim preludium byłoby już z górki, w drugiej kolejności na cel poszłyby wyrzutnie rakietowe i artyleria rosyjska. Czołgi, jeśli nadal miałyby ochote wyjechac w pole w takich warunkach to bez ochrony z powietrza długo by nie przetrwały.ozob pisze: ↑23-02-2022, 21:19Przeczy to całkowicie literaturze. Rosji nie są w stanie związać długotrwałym konfliktem na wschodniej falance i to bez udziału dużego komponentu lodowego, bowiem amerykańskie F-18 starujące z lotniskowców z Morza Północnego i Śródziemnego latalyby na granicy zasięgu i musiałby się uzerac z A2AD obejmującego cały Bałtyk, Polskę aż w kierunku Morza Czarnego,Pelson pisze: ↑23-02-2022, 21:01Wyciągając poza nawias konflikt atomowy to są w stanie spokojnie wiązać długotrwałym konfliktem siły Rosji i to bez udziału dużego komponentu lądowego oraz biorąc pod uwage specyfikę teatru pacyficznego- prowadzić wojnę przeciwko Chinom. Te ostatnie nie mają ciągle sił ofensywnych potrzebnych do wyjścia z pierwszego łańcucha wysp. Ich lotniskowce to ciągle prototypy, a J 15 jest oficjalnie uznawany za nielatające gówno, mające problemy ze statecznością. Amerykanie nie muszą nawet atakować Chińczyków na kontynencie, wystarczy im przez najbliższe kilka(naście) lat utrzymanie status quo. A AUKUS plus Japonia tylko tę dysproporcję wzmacnia.
Natomiast Chiny żeby wygrywać z USA wcale nie potrzebują wychdzoc z pierwszego łańcucha wysp. Ich A2AD skutecznie sprawiły, że amerykanskie lotniskowce tam po prostu nie przetrwają. Dlatego podobnie jak w przypadku Europy amerykańskie lotnictwo pokładowe będzie operować na granicy zasięgu. Problem się zwiększa, gdy dorzuci się chińska zdolności "widzenia" poza linia horyzontu i rakiety zdolne niszczyć lotniskowce na dużym dystansie.
Co do Chin, to zdaje się musza narzucić swoje warunki handlowe krajom regionu, a jak mają dotrzeć do cieśniny Malakka, gdy na Morzu Południowochińskim zostaną wystrzelani jak Japończycy swego czasu na Marianach? Wg mnie Chińczycy muszą wyjść na szerokie wody, by przejąć pałeczkę od Amerykanów zabezpieczyciela szlaków morskich. Stąd właśnie ich dramatyczna rozbudowa floty, zwłaszcza lotniskowców oraz rozpaczliwe wręcz rozwijanie J31, by mieć w powietrzu nad morzem coś, co nawiąże walkę z Amerykanami.
Co do rakiet niszczących zespoły floty na podejściu do teatru działań. Najpierw niech Chińczycy zapewnią im zdolność wskazywania celów w czasie rzeczywistym, a potem niech przejdą barierę SM3/SM6.
No nie, nie zgodze się z Twoimi tezami. By wygrać to, co się Chinom zamarzyło trzeba wyjść z bazy domowej. Inaczej będzie to samo co z Hochseeflotte do 1918. Mnóstwo stali, kasy, które w ostateczności skończyło na dnie Scapa Flow.
E: A, Ozob, co do tej samowystarczalności Rosji.
Gaz, ropę, powietrze mają. No racja.
Ale spróbuj u nich z czymś więcej niż podstawowym, słabo przetworzonym produktem.
https://www.purepc.pl/rosyjski-procesor ... zarowujaca
Dlatego właśnie jest taki kwik o te sankcje. Bo cała ich branża nowoczesnych technologii, oparta o techniki mikroprocesorowe, które są obecnie używane w chyba każdej gałezi gospodarki, z każdym dniem embarga odstaje coraz bardziej od Zachodu albo Chin. A światełka w tunelu nie widać.
Ostatnio zmieniony 23-02-2022, 22:21 przez Pelson, łącznie zmieniany 2 razy.
- Ascetic
Przecież to oczywiste. Te, nawet nie pisz, bo wiadomo, jakie chińska, czy tam ruska, huj wie, onuca, wnioski z tego wyciąga.
Ja się tylko zapytam. Jakbyś był niemieckim politykiem, to chciałbyś mieć wyborcę, w postaci zmarzniętego, jak pod stalingradem szkopa?
Poro
-
- rasowy masterfulowicz
Gospodarczo i owszem. Militarnie atom blokuje każdy poważny ruch. Na granicy chińsko-indyjskiej żeby nic głupiego się nie wydarzyło między państwami mającymi broń atomową żołnierze nie mają broni a kije

Celem życia nie jest przeżycie.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
To dobrze, czy źle? Serio pytam, bo poziom geopolitycznej ekspertyzy w temacie dawno mnie przerósł.SODOMOUSE pisze: ↑23-02-2022, 22:01Chińczyk zje Ruska, jak będzie chciał....w odpowiednim momencie.
Kerosene keeps me warm.
-
- rasowy masterfulowicz
Ale przeciez broń atomowa w arsenale nie służy do tego by jej używać. Służy by zerować atom przeciwnika, co sprowadza konflikt między równorzędnymi rywalami do użycia broni konwencjonalnej.*mistrzsardu pisze: ↑23-02-2022, 22:06Gospodarczo i owszem. Militarnie atom blokuje każdy poważny ruch. Na granicy chińsko-indyjskiej żeby nic głupiego się nie wydarzyło między państwami mającymi broń atomową żołnierze nie mają broni a kije![]()
*poza Rosją jedynie. W jej przypadku strategia zakłada użycie atomu taktycznie, taki krótki ostrzał artyleryjski kilkunastoma 4 kT głowicami

-
No i ten pomysł ma sens. Ale tak szczerze ja kurwa nie czaję o co chodzi. Najbardziej elitarna jednostka made in Juesej, chłopaki dziennie od 16 piją piwko . Co przyjeżdżam pod hotel Alhar u nas w Lublińcu, bo coś tam mam do załatwienia to chłopaki mi krzyczą przy piwko Hay Tommy. Jeśli to ta elitarna jednostka to z ruskimi będziemy mieli przejebane,.535 pisze: ↑23-02-2022, 21:59Mam ppmysła. Jak rusek wejdzie to można wziąć busa i podrzucić chłopaków z tej dyskoteki pod granicę. Zrobią porządek, a potem się ich odwiezie.tomaszm pisze: ↑23-02-2022, 21:56Jeśli chodzi o zaplecze fizyczne to Jankesi słabo stoją. Wiem o czym pisze bo u nas stacjonuje najwieksza grupa Jankesów w kraju. Spotykamy ich kupując pieczywo. W sumie myślałem, że to będą fest chłopaki ale nawet po ryju dostają od miejscowych na dyskotece... No nie tak se wyobraziłem te siły Natowskie:(
Doom the dark ages. Sesja trwa.
- ozob
- zahartowany metalizator
Tak, na pewno będzie teraz włączyć ta europejska wersja rosyjskiej młodzieży co w 2014. Tak. XD535 pisze: ↑23-02-2022, 21:52Chłopcy myślą, że ruskie dzieci rozsiane po całej Europie spierdolą do dierewienki i będą z matkami kuszać ziemniaki. Z jednej miski. Bo tatusiom zamarzył się konflikt totalny. Po to by....zająć Europę do której mają właściwie swobodny dostęp. Zupełnie jak w tym żarcie o kradzieży cysterny spirytu...Może uciekną do chin? Pingpongi tylko na to czekają.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- rasowy masterfulowicz
Zgadza się. Dlatego właśnie niektórzy eksperci w USA proponują wojnę prewencyjną, gdy jeszcze przewaga jest odpowiednio duża.mistrzsardu pisze: ↑23-02-2022, 21:32No właśnie nie. Czas gra na korzyść Chin, USA słabną z każdym rokiem. Taka prozaiczna sprawa jak zdrowy rekrut zaczyna być problemem.
Takie wojny opiumowe, tylko kanonierki trochę jakby większe.
- ozob
- zahartowany metalizator
SODOMOUSE pisze: ↑23-02-2022, 22:01Chińczyk się czai na Rosję wpizdu, gdy onuce się wykrwawio, wjadą w nich elegancko za pewnie X (kilka?) lat.

"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- bartwa
Zrezygnowanie z energii jądrowej na rzecz ruskiego gazu zakrawa na zdradę stanu. Można powiedzieć, że to fryce stworzyły Putina.
PLASTIK NIE JEST METALEM
-
tomaszm pisze: ↑23-02-2022, 22:16No i ten pomysł ma sens. Ale tak szczerze ja kurwa nie czaję o co chodzi. Najbardziej elitarna jednostka made in Juesej, chłopaki dziennie od 16 piją piwko . Co przyjeżdżam pod hotel Alhar u nas w Lublińcu, bo coś tam mam do załatwienia to chłopaki mi krzyczą przy piwko Hay Tommy. Jeśli to ta elitarna jednostka to z ruskimi będziemy mieli przejebane,.535 pisze: ↑23-02-2022, 21:59Mam ppmysła. Jak rusek wejdzie to można wziąć busa i podrzucić chłopaków z tej dyskoteki pod granicę. Zrobią porządek, a potem się ich odwiezie.tomaszm pisze: ↑23-02-2022, 21:56Jeśli chodzi o zaplecze fizyczne to Jankesi słabo stoją. Wiem o czym pisze bo u nas stacjonuje najwieksza grupa Jankesów w kraju. Spotykamy ich kupując pieczywo. W sumie myślałem, że to będą fest chłopaki ale nawet po ryju dostają od miejscowych na dyskotece... No nie tak se wyobraziłem te siły Natowskie:(
Jestem tu widoczny z diabełkiem pośrodku. Amerykańscy żołnierze są u nas napierdoleni jak szmaty. Nie wiem kto trzyma nad tym piecze. Ale prawda jest taka ,że chłopaki u nas nie trzeźwieją. Jeśli u nas mamy elitę to kurwa jak ruskie wjadą to nas mogą z tymi Amerykańcami zdmuchnąć z planszy..........Wygląda to bardzo źle....
Tak swoją drogą -dlaczego wojsko amerykańskie śpi po hotelach i prywatnych domach a nie na terenie jednostki wojskowej? Asymilują się z ludnością ale to na pewno nikomu nie pomaga. Ja zawsze myślałem ,że wojsko to eltirana sprawa. Dla mnie to jest mega dziwne...
Ostatnio zmieniony 23-02-2022, 22:42 przez tomaszm, łącznie zmieniany 2 razy.
Doom the dark ages. Sesja trwa.
- Ascetic
Bez przesady. Sprawa likwidacji atomu to jest sprawa ostatnich lat. 2? 3? Gruzja/ Osetia to 2008 rok. Więc słaba koincydencja czasowa. Co nie zmienia sytuacji, że wyczyny dieLinke, po jednej stronie, czy AfD po drugiej, kompromitują niemiecką politykę. Wpuszczenie do polityki ruskich śpiochów, daje takie efekty, i jest to główna przewina. U nas z tego powinno się też wyciągnąć wnioski i te podludzie co tytułują putlera per JE, powinny być ... wiadomo co. Tak jak tutaj 3 ruskie trolle też powinno się wyjebać na zbity pysk.
Jakbym szukał gdzieś to bardziej u amerykańców. Arabską Wiosnę Ludów byli w stanie ogarnąć. Egipt sobie poukładali. Ruskim faszystom dali pożyć i mamy.
Poro
Po pierwsze chyba wyraźnie napisałem o konflikcie totalnym. Nie czujesz różnicy? Tak z ciekawości, bo widzę, żeś w sztuce wojennej biegły. Rozumiem, że jak rusek wejdzie to niezwłocznie wsiadasz w samolot i stawiasz się by bronić ojczyzny?ozob pisze: ↑23-02-2022, 22:18Tak, na pewno będzie teraz włączyć ta europejska wersja rosyjskiej młodzieży co w 2014. Tak. XD535 pisze: ↑23-02-2022, 21:52Chłopcy myślą, że ruskie dzieci rozsiane po całej Europie spierdolą do dierewienki i będą z matkami kuszać ziemniaki. Z jednej miski. Bo tatusiom zamarzył się konflikt totalny. Po to by....zająć Europę do której mają właściwie swobodny dostęp. Zupełnie jak w tym żarcie o kradzieży cysterny spirytu...Może uciekną do chin? Pingpongi tylko na to czekają.
-
- rasowy masterfulowicz
To element porozumienia rosyjsko-niemieckiego. Niemcy mają dilować rosyjskim gazem na całą Europę.
Celem życia nie jest przeżycie.