III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: III Wojna Światowa

08-04-2022, 16:47

empir pisze:
08-04-2022, 16:31
Medard pisze:
08-04-2022, 15:48
Rosjanie, którzy mieszkają w Ukrainie, dzwonią do swoich rodzin w Rosji i opowiadają, co się tak naprawdę dzieje. O bombardowaniach, o zbrodniach. I rodziny nie wierzą własnym krewnym, ale państwowej telewizji. Dlaczego?
Wierzą propagandzie. Ona ma ogromną siłę rażenia. I to jest kolejne przestępstwo reżimu Putina - stworzenie tego ohydnego systemu, który bardzo podzielił rosyjskie rodziny.

I nawet córka nie jest się w stanie przebić do własnych rodziców z tą wiedzą? To wygląda jak zwyczajne odmawianie wiedzy.
Konkretne historie pokazują, że nie mogą się przebić. Ponieważ propaganda daje im bardzo spójny obraz świata i zaszczepia poczucie, że to nie telewizja, tylko wszyscy inni kłamią. A właśnie propaganda jest tą ostoją prawdy i zdrowego rozsądku.
Przecież w PL jest podobnie. Jak masz w rodzinie pisowca to żaden argument do niego nie trafia. On wierzy tylko w to, co usłyszy w TVPiS.
Przecież w sprawie tej wojny powtarzacie dokładnie to co nadaje TVPiS.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

08-04-2022, 16:58

BOLEK pisze:
08-04-2022, 16:33
empir pisze:
08-04-2022, 16:31
Medard pisze:
08-04-2022, 15:48
Rosjanie, którzy mieszkają w Ukrainie, dzwonią do swoich rodzin w Rosji i opowiadają, co się tak naprawdę dzieje. O bombardowaniach, o zbrodniach. I rodziny nie wierzą własnym krewnym, ale państwowej telewizji. Dlaczego?
Wierzą propagandzie. Ona ma ogromną siłę rażenia. I to jest kolejne przestępstwo reżimu Putina - stworzenie tego ohydnego systemu, który bardzo podzielił rosyjskie rodziny.

I nawet córka nie jest się w stanie przebić do własnych rodziców z tą wiedzą? To wygląda jak zwyczajne odmawianie wiedzy.
Konkretne historie pokazują, że nie mogą się przebić. Ponieważ propaganda daje im bardzo spójny obraz świata i zaszczepia poczucie, że to nie telewizja, tylko wszyscy inni kłamią. A właśnie propaganda jest tą ostoją prawdy i zdrowego rozsądku.
Przecież w PL jest podobnie. Jak masz w rodzinie pisowca to żaden argument do niego nie trafia. On wierzy tylko w to, co usłyszy w TVPiS.
kolejny z wypranym m...
Nie. Nie oglądam pisowskich ścieków.
Awatar użytkownika
trup

08-04-2022, 17:28

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

08-04-2022, 18:40

Film z Mariupola i dzieło niesławnych Azowców. Tutaj chyba nie było potrzeby nikogo dobijać. Druga strona nie przedstawia podobnych obrazków, tylko jakieś rzuty zza czołgów i BWP. Filmów przedstawiających to, co się tam wyprawia z cywilami, nie będę wklejał, bo i nie szukałem ich - jakiś szczątkowy instynkt samozachowawczy względem własnego zdrowia psychicznego jeszcze posiadam.

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
bartwa

08-04-2022, 18:50

Na pewno dużo większe są szanse na śmierć na tej wojnie dla ruskich żołnierzy, niż ukraińskich. Nie dziwię się niskiemu morale kacapów. Bardzo bym nie chciał walczyć z Ukraińcami na ich ziemi.
Nasum

08-04-2022, 18:53

Nie udzielam się zbyt często w tym temacie, bo łatwo jak widzę wytrącić się z równowagi i walczyć ze sobą za pomocą klawiatury.... Ale jak zobaczyłem krótkie filmiki z dworca w Kramatorsku, zabite dzieci, albo jak przeczytałem opowieść którą zaprezentował Prometheus, to mimo wszystko kilka mocnych kurew i innych słów powszechnie uważanych za wulgarne w kierunku ruskich sołdatów automatycznie ciśnie się na usta....

Kurwa mać, że pozwolę sobie w ten sposób ulżyć, wojna w Czeczenii była dzika, odległa, działo się to wszystko niemal w orientalnych okolicach, gdzie bezwzględność kaukaskich górali była wyssana z mlekiem matki, to było jakieś takie niepojęte, ale zbyt odległe, , zbyt mgliste, za mało namacalne... Poza tym, to było 20 lat temu...wydawać by się mogło, że rosja się jakoś uczłowieczyła, ustabilizowała, czasy kryzysu minęły, coś tam się kurwa zmieniło... A tu wielki chuj, powrót do przeszłości. Mamy atom i go użyjemy, więc robimy co chcemy i możecie nam skoczyć - taka chyba logika im przyświeca. Styl prowadzenia wojny rodem z Ruandy czy innego Kongo - propaganda ruska przyćmiła już tą goebelsowską....

Rozumiem słowa które tonują emocje - poczekajmy, zbierzmy dowody, ustalmy winnych, wykluczmy prowokacje, bo skoro padają takie oskarżenia, to pokażmy że prowokacji nie ma.... Ale jak ktoś broni ruskich, to ręce opadają.... Na fb rekordem jest post pewnego cwela, który pisze o tym, że żełeński chce trzeciej wojny światowej, że wciąga w to cały świat i to on jest prowodyrem wojny, i tym podobny bełkot....
[V]

08-04-2022, 18:55

Konto Varga zawieszone na Twitterze :skandal!
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
bartwa

08-04-2022, 18:58

"Prezydent USA Joe Biden i szef Pentagonu Lloyd Austin zapowiedzieli rozmieszczenie baterii systemu obrony powietrznej Patriot na Słowacji. To reakcja na przekazanie przez Bratysławę systemu S-300 Ukrainie. "Chcę podziękować słowackiemu rządowi za dostarczenie systemu obrony powietrznej S-300 na Ukrainę, czegoś, o co osobiście zwracał się w rozmowach ze mną prezydent (Wołodymyr) Zełenski. Aby umożliwić ten transfer i zapewnić dalsze bezpieczeństwo Słowacji, Stany Zjednoczone przemieszczą amerykański system rakietowy Patriot na Słowację" - ogłosił Biden w oświadczeniu."

Bez komentarza.
Pacjent

08-04-2022, 19:02

Nasum pisze:
08-04-2022, 18:53
Nie udzielam się zbyt często w tym temacie, bo łatwo jak widzę wytrącić się z równowagi i walczyć ze sobą za pomocą klawiatury.... Ale jak zobaczyłem krótkie filmiki z dworca w Kramatorsku, zabite dzieci, albo jak przeczytałem opowieść którą zaprezentował Prometheus, to mimo wszystko kilka mocnych kurew i innych słów powszechnie uważanych za wulgarne w kierunku ruskich sołdatów automatycznie ciśnie się na usta....

Kurwa mać, że pozwolę sobie w ten sposób ulżyć, wojna w Czeczenii była dzika, odległa, działo się to wszystko niemal w orientalnych okolicach, gdzie bezwzględność kaukaskich górali była wyssana z mlekiem matki, to było jakieś takie niepojęte, ale zbyt odległe, , zbyt mgliste, za mało namacalne... Poza tym, to było 20 lat temu...wydawać by się mogło, że rosja się jakoś uczłowieczyła, ustabilizowała, czasy kryzysu minęły, coś tam się kurwa zmieniło... A tu wielki chuj, powrót do przeszłości. Mamy atom i go użyjemy, więc robimy co chcemy i możecie nam skoczyć - taka chyba logika im przyświeca. Styl prowadzenia wojny rodem z Ruandy czy innego Kongo - propaganda ruska przyćmiła już tą goebelsowską....

Rozumiem słowa które tonują emocje - poczekajmy, zbierzmy dowody, ustalmy winnych, wykluczmy prowokacje, bo skoro padają takie oskarżenia, to pokażmy że prowokacji nie ma.... Ale jak ktoś broni ruskich, to ręce opadają.... Na fb rekordem jest post pewnego cwela, który pisze o tym, że żełeński chce trzeciej wojny światowej, że wciąga w to cały świat i to on jest prowodyrem wojny, i tym podobny bełkot....
Przypominam, że w celu wywołania wojny czeczeńskiej służby Putina wysadziły parę bloków na rosyjskich osiedlach. Tam nikt nie liczy się ludźmi.
Co do Żeleńskiego to przecież oficjalnie mówi, że chciałby udziału NATO w tej wojnie. Co to oznacza, zwłaszcza dla nas, nie muszę chyba pisać.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Ascetic

08-04-2022, 19:05

Po spacerku wracam, myślę, oo jaki spokój > typa wyjebali, a ten znów swoje ....
Poro
bartwa

08-04-2022, 19:06

Upewnij się, aby mój syn nie poszedł do wojska — poprosił ruski żołnierz walczący w Ukrainie. — Kiedy zaczną pobór, powiedz mamie, aby poprosiła wujka Gienia, aby znalazł sposób — odpowiada żołnierz. — Powiedz mu, że ma zrobić wszystko, żeby nie został wcielony do ruskiego wojska! To będzie moja ostatnia wola... to, czego chcę – powiedział żołnierz.

Awatar użytkownika
Medard

08-04-2022, 19:15

Dawno nie było, kolejny zdjęty, tym razem Aleksandr Biespałov,
dowódca 59 gwardyjskiego pułku czołgów

Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
uglak

08-04-2022, 20:25

bartwa pisze:
Upewnij się, aby mój syn nie poszedł do wojska — poprosił ruski żołnierz walczący w Ukrainie. — Kiedy zaczną pobór, powiedz mamie, aby poprosiła wujka Gienia, aby znalazł sposób — odpowiada żołnierz. — Powiedz mu, że ma zrobić wszystko, żeby nie został wcielony do ruskiego wojska! To będzie moja ostatnia wola... to, czego chcę – powiedział żołnierz.

Ktoś wrzucił tłumaczenie większego kawałka rozmowy:
Obrazek
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Sybir

08-04-2022, 20:36

Tymczasem piątek na polskim ćwierkadle:

Obrazek
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
bartwa

08-04-2022, 20:58

uglak pisze:
08-04-2022, 20:25
bartwa pisze:

Ktoś wrzucił tłumaczenie większego kawałka rozmowy:
Obrazek
Są tu różne filmy wrzucane, ale chyba nic mnie tak nie ujęło, jak ta rozmowa. Nie wzruszyło, ale ujęło, jakbyś dostał z zaskoczenia z piachy w brzuch. Albo jakby ktoś cię ścisnął za jaja i nie chciał puścić.
Awatar użytkownika
Ascetic

08-04-2022, 21:01

Dziewczynka w wieku mojego kochanego dziecka. Kramatorsk. 08.04.2022.

Obrazek

Jak jeszcze kurwa, śmieć, parówa pierdolona w dupę niejaki: pacjent zacznie pierdolić te swoje kacapskie troll bełkoty, będzie tutaj sajgon.

- film z twittera usunięty z wrzuty postowej, bo kacapski przypis do niego był -
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

08-04-2022, 21:16

Kramatorsk. 08.04.2022

Poro
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

08-04-2022, 21:20

Jakoś skurwiałe śmiecie w postaci Pacjenta i ozoba nagle przymknęły pizdy. Ciekawe kiedy znowu się odezwą jakby nigdy nic.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

08-04-2022, 21:22

jakbyś puścił filmik o tym jak Ukraińcy rozpieprzaja ruskich to zaraz byłby komentarz "Skurwysyny", a tak to jakoś umilkli.....
Awatar użytkownika
Ascetic

08-04-2022, 21:25

Nerwowy pisze:
08-04-2022, 21:20
Jakoś skurwiałe śmiecie w postaci Pacjenta i ozoba nagle przymknęły pizdy. Ciekawe kiedy znowu się odezwą jakby nigdy nic.
Zwinęli pizdy, bo ich kacapscy mocodawcy dzisiaj przedawkowali z ludobójstwem. Jutro zaczną "sprawdzać" i "obiektywnie zadawać pytania, zgodnie ze swoimi poglądami".
Ostatnio zmieniony 08-04-2022, 21:38 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
ODPOWIEDZ