SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

Re: SARS-CoV-2

22-02-2021, 14:07

Jak już coś to pandemia, na którą w skali Polski zmarło w ciągu roku 0,11% populacji, a drugie tyle ubiła sluzba zdrowia skupiająca się na tylko na Covid-19.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
535

22-02-2021, 14:11

ozob pisze:
22-02-2021, 13:35
Rozczarowujesz mnie. Taki wyszczekany jesteś, a masz problem ze spójnym przedstawieniem tego, o co co chcesz spytać. Zachecam raz jeszcze. Jeżeli jednak cię to przerasta to po co to ciągniesz? (:
Pytanie jest powyżej. Masz problem nie tylko ze spójnością, ale także z obsługą forum oraz z czytaniem. Widzę, że chcesz bym odpuścił. Słusznie. Nie wiem, czy mógłbyś się bardziej skompromitować.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

22-02-2021, 14:15

Cyferki - "nie zadam pytania, bo wszystko co mam we lbie rozjebalem w kilku postach. Domysl się o co mi dokładnie chodzi. Jeżeli źle się domyslisz to cię wypunktuje, że nie rozumiesz". Kurtyna. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

22-02-2021, 14:20

ozob pisze:
22-02-2021, 14:07
Jak już coś to pandemia, na którą w skali Polski zmarło w ciągu roku 0,11% populacji, a drugie tyle ubiła sluzba zdrowia skupiająca się na tylko na Covid-19.
Ubiła, hehe, jeszcze pewnie z premedytacją.. i - 0,11% wynikające z tych twoich tabelek i wykresów nie wiadomo skąd powyciąganych i przez kogo rysowanych.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

22-02-2021, 14:22

Ile zmarło rodaków na Covid-19?
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

22-02-2021, 14:27

Masz oficjalne dane to wiesz ile. W każdej chwili możesz sobie sprawdzić. Ponadto masa jest ukrytych covidowych zgonów nie potwierdzonych. bo nie byli testowani. Bo u nas w kraju się nie testuje, tylko prowizorke tego robi i robiło.
535

22-02-2021, 14:29

ozob pisze:
Cyferki - "nie zadam pytania, bo wszystko co mam we lbie rozjebalem w kilku postach. Domysl się o co mi dokładnie chodzi. Jeżeli źle się domyslisz to cię wypunktuje, że nie rozumiesz". Kurtyna. (:
Chłopcze. Przynajmniej trzy razy zadałem proste pytanie załączając opis. Nicram nie miał problemu żeby odpowiedzieć natychmiast. Mam nadzieję, że ty jako specjalista od wirusów też dasz radę. Może ci ktoś zacytuje?
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

22-02-2021, 14:47

Mariusz Wędliniarz pisze:
Masz oficjalne dane to wiesz ile. W każdej chwili możesz sobie sprawdzić. Ponadto masa jest ukrytych covidowych zgonów nie potwierdzonych. bo nie byli testowani. Bo u nas w kraju się nie testuje, tylko prowizorke tego robi i robiło.
70 tys. zgonów było nadmiarowych w porowaniu z 2019 rokiem. Na Covid-19 zmarło ~40k.
535 pisze:
ozob pisze:
Chłopcze. Przynajmniej trzy razy zadałem proste pytanie załączając opis. Nicram nie miał problemu żeby odpowiedzieć natychmiast. Mam nadzieję, że ty jako specjalista od wirusów też dasz radę. Może ci ktoś zacytuje?
No to zadaj to proste pytanie i nie powołuj się na Nikosia. Czy może to pytanie jest za proste i zdałeś sobie sprawę, że wybierasz się z motyką na księżyc? (:
535

22-02-2021, 14:52

ozob pisze:
70 tys. zgonów było nadmiarowych w porowaniu z 2019 rokiem. Na Covid-19 zmarło ~40k.
535 pisze:
ozob pisze:
No to zadaj to proste pytanie i nie powołuj się na Nikosia, który robi pałe swoim koleszkom. Czy może to pytanie jest za proste i zdałeś sobie sprawę, że wybierasz się z miotłą na księżyc? (:
To niepokojące. Udawanie debila wychodzi ci naturalnie. I nie pochlebiaj sobie. Wcale mnie nie cieszy , że się ośmieszasz. Żaden sukces. Powyżej masz pytanie z krótkim opisem. Przewiń i odpowiedz jednym zdaniem. Nie bądź ciota.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

22-02-2021, 15:49

ozob pisze:
No i teraz weż poprawkę tak jak pisałem, że u nas w kraju testowanie było i jest skandalicznie małe w porównaniu do innych krajów w Europie. Ludzie z covidem nie byli wykrywani. Masa ludzi nie było zdiagnozowana i umierała. Ta nadwyżka zgonów jest u nas chyba też jedna z najwyższych w porównaniu do innych krajów z tego co pamiętam. Podejrzewam, że z tych 30 tysięcy dodatkowych na covida umarła spokojnie połowa, albo i więcej. Na lubelszczyżnie w niektórych miasteczkach w listopadzie w szpitalach brakowało tlenu dla chorych i na szybko budowali zbiorniki przy szpitalach. Władze przespały zupełnie wakacje i za to powinni trafić do pierdla do końca życia. Byli zupełnie nie przygotowani. Nie zdiagnozowane raki i inne nie leczone choroby? To dopiero wyjdzie w tym roku i w następnych.

I teraz pomyśl sobie, że nie było by wprowadzanego żadnego lockdownu i ludzie w najlepsze zarażali by się masowo. To była by masakra i rozjebał by się już do reszty system opieki zdrowotnej. Tu nie trzeba być nie wiadomo jakim myślicielem żeby do tego dojść. Ale nie, najlepiej wszystko negować w zaparte.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

40-parolatek nie potrafi sformułować prostego pytania. Serio? Wyjdź z tej piaskownicy! Nalegam. (:

W sumie to zadziwaja mnie 40-latkowie tego forume. Lizanie czaszek spoko. Pedofilia u blackmetalowcow spoko. Palenie kosciolow w Norwegii spoko. Zabójstwa w BM spoko. Ludzie cieszący się słoneczna pogoda? Wszyscy zginiemy. (:
535

22-02-2021, 16:03

ozob pisze:
40-parolatek nie potrafi sformułować prostego pytania. Serio? Wyjdź z tej piaskownicy! Nalegam. (:

Pewnie. Lepiej udawać debila, niż wykazać się posiadaniem jaj. No cóż. Nie jestem zaskoczony. No ale masz skoro nie potrafisz znaleźć. Napisz dlaczego w tym sezonie jest niemal o połowę mniej przypadków grypy i zarazy łącznie w stosunku do sezonu poprzedniego. I dodatkowo odpowiedz dlaczego tak dobrze wychodzi ci udawanie debila?
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

22-02-2021, 16:23

ozob pisze:
22-02-2021, 12:30
Prodi pisze:
22-02-2021, 11:56
Jeśli noszenie maseczek w miejscach publicznych to rzeczywiście jedna ze skuteczniejszych metod walki z pandemią COVID-19, to nie mam dobrych wieści: nie tylko bantustańczycy pielgrzymujący co łykend do Zakopanego mają to w dupie, po wczorajszym 3 godzinnym spacerze z żoną i dziećmi (Kraków, okolice Parku Lotników) nie mam żadnych złudzeń - co 5 osoba może miała maskę, reszta dumnie kroczyła bez. Antycovidianie Wyklęci kurwa się znaleźli. Dlaczego przyszło mi żyć w tej Krainie Pustostanu Myślowego...

Po chuj żeś z domu wychodził? (:
ozob pisze:
W sumie to zadziwaja mnie 40-latkowie tego forume. Lizanie czaszek spoko. Pedofilia u blackmetalowcow spoko. Palenie kosciolow w Norwegii spoko. Zabójstwa w BM spoko. Ludzie cieszący się słoneczna pogoda? Wszyscy zginiemy. (:
Niezła z ciebie wariatka Dżesiko:]
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Panopticon
w mackach Zła

22-02-2021, 17:14

Kilka tweetów:

Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-02-2021, 17:46

ozob pisze:
535 pisze:
ozob pisze:
No to zadaj to proste pytanie i nie powołuj się na Nikosia. Czy może to pytanie jest za proste i zdałeś sobie sprawę, że wybierasz się z motyką na księżyc? (:
Mocne słowa jak na gościa, który jest pod butem swojego pana Pakiego.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
nicram

22-02-2021, 17:47

535 pisze:
22-02-2021, 16:03
ozob pisze:

Pewnie. Lepiej udawać debila, niż wykazać się posiadaniem jaj. No cóż. Nie jestem zaskoczony. No ale masz skoro nie potrafisz znaleźć. Napisz dlaczego w tym sezonie jest niemal o połowę mniej przypadków grypy i zarazy łącznie w stosunku do sezonu poprzedniego. I dodatkowo odpowiedz dlaczego tak dobrze wychodzi ci udawanie debila?
Michał, problem jest taki, że on nie udaje. On jest.
Panopticon
w mackach Zła

22-02-2021, 18:09

Modny wirus nie chce się słuchać rządzących:

Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

22-02-2021, 20:35

Teraz to takie modne być antycovidowcem. Bezkompromisowcem mającym wyjebane.. achh, echh, jacy oni kurwa twardzi, jacy silni psychicznie, nie do zajechania, ach.. By porobił warchlak jeden z drugim kilka godzin przy covidach w szpitalu, popatrzył by na to, na te respiratory popodłączane, ludzi konających, to by mu rurka szybko zmiękła. Pierwsze co by po wyjściu zrobił to popierdalał do żabki po hirurgiczną.
Awatar użytkownika
nicram

22-02-2021, 20:37

Myślę, ze rurka by im zmiękła jak trzeba byłoby zmienić pacjentowi pampersa.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

22-02-2021, 21:26

535 pisze:dlaczego w tym sezonie jest niemal o połowę mniej przypadków grypy i zarazy łącznie w stosunku do sezonu poprzedniego
Żeby odpowiedzieć na to pytanie trzeba koniecznie złapać szerszy obraz. Wypada zatem uzmysłowić sobie jak wyglądało raportowanie grypy przed pandemia Covid-19. Lekarze mieli za zadanie raportować przypadki grypy jak i zakazen grypododobnych. Zgłoszenia te opierały się na podstawie oceny klinicznej. Badania w kierunku potwierdzenia grypy lekarze zalecali tylko w szczególnie ciężkich przypadkach wymagających hospitalizacji. Oczywiście, jak informował GIS, nie każdy lekarz zgłasza wszystko przypadki. W dodatku statystyki nie obejmuja tych chorych, którzy nie zdecydowali się na wizytę w przychodni i leczą się w domu.

Powinieneś zauważyć już cyferki, że liczba przypadków grypy i zakazen grypodobnych - a liczy się je razem - opiera się w głównej mierze na wyniku wywiady lekarskiego w przychodni, a nie testów PCR w celu potwierdzenia grypy. Czy zmieniło się coś w czasie pandemii? Sposób raportowania z pewnością nie, ale już wizyta u lekarza online wiązała się z testem na Covid-19. Część osób mając symptomy nie zgłaszała się do lekarza chcąc uniknąć kwarnatnny. Liczbe chorych na grypę zredukowal też dystans społeczny, ograniczenia w przemieszczaniu, zamknięte szkoły, uczelnie, restauracje, hotele, bary itd. Słowem lockdown i w szczególności ten pierwszy, który był bardziej restrykcyjny niż drugi i ludzie uczestniczyli w dużo mniejszej ilości interakcji face to face w porównaniu z czesem przed pandemia. To musiało wpłynąć na zachorowalność na grypę, która ma R0=1,3.

Tobie, Mariusz Wędliniarz, odpowiem później, bo poruszyłeś kilka ciekawych wątków.
Zablokowany