Ojczyzna

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: Ojczyzna

09-02-2018, 11:24

Ketler pisze:Ograniczenia prędkości też są tylko dla lewackich pedałów?
No przecież to oczywiste. Nie będzie mi jakiś chuj dyktował jak mam jeździć. Trzeba mieć jaja.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

09-02-2018, 11:53

Hatefire pisze:
Ketler pisze:Ograniczenia prędkości też są tylko dla lewackich pedałów?
No przecież to oczywiste. Nie będzie mi jakiś chuj dyktował jak mam jeździć. Trzeba mieć jaja.
-:)
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

09-02-2018, 11:56

Ktoś mnie wzywał? Tu lewacki pedał.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
TheDude

09-02-2018, 15:44

Jaka kurwa ojczyzna, do chuja wacława ?
535

09-02-2018, 15:50

Ketler pisze:
535 pisze:Lewackie pedały na drodze w kraju cebulą sypiącym? Zapraszam do oglądania.

[youtube][/youtube]
Ograniczenia prędkości też są tylko dla lewackich pedałów?
Dlaczego pytasz, gdzieś tak napisałem?
Ketler
zaczyna szaleć

09-02-2018, 16:25

535 pisze:
Ketler pisze:
535 pisze:Lewackie pedały na drodze w kraju cebulą sypiącym? Zapraszam do oglądania.

[youtube][/youtube]
Ograniczenia prędkości też są tylko dla lewackich pedałów?
Dlaczego pytasz, gdzieś tak napisałem?
Mijasz ludzi jadących ładnie rzędem, jak tyczki. Opis filmu to lewackie pedały na drodze w kraju cebylą sypiącym? To już sam nie wiem czy ograczenie jest do 130, a te lewackie pedały jada na zlosc krolowi szos 70, czy po prostu masz w dupie przepisy
535

09-02-2018, 17:01

Ketler pisze:
Mijasz ludzi jadących ładnie rzędem, jak tyczki. Opis filmu to lewackie pedały na drodze w kraju cebylą sypiącym? To już sam nie wiem czy ograczenie jest do 130, a te lewackie pedały jada na zlosc krolowi szos 70, czy po prostu masz w dupie przepisy
Nie ja, to nie mój film. Żartujesz, prawda? Napisz, że żartujesz.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

09-02-2018, 17:05

Ktoś tu chyba znalazł prawo jazdy w czipsach ;)

Trudno się zatem dziwić, że tak dużo ludzi ginie w wypadkach na polskich autosradach skoro tylu "kierowców" nie ogarnia takich podstaw jak ruch prawostronny.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Ketler
zaczyna szaleć

09-02-2018, 17:07

535 pisze:
Ketler pisze:
Żartuje z czym?
535

09-02-2018, 17:13

Ketler pisze:
535 pisze:
Ketler pisze:
Żartuje z czym?
Opisujesz coś czego na tym filmie nie ma. Jest za to przedstawiona klasyczna i uporczywa jazda lewym pasem i prawie wszyscy jadący ładnie rzędem powinni dostać po pięknym mandacie wraz pakietem punktów. Wspominasz coś o prędkości. Przepraszam, a skąd wiesz z jaką prędkością poruszają się pojazdy na tym obrazku. Liczyłeś, czy strzelasz?
Ketler
zaczyna szaleć

09-02-2018, 17:21

535 pisze: Opisujesz coś czego na tym filmie nie ma. Jest za to przedstawiona klasyczna i uporczywa jazda lewym pasem i prawie wszyscy jadący ładnie rzędem powinni dostać po pięknym mandacie wraz pakietem punktów. Wspominasz coś o prędkości. Przepraszam, a skąd wiesz z jaką prędkością poruszają się pojazdy na tym obrazku. Liczyłeś, czy strzelasz?

Liczyłem liczbe słupków w przedziale czasu :D
535

09-02-2018, 17:27

Masz tutaj kalkulator i sobie policz, a potem napisz co ci wyszło i co o tym myślisz. Zapraszam wszystkich do niezobowiązującego ćwiczenia.

http://kalkulator.jednostek.pl/predkosc-czas-dystans" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

09-02-2018, 17:36

A jakie znacznie to ma w ogóle? Chyba, że ktoś jest tak niedojebany, że myśli, że poruszanie się z maksymalną, dopusczalną prędkością zwalnia go z obowiązku poruszania się prawą stroną jezdni. Ale przecież nikt nie jest aż tak głupi, co?
535

09-02-2018, 17:39

Jak sam widzisz ma znaczenie, bo zwykle właśnie takie są reakcje, że na pewno ktoś zapierdalał bez pojęcia. Zresztą to zostało zasugerowane. Tutaj mamy sielankę. Warunki dobre, droga sucha, ruch właściwie niewielki. Pozostało jeszcze rozwiązać kwestię prędkości.
535

11-02-2018, 04:30

Hatefire pisze:
wp.pl pisze:
Byłem w waszym kraju i po tym, co zobaczyłem na drogach, byłem po prostu przestraszony - mówi WP Bard Morten Johansen, ekspert Norweskiej Rady Bezpieczeństwa Drogowego. Uważa, że tylko surowe kary finansowe i odbieranie praw jazdy powstrzymają piratów drogowych, a ocalą tysiące polskich ofiar wypadków.

Norwegowie opublikowali własne, sensacyjnie dobre statystyki wypadków drogowych. Przez cały rok ginie tam mniej osób, niż w Polsce podczas miesiąca.

Oprócz wysokich kar za przekroczenie prędkości, norweskie przepisy definiują coś takiego jak agresywny styl jazdy. To m.in. niebezpieczne wyprzedzanie, jazda na zderzaku, czyli bez zachowania bezpiecznej odległości, a także ostre przyspieszanie i hamowanie na terenie miast.

W ten sposób Norwegia stała się najbezpieczniejszym krajem dla kierowców w Europie. W całym 2017 roku zginęło tam jedynie 107 osób (w Polsce 2,8 tys.ofiar śmiertelnych, a ok. 39 tys. rannych).

Przypomnijmy, że co roku na polskich drogach ginie kilkadziesiąt najmłodszych pasażerów - w 2016 roku zginęło 72 dzieci, a ponad 2,6 tys. zostało rannych. Dla porównania w Norwegii nie zginęło ani jedno dziecko.
https://wiadomosci.wp.pl/norwescy-ekspe ... 119404161a" onclick="window.open(this.href);return false;

Jebane lewackie pedały nie potrafią jeździć szybko ale bezpiecznie to zazdroszczą.

Nie będzie Norweg pluł nam w twarz
i passata TDI nam spowalniał
Masz świadomość, że komentujesz coś o czym prawdopodobnie nie masz pojęcia. Fakty bowiem są takie, że przeciętny Janusz w pełnoletnim pasku, miałby duży problem, by dorównać przeciętnej Lise w czymkolwiek, na wąskich krętych drogach. I właśnie często jest to wspomniana przez oburzonego pana Norwega jazda na zderzaku. W Norwegii, nie we Włoszech, czy Francji. To jedna sprawa. Druga natomiast i podstawowa, że średnie prędkości przejazdu w całej Skandynawii są zdecydowanie wyższe niż w kraju cebuli. Wynika to przede wszystkim ze specyfiki tamtych dróg i krajów. Z lepszego wyszkolenia kierowców. Co by nie mówić, lepszych samochodów. Rozpierdalajacy jest mit o powszechnej wolnej jeździe, o wszechobecnych radarach, o paraliżującym strachu przed wysokimi mandatami, o horrendalnych opłatach za drogi. Ciekawe, że za ostatnie sezony nie dostałem ani jednego rachunku za przejazd płatną drogą, za wjazd do miasta, o mandacie nie wspominając. Pewnie miałem znowu szczęście. Ja to w ogóle szczęśliwy człowiek jestem, wbrew krążącym, tu i ówdzie pogłoskom.

Taki przykład. Z życia wzięty. Jadę na festiwal. Czasu mam niewiele. Pięć godzin. Pińcet kilometrów do zrobienia. Warunki bdb, droga prosta, sucha, prawie pusta. Jak to w Szwecji. Biorę sobie margines, nie plus dziesięć jak zwykle, ale plus dwadzieścia. Na własne świadome ryzyko, że gdzieś w środku lasu dopadnie mnie milicyjny patrolus, albo przyjebię w jakiegoś zwierzaka, bo człowieka przy drodze poza miejscowością nie ma szans tam spotkać. Przynajmniej o tej porze roku. Więc jadę jakieś 100 w porywach do 120 w zależności od ograniczenia. Tak. Czasem na zwykłej drodze można jechać w Szwecji stówką. I co się dzieje? Dojeżdża mnie jeden. Myślę, dobra nasza, wóz bogaty, powiozę się za nim trochę. Polonez serwisowany, powinien dać radę. Przy 140 odpuszczam, okazja znika za zakrętem. No cóż, aż tyle na mandaty nie mam, a Poldek nie Ferrari. I tak od pueblo do pueblo, od bogatego wozu do następnego jeszcze bogatszego. Dopiero na autostradzie moja taktyka zaczyna działać, a towarzystwo jedzie w miarę zgodnie z obowiązującymi ograniczeniami. Także proszę o fakty, nie o mity.

Nie zrównujmy pospolitej głupoty ze sprawną jazdą, a żółwiego tempa z bezpieczeństwem. To po prostu tak nie działa. Zbyt wiele czynników decyduje o bezpieczeństwie na drogach. Porównywanie Skandynawii z krajem cebuli i mirabelki jest kuriozalne i ja się wcale nie dziwię, że ten facet zeznaje, że się boi. Ja też bym się bał w Bangladeszu. Szkoda tylko, że pierdoli, poruszony wypadkiem, bo z doświadczenia wiem, że ta jazda u nich różnie wygląda i tam też trafiają się agresywni frustraci, machający rękami , wpychający się do bagażnika, a na statystykach nie do końca można tutaj polegać. Pozdrawiam. Wasz Wuj.
Heretyk

11-02-2018, 16:27

Nerwowy pisze:A jakie znacznie to ma w ogóle? Chyba, że ktoś jest tak niedojebany, że myśli, że poruszanie się z maksymalną, dopusczalną prędkością zwalnia go z obowiązku poruszania się prawą stroną jezdni. Ale przecież nikt nie jest aż tak głupi, co?
nie no, są tacy. bez wątpienia. to w ogóle jest temat rzeka. zresztą ile razy już wałkowaliśmy różne patologie związane z tym tematem

ja tam nie jestem żadnym ekspertem ani mistrzem kierownicy; uważam się za zupełnie przeciętnego kierowcę, starającego się jeździć w miarę bezpiecznie i tylko tyle, ale czasem mi się wydaje, że tak co trzeci/czwarty użytkownik dróg w tym kraju nie powinien w ogóle otrzymać prawka
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

15-02-2018, 21:26

[youtube][/youtube]

Co te dzieciaki, nawet się potrącić nie dadzo.
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

15-02-2018, 21:45

Nerwowy pisze:[youtube][/youtube]

dobrą robotę zrobili rodzice.
takie filmy powinni pokazywać dzieciom na lekcjach techniki. z informacją/ adnotacją:. dzieci, bądźcie mądrzejsze od debili.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

16-02-2018, 09:03

EatMyFuck pisze:
Nerwowy pisze:[youtube][/youtube]

dobrą robotę zrobili rodzice.
takie filmy powinni pokazywać dzieciom na lekcjach techniki. z informacją/ adnotacją:. dzieci, bądźcie mądrzejsze od debili.
Dokładnie! Ewentualnie lekcje z zakresu szeroko pojętego bezpieczeństwa zamiast lekcji religii.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
535

16-02-2018, 13:04

Nie jestem pewien, czy to pomoże. Pewnie nie zaszkodzi, ale... Codziennie w drodze do pracy jadę koło szkoły. Chujowe miejsce, częściowo nie ma chodnika, droga wąska, w trakcie I po opadach kałuże. Jest tam obok zaraz przejście dla pieszych. Objuczone plecakami a'la K2 dzieci często usiłują bezpiecznie przeprawić się na drugą stronę ulicy. ZAWSZE się zatrzymuję i obserwuję kto jedzie z przeciwka. Możecie wierzyć lub nie, ale ci którzy nie stają, zwykle mają na siedzeniach foteliki. Z szaleństwem w oczach wiozą swoje pociechy do szkół i przedszkoli, nie zważając na cokolwiek i kogokolwiek.
ODPOWIEDZ