POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

20-05-2020, 17:07

trup pisze:
20-05-2020, 14:10
No i co?? Ciekawa kampania reklamowa książki. To coś jak "Resortowe Dzieci"?
Omiń ją. Dalej jest o Twoim premierze.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

20-05-2020, 17:09

Pismo rzeczniczki Majchrowskiego ws. krakowskiego dziennikarza Onetu. "Nie śmiałabym sugerować rozwiązania"
https://wiadomosci.onet.pl/krakow/rzecz ... tu/qlvngjc
A tak się w Krakowie walczy z lokalnymi dziennikarzami - oczywiście tymi z mediów ogólnopolskich, bo tych z regionalnych się po prostu olewa i nie udziela im informacji nawet w trybie dostępu do informacji publicznej ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2020, 17:46

Tymczasem dziś ogłoszono audyt w Trójce z powodu listy. Naprawdę Polska to wyjątkowo szczęśliwy i bogaty kraj, gdzie dla było nie było instytucji państwowej, powodem do wydania kasy na audyt jest audycja radiowa z piosenkami.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent

21-05-2020, 18:02

Hatefire pisze:
Tymczasem dziś ogłoszono audyt w Trójce z powodu listy. Naprawdę Polska to wyjątkowo szczęśliwy i bogaty kraj, gdzie dla było nie było instytucji państwowej, powodem do wydania kasy na audyt jest audycja radiowa z piosenkami.
Chcesz państwowego radia czyli urzędu to masz audyt urzędowych procedur.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

21-05-2020, 18:41

Hatefire pisze:
Dzis po poludniu jak wpadlem po kawele, widzialem w polszmacie, ze jakas komisja obradowala na temat sytuacji w trojce :D To juz sie robi jakas komedia. Baron i Kaczkowski wczoraj chyba opuscili okret. Zajebaly prostaki Trojke, teraz bedzie Lisiecki z rana i do wieczora.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

21-05-2020, 19:02

Triceratops pisze:
21-05-2020, 18:41
Hatefire pisze:
Dzis po poludniu jak wpadlem po kawele, widzialem w polszmacie, ze jakas komisja obradowala na temat sytuacji w trojce :D To juz sie robi jakas komedia. Baron i Kaczkowski wczoraj chyba opuscili okret. Zajebaly prostaki Trojke, teraz bedzie Lisiecki z rana i do wieczora.
Tak. Trujka jaka była to była, ale mimo wszystko wolę już słuchać Niedźwieckiego po raz setny puszczającego Brothers in Arms na przemian ze Stairway to Heaven i High Hopes niż sapania tego spasionego knura Semki albo odgłosów wydawanych przez Lisickiego przy okazji wylizywania rowów politykom partii rządzącej goszczących w studiu ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Pacjent

21-05-2020, 19:49

Nerwowy pisze:
21-05-2020, 19:02
Tak. Trujka jaka była to była, ale mimo wszystko wolę już słuchać Niedźwieckiego po raz setny puszczającego Brothers in Arms na przemian ze Stairway to Heaven i High Hopes niż sapania tego spasionego knura Semki albo odgłosów wydawanych przez Lisickiego przy okazji wylizywania rowów politykom partii rządzącej goszczących w studiu ;)
Proste. Semka jest najnudniejszym dziennikarzem jakiego znam. Może nie pieprzy tyłu bzdur co inni, ale tak męczy i sam jest tym zmęczony.
Maruder
w mackach Zła

21-05-2020, 20:15

Listy Niedźwieckiego słuchałem od święta przypadkowo i nużyła straszliwie ale audycji Manna, Kaczkowskiego, Stelmacha, Meta, Barona owszem i kupę różnych poświęconych np. muzyce elektronicznej albo wspanialy Mikrokosmos.

Szkoda, że w takich okolicznościach kończy się epoka Trójki. Choć pewnie kilku z nich jeszcze wróci po przewietrzeniu.
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2020, 21:01

Tak już na serio. Dlaczego ta afera wybuchła? Bo dla wielu ludzi, to było ważne doświadczenie pokoleniowe. Oczywiście można się śmiać z "wychowanych na trójce". No mój ojciec zalicza się do nich. Jako młodzieniec nie miał kasy na płyty sprowadzane z zachodu, to słuchał tego Kaczkowskiego i przesiąkał kultem Pink Floyd. Swoją drogą, że spora część pokolenia narodu wychowała się na tym Pink Floyd to nie jest tak źle, można sobie wyobrazić gorsze opcje. Myślę zresztą, że w takim NRD czy Sojuzie, to by takie radio przyjęli z pocałowaniem ręki. Jasne to był świadomy zabieg władzy, wentyl, żeby rozładować nastroje. Niemniej nie dziwię się kurwicy tych ludzi. Odbiera się im coś, co było dla nich ważne, wspomnienie młodości.

Świetnie to opisał Sutrowski w Krytyce Politycznej (dostępne za free na necie), ja streszczam swoimi słowami i dodatkiem własnych doświadczeń.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Triceratops

21-05-2020, 21:09

Swietnie to tez opisal Karwelis w Do Rzeczy ale, ze cie gryzie ten tytul to daje line do jego bloga https://dziennikzarazy.pl/18-05-trujka-a-jednak/

A ten szef Trujki dalej swoje, nie chodzilo mu o piosenke Kazika, na pewno chcial udupic Deep Purple
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/po ... d=msedgntp
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hellion
w mackach Zła

21-05-2020, 21:16

No ale powiedźcie, w jakim innym radiu można było w biały dzień Death, Slayer albo Sepulture usłyszeć? Ja wiem, że w dobie spotify i YouTube to nie ma większego znaczenia, ale i tak miska się ucieszyła jak z eteru poleciał Zombie ritual albo jakiś klasyk z Beneath the remains, bo akurat Mann miał fazę na "nie ma balu bez metalu".
A w ostatnie dni w trójce lecą same info o papieżu albo tak jak wczoraj Piasek 'tak bardzo niecierpliwy' a następnie Black hole sun, wygląda jakby włączyli losowe wybieranie utworów i heja, czas antenowy wypełniony.
Szkoda radia i tyle.
535

21-05-2020, 21:22

Hatefire pisze:
21-05-2020, 21:01
Tak już na serio. Dlaczego ta afera wybuchła? Bo dla wielu ludzi, to było ważne doświadczenie pokoleniowe. Oczywiście można się śmiać z "wychowanych na trójce". No mój ojciec zalicza się do nich. Jako młodzieniec nie miał kasy na płyty sprowadzane z zachodu, to słuchał tego Kaczkowskiego i przesiąkał kultem Pink Floyd. Swoją drogą, że spora część pokolenia narodu wychowała się na tym Pink Floyd to nie jest tak źle, można sobie wyobrazić gorsze opcje. Myślę zresztą, że w takim NRD czy Sojuzie, to by takie radio przyjęli z pocałowaniem ręki. Jasne to był świadomy zabieg władzy, wentyl, żeby rozładować nastroje. Niemniej nie dziwię się kurwicy tych ludzi. Odbiera się im coś, co było dla nich ważne, wspomnienie młodości.

Świetnie to opisał Sutrowski w Krytyce Politycznej (dostępne za free na necie), ja streszczam swoimi słowami i dodatkiem własnych doświadczeń.
Tak już na serio. Ja jestem wychowany między innymi na trójce, ale wcale mi jej nie żal. Od dawna taplali się we własnym "kulcie". Rzygać się chciało od tego słodzenia Baronów i Stelmachów. Poza tym tak zadecydował suweren. Niech rozjebią wszystko.
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2020, 21:23

Triceratops pisze:
21-05-2020, 21:09
ze cie gryzie ten tytul to daje line
Mnie nie gryzie żaden tytuł. Ja nawet do pewnego czasu czytałem blog Korwina-Mikke. Dopóki nie zaczął przynudzać i się powtarzać. Ja przeczytam wszystko byleby było ciekawe. W tych wszystkich prawicowych pisemkach jest zaburzona równowaga między bierzączką a resztą. Ciągle Kaczyński, Schetyna itp., a za mało artykułów o narwalach, albo maltańskim futbolu ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2020, 21:27

535 pisze:
Tak już na serio. Ja jestem wychowany między innymi na trójce, ale wcale mi jej nie żal. Od dawna taplali się we własnym "kulcie". Rzygać się chciało od tego słodzenia Baronów i Stelmachów. Poza tym tak zadecydował suweren. Niech rozjebią wszystko.
No ok, ale pisałem o moim ojcu. On ma trochę lat więcej niż ty i inaczej traktuje tą rozgłośnię.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

21-05-2020, 21:52

Hatefire pisze:
21-05-2020, 21:27
535 pisze:
No ok, ale pisałem o moim ojcu. On ma trochę lat więcej niż ty i inaczej traktuje tą rozgłośnię.
Co do tego ma wiek? Możesz mi wyjaśnić? Mam wystarczający staż, by móc o tym pisać. Sentyment to sentyment. Natomiast najważniejsza jest chłodna ocena sytuacji. Tamtej trójki od dawna już nie ma.
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2020, 22:00

535 pisze:
Co do tego ma wiek? Możesz mi wyjaśnić? Mam wystarczający staż, by móc o tym pisać. Sentyment to sentyment. Natomiast najważniejsza jest chłodna ocena sytuacji. Tamtej trójki od dawna już nie ma.
Ma dużo, bo przytępia krytycyzm. Naturalny proces. Uwierz mi nas też to czeka. Nasze wnuki będą się z nas śmiały jak będziemy wspominać forume. Starego psa nie nauczysz nowych sztuczek
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

21-05-2020, 22:07

Hatefire pisze:
21-05-2020, 22:00
535 pisze:
Ma dużo, bo przytępia krytycyzm. Naturalny proces. Uwierz mi nas też to czeka. Nasze wnuki będą się z nas śmiały jak będziemy wspominać forume. Starego psa nie nauczysz nowych sztuczek

Może twoje. Moje na pewno nie. To co było zostało zniszczone już dawno. Nic nie trwa wiecznie. Wszyscy zdechniemy.
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2020, 22:11

535 pisze:
21-05-2020, 22:07
Może twoje. Moje na pewno nie. To co było zostało zniszczone już dawno. Nic nie trwa wiecznie. Wszyscy zdechniemy.
Pożyjemy, zobaczymy :-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

21-05-2020, 23:07

Obejrzalem te wiadomosci od Latkowskiego do Szyca i nie ma bata bym to ogladal, to ewidentnie tak chory psychicznie manipulant ze az sie boje czytajac to.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Sybir

21-05-2020, 23:24

Szyc już odpowiedział Sylwestrowi.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
ODPOWIEDZ