Nigdy w sprawie tej nacji nie kierowałem się stereotypami, ale zawsze odnosiłem się do konkretnych spraw jak rasizm niektórych żydowskich środowisk, czego jesteśmy ostatnio świadkami. Natomiast Ty snobujesz się na człowieka z klubu ludzi rozumnych, co oznacza, że każdego kto napisze cokolwiek niepopularnego o Żydach należy wrzucić do jednego wora. Słabe to i nie wskazuje na samodzielne myślenie.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POlitykowanie
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
On, Cezary Michalski, Wojciech Orliński, Łukasz Warzecha to chyba najlepsi z mainstreamowych dziennikarzy.
Yare Yare Daze
- Triceratops
Najlepiej przeczytac to samemu, ale jezeli chodzi o bogactwo, to on byl jedynym, ktorego majatej stanowil 1,6% PKB USA co podobno do dzis nie udalo sie nikomu. Nie pamietam dokladnie czy to bylo 1,6 czy jakos wiecej bo to troche temu czytane bylo, ale w historii ludzkosci, podobno nikt sie nawet nie zblizyl do tego wyniku. Tak, ze nie wiem jak bylo z Rotschildami ale oni nie mieli takiego wyniku finansowego.Agony pisze: ↑23-06-2020, 18:10Bankierska rodzina Rothschildów jest znacznie bogatsza od przemysłowców Rockefellerów. Właściwie to ci drudzy są całkowicie zależni od pierwszych, bowiem przedsiębiorstwa Rockefellerów rozwijały się za kredyty od Rothschildów. Tak było ze 150 lat temu, w międzyczasie Rockefellerowie także zaistnieli w segmencie bankowym, ale niegdyś zapoczątkowane zależności trwają do dziś. Natomiast rzekomy związek między bogactwem a wyznaniem nie zachodzi w tym przypadku, IMHO. Coś musiał napisać w tej biografii, żeby dobrze się czytało i wiarygodnie wyglądało, ale to raczej stereotypy.Triceratops pisze: ↑23-06-2020, 16:27Kiedys czytalem biografie Rockefellera, najbogatszego czlowieka swiata ever&ever, i on pisal, ze tylko dlatego, ze jest protestantem tak daleko zaszedl, bo protestanci maja swoj etos. Pisal, ze gdyby byl katolikiem to skonczylby duzo gorzej, bo np wg protestanta "dzien swiety swiecic" znaczy pracowac na chwale Pana a dla katolika znaczy opierdalac sie caly dzien i isc odbebnic msze do kosciola. Tak pisal, przysiegam, ze nie klamie.
Michalski? Bez jaj, moze kiedys dawno dawno temu, tak dawno, ze z pewnoscia nie masz prawa pamietac.
woodpecker from space
- Drone
Jeżeli w PRL była nadreprezentacja Żydów w UB, co jest niewątpliwym faktem, nie należy od razu wyciągać z tego dziejowych wniosków o ich zbiorowym i powszechnym działaniu na szkodę Polski. Twój ogląd zjawisk społecznych opiera się wg mnie na takiej właśnie mechanice: jest jakaś grupa, którą cechuje pewna skaza czy też genetyczna wada charakteru (mogą być to Żydzi czy czarni), dlatego odgrywa wg Ciebie zazwyczaj negatywną rolę na scenie. Do tego dochodzi jeszcze wpływ neomarksistów na usługach obcego kapitału, którzy postawili sobie za punkt honoru zdławić myśl wolnościową. Za źródła informacji mają służyć jakieś pokątne materiały w typie protokołów STASI z 1961 czy relacje z piątej ręki oficera łącznikowego z bezpieką. Do tego dochodzi też powtarzana mantra o POPiS z przyległościami, które pozostają na smyczy wspomnianych ciemnych sił, na tle których tylko Konfederacja zna prawdę obiektywną i mówi, jak jest.Pacjent pisze: ↑23-06-2020, 18:24Nigdy w sprawie tej nacji nie kierowałem się stereotypami, ale zawsze odnosiłem się do konkretnych spraw jak rasizm niektórych żydowskich środowisk, czego jesteśmy ostatnio świadkami. Natomiast Ty snobujesz się na człowieka z klubu ludzi rozumnych, co oznacza, że każdego kto napisze cokolwiek niepopularnego o Żydach należy wrzucić do jednego wora. Słabe to i nie wskazuje na samodzielne myślenie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Triceratops
Szok i niedowierzanie! Partner Biedronki krytykuje Gazete, W Ktorej Pisza Ludzie Bez Matury i jej naczelnego O_o
woodpecker from space
-
Przecież bezpieka była tylko jednym z resortów, w którym była nadreprezentacja Żydów. To są fakty, a Ty przez pryzmat tego co błędnie zarzucasz mi w sprawie Żydów spójrz sobie na to co wypisujesz na temat księży, bo to jest dopiero uogólnianie, mijanie się z faktami i sprowadzanie każdego z nich do najniższego poziomu przy użyciu sformułowań typu antyklerykalizm to moralny obowiązek.Drone pisze: ↑23-06-2020, 19:40Jeżeli w PRL była nadreprezentacja Żydów w UB, co jest niewątpliwym faktem, nie należy od razu wyciągać z tego dziejowych wniosków o ich zbiorowym i powszechnym działaniu na szkodę Polski. Twój ogląd zjawisk społecznych opiera się wg mnie na takiej właśnie mechanice: jest jakaś grupa, którą cechuje pewna skaza czy też genetyczna wada charakteru (mogą być to Żydzi czy czarni), dlatego odgrywa wg Ciebie zazwyczaj negatywną rolę na scenie. Do tego dochodzi jeszcze wpływ neomarksistów na usługach obcego kapitału, którzy postawili sobie za punkt honoru zdławić myśl wolnościową. Za źródła informacji mają służyć jakieś pokątne materiały w typie protokołów STASI z 1961 czy relacje z piątej ręki oficera łącznikowego z bezpieką. Do tego dochodzi też powtarzana mantra o POPiS z przyległościami, które pozostają na smyczy wspomnianych ciemnych sił, na tle których tylko Konfederacja zna prawdę obiektywną i mówi, jak jest.Pacjent pisze: ↑23-06-2020, 18:24Nigdy w sprawie tej nacji nie kierowałem się stereotypami, ale zawsze odnosiłem się do konkretnych spraw jak rasizm niektórych żydowskich środowisk, czego jesteśmy ostatnio świadkami. Natomiast Ty snobujesz się na człowieka z klubu ludzi rozumnych, co oznacza, że każdego kto napisze cokolwiek niepopularnego o Żydach należy wrzucić do jednego wora. Słabe to i nie wskazuje na samodzielne myślenie.
PS. Nigdy nie napisałem, że POPiS pozostaje "na smyczy wspomnianych ciemnych sił" tylko, że obie formacje realizują podobny program, a komu się podlizują każdy wie, bo robią to oficjalnie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Ja mam pytanie. Jeżeli ktoś świadomie pozostaje w organizacji przestępczej to kim jest?
- Drone
Tak, antyklerykalizm to dziś moralny obowiązek, tak jak kiedyś nim było przeciwstawienie się ubecji. I to niezależnie od tego, ilu dobrych ludzi w tym UB pracowało, ani od tego, ilu księży jest dobrych. BIlans dokonań, panie Kolego, pozwala wyprowadzić taki postulat moralny.Pacjent pisze: ↑23-06-2020, 22:25Przecież bezpieka była tylko jednym z resortów, w którym była nadreprezentacja Żydów. To są fakty, a Ty przez pryzmat tego co błędnie zarzucasz mi w sprawie Żydów spójrz sobie na to co wypisujesz na temat księży, bo to jest dopiero uogólnianie, mijanie się z faktami i sprowadzanie każdego z nich do najniższego poziomu przy użyciu sformułowań typu antyklerykalizm to moralny obowiązek.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Triceratops
A armia nie? Niedawno wskoczyles na mnie za Jaruzelskiego, ze czyscil armie z obcego, wrogiego elementu.
woodpecker from space
- trup
Biednym misiem uwikłanym w...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
tak wygląda 70 mln w postaci kolekcjonerskich kart do głosowania.

- trup
][/media]
to jest tak piękne.... tak "krzepiące"....
to jest tak piękne.... tak "krzepiące"....
- Nerwowy
Pijana albo niespełna rozumu.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Drone
Mucho niespełna rozumu, dlatego jest sędzią w trybunale czy gdzieś tam.
- moonfire
Chłopa broni. Rycerz.Triceratops pisze: ↑23-06-2020, 19:45Szok i niedowierzanie! Partner Biedronki krytykuje Gazete, W Ktorej Pisza Ludzie Bez Matury i jej naczelnego O_o
- uglak
Amerykanom naprawdę zależy, żeby niemieckie PO nie wróciło do władzy skoro bawią się nawet w odrwacanie memów.

Guilty of being right
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
rzułf