LEWACTWO

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: LEWACTWO

20-10-2024, 23:14

Wygląda na to, że najbliższe lata będą usiane straconymi szansami. W tym koncertowymi. Niektórych spraw się zwyczajnie nie przeskoczy.
Poro
Awatar użytkownika
Triceratops

21-10-2024, 16:22

Jester jak zatrzymac to szalenstwo ??

Obrazek
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

21-10-2024, 18:06

Tak jak to robisz dotychczas, głosuj na Kałfederację, na Królikowską-Helmut, Kuca, Memcena, ex-LPR-owego miglanca, transfobicznego piwowara i inne towarzystwo a na pewno wszystko odmieni się na lepsze, jak chcesz jeszcze jakiejś porady z bańki brunatnej strefy komfortu to pytaj Sykula Sykulewicza Sykutina.
Yare Yare Daze
Sodomix
postuje jak opętany!

21-10-2024, 18:19

Ascetic pisze:
20-10-2024, 23:03
Sodomix pisze:
20-10-2024, 22:45
Ascetic pisze:
11-01-2024, 19:17
Mój nowy hymn.

- raised fist -

Tak, należy do nas. Jak w ostatnim wersie piosenki.
Byłem swego czasu na jakimś koncercie/jubileuszu w Sztokholmie. Bardzo spoko zespół, cała nocka przegada z zespołem na pierdoletach, lewczyźnie(lol) i jak to wyglądało pl vs se.
Było to ładnych 15+ lat temu(albo10+) no i perkusista niezły herbatnik hehe - miło wspominam :)
10/ 15 lat temu to była zupełnie inna rzeczywistość. W ocenie czym jest, była, lewicowość.

Tak co do gadania, ja bym z chęcią pogadał z ich aktualną basistką
Obrazek

Jasna sprawa, inny świat :)
Tak tylko sobie przypomniałem o Baboon Show jak zobaczyłem Twojego posta a dzwnym trafem cała ta impreza wyleciała mi z głowy :)

Zdaje się, że Frida(jeśli obecnie wciąż z nimi gra) była akurat nowa w kapeli. Tak coś kojarzę ale głowy nie dam sobie uciąć przez %
Awatar użytkownika
Triceratops

24-10-2024, 12:30

Strzal Adrianowi w plecy 2 dni przed konwencja partii no ale kasa nie smierdzi. Jester jak sie na to zapatrujesz, beda dalej fajne czy juz nie jak Matysiakowa?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire

24-10-2024, 13:05

No cóż. Zbiegły się dwie sprawy. Fakt, że w Polsce elektorat lewicowy liczy się w ilościach aptekarskich plus tradycyjna lewicowa historia walk frakcyjnych. Po prostu przestaję głosować. Nie będę głosować, na kato-libków z PO lub ich przystawek, kato-nacjonalistów z PiS czy rusofilnych faszoli z Konfy.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
hcpig

24-10-2024, 17:57

Triceratops pisze:
24-10-2024, 12:30
Strzal Adrianowi w plecy 2 dni przed konwencja partii no ale kasa nie smierdzi. Jester jak sie na to zapatrujesz, beda dalej fajne czy juz nie jak Matysiakowa?
Nie podniecaj się za bardzo bo nie wiadomo tak naprawdę jeszcze co się tego wykluje, po drugie w odróżnieniu od posłanki Skut(n)ej Lodem nie ma tu perspektywy dołączenia do brunatnej partyjnej biomasy lecz co najwyżej transfer do SLD.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

24-10-2024, 18:37

Jakiego kurwa SLD, oczadziales od tego dymu z palonego 3Dfx?? Panie sie odlaczyly, bo to zemsta Chyzego Ruja i Czerwonego Wolodii na Zandbergu, ze nie chcial uczestniczyc w koalicji rzadowej i ma inne zdanie na wiele tematow.. Owe paniusie zostaly zwyczajnie kupione. Teraz zasila szeregi PO.

A dla kol Hatefire memik, z serii jego ulubionej
Obrazek
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

24-10-2024, 19:04

Hatefire pisze:
24-10-2024, 13:05
No cóż. Zbiegły się dwie sprawy. Fakt, że w Polsce elektorat lewicowy liczy się w ilościach aptekarskich plus tradycyjna lewicowa historia walk frakcyjnych..
Towarzyszu, a może to kolejny rozdział wojny żydów z chamami.
Awatar użytkownika
hcpig

25-10-2024, 05:31

https://ekskursje.pl/2024/10/z-ktorej-jestes-frakcji/

Na niszowym blogu nie można nie odnotować rozpadu niszowej partii Razem. Wreszcie się o coś będziemy mogli pokłócić, więc niechaj PT zaglądający tu pisowcy niech szybko biegną do Żabki po popkorn.

Jeśli dobrze rozumiem sytuację, partia zmierzała w kierunku odejścia z klubu Lewicy. Uprzedzając ten krok, jej parlamentarzystki ogłosiły odejście z partii (i pozostanie w klubie).

Razem w Sejmie reprezentowane więc będzie przez nieliczne grono, w którym – jeśli dobrze rozumiem – pozostaną Zandberg, Stożek, Zawisza i Konieczny. Dotychczasowych wyborców Razem czeka więc wybór jak przy rozwodzie rodziców – czy bardziej kochasz mamusia czy tatusię?

Zacznę oczywiście od autodeklaracji, w końcu po to piszę tę notkę. Jestem #teamzandberg. Tak zwana „sprawczość” lewicy w tej koalicji i tak jest symboliczna, czuję się zmęczony świeceniem oczami za kolejne decyzje Tuska.

Nie jestem oczywiście zwolennikiem PiS, Platforma to dalej dla mnie moje ulubione mniejsze zło, w drugiej turze wyborów prezydenckich oczywiście poprę dowolnego Antypisa, choćby i Hołownię. Moje niezadowolenie z koalicji 13 grudnia bierze się z tego, że skręca w prawo, w stronę bycia Pisem light (tylko 2 kalorie).

Odejście posłów Razem nie oznacza jednak powrotu PiS do władzy. Koalicja dalej będzie miała swoje 231 szabel. Jajako zwolennik lewicy nie widzę więc powodów dla dalszego robienia dobrej miny do złej gry. Czy to będzie oznaczać definitywny koniec mojej ulubionej partii? Nie wiem.

Wiem za to, że do następnych wyborów w 2027 mamy gwarantowanego przynajmniej jednego czarnego łabędzia w polityce (a zapewne znacznie więcej). I tak wydarzy się jakieś Wielkie Nieoczekiwane Wydarzenie, wywołujące przetasowanie jeszcze w obecnym Sejmie. W polityce możliwe są przecież ponowne zejścia, czyli w grę wchodzi odpowiedź, której dziecko w takiej sytuacji udzieliłoby najchętniej („a nie możecie się po pogodzić?”). W ramach pełnoskalowej wojny z Rosją i tak powstanie przecież Rząd Zgody Narodowej.

Jeśli lewica w wyborach prezydenckich wystawi Dziemianowicz-Bąk, ma ona oczywiście mój głos w pierwszej turze (w drugiej – teoretycznie – tym bardziej). Wiem że członkowie Razem mają jej za złe to, że kiedyś ich „zdradziła”, ale jajako prosty wyborca nie mam o to żalu, za to każdy kto do lewicy trafił z tego klucza budzi u mnie więcej sympatii niż ktoś, kto trafił z SLD czy od Palikota (serio, jak głupim trzeba być żeby zaufać Palikotowi?).

Ewentualny dobry wynik ADB może być pierwszym „czarnym łabędziem”. Ale (przewidywalnie) zły też nie będzie końcem świata. Byle tylko nie wystawili tego pana, co to zasłynął spamowaniem schroniskami dla źwieziątek, spam o źwieziątkach hejtuję chyba nawet bardziej niż Palikota, w takiej sytuacji już w pierwszej turze głosowałbym na Trzaskownię.

To tyle moich deklaracji. Planów wychodzących poza 2025 po prostu jeszcze nie mam. A jak u Was? #Teambiejat, #teambiedroń, #teamczarzasty, #teammatysiak? Tylko grzecznie i kulturalnie, żeby lurkający prawacy się nie zadławili popokornem…
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

25-10-2024, 08:43

A twoje wnioski? Tylko jakies chocby jedno zdanie wielokrotnie zlozone zebys napisal
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Hatefire

25-10-2024, 09:11

Jeszcze dwa słowa ode mnie. Kiedy powstawało Razem, jeszcze bawiłem się w jakiś wolontariat, te środowiska tworzyły w dużej części Razem w początkowej fazie. Generalnie znałem ludzi, którzy tworzyli struktury w Katowicach. I o ile cenię Potężnego Duńczyka, za umiejętności retoryczne, w dużym stopniu zgadzam się z jego diagnozami, to już wtedy było wiadomo, że do takiej codziennej pracy partyjnej, to on się nie nadaje. Natomiast ze względu na rozpoznawalność miał mocną pozycję w partii. Na początku ogarniała sprawy Marcelina Zawisza, potem ze względu na kwestie rodzinne odpuściła, jakiś czas było bezhołowie, potem te organizacyjne cugle chwyciła Dorota Olko. Niemniej gdzieś tak to wszystko gniło i rozłaziło się w szwach, tzw "teren" nie miał poczucia, że są jakieś postępy. Teraz doszły jeszcze jakieś konflikty personalne (Konieczny ponoć dosyć toksyczny jest) i zbliżający się kongres sprowokował, niektórych do ruchu wyprzedzającego. Ja tam będę i tak głosował na Razem. DO samego końca mojego lub ich.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

25-10-2024, 09:28

Takie to lewactwo, Wigiliji wolnej racz nam dać Panie!
https://www.money.pl/gospodarka/nowy-wo ... 4288a.html
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Hatefire

25-10-2024, 09:33

Sgt. Barnes pisze:
Co jest nielewicowego w dodatkowym dniu wolnym od pracy? Ciężko o bardziej korzenny lewicowy postulat, niż dodatkowy dzień urlopu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

25-10-2024, 09:39

Hatefire pisze:
25-10-2024, 09:33
Sgt. Barnes pisze:
Co jest nielewicowego w dodatkowym dniu wolnym od pracy? Ciężko o bardziej korzenny lewicowy postulat, niż dodatkowy dzień urlopu.
"Dzięki wolnemu od pracy w Wigilię, każdy będzie mógł się przygotować do świąt".
Ateizm, rozdział kościoła od państwa Kowalskich, laicyzm, religia won ze szkoł - czego nie rozumiesz? :jezyk:
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
uglak

25-10-2024, 10:30

Może o to chodzi:
Obrazek

:D
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Ascetic

25-10-2024, 11:57

Na luzaju mógłby być członkiem, hehe, dieLinke lub dieGrünen. Zachowania zasadniczo odbiegające od standardowo przyjętych jako "normalne". No chyba, że u prawactwa inne są normy.

Obrazek
Poro
Awatar użytkownika
hcpig

27-10-2024, 08:04

Hatefire pisze:
25-10-2024, 09:11
Ja tam będę i tak głosował na Razem. DO samego końca mojego lub ich.
A jeżeli partia Razem ostatecznie wystawi na prezydenta Pisówkę a SLD duchową spadkobierczynię Razem czyli Magdalenę Biejat to chyba wybór jest oczywisty?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

27-10-2024, 16:21

A kiedy twoja swiadomosc przyjmie do wiadomosci, ze SLD juz nie istnieje od 3 lat?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig

27-10-2024, 17:03

Istnieje w sercach wyborców, których nie interesują pozerskie rebrandingi, można też udawać że KAŁo nie PeŁO.

Tymczasem u Larsa klamka zapadła:
https://www.rp.pl/polityka/art41356691- ... my-wniosek
Yare Yare Daze
ODPOWIEDZ