Jak to ruszy? Przecież ta machina napierdala nonstop!
Czas może przestać srać w pieluchy, co powie rosja-srosja?
Niby tak ale po co im dawać pretekst? Już widzę jak to będzie sprzedawane.
No i co z tego?
Przecież jak będą chcieli to wykorzystają propagandowo "Yellow Submarine" Beatles'ów
Przestańmy się tym przejmować.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Zwykła dziecinada dla półgłówków. Nawet sam ambasador nie potrafił ukryć uśmiechu, bo wie jak to zostanie wykorzystane propagandowo:
Zgadzam się, że dziecinada. Po chuj chodzić tam w dzień zwycięstwa jak się wie, ze to wkurwi ludzi z Polski i z kraju który się najechało bez przyczyny? Półgłówek ten ambasador.
Ten uśmiech to reakcja na stres i upokorzenie. A nie żaden wyraz tryumfu. Nie dorabiaj fikcyjnego podtekstu. Bo to jest uprawianie propagandy.
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Nie wiem czy zauważyłeś ale wysłaliśmy na Ukrainę już 200 czołgów, wyrzutnie rakietowe, noktowizory, samoloty i ogromne ilości amunicji, a Ty martwisz się o kubeł farby?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
BBC: Stany Zjednoczone mają informacje, że niektóre rosyjskie wojska w Ukrainie nie wykonują rozkazów - powiedział wysoki rangą amerykański przedstawiciel obrony.
~
Stany Zjednoczone uważają, że rosyjscy żołnierze i "oficerowie średniego szczebla na różnych poziomach" odmawiają wykonania rozkazów, by rozpocząć nową ofensywę w Donbasie. Ci żołnierze "albo odmówili wykonania rozkazów, albo nie wykonują ich z taką gorliwością, jakiej można oczekiwać od oficera" - powiedział urzędnik USA.
Za" der Onet"
Nie wiem czy zauważyłeś ale wysłaliśmy na Ukrainę już 200 czołgów, wyrzutnie rakietowe, noktowizory, samoloty i ogromne ilości amunicji, a Ty martwisz się o kubeł farby?
To nie jest kwestia farby czy czołgu tylko tego jak powinna wyglądać dyplomacja - jeśli gościmy ambasadora choćby i nielubianego kraju to powinniśmy mu zapewnić bezpieczeństwo nawet gdyby przydawał się tylko do wzywania na dywanik do MSZu i wyrażania przez nas oburzenia z którego kacapy sobie niewiele zrobią. Co gdyby zamiast farby pojawił się kamień albo nóż?
To nie jest kwestia farby czy czołgu tylko tego jak powinna wyglądać dyplomacja - jeśli gościmy ambasadora choćby i nielubianego kraju to powinniśmy mu zapewnić bezpieczeństwo nawet gdyby przydawał się tylko do wzywania na dywanik do MSZu i wyrażania przez nas oburzenia z którego kacapy sobie niewiele zrobią. Co gdyby zamiast farby pojawił się kamień albo nóż?
Ad 1. MSZ nie planował udzielać ambasadzie Rosji wsparcia przy organizacji uroczystości 9 maja i takiego wsparcia nie udzieli, w odpowiedzi na notę przekazaliśmy ambasadzie Rosji nasze negatywne stanowisko – przekazał w sobotę wiceszef MSZ Marcin Przydacz.
Ad 2. Co się stało po zastrzeleniu rosyjskiego ambasadora w Ankarze? Jakie były konsekwencje?
Ad 1. MSZ nie planował udzielać ambasadzie Rosji wsparcia przy organizacji uroczystości 9 maja i takiego wsparcia nie udzieli, w odpowiedzi na notę przekazaliśmy ambasadzie Rosji nasze negatywne stanowisko – przekazał w sobotę wiceszef MSZ Marcin Przydacz.
wszystko na ten temat.
I piekne jest to, ze coraz wiecej ludzi widzi ze rosja to bylo zawsze panstwo z gowna ergo swiat przestaje sie tych kurwiow w koncu bac i obchodzic z nimi jak ze zgnilym jajem. zgnilym jajem sie nie zongluje, je sie wypierdala na smietnik.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Ad 2. Co się stało po zastrzeleniu rosyjskiego ambasadora w Ankarze? Jakie były konsekwencje?
Ad 3. Co się stało po zestrzeleniu samolotu linii Malezyjskich przez ruskich "separatystów".
Ad 3. Co się stało po zestrzeleniu samolotu linii Malezyjskich przez ruskich "separatystów".
Nie wiem, opowiedz.
wikipedia
To taki dodatek do Twojego wpisu był. Można by wymieniać więcej.
wikipedia
Nie no, linka z wikipedii to samo potrafię znaleźć, myślałem że sam opowiesz. Chyba że naprawdę pytasz bo nie wiesz, ale z drugiej strony linka znalazłeś więc możesz poczytać.
wikipedia
Nie no, linka z wikipedii to samo potrafię znaleźć, myślałem że sam opowiesz. Chyba że naprawdę pytasz bo nie wiesz, ale z drugiej strony linka znalazłeś więc możesz poczytać.
Zjedz snickersa.
Jestem na luzie całkiem, po prostu nie wiem, dlaczego o tym w ogóle wspomniałeś. Mogę zgadywać jedynie, ale jak próbuję złożyć tok myślenia, to nie wychodzi mi nic sensownego, więc myślałem, że sam wyjaśnisz jako autor wypowiedzi. Uglak spytał, co by się stało, gdyby ktoś miał nóż, w domyśle zabił ambasadora. W odpowiedzi podałem sytuację analogiczną, gdzie ambasador Rosji został zabity na terenie innego kraju, co nie doprowadziło do żadnych poważnych reperkusji. Wtedy napisałeś o zestrzeleniu samolotu pasażerskiego przez siły separatystów nad Ukrainą. No i w sumie nie wiem dlaczego.
no coz ruskie maja kompletnie przejebane - amerykanie zatwierdzili lend lease act dla ukrainy. czego tam tylko nie ma w eksporcie - nukeow, lodzi podwodnych i lotniskowcow? cala reszta na stole. dobrze to amerykanie okreslili - us military industrial complex podarowal wlasnie zelenskiemu karte american express z nieograniczonym limitem.
no coz ruskie maja kompletnie przejebane - amerykanie zatwierdzili lend lease act dla ukrainy. czego tam tylko nie ma w eksporcie - nukeow, lodzi podwodnych i lotniskowcow? cala reszta na stole. dobrze to amerykanie okreslili - us military industrial complex podarowal wlasnie zelenskiemu karte american express z nieograniczonym limitem.
Pamiętaj, że ten chodzi spokojnie spać kto rano wstaje, a Rosja rankami bombarduje. A trawa do połowy przycięta nigdy nie bączkuje, bo puszcza sok i wyrasta z niej sztywny pęd, Ty młody odyńcu.
no nie wiem mariuszu czymze ona mialaby bombardowac bo tam wszystko na wykonczeniu. moze zbuduja katapulty i beda napierdalac pustymi butelkami po wodce. A moze beda strzelac skislymi onucami z procy.
no nie wiem mariuszu czymze ona mialaby bombardowac bo tam wszystko na wykonczeniu. moze zbuduja katapulty i beda napierdalac pustymi butelkami po wodce. A moze beda strzelac skislymi onucami z procy.
Które media napisały, że mają na wykończeniu? Zapamiętaj jedno młody kawalerze. Bigos i barszcz na wsi nigdy nie był na wykończeniu jak rządził związek radziecki. Zakwas na żur litrami stał w sieni, a galarety stały w każdych półmiskach po podłogach i różnych kątach, bo nie było gdzie stawiać.
no nie powiem narobiles smaka ta galareta stary lisie. zur tez sobie opierdole jutro z jakimis skwarkami.
Galareta jest dobra na żyły i kości. U nas stała zawsze pod łóżkiem w misce zrobiona i kto się budził to ją jadł. Zupy też się jadło w nocy chohlą. Zawsze podgrzana na piecu w garczku stała. To były czasy.