SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SARS-CoV-2
Czuję narastający sprzeciw. A sprzeciw jest zarzewiem buntu. 

all the monsters will break your heart
A tak przy okazji to ostatnio pisałeś, że nie chcesz już się kłócić więc bądź konsekwentny i pisz ad meritum a nie ad personami. Czy ja coś ostatnio pisałem na twój temat? Odwal się.535 pisze: ↑13-07-2021, 14:05To jakiś pan życia i śmierci. Prawdziwy masterofpapetsmaciek z klanu pisze: ↑13-07-2021, 13:58Ten kierownik tez mowi kiedy trzeba zrobić kupę?Slyd pisze: ↑13-07-2021, 13:35Jest o wiele prostszy sposób....
Wystarczy że właściciel/kierownik nakaże w pracy bezwzględne noszenie maseczek przez osoby niezaszczepione a zaszczepionym osobom pozwoli na pracę bez maseczki.
Znam taki zakład pracy że po wprowadzeniu takiej zasady w połowie czerwca do dnia dzisiejszego już tylko jedna osoba pozostaje niezaszczepiona i popierdala całą zmianę w maseczce.
Z pewnością nie z mojej strony. Jak będę miał w tym interes i chwilę czasu, to pójdę się szczepić. Natomiast podawane tutaj przykłady i uzasadnienia są obrazą inteligencji i wolnej woli. Jeżeli kiero, czy pan właściciel każą skakać przez okna , to będziecie skakać? Ile wy macie lat panowie?
-
Ty jesteś tym szefem?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Rozumiem, że to publiczne przyznanie się do faktu, że to ty byłeś tym kierownikiem, albo właścicielem z tego znanego ci zakładu pracy? Brawo za szczerość.
- nicram
Tutaj pan kierownik dba o firmę. Osoby niezaszczepione mogą roznosić zarazę. Jeżeli taki agent się znajdzie to firma idzie na kwarantannę i chuj bombki strzeli. Pan kierwonik jedynie prosi o noszenie maseczek przez osoby niezaszczepione. Chyba nikomu nie każe się szczepić? Generalnie nie widzę problemu.535 pisze: ↑13-07-2021, 14:20Z pewnością nie z mojej strony. Jak będę miał w tym interes i chwilę czasu, to pójdę się szczepić. Natomiast podawane tutaj przykłady i uzasadnienia są obrazą inteligencji i wolnej woli. Jeżeli kiero, czy pan właściciel każą skakać przez okna , to będziecie skakać? Ile wy macie lat panowie?
all the monsters will break your heart
Ja też nie widzę. Napisałem jedynie co należy zrobić, żeby to obejść i zasugerowałem, że człowiek poważny potrafi tego typu sprawy załatwić od ręki. Przynajmniej ja bym potrafił, więc dla mnie tego typu przykład jest po prostu śmieszny i wiele mówi o człowieku, który go podaje.nicram pisze: ↑13-07-2021, 14:30Tutaj pan kierownik dba o firmę. Osoby niezaszczepione mogą roznosić zarazę. Jeżeli taki agent się znajdzie to firma idzie na kwarantannę i chuj bombki strzeli. Pan kierwonik jedynie prosi o noszenie maseczek przez osoby niezaszczepione. Chyba nikomu nie każe się szczepić? Generalnie nie widzę problemu.535 pisze: ↑13-07-2021, 14:20Z pewnością nie z mojej strony. Jak będę miał w tym interes i chwilę czasu, to pójdę się szczepić. Natomiast podawane tutaj przykłady i uzasadnienia są obrazą inteligencji i wolnej woli. Jeżeli kiero, czy pan właściciel każą skakać przez okna , to będziecie skakać? Ile wy macie lat panowie?
Nie wiem skąd Ty takie wnioski wyciągasz....
Oprócz tej jednej firmy to wiem, że nie tylko tam szef/kierownik tak zrobili. Znam nawet oddział sanepidu gdzie tak zarządziła przełożona i wszyscy grzecznie się podporządkowali, nie wspominając o innych państwowych urzędach i strukturach.
Jeżeli czytam to co czytam pod swoim komentarzem, to pewnie stąd. Mówisz, że wszyscy zastraszeni i spolegliwi? Jak trzeba będzie fiknąć koziołka to wszyscy fikną? Nie wydaje ci się to żałosne?Slyd pisze: ↑13-07-2021, 15:01Nie wiem skąd Ty takie wnioski wyciągasz....
Oprócz tej jednej firmy to wiem, że nie tylko tam szef/kierownik tak zrobili. Znam nawet oddział sanepidu gdzie tak zarządziła przełożona i wszyscy grzecznie się podporządkowali, nie wspominając o innych państwowych urzędach i strukturach.
-
Jeśli ktoś odmówi informacji na temat swojego stanu zdrowia, w tym o przebytych zabiegach i podanych specyfikach to co wtedy? Bajki opowiadasz.Slyd pisze: ↑13-07-2021, 15:01Nie wiem skąd Ty takie wnioski wyciągasz....
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Uważasz, że pracownik gastronomii powinien mieć prawo zataić informację o owsikach przed pracodawcą, fryzjer o świerzbie, a kierowca ciężarówki o narkolepsji?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Uważasz, że to bada pracodawca, a nie ośrodek medycyny pracy, który też nie ma prawa pytać o kwestie dotyczące tego szczepienia?
- Hatefire
Pracodawca przecież nie zmuszał nikogo do określenia się czy ktoś jest szczepiony, co najwyżej musisz nosić maseczkę. Podobnie jest z ciążą. Pracownica nie musi o niej meldować pracodawcy, tylko wtedy nie skorzysta z przywilejów wynikających z prawa pracy.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Fanatyk
- weteran forumowych bitew
Zajebać to makaronowe ścierwo z kompleksem Edypa i po kłopocie, następna, pierldolona żydzia kurwa się zastanowi zanim wprowadzi w życie pierda mentalnego. W ogóle dlaczego w polin jeszcze żyją te kowidiańsakie skurwysyny, może już czas zacząć ostrzyć sztućce, niech ścierwa nigdy nie czują się bezpiecznie. Ochrona nigdy nie pomoże w 100%... wyobrażasz sobie, co by było, gdyby tak zaplanowali przymusowo wyszczepić np. 20 milionów niechętnych ludzi?...ojoj...działoby się, działo...ani wojska by nie starczyło, ani milicji.Pacjent pisze: ↑13-07-2021, 13:13To się dzieje naprawdę. Koleś, który jest ofiarą pedofilskiego uwiedzenia i dalej tkwi w tym związku, dostał mandat zaufania od ludu i będzie teraz ten lud molestował.uglak pisze: ↑13-07-2021, 12:11Na Onecie pewnie byłoby :
Znalazł sposób na zachęcenie kolejnych osób do szczepień - antyszczepionkowcy go nienawidzą!
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news- ... rp_state=1
![]()
![]()
-
A niby na podstawie jakich danych pracodawca zwalnia z noszenia maseczki?
- uglak
Dobrowolnego przedstawienia dokumentu potwierdzającego spełnienie warunku. To tak jak w niektórych pracach - przyniesiesz papierek potwierdzający zdobycie kolejnego szczebla edukacji czy jakiegoś szkolenia to dostajesz wyższą pensję. Uważasz, że jego przedstawienie narusza Twoje podstawowe wolności to zarabiasz tyle co do tej pory.
----
Widzę, że temperatura wśród antyszczepionkowców się podniosła, więc jeszcze dodam, że to co zapowiedziała Francja już od 15 lipca w niewiele łagodniejszej formie wprowadza Grecja, a Hiszpania się zastawia
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-kor ... rp_state=1
----
Widzę, że temperatura wśród antyszczepionkowców się podniosła, więc jeszcze dodam, że to co zapowiedziała Francja już od 15 lipca w niewiele łagodniejszej formie wprowadza Grecja, a Hiszpania się zastawia

https://www.rmf24.pl/raporty/raport-kor ... rp_state=1
Guilty of being right
-
Mylisz dokument dotyczący kwalifikacji, co jest istotne na określonym stanowisku, z kwitkiem dotyczącym tzw. danych wrażliwych. Pomijam kwestię tego, że noszenie maseczek miałoby podobną wartość do noszenia talizmanów gdyby talizmany szkodziły zdrowiu.uglak pisze: ↑13-07-2021, 16:21Dobrowolnego przedstawienia dokumentu potwierdzającego spełnienie warunku. To tak jak w niektórych pracach - przyniesiesz papierek potwierdzający zdobycie kolejnego szczebla edukacji czy jakiegoś szkolenia to dostajesz wyższą pensję. Uważasz, że jego przedstawienie narusza Twoje podstawowe wolności to zarabiasz tyle co do tej pory.
- Bloodcult
Tyle że w przypadku wykształcenia czy certyfikatów korzyść jest obupólna. A tutaj mamy sytuację kiedy kierownik ulega medialnej histerii i próbuje skłonić pracownika do udziału w eksperymencie medycznych prowadzonym przez koncerny farmaceutyczne.
- uglak
Nie ma zakazu dobrowolnego pokazywania pracodawcy "kwitka dotyczącyego tzw. danych wrażliwych".
Guilty of being right
- Hatefire
No przecież nie musisz pokazywać. Po prostu chodź w maseczce. Jeszcze z innej beczki niektórzy pracodawcy dają premie za zaszczepienie na grypę. Chcesz kasę musisz pokazać dowód szczepienia. Ponadto skoro że względu na bezpieczeństwo może nakazać np nosić okulary ochronne to czemu ze względu na bezpieczeństwo zdrowotne innych pracowników nie mógłby nakazać noszenia maseczek?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy