Nie. Potem już będą tylko karne. Szykuj gotówkę.
Wybory 2020 - II tura
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Wybory 2020 - II tura
Dzieki, ale jeszcze nie jadlem sniadania, nie bede mial czym rzygac.BOLEK pisze: ↑09-07-2020, 07:44kol podsunę ci dwa linki czytaj i daj się ponieść https://wyborcza.pl/0,0.html https://www.onet.pl/Triceratops pisze: ↑08-07-2020, 21:07Aha, a ja jak zwykle kurwa nie wiem. Niech to chuj, mam nadzieje, ze nie jestem zindoktrynowany jak nie wiem.![]()
//U Mazurka Kukiz, w Trojce Sellin, u Piaseckiego...ekhm
woodpecker from space
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
karne , to wczoraj Lech ładnie przejebał w meczu z Lechią . Zawodowcy, za 60 k miesięcznie.....
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Byłem wczoraj na spotkaniu z Morawieckim, jebaniutki nie marnował czasu. Po raz pierwszy powiedział "Trzaskowski" w 17 sekundzie swojego wystąpienia. Zaczął od czegoś w stylu "Dzień dobry, bardzo ładne to Wasze miasteczko. A wiecie, Trzaskowski pewnie by powiedział, że chujowe."
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Hatefire
Dzięki, bo martwiłem się, że to ja marnuję życie na głupoty

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- WaszJudasz

Zawodowo niestety.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Ascetic
ugh! współczuję roboty. jeszcze się zawodowo babrać w tym gównie? nawet nie móc pokrzyczeć na wiecu jakiegoś obraźliwego hasła, nawet nie móc spuścić meli na jakiegoś starego dziada pisowskiego, powrzeszczeć mu do aparatu słuchowego z megafonu ... lipa.
Poro
- WaszJudasz
Ano... W dodatku bywa człowiek narażony na takie widoki:

- Ascetic
- WaszJudasz
Cholera, coś w tym może być, bo wcześniej bywało i tak:

- Ascetic
sygnały są jednoznaczne

Poro
- WaszJudasz
Ja pierdolę, teraz to mnie przeraziłeś. Wierz lub nie, ale wczoraj dostaliśmy informację takiej oto treści:

9 lipca 2020 r. w godz. 12:30-13:30 w Instytucie Technologii Eksploatacji w Radomiu odbędzie się konferencja prasowa, na którą serdecznie Państwa zapraszamy.
Konferencja poświęcona będzie wydarzeniu, jakim jest wydzielenie Segmentu OZE ze struktur Enei Wytwarzanie oraz powstanie nowej spółki Enea Nowa Energia z siedzibą w Radomiu.

- nicram
Braki w życiorysie Dupy:
Wyborcza pisze: Nieznany epizod z życia prezydenta. Jak Andrzej Duda oblał egzamin na adwokata
Tego nie znajdziecie w oficjalnym biogramie. W 2003 r. Okręgowa Rada Adwokacka w Krakowie uznała, że Andrzej Duda nie nadaje się na aplikanta, bo m.in. fatalnie zdał egzamin. Obecny prezydent przekonywał, że ta decyzja jest niekonstytucyjna. I pomylił przepisy.
„Wyborcza” dotarła do uchwały Prezydium Naczelnej Rady Adwokackiej z 14 września 2004 r. w sprawie Andrzeja Dudy, 32-letniego wtedy magistra prawa, który chciał zostać adwokatem.
Braki w życiorysie Dudy
„Urodziłem się 16 maja 1972 roku w Krakowie. W 1984 roku wstąpiłem do 5. Krakowskiej Drużyny Harcerskiej „Piorun” im. Legionistów 1914 r. i po kilku latach zostałem jej drużynowym. Harcerską przygodę zakończyłem w 1990 r. W latach 1987-91 byłem uczniem klasy humanistycznej w II Liceum Ogólnokształcącym im. Króla Jana III Sobieskiego w Krakowie” – to początek oficjalnego życiorysu, który Andrzej Duda sam napisał, kiedy w 2015 r. został prezydentem (cytat z oficjalnej strony internetowej głowy państwa).
W tym biogramie nie ma informacji niewygodnych dla Dudy i jego środowiska politycznego. Takich jak choćby ta, że w maju 2000 r. wstąpił do Unii Wolności, został wiceprzewodniczącym koła Podgórze Zachód i bezskutecznie ubiegał się o mandat na zjazd regionalny.
Nie ma również informacji o bolesnej porażce, jaką była próba dostania się na aplikację adwokacką. To w ogóle nieznany fragment jego życiorysu.
Dudzie daleko od minimum
W lutym 1997 r. Duda na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego obronił pracę magisterską „Wywłaszczenie nieruchomości pod budowę autostrad płatnych”, po czym został pracownikiem naukowo-dydaktycznym Katedry Postępowania Administracyjnego UJ.
Z oficjalnych dokumentów, do których dotarliśmy, wynika, że uchwałą z 19 grudnia 2003 r. rada adwokacka odmówiła wpisania go na listę aplikantów adwokackich, „albowiem p. Duda nie uzyskał wymaganego minimum punktów na etapie testu pisemnego” (zdobył tylko 67 pkt, podczas gdy minimum wynosiło 85 pkt).
– To bardzo mierny wynik świadczący niestety o niskiej wiedzy ówczesnego magistra Andrzeja Dudy – mówi doświadczony szczeciński adwokat Włodzimierz Łyczywek, dziekan szczecińskiej adwokatury, w przeszłości członek Naczelnej Rady Adwokackiej, od pół wieku w zawodzie.
Duda, który nie pogodził się z porażką, odwołał się od tej decyzji. – Co ciekawe, nie twierdził np., że komisja popełniła błąd, oceniając jego pracę, ale zastosował coś, co dziennikarze zwykli nazywać sztuczką formalną – opowiada krakowski adwokat.
2 kwietnia 2004 r. Andrzej Duda wystąpił o wznowienie postępowania w sprawie wpisu na listę aplikantów adwokackich, powołując się na wyrok Trybunału Konstytucyjnego z 18 lutego 2004 r. Ten wyrok zapadł już po niezdanym przez niego egzaminie i stwierdzał niezgodność z konstytucją m.in. art. 58 pkt 12 ustawy Prawo o adwokaturze.
ak Duda przepisy pomylił
28 maja 2004 r. Okręgowa Rada Adwokacka w Krakowie odmówiła wznowienia postępowania, wskazując, że konkurs został przeprowadzony zgodnie z ówcześnie obowiązującymi przepisami.
ORA przypomniała też Dudzie, że „Trybunał wypowiedział się w uzasadnieniu wyroku o zachowaniu skuteczności przeprowadzonych dotychczas postępowań konkursowych”.
Tę uchwałę Duda zaskarżył do Naczelnej Rady Adwokackiej. Także Prezydium NRA zwróciło uwagę, że według TK „przeprowadzone przed ogłoszeniem wyroku konkursy na aplikacje adwokacką i radcowską zachowują swą skuteczność”. Wytknęło także przyszłemu prezydentowi, że „decyzje w sprawie przyjęć na aplikacje (...) podejmowane były na podstawie innych przepisów niż przepisy objęte orzeczeniem TK o niezgodności z konstytucją”. – Oznacza to tyle, że samo odwołanie Andrzeja Dudy do naczelnej rady było bublem, bo świadomie lub nieświadomie mylił przepisy – mówią prawnicy, którzy widzieli decyzję NRA w sprawie Dudy.
Duda w 2006 r.: Mam wyrobione zdanie o adwokaturze
W prezydium Naczelnej Rady Adwokackiej zajmującej się w 2004 r. sprawą obecnej głowy państwa były takie sławy jak prof. Wojciech Hermeliński (sędzia Trybunału Konstytucyjnego, a w latach 2014-19 przewodniczący Państwowej Komisji Wyborczej), Stanisław Rymar (m.in. prezes Naczelnej Rady Adwokackiej, wiceprzewodniczący Trybunału Stanu i sędzia Trybunału Konstytucyjnego) czy 82-letni dziś Andrzej Siemiński, który był wtedy sekretarzem NRA i podpisał się pod uchwałą „w sprawie Dudy”.
– Takie decyzje podejmowało się na posiedzeniu na podstawie akt, więc początkowo go nie zapamiętałem – wspomina dzisiaj Siemiński. – Jakoś w 2006 r., za pierwszych rządów PiS, jako przedstawiciel adwokatury brałem udział w rozmowie, w której uczestniczył Andrzej Duda, wtedy podsekretarz stanu w resorcie Zbigniewa Ziobry. On się wyraził w czasie tej rozmowy, że „ma wyrobione zdanie na temat adwokatury”. Sprawdziłem w Krakowie, że to właśnie ten sam Duda, co tak nieudolnie próbował zostać aplikantem adwokackim. Potem obserwowałem, jak odcina się od niego jego własne środowisko naukowe z Uniwersytetu Jagiellońskiego [chodziło o łamanie konstytucji po 2015 r.].
Andrzej Duda po wyborach parlamentarnych w 2005 r. został ekspertem od legislacji klubu parlamentarnego Prawo i Sprawiedliwość. 1 sierpnia 2006 r. premier Jarosław Kaczyński powołał go na stanowisko wiceministra sprawiedliwości. Tak zaczęła się jego kariera polityczna.
all the monsters will break your heart
- Bloodcult
Podobno w czwartej klasie oblał też klasówkę z majzy...
Tylko Trzaskowski !
Tylko Trzaskowski !
- Ascetic
heh, nie ma się co baćWaszJudasz pisze: ↑09-07-2020, 11:35Ja pierdolę, teraz to mnie przeraziłeś. Wierz lub nie, ale wczoraj dostaliśmy informację takiej oto treści:
9 lipca 2020 r. w godz. 12:30-13:30 w Instytucie Technologii Eksploatacji w Radomiu odbędzie się konferencja prasowa, na którą serdecznie Państwa zapraszamy.
Konferencja poświęcona będzie wydarzeniu, jakim jest wydzielenie Segmentu OZE ze struktur Enei Wytwarzanie oraz powstanie nowej spółki Enea Nowa Energia z siedzibą w Radomiu.![]()
![]()
![]()

a teraz chwilę na poważnie. akurat jestem ciekawy tego wydzielenia OZE. podeśij proszę na PM jakieś linki z informacjami o co k'man z tym ruchem.
Poro
- WaszJudasz
Nie mam pojęcia o co chodzi, nie wybieram się tam
Znaczy nie dlatego, że się boję Suskiego, tylko trochę to przekracza zakres naszych zainteresowań i ogólnie mam dziś lepsze rzeczy do roboty, acz możliwe, że jak przysłali zaproszenie, to z rozpędu przyślą po spotkaniu materiał prasowy, dam znać.
Spotkałem się już jednakowoż z teorią, że w całej tej imprezie chodzi o stworzenie stanowisk w zarządzie dla paru pisiorów, którzy przewidują możliwą porażkę w przyszłych wyborach. Bardzo bym się nie zdziwił, w końcu wiceprezes elektrowni był lokalnie głównym kandydatem PiS w ostatnich parlamentarnych.

Spotkałem się już jednakowoż z teorią, że w całej tej imprezie chodzi o stworzenie stanowisk w zarządzie dla paru pisiorów, którzy przewidują możliwą porażkę w przyszłych wyborach. Bardzo bym się nie zdziwił, w końcu wiceprezes elektrowni był lokalnie głównym kandydatem PiS w ostatnich parlamentarnych.
- Triceratops
Podobn na studiach Duda chcial pierdnac ale puscil kleksa, Nie wiem dlaczego tego nie napisali, to mu urwie pare procent.
woodpecker from space
- Ascetic
a ja gupi, pomyślałem, że po rozwoju za peło OZE te hujki pisowęglowe co tak rześko zabrały się za ukatrupianie e.odnawialnej jednak zmądrzały. a jest zapewne jak piszesz. multiplikowanie stanowisk. nie zdziwiłbym się jakby jakiś cweluch z konfy się tam wbił. taki najlepiej 25 letni niezwykle dobrze wykształcony antysystemowiec i idealista co pierdoli w każdej możliwej sytuacji "mniej państwa".WaszJudasz pisze: ↑09-07-2020, 11:52Nie mam pojęcia o co chodzi, nie wybieram się tamZnaczy nie dlatego, że się boję Suskiego, tylko trochę to przekracza zakres naszych zainteresowań i ogólnie mam dziś lepsze rzeczy do roboty, acz możliwe, że jak przysłali zaproszenie, to z rozpędu przyślą po spotkaniu materiał prasowy, dam znać.
Poro
- WaszJudasz
To by wiele wyjaśniało.