Też czekam na drugi etap, trzeba może na coś lepszego zmienić ;)empir pisze:Powodzenia Panowie. Dziś do mnie dzwonili z zaproszeniem na II etap rozmowy.
rozmowa kwalifikacyjna
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Clochard
- weteran forumowych bitew
Re: rozmowa kwalifikacyjna
- Random Apex
@535 - pewnie na 4 etapie okaże się, że jednak szukają przedstawiciela handlowego ;-)
You've got nothing to lose but your lives.
- Clochard
Włochy szukają ;)535 pisze:To wyścig jakiś, czy poważnie kogoś do pracy szukają?
To jeszcze nic. Gorzej jak zasugerują wykorzystanie w pracy prywatnego samochodu i reszty drobiazgów oraz wpłatę kaucji do kasy firmy. Wielki biznes za pięć złotych, na zasadzie "Ty mi dołóż, a ja cię zatrudnię".
- Clochard
E nie, nie. Takie rzeczy mam już ustalone, czekam na to czy przeszedłem etap z wiedzy itd.
- Random Apex
Z Włochami nigdy nic nie wiadomo - to chyba gorszy naród do robienia interesów, niż Rumunia i Bułgaria razem wzięte.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Jako że specjalistów i osób na bieżąco tutaj wiele to mam pytanie: list motywacyjny - dodawać czy nie? W zależności od stanowiska? Czy są jeszcze jakies inne kryteria? A może wysyłac samo CV i czekać na ewentualny odzew?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Uważam, iż najlepiej wysłać CV, a treść ew. listu motywacyjnego wrzucić w treść maila. Zawsze tak robiłem i mam teraz dobrą pracę :D.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Random Apex
Na konserwatora powierzchni płaskich nie trzeba, na specjalistę ds. wdrażania nowych systemów konserwacji trzeba.Alsvartr pisze:Jako że specjalistów i osób na bieżąco tutaj wiele to mam pytanie: list motywacyjny - dodawać czy nie? W zależności od stanowiska? Czy są jeszcze jakies inne kryteria? A może wysyłac samo CV i czekać na ewentualny odzew?
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Musisz się dowiedzieć jakie dana firma ma wymagania. Z tego co się orientuję, w części (powiedzmy większych) firm liczy się głównie CV (list dla picu jest ;) ), podczas rozmowy rekrutacyjnej i tak wyjdzie czy ogarniasz czy nie ;)Alsvartr pisze:Jako że specjalistów i osób na bieżąco tutaj wiele to mam pytanie: list motywacyjny - dodawać czy nie? W zależności od stanowiska? Czy są jeszcze jakies inne kryteria? A może wysyłac samo CV i czekać na ewentualny odzew?
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Nie no, domyslam sie że przy aplikacji na stanowiska kierownicze jest to raczej przydatne. Inna sprawa że sama nazwa stanowiska jest czasami mylna, bo z jednej strony szukają "specjalisty" a po przeczytaniu wymagan i ewentualnych obowiązków już tak "specjalistycznie" to nie wygląda. No nic, tak czy inaczej na wszelki wypadek muszę jakiś motivational letter sklecić. Polowanie czas zacząć!
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Bezdech
"Od dziecka moją ulubioną rozrywką były tańce do białego rana z moją szczeciniastą przyjaciółką o pięknym drewnianym ciele. Lata praktyki pozwoliły mi nie tylko poznać techniki stosowane w różnych zakątkach globu, ale i samodzielnie, opracować nowe i nieznane wcześniej kroki i piruety."Random Apex pisze:Na konserwatora powierzchni płaskich nie trzeba, na specjalistę ds. wdrażania nowych systemów konserwacji trzeba.Alsvartr pisze:Jako że specjalistów i osób na bieżąco tutaj wiele to mam pytanie: list motywacyjny - dodawać czy nie? W zależności od stanowiska? Czy są jeszcze jakies inne kryteria? A może wysyłac samo CV i czekać na ewentualny odzew?
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Parasite
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Najłatwiej spytać się, zadzwonić do firmy itp..
- Mol
- zahartowany metalizator
i tak opierdolisz gdy wyjdzie na jaw jakich perelek sluchasz :Dmaciej pisze:E nie, nie. Takie rzeczy mam już ustalone, czekam na to czy przeszedłem etap z wiedzy itd.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
lol :DMol pisze:i tak opierdolisz gdy wyjdzie na jaw jakich perelek sluchasz :Dmaciej pisze:E nie, nie. Takie rzeczy mam już ustalone, czekam na to czy przeszedłem etap z wiedzy itd.
- Clochard
Toć włosi lubią ;pMol pisze:i tak opierdolisz gdy wyjdzie na jaw jakich perelek sluchasz :Dmaciej pisze:E nie, nie. Takie rzeczy mam już ustalone, czekam na to czy przeszedłem etap z wiedzy itd.
- Mol
no tak, jeszcze jak uslysza nazwisko jednego z Twoich bozkow to juz w ogole, kurwa, masz te robote :/
- empir
Ja list motywacyjny załączam wtedy gdy w ogłoszeniu jest info że trzeba załączyć. Jak brakuje takiej informacji to wysyłam samo CV.Alsvartr pisze:Jako że specjalistów i osób na bieżąco tutaj wiele to mam pytanie: list motywacyjny - dodawać czy nie? W zależności od stanowiska? Czy są jeszcze jakies inne kryteria? A może wysyłac samo CV i czekać na ewentualny odzew?
-
- mistrz forumowej ceremonii
Co masz k... do prezydenta Rybnika?:)Mol pisze:no tak, jeszcze jak uslysza nazwisko jednego z Twoich bozkow to juz w ogole, kurwa, masz te robote :/