Esoteric, Procession, Isole, Poland 14-16.04

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

kmarmaz
postuje jak opętany!

Re: Esoteric, Procession, Isole, Poland 14-16.04

16-04-2014, 09:14

Rozpoznał ktoś co było grane przez Esoteric we Wrocławiu? Tylko nowości czy coś starszego też?
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

16-04-2014, 09:42

Za cholerę nie wiem co poleciało - znam dość słabo, bo zazwyczaj snuje się gdzieś w tle. Ale brzmiało to dość przyzwoicie, jak na taką spelunę, bo Łykend to raczej klub typowo szantowy :)

Isole za to wypadło znakomicie. To był mój pierwszy kontakt z nimi i wyrwało mnie z kapci. Naprawdę mocna rzecz. Procession nieco mnie rozczarowało. Na dzień dobry brzmienie fatalne (słyszalna jedynie sekcja i wokal, gitar ZERO). Po 10 minutach już się wszystko zgadzało, ale brakowało mi w tym wszystkim mięsa. Numery w dużej mierze z dwójki, jeśli mnie ucho nie myli. Esoteric przykurwił taką ścianą dźwięku, że nie było czego zbierać (bis rozpierdolił system). Znakomicie balansują pomiędzy klimatem, transem i wzbudzaniem poczucia dyskomfortu. Zdecydowanie nie dla każdego, ale moje obawy o jakość odbioru tak dużego nagromadzenia brzmień i dźwięków rozwiały się mniej więcej po kwadransie.

Jeśli ktoś poluje na winyle, to podwójny gwiazdy wieczoru za 5 dyszek, a potrójny za 6.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
kmarmaz
postuje jak opętany!

16-04-2014, 10:10

Dzięki, cena winyli dobra, ja eszcze bardziej obawiam się o warszawskie 2 koła, bo pub szantowy jeszcze rozumiem natomiast PUB przydworcowy wygląda jak studzienka dla najblizszych przyjaciół, którzy lubia się tam spotykać co tydzień w swoim gronie. Ciekawe miejsce jak na na kapelę, której brzmienie jest bardzo istotne, na Assymetry wyszło całkiej nieźle, tutaj...no cóż, zobaczymy. Ciekaw też jestem Isole, bo to już starzy wyjadacze, jak ktoś kojarzy Mourning Beloveth czy Funeral temu podejdzie, dla mnie bomba. W tym gatunku ostatnia tak mocna impreza jaką miałem okazję widzieć zdarzyła się w ..2009 roku :http://www.lastfm.pl/event/942141+Miles ... +Tour+2009
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

16-04-2014, 12:00

To był świetny koncert. Zobaczymy jak dzisiaj będzie. Najgorsze, że jutro o 6 muszę być w pracy :(
Death in another way
weteran forumowych bitew

28-05-2014, 17:13

To było idealne miejsce na dokładnie ten koncert pod każdym względem-chodzi o koncert w Warszawie i Pub Motocyklowy 2 Koła!:) Szwedzkie Isole zagrało bardzo ciekawy, energetyczny koncert na luzie i w pełni profesjonalnie na trzy różne, zmieniające się wokale, grając doom z różnymi wpływami muzycznymi i interesującym stylu i byli idealni jako zespół otwierający ten koncert! Procession-de facto zespół chilijsko-szwedzko-duński, wykonujący klasyczny doom metal z dużymi wpływami heavy metalu, zagrał bardzo dobry koncert oraz żywiołowo, od serca i z dużym zaangażowaniem! Koncert Esoteric był po prostu genialy , w pełni profesjonalny, bardzo przekrojowy, ze względu na bliskość i atmosferę najlepszy z Ich trzech koncertów jakie widziałem, a Ich koncerty to muzyczna personifikacja końca świata, jak trafnie zauważył pewien mój kolega, który był na tym koncercie, a ja dodałbym, że przenosi słuchaczy w zupełnie inny świat, oferując coś niesamowitego i trudnego do ostatecznego ogisania, ale spotkanie z tą wizją muzyczną jest zawsze niesamowite i ma wymiar elitarny! Mimo, iż na tym koncercie było około 50 osób to w jego przypadku jest nawet in plus, bo miał kameralny i elitarny charakter tylko dla naprawdę wtajemniczonych w temacie! Wszystkie zespoły zabrzmiały świetnie i bardzo selektywnie! Na stoisku można było się zaopatrzyć w winyle, kompakty, koszulki, naszywkę i pewne pismo po normalych cenach! Widać było, że wszyscy byli w pełni usatysfakcjonowani tym koncertem, a fakt, że w Polsce doszło do aż trzech koncertów w ramach tej trasy jest dla mnie bardzo pozytywnym ewenementem!
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

28-05-2014, 17:21

Zapomniałeś się przelogować, przecież teraz konspirujesz się pod bdb zakitranym przed przypadkowymi skurwysynami nickiem mario82r!!!:-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
ZłyPan

28-05-2014, 18:18

Lykan, moge Ci powiedzieć, że mario82r to nie Death in Another Way, mimo, że trudno w to uwierzyć.
ODPOWIEDZ