Steve Vai 20.06.2016 Progresja, Wawa

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Steve Vai 20.06.2016 Progresja, Wawa

19-04-2016, 12:38

Wirtuoz gitary już niedługo odwiedzi nasz kraj. W ramach Passion and Warfare 25th Anniversary Tour 20 czerwca 2016 roku artysta wystąpi w warszawskim klubie Progresja Music Zone.

Steve Vai to mistrz gitary, kompozytor i producent muzyczny, który powszechnie uznawany jest za jednego z najlepszych gitarzystów wszech czasów. Naukę gry na instrumencie rozpoczął w wieku 12 lat ucząc się u samego Joe Satrianiego, natomiast, gdy miał 18 lat zaczął karierę u boku Franka Zappy.

Przez te wszystkie lata zdobył wiele nagród, wystarczy wyliczyć kilka statuetek Grammy czy Les Paul Awards. Na swoim koncie ma około 60 krążków, a w jego dyskografii znajdują się m.in. albumy nagrane wspólnie z Zappą, Davidem Lee Rothem czy Whitesnake. Vai uczy również młodych adeptów sztuki grania na gitarze, m.in. w ramach Vai Academy.

Na 2016 rok przypada 25. rocznica wydania albumu „Passion and Warfare”. Jest to drugi krążek gitarzysty, który uplasował się na 18. pozycji listy Billboard 200 i w Stanach Zjednoczonych pokrył się złotem.

Z tej okazji muzyk wydał specjalną linię gitar, reedycję płyty wraz z materiałem, który wcześniej nie ukazał się na żadnym krążku oraz zaplanował trasę koncertową.

Oczywiście podczas warszawskiego występu nie może zabraknąć utworów z tego krążka, jak chociażby „For The Love Of God”. Solo gitarowe z tego numeru uplasowało się na 29. pozycji 100 najlepszych solówek wszech czasów według czytelników magazynu „Guitar World”:

Bilety na koncert trafią do sprzedaży 20 kwietnia 2016 roku i wtedy poznamy ceny wejściówek. Będą one do nabycia na http://www.go-ahead.pl" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.biletomat.pl" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.ebilet.pl" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.eventim.pl" onclick="window.open(this.href);return false;, http://www.ticketpro.pl" onclick="window.open(this.href);return false; oraz w sklepach sieci Empik, Saturn i Media Markt.

idem :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

Re: Steve Vai 20.06.2016 Progresja, Wawa

10-06-2016, 11:34

Bilet trochę drogi, ale raczej się przejadę.
Awatar użytkownika
Żułek

10-06-2016, 14:36

set z wtorku

Bad Horsie
The Crying Machine
Gravity Storm
Whispering a Prayer
--------------------------------------------
Liberty
Erotic Nightmares
The Animal
Answers
The Riddle
Ballerina 12/24
For the Love of God
The Audience Is Listening
I Would Love To
Blue Powder
Greasy Kid's Stuff
Alien Water Kiss
Sisters
Love Secrets
-------------------------------------------
Stevie's Spanking (Frank Zappa cover)
Build Me a Song
Racing the World
Fire Garden Suite IV - Taurus Bulba
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

12-06-2016, 10:19

Bilet kupiony :)
Awatar użytkownika
Żułek

21-06-2016, 00:16

było bardzo sympatycznie :) 2,5 godzinki wymiatania :)
no z małą przerwą na jam z publiką ;) dzieciak chyba się spalił :P ale laska dała rade ;)
Satriani był zabawny ;) Petrucci to jełop i głupio wygląda :P
mam chyba wrażenie ze skrócili o 1 kawałek ? ale może coś zle policzyłem
widziałem Hoffmana z Turbo :)

Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

21-06-2016, 07:21

Było gorąco, że ja pierdole. Ludzi masa. Koncert taki se. Drugi raz bym nie poszedł.
Awatar użytkownika
Żułek

21-06-2016, 11:27

gelO pisze:Koncert taki se. Drugi raz bym nie poszedł.
mi sie podobało bo nie spiewał :P tego się bałem najbardziej :P ale fakt, drugi raz bym nie poszedł ;)

ODPOWIEDZ