KONCERTY W POLSCE KTORYCH NIE DA SIE ZAPOMNIEC

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ggfh
w mackach Zła

Re: KONCERTY W POLSCE KTORYCH NIE DA SIE ZAPOMNIEC

04-01-2022, 11:22

nan pisze:
17-06-2012, 14:40
Ja się wkurwiłem jak mi Slayer / Pantera w Spodku odwołali, jeszcze w dniu urodzin miał się odbyć
chyba jeszcze cradle of filth tam mialo byc.

a tak w temacie to BAD BRAINS w stodole w 1994 (mozna to nawet w yt obejrzec, nagranie z tvp2 :) ),
PANDEMONIUM kilka dni/ tygodni pozniej w klubie park, VADER/ SYSTEM OF A DOWN / SLAYER w katowickim spodku w 1998

ogolnie koncerty w fonobarze mialy swoj urok - kilka godzin opoznienia w ciemna zimowa noc GUTALAX / Squash Bowels
piotraz
weteran forumowych bitew

04-01-2022, 11:59

ggfh pisze:
04-01-2022, 11:22
nan pisze:
17-06-2012, 14:40
Ja się wkurwiłem jak mi Slayer / Pantera w Spodku odwołali, jeszcze w dniu urodzin miał się odbyć p
Tu chyba jeszcze Static x miało być jak dobrze pamiętam...

chyba jeszcze cradle of filth tam mialo byc.

a tak w temacie to BAD BRAINS w stodole w 1994 (mozna to nawet w yt obejrzec, nagranie z tvp2 :) ),

Nie udało mi się załapać na jam session dzień wcześniej, ale na sam koncert już tak i to było coś!!!
Kolejny już ich koncert był mocno średni ale Hr już mocno odpływał i psuł całość.

PANDEMONIUM kilka dni/ tygodni pozniej w klubie park, VADER/ SYSTEM OF A DOWN / SLAYER w katowickim spodku w 1998

ogolnie koncerty w fonobarze mialy swoj urok - kilka godzin opoznienia w ciemna zimowa noc GUTALAX / Squash Bowels
Nie udało mi się dzień wcześniej załapać na jam session z muzykami bb. ale sam koncert to było coś!!!!
Kolejny koncert już nie był tak dobry... a nawet bym powiedział że był mocno średni:) Hr już bardzo mocno odpływał...
Na tattoo the planet, bo tak to się chyba nazywało miał być jeszcze jak dobrze pamiętam Static x.
Anthrax, LIFE OF AGONY, Galactic cowboys-bardzo miło wspominam ten koncert.
Awatar użytkownika
ggfh
w mackach Zła

04-01-2022, 12:46

nawet nakrecili i pokazywali w tvp2 dokument dotyczacy wizyty BAD BRAINS w stolicy (sa i fragmenty z "remontu")
fajnie jest popatrzec na siebie w wieku 17 lat, przez kilka sekund :D

Awatar użytkownika
when_in_sodom
postuje jak opętany!

07-01-2022, 08:01

Do najbardziej nieodzalowanych wydarzeń, których wciąż sobie nie mogę darować to występ Dissection w metal cave w stolicy w 2004r. Przebywałem wtedy na drugim końcu Polski i za późno zacząłem się interesować biletem. Kiedy w końcu nawiązałem kontakt telefoniczny z ziomkiem od biletów okazało się, że... biletów brak! Kuźwa, czemu nie zorganizowano tego przynajmniej w takiej Proximie??? Cena biletu 15 zlociszy!😄 W sieci jest też info, że dzień później mieli zagrać w Szczecinie. Ktoś wie czy ten koncert się odbyl? A może ktoś z forumowiczów miał okazję być na 1 z nich i zechce się podzielić wrażeniami, wspomnieniami? O zdjęcia nie pytam bo w tamtych czasach telefon służył tylko do dzwonienia😆
mipe01
rozkręca się

12-01-2022, 10:20

when_in_sodom pisze:
Do najbardziej nieodzalowanych wydarzeń, których wciąż sobie nie mogę darować to występ Dissection w metal cave w stolicy w 2004r. Przebywałem wtedy na drugim końcu Polski i za późno zacząłem się interesować biletem. Kiedy w końcu nawiązałem kontakt telefoniczny z ziomkiem od biletów okazało się, że... biletów brak! Kuźwa, czemu nie zorganizowano tego przynajmniej w takiej Proximie??? Cena biletu 15 zlociszy!😄 W sieci jest też info, że dzień później mieli zagrać w Szczecinie. Ktoś wie czy ten koncert się odbyl? A może ktoś z forumowiczów miał okazję być na 1 z nich i zechce się podzielić wrażeniami, wspomnieniami? O zdjęcia nie pytam bo w tamtych czasach telefon służył tylko do dzwonienia😆
Na Dissection w Wwie bilet rezerwowałem mailowo. Pamiętam, jak Jon przed koncertem próbował przecisnąć się do busa po schodkach z klubu. Ludzi dużo. Jakiś kolo łaził z naciętym przedramieniem, jak kiełbaska na grill :mrgreen: Jak na warunki w Metal Cave - ciasnota, malutka scena, itp., to koncert rewelacyjny, bardzo dobre nagłośnienie. W Maha Kali jakaś laska na scenie się wiła. Z ciekawostek - na koszulkach źle daty były nadrukowane.
Szczecin, z tego, co pamiętam, odbył się normalnie.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

12-01-2022, 10:43

Koncert w Metal Cave zarówno Watain jak i Dissection w Warszawie był rewelacyjny. Zarówno brzmieniowo jak i wizualnie. Watain zajebał takim brudem i złem... DISSECTION - amok. Biletów w sprzedaży nie było, ale koleżanka nie mając biletu i tak weszła (zapłaciła na bramce)!!! Ludzi w chuj. Nawet jakieś napierdalanki były. Gostek z tatuażem gotykiem: "Black Metal" faktycznie chodził i chlapał krwią. Pamiętam, że prawicowe odważniaki popychali dzieciaka w okularkach (na oko może z 16 lat może mniej) za "nieprawdziwy wygląd"....
"Where Dead Angels Lie" - piękne odśpiewanie przez publikę i uśmiechnięta gęba Jon'a. Mam autograf na plakacie a Maleficio chyba wrzucał fotę z Jonem z tego koncertu w Metal Cave.
Perspektywicznie - jeden z najlepszych koncertów na jakim byłem.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

12-01-2022, 10:50

Obrazek
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

12-01-2022, 11:11

Podpinając się pod temat Dissection/Watain to w 2007 w Katowicach Watain tez piękny koncert dal.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
when_in_sodom
postuje jak opętany!

12-01-2022, 21:12

Kuźwa, teskno do tych czasów. Po takich relacjach tym bardziej żałuję że mnie tam zabrakło... Szkoda,ze mało takich gigow ( pomijając kwestię covida). Chodzi o kapele, które rzadko grają w Polsce, nie bandy, które grają po raz 15sty, nie ujmując nic ich świetności...ehh
Awatar użytkownika
uglak

12-01-2022, 22:13

W sumie coraz mniej zespołów, które konsekwentnie omijają nasz kraj. Duża w tym zasługa LHS.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
when_in_sodom
postuje jak opętany!

12-01-2022, 22:33

Z jednej strony tak, tylko mało jest takich unikatowych gigow,dla których warto pojechać nawet na koniec Polski: Atheist, Gorguts, Dying Fetus, Unleashed... to są nazwy przykladowe, ale jest ich jak na lekarstwo. Z drugiej strony są regularnie Nile, Immolation, Cannibal Corspse... i nie powiem, uwielbiam na nich chodzic /brzmienie,atmosfera,hity/aczkolwiek za malo w mojej opinii gigow niepowtarzalnych... Chociażby takie broken hope, o których tu piszą, że było 20czy ile tam osób...😕
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

15-01-2022, 08:05

when_in_sodom pisze:
Kurcze, patrz byłem. Ale wyszedłem przed Dissection. :lol: Watain obejrzałem na zasadzie ciekawostki, a z twórczością gwiazdy wieczoru jakoś nie miałem się ochoty mierzyć. Zaryzykuję stwierdzenie, że niewiele straciłeś. :)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
when_in_sodom
postuje jak opętany!

16-01-2022, 16:21

Jak to czytam to nie wierzę! Jak można było mieć możliwość uczestniczenia w tym misterium i po prostu wyjść do domu??? Gdybym mógł odkupić teraz możliwość uczestniczenia w tej ceremonii odkupilbym ten bilet za wielką sumę! Nie wiem jak wielką, ale 1.ooo zlociszy na pewno!!!
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

16-01-2022, 17:26

Miałem okazję widzieć jeden z ostatnich koncertów DISSECTION i było to coś niesamowitego. Po odegraniu ostatniego numeru Jon rzucił w publikę swoją gitarę po czym pod sceną zrobił się jeden z największych rozpierdoli jakie widziałem kiedykolwiek.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

16-01-2022, 21:55

Pierwszy koncert Manowar w Polsce.
Wykupiony Złoty Cyrkiel w Spodku i nieziemskie jebnięcie z głośników, tak, że mózg uszami się wylewał, a bebechy urywały. Śpiewanie w kiblu z innymi Braćmi Hail and Kill, faflunienie "po polskiemu" Joeya. Myślę, że wdadzili mu do ucha słuchawkę i powtarzał słowo po słowie, to, co ktoś mu do ucha mówił. I jego teksty "chto - nie - lupi - Polśki - niech - śpierdała", albo "polśke - ciewciny -som - najlepsie" i sporo innych.
A ja zostawiając swoją dziewczynę przepychałem się pod głośniki, aby po przyłożeniu łba do tych kilkunasto metrowych pieców poczuć prawdziwe JEBNIĘCIE. Słuch wrócił następnego dnia, a po koncercie, kiedy z moimi Braćmi spotkaliśmy się w knajpie, to musieli fo mnie wrzeszczeć, abym coś odebrał.

Kurwa, to był koncert.

W Warszawie już tej mocy nie powtórzyli, ale w tym roku będę w Grecji na koncercie i już na samą myśl o możliwości posłuchania nowego materiału moczę gacie.

Hail and Kill.

Obrazek

Flaga też zakupiona na tamtejszym koncercie.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
We're the metal generation
Don't fuck with us cos we're insane!
Awatar użytkownika
trup

16-01-2022, 23:15

Gore_Obsessed pisze:
15-01-2022, 08:05
when_in_sodom pisze:
Kurcze, patrz byłem. Ale wyszedłem przed Dissection. :lol: Watain obejrzałem na zasadzie ciekawostki, a z twórczością gwiazdy wieczoru jakoś nie miałem się ochoty mierzyć. Zaryzykuję stwierdzenie, że niewiele straciłeś. :)
Z tego co pamiętam, to już nie z własnej woli, ale nie obejrzałeś chyba kiedyś Slayera? Bodaj w Stodole.... Sponiewierałeś się ciut mocno...
tomaszm

17-01-2022, 00:19

Maniek chyba odpadł wtedy i koncertu nie zobaczył. Ja byłem z ekipą slasko-opolska. Wtedy tez Najprzewielebniejszym prezesem forume się spotkaliśmy(przegadaliśmy ostatnio podczas rozmowy telefonicznej) Zniszczenie było totalitarne. Spaliśmy u mojej byłej lubej na wynajmowanym mieszkaniu, które studiowała na wydziale prawa na UW. Kolega z forume zrobił odwrócony krzyż z magnesów, na lodówce, ja spalem z kumplem na podłodze i wieża hi-fi zjebała nam sie na głowę,najebany pociągnąłem kabel i sie stanelo sie. Mój kuzyn w tym samym pomieszczeniu płodził dzieciaka (sa szczęśliwym małżeństwem aczkolwiek moment i otoczenie wybrali zajebiste :D) wcześniej zjadlem zbyt ostrego kebaba i srałem na partyzanta pod pałacem kultury a bdb Koledzy przynosili mi chusteczki cobym się podtarł. Obudziła nas ekipa remontowa co przysla kafelki kłaść na balkonie. Pełne zniszczenie. Czasy kiedy po koncercie z całą ekipą rządziliśmy do rana i tylko wschodzące słońce uswiadamialo nam, ze czas skończyć imprezę i wódkę przestać lać. Piękne chwile życia.

I mój Opel Astra. Pierwszy zarobiony samochód. Nabity po szwy. I błądzenie po Warszawie. Wtedy nie było googla maps i nawigacji. I Tommy który zawsze od wszystkich pożyczał kasę, bo za dużo wydawał na imprezę i wszystkim wisiał kasę. Ehh wspomnienia piękne.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ