Białystok i całe Podlasie nie śpi, tylko czuwa i atakuje z ukrycia!
BRUTAL EAST FESTIVAL vol II – 5 pażdziernika 2012
Rozpoczynamy nabór zespołów !
I edycja Brutal East Festival okazała się dużym sukcesem. Duże zainteresowanie zarówno ze strony białostockiej publiczności jak i zespołów, przeszło nasze najśmielsze oczekiwania (wszystkie bilety wykupione w przedsprzedaży - kilkadziesiąt osób nie weszło na koncerty).
Idąc za ciosem, ogłaszamy iż, 5 października 2012 w białostockiej Kawiarnii Fama odbędzie się druga odsłona Brutal East Festivalu. Organizatorami imprezy są Białostocki Ośrodek Kultury oraz Brutal East Team, zaś rola gospodarza muzycznego została powierzona zespołowi EFFECT MURDER.
Opierając się na doświadczeniach z I edycji oraz uwagach i opiniach, które do nas napływały w ostatnim czasie, postanowiliśmy nieco inaczej podejść do II edycji festiwalu. Generalną zmianą będzie lista zespołów występujących, która nie bedzie już opierała się tylko i wyłącznie na kapelach z Białegostoku i okolic. Tym razem chcielibyśmy uczynić nasz festiwal imprezą bardziej otwartą, tak aby rownież zespoły z innych części naszego kraju mogły się u nas zaprezentować.
Szczegóły tutaj: KLIK
Brutal East Festival vol. 2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Atreju
- postuje jak opętany!
- Atreju
- postuje jak opętany!
Re: Brutal East Festival vol. 2
O, a takie o amatorskie zespoły zagrają:

-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Death by another way się ucieszy bo gra Metaliator;-)
- Self
- rasowy masterfulowicz
Kurwa bym wpadł, ale tego samego dnia w Toronto grają m.in. Parricide i Unborn Suffer i to mi bardziej pasuje póki co. No ale może coś wymyślę, zobaczymy. A z tym DI na samym szczycie plakatu to macie poczucie humoru, chłopaki. :D
- Atreju
- postuje jak opętany!
Widzisz, gapa z Ciebie, bo gdybyś przyjechał na dłuuugie wakacje do Białegostoku, to załapałbyś się i na Parricide, bo grało jakiś czas temu i na Unborn Suffer, bo grał 21 lipca ;)
A Devilish Impressions kozacki i z nazw na plakacie jednak "największy", tzn. najprężniej działa na świecie.
A Devilish Impressions kozacki i z nazw na plakacie jednak "największy", tzn. najprężniej działa na świecie.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Na CP równo 2 minuty wytrzymałem na ich koncercie. To już chyba Luna ad Noctum lepsze.Atreju pisze:
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Self
- rasowy masterfulowicz
Parricide widziałem przed Generalną Chirurgią 3 lata temu, wiec pudło. US też zresztą rok temu. Miałem wpaść zobaczyć znowu, bo mam do Trzech Koron 10 minut busem, alem chory był.Atreju pisze:Widzisz, gapa z Ciebie, bo gdybyś przyjechał na dłuuugie wakacje do Białegostoku, to załapałbyś się i na Parricide, bo grało jakiś czas temu i na Unborn Suffer, bo grał 21 lipca ;).
-
- weteran forumowych bitew
Nie tylko dlatego, ale przede wszystkim dlatego, że ten Fest odbędzie się w Ulubionym przeze mnie Białymstoku-oczywiścieNasum pisze:Death by another way się ucieszy bo gra Metaliator;-)
stawię się w pełnej gotowości bojowej!!!:-)))
-
Pierwsza edycja była zajebista, a z W-wy byłem na niej jako jedyny!!!:-)))
-
Fest wyjątkowo udany pod każdym względem, zresztą jak każy koncert i połączony z nim wyjazd do Białegostoku na kilka dni-najlepsze koncerty zagrały zespoły: trzeci-That's All She Wrote-znakomity, lekko psychodeliczny grind noise w stylu
czeskiego Gride, aczkolwiek nie aż tak zakręcony i Sphere z bdb coverem Vital Remains, reszta dobrze lub nieco lepiej!!!:-)))
czeskiego Gride, aczkolwiek nie aż tak zakręcony i Sphere z bdb coverem Vital Remains, reszta dobrze lub nieco lepiej!!!:-)))
-
- Husar
- Atreju
- postuje jak opętany!
Zagra w przyszłym roku przy żłóbku na Wielkanoc.