Brak Tuckera w składzie? No prośba, jego partie basu nie należą tam do jakoś arcytrudnych, poza tym to solówka Treya jest tam przysłowiową wisienką na torcie. Skoro ma sentyment do tych płyt, to niech nagra coś w tym stylu i porzuci nieszczególnie udane eksperymenty. Aaaa, no i trasa na której zagrają cały "Formulas..." też by się przydała.Pteroczłek pisze:Dyplomatycznie - brakiem Tuckera w składzie :) Trzeba było jednak widzieć jak mu się oczy zaświeciły na wspomnienie tego tytułu :) Sporo było gadane o "Formulas..." i "Gateways..." i ogólnie wygląda na to, że Trey ma sentyment do tych płyt :)
Morbid Angel z „Covenant” na 3 koncertach w Polsce
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Morbid Angel z „Covenant” na 3 koncertach w Polsce
- Riven
- Kontakt:
To za 4 lata, nie? ;) fajnie. Trzymam ich za słowo! ;dd
this is a land of wolves now
-
Rutan ma swoje studio i Hate Eternal, Tucker też miał jakiś tam zespół, ale nie wiem czy gra tam nadal czy próbuje swych sił z nowym projektem. Więc jak to jest z panem Tuckerem?Pteroczłek pisze: co obecnie porabiają Tucker i Rutan,
-
- weteran forumowych bitew
Garść uwag:
OGOTAY - nie wiem, nie widziałem, piwo piłem
AZARATH - prawdę mówiąc, spodziewałem się większego wpierdolu. A tu tak jakoś napierdalańsko, ale stonowane, nie wiem, może chodziło o nie dość selektywny dźwięk? Nagłośnienie nie było szałowe i ten zarzut dotyczy też Morbid Angel. Tzn wszystko było w miarę słychać, ale mimo wszystko zlewało się zbyt często w płaską sieczkę, co uznaję za niebdb :(((
MORBID ANGEL - jak zajebali to nie było co zbierać, ogólnie brak słów. Setlista taka jak podana, czyli cały Covenant plus po jednym numerze z każdej płyty i uważam to za bardzo dobre posunięcie; z jednej strony honorujemy wiadomy album, z drugiej - jest przekrojowa wycieczka przez inne płyty, co kto lubi. Pogrom straszliwy i serio nie mam nic więcej do napisania. Uwagi o dźwięku już były, więc powtarzane nie będą.
OGOTAY - nie wiem, nie widziałem, piwo piłem
AZARATH - prawdę mówiąc, spodziewałem się większego wpierdolu. A tu tak jakoś napierdalańsko, ale stonowane, nie wiem, może chodziło o nie dość selektywny dźwięk? Nagłośnienie nie było szałowe i ten zarzut dotyczy też Morbid Angel. Tzn wszystko było w miarę słychać, ale mimo wszystko zlewało się zbyt często w płaską sieczkę, co uznaję za niebdb :(((
MORBID ANGEL - jak zajebali to nie było co zbierać, ogólnie brak słów. Setlista taka jak podana, czyli cały Covenant plus po jednym numerze z każdej płyty i uważam to za bardzo dobre posunięcie; z jednej strony honorujemy wiadomy album, z drugiej - jest przekrojowa wycieczka przez inne płyty, co kto lubi. Pogrom straszliwy i serio nie mam nic więcej do napisania. Uwagi o dźwięku już były, więc powtarzane nie będą.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Powiem krótko, znakomity koncert, ale Kanibale zniszczyli mnie bardziej. Sądzę jednak, że moja opinia wynika z tego, że po prostu bardziej lubię CANNIBAL CORPSE. Tak czy inaczej, znakomity tydzień.
Baton, drKill, Self, Maria - bardzo miło było Panów poznać :)
Baton, drKill, Self, Maria - bardzo miło było Panów poznać :)
- Self
- rasowy masterfulowicz
Szczerze to nie do konca rozumiem zarzuty dotyczace brzmienia. Tzn. Ogotay i Azarath istotnie zabrzmieli dosyc srednio, ale w momencie gdy na scene wyszli gwiazdorzy wieczoru, to wszystko inne przestalo miec znaczenie. Nie będę tworczy ani oryginalny - to jest kurwa Morbid Angel i zajebali tak, ze nie było co zbierac. Widzialem ich po raz drugi i wiedzialem, czego się spodziewac, ale AZ TAKI wpierdol zaskoczyl mnie niczym zima polskich drogowcow. Miazga genitaliow. A co się dzialo pod scena w trakcie chociazby Pain Divine, Where the Slime Live czy Immortal Rites, to ja nawet nie.
Koncertowo to jest drugi najlepszy zespol deathmetalowy po Suffo i nie przyjmuje w tej kwestii zadnych kontrargumentow ani reklamacji.
Przy okazji serdecznie!!!:-))))) pozdrawiam kolegow Doktore, Batone, Ramonothe (ogolnie cala delegacje lubelska) i innych bdb kolegow od serca, ktorzy mi towarzyszyli.:-)))))
Koncertowo to jest drugi najlepszy zespol deathmetalowy po Suffo i nie przyjmuje w tej kwestii zadnych kontrargumentow ani reklamacji.
Przy okazji serdecznie!!!:-))))) pozdrawiam kolegow Doktore, Batone, Ramonothe (ogolnie cala delegacje lubelska) i innych bdb kolegow od serca, ktorzy mi towarzyszyli.:-)))))
-
No nie wiem, chyba specyfika dźwiękowa Progresji mi do końca nie leży, bo coś z tym brzmieniem było nie tak. Ale to nieważne, liczy się że Morbid Andrzej rozwalcował Warszawę na naleśnik. Szczególnie rozjebało mnie God Of Emptiness, Fall From Grace (!) i Angel Of Disease (!!!), przy którym ostatecznie straciłem resztki kału.
Bdb kolegów także pozdrawiam:-))))))))))
Bdb kolegów także pozdrawiam:-))))))))))
Ostatnio zmieniony 22-11-2014, 13:13 przez kenediusze, łącznie zmieniany 1 raz.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Tak dobrze było... Ale prawdziwy fan DEATH METALU wie, ze Cannibal zagrali ladniej.
-
Hmmm...Immolation jednak wywarł na mnie większe wrażenie niż Morbid Angel. Chodzi o występ na żywo oczywiście. Sprawdzę jutro jak ich forma, bo widziałem ich już wcześniej, najbardziej chyba podobał mi się ich występ razem z Tuckerem na Metalmanii '98.Self pisze:Koncertowo to jest drugi najlepszy zespol deathmetalowy po Suffo i nie przyjmuje w tej kwestii zadnych kontrargumentow ani reklamacji.
Trudno tak jednoznacznie powiedzieć która z kapel jest tą, która na koncercie prezentuje się najlepiej.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Idę odespać ten tydzień, ale jeszcze wspomnę sobie wczorajsze Angel of Disease i Immortal Rites... mhmm...
- chaos
- w mackach Zła
no zobaczymy, ja ich widziałem ostatni raz chyba w 94, tak, że akurat też dwudziestolecie ;)
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
No cóż, Trey to ujął bardzo dyplomatycznie, ale chodzi raczej nie tyle o brak Tuckera w składzie, co o obecność elementów Tuckerem niebędących ;)Nasum pisze: Brak Tuckera w składzie? No prośba, jego partie basu nie należą tam do jakos arcytrudnych, poza tym to solówka Treya jest tam przysłowiową wiśienką na torcie . Skoro ma sentyment do tych płyt, to niech nagra coś w tym stylu i porzuci nieszczególnie udane eksperymenty. Aaaa, no i trasa na której zagrają cały "Formulas..." tez by się przydała.
Trey trzyma kontakt z Rutanem i ponoć Steve coś tam rzeźbi u niego w studio - rzecz ma wyjść na początku 2015 r. i prawdopodobnie chodzi o drugą płytę Warfather. Trey nie słyszał ani nuty z jedynki i chyba za bardzo nie wie co się dzieje u Tuckera. Niemniej o czasach kiedy grali razem wypowiadał się w samych superlatywach.Nasum pisze:Rutan ma swoje studio i Hate Eternal, Tucker tez miał jakiś tam zespół, ale nie wiem czy gra tam nadal czy próbuje swych sił z nowym projektem. Więc jak to jest z panem Tuckerem?
Jakoś zapomniałem o Sandovala zapytać :) Za to wiem, że Trey intensywnie pracuje nad nową muzyką. Żadnej elektroniki (to zdecydowanym tonem) a sporo rzeźbienia w stylu wspomnianych wyżej dwóch płyt. Tyle mogę napisać ;) W każdym razie przyszły rok ma przynieść dużo dobrego :)z w i e r z e pisze:Groźnie to zabrzmiało! ;-) Teraz się będę zastanawiał! Weź no coś napisz! ;-)Pteroczłek pisze:przyszły rok może obfitować w ciekawe wydarzenia ;)
Jak to mawiał klasyk - wypatrujcie znaków! :)
Mówił co z Sandovalem po odnalezieniu Jezusa?
Trey okazał się cholernie wyluzowanym i prostolinijnym gościem - zero spiny, szczerze i z pasją na wszystkie tematy zw. z muzyką. Z ciekawostek, dosyć solidnie rozgadał się na temat tras granych z Nile i Vaderem. Z dokonaniami kapeli Sandersa jest na bieżąco i chyba potrafi wymienić składy ze wszystkich płyt :) Bardzo pozytywnie wypowiadał się na temat Petera i wspólnego grania koncertów.
- Edinazzu
Szybkie pytanko. Nie jedzie ktoś z Krakowa ( lub przejeżdza przez Kraków) na jutrzejszy koncert?
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Mol
- zahartowany metalizator
oklaski dla tego Pana. ktos w koncu raczyl to zauwazyc.Self pisze:Koncertowo to jest drugi najlepszy zespol deathmetalowy po Suffo i nie przyjmuje w tej kwestii zadnych kontrargumentow ani reklamacji.
- Raagoon
Pytanie czy obecna forma koncertowa MA przebija Carcass. Nie sądzę.
Ostatnio zmieniony 23-11-2014, 22:09 przez Raagoon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Coś się chyba zmieniło, bo słyszałem że jakoś ostatnio był dość niechętny na jakieś pogaduchy. Być może ktoś wtedy trafił na jego słabszy dzień, albo miał kaca lub zjazd po środkach uznawanych powszechnie za nielegalne. ;-) Co do Nile to jestem nieco zaskoczony, że aż tak dobrze zna dokonania ekipy Sandersa; było nie było, oni też poruszają temat wielkich przedwiecznych, sumeryjskich bóstw, więc pewnie pogadali sobie na te tematy. Jeśli na nowej płycie rzeczywiście nie będzie ŻADNEJ elektroniki, to mogę tylko przyklasnąć, chciałbym jednak przekonać się o tym w przyszłym roku, a nie w 2023. O wspólnych, a przede wszystkim udanych wspólnych wojażach z Vaderem już czytałem w wywiadzie z...Sandovalem, lata temu. Miło, że nie była to tylko kurtuazja. Podobnie jak z Sandersem, tak i z Peterem pewnie znalazł wspólny język.Pteroczłek pisze:Trey okazał się cholernie wyluzowanym i prostolinijnym gościem - zero spiny, szczerze i z pasją na wszystkie tematy zw. z muzyką. Z ciekawostek, dosyć solidnie rozgadał się na temat tras granych z Nile i Vaderem. Z dokonaniami kapeli Sandersa jest na bieżąco i chyba potrafi wymienić składy ze wszystkich płyt :) Bardzo pozytywnie wypowiadał się na temat Petera i wspólnego grania koncertów.
Poza tym, rozpoczynam odliczanie do koncertu.
- Kingu
Jak dla mnie to trzeci, z amerykańskich, po Suffo i Immo. Te dwie ekipy mają coś, czego MA już nie ma i miał nie będzie - drużynę, zespołowość, SPOIWO... ostatnio widziane w czasach Domination.Mol pisze:oklaski dla tego Pana. ktos w koncu raczyl to zauwazyc.Self pisze:Koncertowo to jest drugi najlepszy zespol deathmetalowy po Suffo i nie przyjmuje w tej kwestii zadnych kontrargumentow ani reklamacji.
MA widziałem na tej trasie i abstrachując od gównianej garstki słupów soli z którymi miałem nieprzyjemność przeżyć ten koncert, to sam występ miazga, ten set i to brzmienie.
-
Do tych największych nazw dołączyłbym jeszcze dwie, które udało zobaczyć mi się w tym roku - Disgorge i Cryptopsy, które na żywo wypadły tak, że brakowało mi słów by opisać to, co widziałem. Już dziś sprawdzę, jak wypada na żywo legenda, więc będę miał niejako świeże porównanie.Kingu pisze:Jak dla mnie to trzeci, z amerykańskich, po Suffo i Immo. Te dwie ekipy mają coś, czego MA już nie ma i miał nie będzie - drużynę, zespołowość, SPOIWO...
- empir
- zahartowany metalizator
Mam nadzieję że bilety jeszcze będą w kasie Mega.
Jak nie wejdę to się wkurwię.
Jak nie wejdę to się wkurwię.
-
- mistrz forumowej ceremonii
też kupuję na miejscu i nie przewiduję problemów