I Am Morbid, Necrophagia - Bielsko-Biała, 29.05.2017
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: I Am Morbid, Necrophagia - Bielsko-Biała, 29.05.2017
o ziemiankach slyszal?

Guilty of being right
Cóż, zacząłeś od twardego stwierdzenia, że od żołnierzy wymagano samodzielnego myślenia. Ja z kolei stwierdziłem, że wręcz przeciwnie, jeśli wymagało się od żołnierze myślenia, to według pewnego schematu myślenia narzuconego przez wyższe sfery: rycerz w pierwszej kolejności nie miał myśleć o tym, jak uratować swoją dupę, tylko jak bronić króla, ojczyzny i religii, a własna dupa miała być dopiero na kolejnym miejscu. To samo było w Bushido które tutaj wstawiłem, a które uznałeś że wyjątek. Ja twierdzę odwrotnie, że to nie jest wyjątek, a model uniwersalny, w którym od żołnierza wymaga się przywiązania, wierności i gotowości do śmierci, gdy jest to potrzebne dla wyższych sfer. Samodzielnie myślący żołnierz-anarchista to nie było to, czego szukali, co zresztą utrwaliło się w powiedzeniu dzisiejszych dowódców "potrzebujemy żołnierzy, a nie Rambo".Triceratops pisze: Kolejne dzielnie wlosa na czworo ;) Owszem, zawsze byli dowodcy i ich przyboczni i oni tez inaczej sie zywili, tak jak kasta kaplanow, tych najmadrzejszych. Ale decyzja na polu walki zalezy tylko i wylacznie od zolnierza. Uwazasz, ze w czasie walki nie trzeba myslec? Czy np gladiator byl glupi? Jednak pozywienie zolnierzy i niewolnikow sie roznilo. Mozna powiedziec, ze nikt nie wymagal od wojownika intelektu ale glupi i posluszny mial byc niewolnik i dla niego byla roslinna papka.
Gladiator nie był żołnierzem. Występował w bardzo specyficznym środowisku. I tutaj mogę z całą pewnością zacytować: "to jednak specyficzny przypadek jak i drobny wycinek calosci, tak drobny, ze nieistotny."
- Sybir
Karkasonne, czy Ty poważnie sądzisz, że kodeks rycerski czy bushido miały pełne zastosowanie w życiu stanu rycerskiego/samurajskiego? Że rycerz na końcu myślał o własnej skórze?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Zależy od tego czy miał zakuty łeb czy nie ;)
Nie. Napisałem, że w interesie tych, którzy dowodzili leżało to, żeby rycerz/samuraj nie myślał wcale samodzielnie, a był dobrym poddanym. Nie wątpię w to, że w sytuacji realnego zagrożenia większość myślała tylko o tym, gdzie znajduje się najbliższa nora. Kurde, dziwię się takim pytaniom. Skoro je zadajesz, to masz mnie za idiotę. No trudno.Sybir pisze:Karkasonne, czy Ty poważnie sądzisz, że kodeks rycerski czy bushido miały pełne zastosowanie w życiu stanu rycerskiego/samurajskiego? Że rycerz na końcu myślał o własnej skórze?
Triceratops użył pewnego skrótu myślowego: mięso dla żołnierzy, bo oni mają być myśli i są tymi "od myślenia", warzywa dla niewolników, bo mają być posłuszni. Ja tylko twierdzę, że to zdecydowanie za duży skrót myślowy. Tak samo, jak niewolnik też był człowiekiem, a nie tylko bezrozumnym narzędziem, tak samo od żołnierz był w gruncie rzeczy takim samym człowiek od którego również wymagano posłuszeństwa, a nie myślenia.
[youtube][/youtube]
Sery i inne produkty mleczneest pisze:Ciekawe w ogóle co ci biedni niewolnicy robili zimą, kiedy nie było świeżych warzyw z Lidla. Pewnie przez parę miesięcy ssali sople.
Warzywa późnojesienne (np. dynia)
Nasiona (np. słonecznika)
Orzechy
I tak dalej, i tak dalej.
-
Orzechy to warzywa?
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja nie uzylem zadnego skrotu, tylko napisalem co na to mowi Pismo Swiete.Karkasonne pisze:Triceratops użył pewnego skrótu myślowego: mięso
woodpecker from space
Pismo Święte mówi też, że człowiek powinien jeść pszenicę, a owies jest dla konia. Od kiedy to przeczytałem, moja wiara w porady żywieniowe świętych ksiądz trochę spadła.
- Triceratops
Nie bardzo rozumiem co w tym dziwnego? Niewolnik nie moze wyjadac koniowi, bo kon tez musi jesc zeby miec sily do pracy.
woodpecker from space
-
- rasowy masterfulowicz
Tak czy inaczej, osoby jedzace mięso to ludzie gorszego sortu, zakute pały i prymitywny.
HAILSA!!!!!
- Lukass
- zahartowany metalizator
Czy to naprawdę jest wątek poświęcony (z pewnością zacnemu) koncertowi grajków z zespołów I Am Morbid i Necrophagia? Proponuję założyć jakiś wątek żywieniowy, o ile takowego nie ma, bo Was zaraz któryś mod wytnie...
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Podaj grupę krwi cwaniaku albowiem Nowa Biologia zakłada, że to grupa krwi determinuje czyś jedzący mięso prymityw czy wege-erudyta.Bambi pisze:Tak czy inaczej, osoby jedzace mięso to ludzie gorszego sortu, zakute pały i prymitywny.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
-
- rasowy masterfulowicz
Niestety nie znam :(Plastek pisze:Podaj grupę krwi cwaniaku albowiem Nowa Biologia zakłada, że to grupa krwi determinuje czyś jedzący mięso prymityw czy wege-erudyta.Bambi pisze:Tak czy inaczej, osoby jedzace mięso to ludzie gorszego sortu, zakute pały i prymitywny.
HAILSA!!!!!
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
niezle zofftopowaliscie panowie. nie wiem, jak mozna byc dumnym z tego co sie zre a czego nie. to takie samo gejohipsterstwo jak zapierdalanie w rurkach i krotkich skarpetkach.
a muzyk irasiad jest zenujacy dodatkowo z powodu placzu nad (kurwaaaaa!!!) zlamanym paznokietkiem - dawno sie tak nie usmialem. moze sie bal, ze dejwidowi anusa zadrapie :)))
a muzyk irasiad jest zenujacy dodatkowo z powodu placzu nad (kurwaaaaa!!!) zlamanym paznokietkiem - dawno sie tak nie usmialem. moze sie bal, ze dejwidowi anusa zadrapie :)))
Żeby mógł pracować, jak, jak nie wiem co! Jak niewolnik!Triceratops pisze:Nie bardzo rozumiem co w tym dziwnego? Niewolnik nie moze wyjadac koniowi, bo kon tez musi jesc zeby miec sily do pracy.
- Triceratops
No ale owies jest dla koni a nie dla ludzi ;)
woodpecker from space
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
Karkasonne pisze:A płatki owsiane?
Mooooool!!! pan do Ciebieeee!!!