Marduk i Immolation - Serpent Sermon Tour 2012
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Re: Marduk i Immolation - Serpent Sermon Tour 2012
miałem byc w wawie ale dupa- mieszkanie remontowane i przeprowadzka in progress.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Czyżby i Tobie marzyło się "Providence" ? :)knaar pisze:Nie wiecie czy na koncercie będą jakieś stoiska z płytami?
Nie wiem czy to zmęczenie, czy słuch trochę zaczyna mi już na starość szwankować, ale brzmienie podczas wczorajszego koncertu nie było najlepsze. Nie było też fatalne, ale jak na Progresję po prostu nie powalało. Szczególnie doskwierało to w przypadku Immolation, które jakoś tak sucho zabrzmiało - widziałem ich już któryś raz i choć z pewnego dość wysokiego poziomu nie schodzą, to jednak wczorajszego występu nie zaliczyłbym do najbardziej udanych. Trochę inaczej z Marduk - mimo, że brzmieniowo mogli zaprezentować się potężniej i bardziej intensywnie to klimat koncertu był świetny i wczorajszy występ to czołówka koncertów Marduk, na których byłem.
Zaskoczyła mnie frekwencja - tak dużo osób już dawno w Progresji nie spotkałem.
Zaskoczyła mnie frekwencja - tak dużo osób już dawno w Progresji nie spotkałem.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Dużo z SS grali?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
3 lub 4
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Supporty przegapiłem. 2 ponoć zagrały a CZeci nie dojechał.
Frekwencja -nooo nooo nooo... ze 450 osób było! Widać zestaw Immo/Marduk przemyślany.
Organizacja: wporządku, wpuszczanie, wypuszczanie z klubu etc. Zupełnie jak nie Massive :D
IMMOLATION - wpytę zestaw, nowy utwór wgniótłby w glebę, a zagrany na bis mój ulubiony z "jedynki" urwał by głowę przy samych jajcach gdyby... nie brzmienie. Momentami lepsze ale częsciej gorsze. Ściana dźwięku.
MARDUK - Atmosferycznie dużo lepiej niż IMMO, a i muzycznie bliżej mego serca. Przekrój prawie przez wszystkie płyty. Prawie. Ale hicioory były. Nowe utwory też. 'zapierdalacze' przeplatane walcami i rozmodlonymi hymnami. Było nawet radosne "Ja pierdole" w wykonaniu wokalisty :) Udany koncert. Przyjęcie publiki baaardzo dobre. Trochę się kotłowło przed sceną. Jedyny spory minus to brzmienie. Momentami naprawdę bardzo dobre, ale jednak... przy bardziej intensywnych utworach... ściana dźwięku. "0" selektywności. Walce dawały radę.
Dobry koncert.
Frekwencja -nooo nooo nooo... ze 450 osób było! Widać zestaw Immo/Marduk przemyślany.
Organizacja: wporządku, wpuszczanie, wypuszczanie z klubu etc. Zupełnie jak nie Massive :D
IMMOLATION - wpytę zestaw, nowy utwór wgniótłby w glebę, a zagrany na bis mój ulubiony z "jedynki" urwał by głowę przy samych jajcach gdyby... nie brzmienie. Momentami lepsze ale częsciej gorsze. Ściana dźwięku.
MARDUK - Atmosferycznie dużo lepiej niż IMMO, a i muzycznie bliżej mego serca. Przekrój prawie przez wszystkie płyty. Prawie. Ale hicioory były. Nowe utwory też. 'zapierdalacze' przeplatane walcami i rozmodlonymi hymnami. Było nawet radosne "Ja pierdole" w wykonaniu wokalisty :) Udany koncert. Przyjęcie publiki baaardzo dobre. Trochę się kotłowło przed sceną. Jedyny spory minus to brzmienie. Momentami naprawdę bardzo dobre, ale jednak... przy bardziej intensywnych utworach... ściana dźwięku. "0" selektywności. Walce dawały radę.
Dobry koncert.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Marduk jak zwykle udany koncert, ale mam nadzieję, że dożyję czasów gdy będą zabierać na trasy drugą gitarę. Koncert na jedną gitarę ma jednak braki w brzmieniu.
- Th0rn
- rozkręca się
- Kontakt:
NAglosnienie faktycznie nie powalalo...ale ale...trzeba pamietac ze to pierwszy koncert na trasie...przy 3-4 juz pewnie wszystko bedzie hulalo jak trzeba....dotarlem na Immo. Solidnie z kopem jak to Immo. Ucieszyly mnie numery z Close i Unholy! Marduka posluchalem 3 numery i wyszedlem bo nie moj klimat pozatym do roboty musialem...wieczor udany choc bez alkoholu..w pytke ludzi..
-
- zaczyna szaleć
A dla mnie na ten przykład brzmienie Immolation było w pytkę. Selektywnie i potężnie.
Za to przy Marduk miałem wrażenie, że ściana dźwięku.
Mimo tego z kawałka na kawałek coraz bardziej mi się podobało.
Frekwencja przerosła moje oczekiwania.
Za to przy Marduk miałem wrażenie, że ściana dźwięku.
Mimo tego z kawałka na kawałek coraz bardziej mi się podobało.
Frekwencja przerosła moje oczekiwania.
-
Przedostatni dzień urlopu zamierzałem spędzić mocno i z przytupem, przyjechałem do stolicy szczęśliwy, że oto dane mi będzie zobaczyć Immolation....i wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że na godzinę przed koncertem jakoś poślizgnąłem się niezbyt fortunnie i zamiast do Progresji, zwiedzałem Warszawskie szpitale... w czasie gdy Immo pewnie się instalowało, mi instalowano gips na nogę , na dzień dobry mam 3 tygodnie robotę z głowy, chociaż urlop chciałbym przedłużyć sobie w nieco innych okolicznościach...No po prostu na usta ciśnie się tylko jedno podsumowanie tego wieczoru - KURWA MAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- w mackach Zła
Całkiem przyjemny koncert. Pierwszy support wyjebać, drugi całkiem ok :). Immolation i Marduk elegancko.Tak jak wcześniej było wspomniane - brzmienie po chuju trochę...
-
- zaczyna szaleć
Pany a jaki stuff Immolationy mieli ze sobą? Jako że jutro wybieram się do Ostravy to dobrze by było wiedzieć czy wziąć więcej kasy.
- Jaro 71
- zaczyna szaleć
+1haath pisze:Pany a jaki stuff Immolationy mieli ze sobą? Jako że jutro wybieram się do Ostravy to dobrze by było wiedzieć czy wziąć więcej kasy.
przyjaciel to ten który na słowa: zabiłem człowieka!
odpowie: gdzie go zakopiemy?
- Jaro 71
- zaczyna szaleć
Kurwa w Ostrawie IMMOLATION rozjebało,a wszystko przed i po niech spierdala!!!
-
- starszy świeżak
wbijam na koncert w Łodzi
- FENIKS
- w mackach Zła
Skoro to wg ciebie był rozkurw na maksa to chyba we wrocku nie byłeś hehehe We wrocławiu moim zdaniem bylo o wielee lepiej choc publika nie szalała ale muzycznie brzmieniowo i ilosciowo miazga.Jaro 71 pisze:Kurwa w Ostrawie IMMOLATION rozjebało,a wszystko przed i po niech spierdala!!!
Mnie Marduk rozjebał w Ostrawie. Dokładniej apogeum było gdy zajebali Deme Quaden Thyrane !!!! Kurwa osrałem nachy jak stałem i tak do konca numeru. Po prostu klasa. Te wasze setlisty o pizde rozbic bo grali tez The Levelling Dust, Temple of Decay, ogólnie byłem zaskoczony tymi numerami. Cały set składał sie na przemian z morderczych strzalów typu slay the nazarene i baptism z wolniejszymi numerami.
Co do merchu to byla sciana płaczu... kurwa niestety nie miałem siana i zakupiłem 3 szmaty. przebierac mozna co niemiara. Immo miał tylko 3 wzory.
-
- weteran forumowych bitew
BYŁO ZAJEBIŚCIE, SETY ŚWIETNE, ZABRAKŁO TYLKO WARSCHAU 2 LUB WARSCHAU-WHITHIN THE ABYSS-OGROMNIE MIŁE ZASKOCZENIE, APOGEUM EMOCJI JAK ZWYKLE PRZY WOLVES, IMMOLATION ZAGRAŁO W-KO CO CHCIAŁEM; BARDZO MIŁO SIĘ ROZMAWIAŁO Z ROSSEM, ROBERTEM, LEGIONEM, ARCHIOCHEM I ICH PERKUSISTĄ,
A AFTERPARTY W DOBOROWYM TOWARZYSTWIE TRWAŁO AŻ 4 GODZINY!!!:-)))
ps. tak wogóle to wyrzuciłbym supporty tak, żeby zarówno IMMOLATION, jak MARDUK mógł zagrać po conajmniej półtorej godziny
A AFTERPARTY W DOBOROWYM TOWARZYSTWIE TRWAŁO AŻ 4 GODZINY!!!:-)))
ps. tak wogóle to wyrzuciłbym supporty tak, żeby zarówno IMMOLATION, jak MARDUK mógł zagrać po conajmniej półtorej godziny
- Jaro 71
- zaczyna szaleć
We Wrocławiu nie byłem.Mogłem dopisać,że mnie rozjebało bo nie każdej kapeli udaje się już na drugim utworze wciągnąć mnie do napierdalania pod sceną.Marduk to nie moja bajka,a koncertem nie przekonali mnie do kupna ich płyt.FENIKS pisze:Skoro to wg ciebie był rozkurw na maksa to chyba we wrocku nie byłeś hehehe We wrocławiu moim zdaniem bylo o wielee lepiej choc publika nie szalała ale muzycznie brzmieniowo i ilosciowo miazga.Jaro 71 pisze:Kurwa w Ostrawie IMMOLATION rozjebało,a wszystko przed i po niech spierdala!!!
Mnie Marduk rozjebał w Ostrawie. Dokładniej apogeum było gdy zajebali Deme Quaden Thyrane !!!! Kurwa osrałem nachy jak stałem i tak do konca numeru. Po prostu klasa. Te wasze setlisty o pizde rozbic bo grali tez The Levelling Dust, Temple of Decay, ogólnie byłem zaskoczony tymi numerami. Cały set składał sie na przemian z morderczych strzalów typu slay the nazarene i baptism z wolniejszymi numerami.
Co do merchu to byla sciana płaczu... kurwa niestety nie miałem siana i zakupiłem 3 szmaty. przebierac mozna co niemiara. Immo miał tylko 3 wzory.
-
- zaczyna szaleć
Prawdziwe afterparty było pod Kmiołkowym neoplanem przed klubem z technicznymi (Pozdro chłopaki& thnx za 20 browarów i ...3-4 litry absoluta !!! w Krk odbijamy :)) i dla typów z Immo za przezajebistą zabawę i jeszcze lepszy prezent "Prooooovidence"!!![/quote][/quote]Death in another way pisze:BARDZO MIŁO SIĘ ROZMAWIAŁO Z ROSSEM, ROBERTEM, LEGIONEM, ARCHIOCHEM I ICH PERKUSISTĄ,
A AFTERPARTY W DOBOROWYM TOWARZYSTWIE TRWAŁO AŻ 4 GODZINY!!!:-))
- trup
Że Legion z Marduk jeździ jako osoba towarzysząca? Czy, że tak dużo ich było niczym "Legion"?Death in another way pisze:BARDZO MIŁO SIĘ ROZMAWIAŁO Z ROSSEM, ROBERTEM, LEGIONEM, ARCHIOCHEM I ICH PERKUSISTĄ,
A AFTERPARTY W DOBOROWYM TOWARZYSTWIE TRWAŁO AŻ 4 GODZINY!!!:-))
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."