MYSTIC FESTIVAL 2019

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

Re: MYSTIC FESTIVAL 2019

17-11-2018, 09:50

Oferma pisze:A ten Impact na Bemowie gdzie nazwy typu Ghost czy Airbourne grały na małej scenie? Abstrahując już od lubienia czy nielubienia, sklad typu Mastodon, Korn, Behemoth, Ghost, Airbourne, Slayer i Rammstein jednak wyglada trochę solidniej a kosztował tak z polowe tego co na Mistake Fest 2019
Tylko wiesz, jeszcze 19 zespołów maja dorzucić. Chuj tam, kto będzie chciał to pójdzie. Będzie wtopa to będzie, nie mój problem.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

17-11-2018, 10:29

Nie piszcie, że Metalmania to jest nazwa z nikąd, organizatorzy wiele lat pracowali na swoją pozycję, potem mieli przerwę, bo był kryzys. Powrót nie wywołał wystarczającego entuzjazmu, chociaż dobre składy były zaproszone.

Ludzie sporo jeżdżą za granicę i te nasze festy już tak ich nie rozpalają. A inni chcieliby nie wiadomo czego w cenie 50 zeta. Widać mamy małą publikę albo marną, albo klient nie czuje się dopieszczony, każdy może sobie sam odpowiedzieć jak jest.
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

17-11-2018, 16:49

Medard pisze:Nie piszcie, że Metalmania to jest nazwa z nikąd, organizatorzy wiele lat pracowali na swoją pozycję, potem mieli przerwę, bo był kryzys. Powrót nie wywołał wystarczającego entuzjazmu, chociaż dobre składy były zaproszone.
Mieli dziesięć lat przerwy bo był kryzys, na zielonej wyspie... a polski organizator na każdej imprezie MUSI zarobić siano wystarczające do końca życia. Weź mnie nie rozśmieszaj.
Medard pisze:Ludzie sporo jeżdżą za granicę i te nasze festy już tak ich nie rozpalają. A inni chcieliby nie wiadomo czego w cenie 50 zeta. Widać mamy małą publikę albo marną, albo klient nie czuje się dopieszczony, każdy może sobie sam odpowiedzieć jak jest.
Jest tak jak napisałem gdzieś wcześniej. Jesteśmy biednym społeczeństwem i jedna lub dwie tego typu imprezy powodują, że sakwa trzeszczy i trzeba wybierać. Przecież koszt samego wejścia zazwyczaj jest jedynie niewinnym preludium.
Awatar użytkownika
Medard

17-11-2018, 19:44

Tak, ale zarobki w Skandynawii, Germanii czy juesej są wyższe, a i tak zespoły z mało popularnej półki grają często za niewielkie stawki. A autobus, czy sprzęt też kosztuje i trzeba trochę włożyć w to wszystko.

To, że Kongo jest biedne, to weźmiesz zespół i będziesz grał tam koncerty i bilety będą za dolara?

A livenation to wszędzie działa podobnie,
a niestety obsługuje najbardziej znane grupy, bo jest wypłacalna i dobrze ogarnia temat.
A, że ich nie lubię, to mają tam w poważaniu, gdy im kasa się zgadza.
535

17-11-2018, 20:02

Medard pisze:Tak, ale zarobki w Skandynawii, Germanii czy juesej są wyższe, a i tak zespoły z mało popularnej półki grają często za niewielkie stawki. A autobus, czy sprzęt też kosztuje i trzeba trochę włożyć w to wszystko.

To, że Kongo jest biedne, to weźmiesz zespół i będziesz grał tam koncerty i bilety będą za dolara?

A livenation to wszędzie działa podobnie,
a niestety obsługuje najbardziej znane grupy, bo jest wypłacalna i dobrze ogarnia temat.
A, że ich nie lubię, to mają tam w poważaniu, gdy im kasa się zgadza.
W ogóle się nie zrozumieliśmy. Kwestionując cenę chodzi mi o skład. Skład według MOJEJ opinii słaby. Dlatego JA nie dam pięćset zyli za tę (na razie) popularną mieszankę "rutyny z młodością". Inna sprawa, że taki Venom, czy inna Aura, TAM grające dla tysięcy, u nas grają w barach, Chuj mnie interesuje livenation. Za dobry koncert, dobrej kapeli godnie zapłacę. Za gówno i festyn płacił nie będę. I tylko o tym piszę.
Awatar użytkownika
Medard

17-11-2018, 20:08

Skład to inna sprawa, nie znajdziesz zestawu dobrego dla każdego.
Nie pojedziesz na Mystic, to jedź na Hellfest, masz tam 5x więcej ciekawych zespołów.

Te mniej znane nazwy nawet na zachodzie grają w klubach, to nie jest tak,
że tam mają stadiony. Na festiwalach czasami trafia się większa publika. Na Woodstock, czy poland rock mało znane bandy grają dla pół miliona luda.

Ale......
ale przecież jednak jest taki złoty skład marzeń metalucha: Iron Maiden, Metallica, Rammstein, Slayer.
Czy oni nie grają co roku?
535

17-11-2018, 20:18

Medard pisze:Skład to inna sprawa, nie znajdziesz zestawu dobrego dla każdego.
Ciekawe, że Czesi dają radę. Oczywiście Brutal ma swoje wady, ale sprawdź sobie kto tam gra i za jakie pieniądze, a potem zestaw, choćby tylko finansowo z jednym dużym koncertem u nas. Właśnie na tym poległa ostatnia Metalmania. Zaproszenie Emperor zaraz po występie na Brutalu to był typowy strzał w kolano. Przecierałem oczy ze zdumienia, gdy zobaczyłem kto jest "gwiazdą". Samobójcza szarża. I sam popatrz. Tylko tyle wystarczyło by się poddali. Dziuba by tego nie odpuścił. Cokolwiek na niego krzyczeliśmy.
535

17-11-2018, 20:25

Medard pisze:
Te mniej znane nazwy nawet na zachodzie grają w klubach, to nie jest tak,
że tam mają stadiony. Na festiwalach czasami trafia się większa publika. Na Woodstock, czy poland rock mało znane bandy grają dla pół miliona luda.
Nie wierzę w to co tutaj se czytam. Przecież nigdzie nie napisałem, że one tam w klubach nie grajo. Napisałem tylko, że u nas grajo w barach. Widziałeś Aurę, albo Venom na łudstoku? Medard! Z czego tam pociągasz w tajemnicy przed ukochaną?
Awatar użytkownika
Medard

17-11-2018, 20:44

Jaka to różnica mały klub, czy bar?
50 osób więcej na koncercie?
535

17-11-2018, 20:51

Medard pisze:Jaka to różnica mały klub, czy bar?
Porównując nasze kluby do ich barów wychodzi właściwie na to samo. Łapiesz?
Awatar użytkownika
Medard

17-11-2018, 21:11

535 pisze:
Nie łapię, mamy niezłą bazę klubów w Wwie, dużych i małych, brakuje tylko hali typu Tauron Arena. Ale na upartego jest Torwar.

Coś w tym mieście kultury Krku jest nie tak, skoro miasto przyjezdnych Wawa
ma kluby.
Ostatnio zmieniony 17-11-2018, 21:33 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

17-11-2018, 21:24

A Grzegorz Turnau będzie?
535

17-11-2018, 21:50

Medard pisze:
535 pisze:
Nie łapię, mamy niezłą bazę klubów w Wwie, dużych i małych, brakuje tylko hali typu Tauron Arena. Ale na upartego jest Torwar.

ma kluby.
Polecisz jakieś dobre kluby w Krakowie?
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

17-11-2018, 23:44

ultravox pisze:A Grzegorz Turnau będzie?
Tak, będzie konferansjerem.

EDIT.
Przeczytałem to co napisałem powyżej i sobie pomyślałem, że gdyby Pan Grzegorz rzeczywiście był konferansjerem na Mysticu, to bym kurde pojechał.
Awatar użytkownika
Medard

18-11-2018, 00:13

535 pisze:
Medard pisze:
535 pisze: Porównując nasze kluby do ich barów wychodzi właściwie na to samo. Łapiesz?

ma kluby.
Polecisz jakieś dobre kluby w Krakowie?
Po co miałbym się ruszać do Krakowa na koncert klubowy?
Jaki to zespół musiałby zagrać, żebym miał ochotę pojechać do miasta Smogu (Smoka).
hes
zaczyna szaleć

18-11-2018, 09:58

ultravox pisze:A Grzegorz Turnau będzie?
Ale Grzegorza to Ty szanuj ;)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

18-11-2018, 10:37

Nigdy nie byłem fanem jego twórczości, delikatnie rzecz ujmując ;) Bardziej jednak chodzi mi o to, ze trochę dziwne, ze na Mystic Festiwal nie pojawia się tacy wykonawcy jak on, Organek, albo Abradab. W końcu to głównie nimi żyje dzisiaj Mystic, a nie jakimś tam Emperor.
hes
zaczyna szaleć

18-11-2018, 10:53

ultravox pisze:Nigdy nie byłem fanem jego twórczości, delikatnie rzecz ujmując ;) Bardziej jednak chodzi mi o to, ze trochę dziwne, ze na Mystic Festiwal nie pojawia się tacy wykonawcy jak on, Organek, albo Abradab. W końcu to głównie nimi żyje dzisiaj Mystic, a nie jakimś tam Emperor.
W sumie zestaw Turnau, Organek i Abradab, ma taki sam sens jak Slipknot, King Diamond i Amon Amarth ;)
[V]

18-11-2018, 11:24

ultravox pisze:Nigdy nie byłem fanem jego twórczości, delikatnie rzecz ujmując ;) Bardziej jednak chodzi mi o to, ze trochę dziwne, ze na Mystic Festiwal nie pojawia się tacy wykonawcy jak on, Organek, albo Abradab. W końcu to głównie nimi żyje dzisiaj Mystic, a nie jakimś tam Emperor.
You can’t teach an old dog new tricks.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
uglak

18-11-2018, 11:43

Obrazek

na pewno Emperor jest glowna gwiazda drugiego dnia? bo czcionke ma jak King Diamond. moze, tak jak na Brutalu, kazdy dzien ma miec dwoch headlinerow i ten wiekszy jeszcze nie jest ogloszony?
Guilty of being right
ODPOWIEDZ