KTDF 2019 || 5-8.09 Kopenhaga
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KTDF 2019 || 5-8.09 Kopenhaga
Na Christianii kupiliśmy jedyną rzecz w "polskiej" cenie - kawę,
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
... i burżujskie tajskie żarcie ... z kłakami ...Harlequin pisze:Na Christianii kupiliśmy jedyną rzecz w "polskiej" cenie - kawę,

Ostatnio zmieniony 10-09-2019, 13:50 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
- nagrobek
- zahartowany metalizator
b.ladnie to wszystko Prosiak opisał. dodam tylko, ze SUFFERING HOUR bardzo dobrze wypadli. w pełnym rynsztunku scenicznym a wokalista sadzać po obnaszywkowaniu lubi polska scenę. bdb brzmienie, pełen agresji wykon nie pozbawiony kilku momentów na złapanie oddechu. dla mnie gitara, dużo lepiej niż z nagrań. w niedziele DRUID LORD leciutko mnie rozczarowali.było bujanie przeplatane dokładaniem widłami do pieca ale ze był to jeden z ostatnich koncertów festiwalu i mając świeżo w pamięci wiele lepszych ten jakoś nie zrobił wrażenia.
muzycznie była to dla mnie odrobine słabsza edycja niż rok wcześniej bo ciężko zgromadzić co roku taki skład jak w ubiegłym ( BI, SV, Torture Rack, Fetid, Triumvir Foul, Pissgrave, GM, Scolex, Necrot, Demilich, Mortiferum..ze wymienię tylko kilka) co nie zmienia faktu, ze jest to najlepszy death metalowy festiwal w Europie.
w przyszłym roku podobno najpierw ogłaszają skład a później startują ze sprzedażą biletów. no i dobrze.
muzycznie była to dla mnie odrobine słabsza edycja niż rok wcześniej bo ciężko zgromadzić co roku taki skład jak w ubiegłym ( BI, SV, Torture Rack, Fetid, Triumvir Foul, Pissgrave, GM, Scolex, Necrot, Demilich, Mortiferum..ze wymienię tylko kilka) co nie zmienia faktu, ze jest to najlepszy death metalowy festiwal w Europie.
w przyszłym roku podobno najpierw ogłaszają skład a później startują ze sprzedażą biletów. no i dobrze.
Ostatnio zmieniony 10-09-2019, 14:09 przez nagrobek, łącznie zmieniany 2 razy.
He, może, chcę po prostu zlokalizować gdzie to się w Kopenhadze odbywa.Sybir pisze:Uparłeś się z tą Christianią ;)
- Harlequin
To se wpisz w google maps Pumpehuset i sprawdź. Do Christianshavn nie jest daleko, ale to nie jest Christianiabartwa pisze:He, może, chcę po prostu zlokalizować gdzie to się w Kopenhadze odbywa.Sybir pisze:Uparłeś się z tą Christianią ;)
- Ascetic
ok. można powiedzieć, że prosiakos zebrał wielogodzinne nasze rozmowy w różnych gronach. przy takim, czy innym płynie.
zasadniczo się zgadzam. bo w dużym stopniu to moje. niuansując mam inne typy.
u mnie się przewartościowało. Ante i Mito - byłem ciekawy. z płyt niemrawo mi wchodzi. na koncercie po uproszczeniu muzyki, dopasowaniu jej do realiów koncertowych wybrzmiało to wyśmienicie. taki Ante na NWN pomiędzy Grave Upheaval i Vassafor sprawdziłby się idealnie. tak sam też się sprawdził idealnie.
na trzecim miejscu umiejscowię Adver. pierwsze dwa kawałki dla odsiania były tych co się odsiać powinni. później miazga.
czwarte Phobo. pomiędzy dojebanym dźwiękowo Immolation a jakimiś biedniejszymi wersjami ulcerate. w huj dobre to było.
w kategorii rozrywkowy def metal vastum, murtous, obliteration bym wymienił. pełna profeska. poukładane koncertowo do bólu. zabawunia przednia.
jechałem zupełnie z innymi założeniami niż na Never Surrender Fest. tak mast hewy były. tutaj bez ciśnienia. na zasadzie zobaczę z zaintersowaniem. jak np. takie ghastly. dostałem rewelacyjny fest przeplatany alkoholem lokalnym i tym naszym przywiezionym, dobrym żarciem, zwiedzaniem i świetnymi relacjami. przyjaźnie, bez spiny i z pełną kulturą. najlepiej wspominam kristinę. jeziorko. czilałcik. piwerko i rozmowy o życiu i śmierci. + zjazd arabusa po sąsiedzku ;-) czy pogaduchy z kolesiem w koszulce "świat czarownic" w współczesnej polsce.
jako wyjazdowy "tato" chciałbym podziękować: nagrobkowi za bycie naszym przewodnikiem turystycznym i hotelarzem, prosiakowi za ogarnięcie kluczowego tematu, sybirowi, za bycie moim przewoźnikiem. ogólnie za przednią zabawę z uszanowaniem swoich inności. kurwa. takiej zgody i miękkiego dopasowywania się nie spodziewałem. jakby nie patrzeć czterech prawie obcych chłopa na 20m2. i bez mordobicia ;-)
samą kopenhagą jestem zauroczony. już się szykuje turystyka. mam tu sporo przemyśleń i obserwacji o charakterze ogólnym, ale to na inny topic.
podsumowując. był to idealnie wyważony wypad. muzyka, alko, szama, turystyka, relacje.
... a i dunki są śliczne.
sie wzruszyłem się.
zasadniczo się zgadzam. bo w dużym stopniu to moje. niuansując mam inne typy.
u mnie się przewartościowało. Ante i Mito - byłem ciekawy. z płyt niemrawo mi wchodzi. na koncercie po uproszczeniu muzyki, dopasowaniu jej do realiów koncertowych wybrzmiało to wyśmienicie. taki Ante na NWN pomiędzy Grave Upheaval i Vassafor sprawdziłby się idealnie. tak sam też się sprawdził idealnie.
na trzecim miejscu umiejscowię Adver. pierwsze dwa kawałki dla odsiania były tych co się odsiać powinni. później miazga.
czwarte Phobo. pomiędzy dojebanym dźwiękowo Immolation a jakimiś biedniejszymi wersjami ulcerate. w huj dobre to było.
w kategorii rozrywkowy def metal vastum, murtous, obliteration bym wymienił. pełna profeska. poukładane koncertowo do bólu. zabawunia przednia.
jechałem zupełnie z innymi założeniami niż na Never Surrender Fest. tak mast hewy były. tutaj bez ciśnienia. na zasadzie zobaczę z zaintersowaniem. jak np. takie ghastly. dostałem rewelacyjny fest przeplatany alkoholem lokalnym i tym naszym przywiezionym, dobrym żarciem, zwiedzaniem i świetnymi relacjami. przyjaźnie, bez spiny i z pełną kulturą. najlepiej wspominam kristinę. jeziorko. czilałcik. piwerko i rozmowy o życiu i śmierci. + zjazd arabusa po sąsiedzku ;-) czy pogaduchy z kolesiem w koszulce "świat czarownic" w współczesnej polsce.
jako wyjazdowy "tato" chciałbym podziękować: nagrobkowi za bycie naszym przewodnikiem turystycznym i hotelarzem, prosiakowi za ogarnięcie kluczowego tematu, sybirowi, za bycie moim przewoźnikiem. ogólnie za przednią zabawę z uszanowaniem swoich inności. kurwa. takiej zgody i miękkiego dopasowywania się nie spodziewałem. jakby nie patrzeć czterech prawie obcych chłopa na 20m2. i bez mordobicia ;-)
samą kopenhagą jestem zauroczony. już się szykuje turystyka. mam tu sporo przemyśleń i obserwacji o charakterze ogólnym, ale to na inny topic.
podsumowując. był to idealnie wyważony wypad. muzyka, alko, szama, turystyka, relacje.
... a i dunki są śliczne.
sie wzruszyłem się.
Ostatnio zmieniony 10-09-2019, 14:15 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
-
- weteran forumowych bitew
Nie zdazylem obczaic po ile staly bilety na calosc w tym roku? Po takich opiniach chyba sie trzeba zastanowic nad kolejna edycja, chociaz nie wiem jaki line-up musieliby ulozyc zeby zblizyl sie do tegorocznego.
- Sybir
@bartwa: To najprostsza metoda, kol. bartwa ;) W Christianii to mógłby mieć miejsce set koncertowy z czwartego dnia :D
@Bless this tongue: Śpieszę z pomocą - Infernal Coil, Scorched, Cerebral Rot, Cianide, Mortem, Blood Incantation (bo pewnie do czasu kolejnej edycji zdążą wydać drugi duży album). Bilety bez pakietu dodatków kosztowały niecałe 1100 koron (plus opłaty manipulacyjne).
@Bless this tongue: Śpieszę z pomocą - Infernal Coil, Scorched, Cerebral Rot, Cianide, Mortem, Blood Incantation (bo pewnie do czasu kolejnej edycji zdążą wydać drugi duży album). Bilety bez pakietu dodatków kosztowały niecałe 1100 koron (plus opłaty manipulacyjne).
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- SODOMOUSE
ja byłem kiedyś na duńskiej wyspie, na Christiansø (za Bornholmem). Z naszym kolegą Jacolem (Gniewko pamięta).
http://vadimpacajev.com/christianso-jak ... nformacji/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://vadimpacajev.com/christianso-jak ... nformacji/" onclick="window.open(this.href);return false;
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
Dzięki, stary jestem i nie mam jeszcze we krwi nowych metod.Harlequin pisze:To se wpisz w google maps Pumpehuset i sprawdź. Do Christianshavn nie jest daleko, ale to nie jest Christianiabartwa pisze:He, może, chcę po prostu zlokalizować gdzie to się w Kopenhadze odbywa.Sybir pisze:Uparłeś się z tą Christianią ;)
- Sybir
Nie jesteś stary dopóki piszesz na forume ;)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Ha, skoro tak mówisz, nie będę się kłócił.Sybir pisze:Nie jesteś stary dopóki piszesz na forume ;)
- Harlequin
[youtube][/youtube]
Tak około 1:00 widać grzywe sybira i moją małą glace gdzies tuż po sceną. pewnie później na filmie tui ówdzie tez się pojaiamy. Alż był to wpierdol
Tak około 1:00 widać grzywe sybira i moją małą glace gdzies tuż po sceną. pewnie później na filmie tui ówdzie tez się pojaiamy. Alż był to wpierdol
- Sybir
Hahaha, mnie jeszcze widać na Mitochondrion :D Czekam na film operatora kamery, który kręcił Vastum z poziomu sceny :D
- nagrobek
- zahartowany metalizator
- Ascetic
- maciek z klanu
Świetne zdjęcia chłopaki, ale o huj chodzi z necrovation?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Sybir
O tzo Ci chodzi? :|
Dziesiąta edycja Kill-Town Death Fest odbędzie się w dniach 3-6 września 2020r. Jeszcze w tym roku przedsprzedaż biletów i ogłoszenie pierwszych zespołów, wg zapowiedzi organizatorów.
Dziesiąta edycja Kill-Town Death Fest odbędzie się w dniach 3-6 września 2020r. Jeszcze w tym roku przedsprzedaż biletów i ogłoszenie pierwszych zespołów, wg zapowiedzi organizatorów.
- Harlequin
Że stylówa chujowa? Jeden wyglądał jak student medycyjny z wąsem, drugi jak anorektyczny Brownng, a trzeci jak Stuart z The Big Bang Theory. Tak więc...maciek z klanu pisze:Świetne zdjęcia chłopaki, ale o huj chodzi z necrovation?
- maciek z klanu
No muzycznie ich lubię ale stylowa to jakieś trivium czy himHarlequin pisze:Że stylówa chujowa? Jeden wyglądał jak student medycyjny z wąsem, drugi jak anorektyczny Brownng, a trzeci jak Stuart z The Big Bang Theory. Tak więc...maciek z klanu pisze:Świetne zdjęcia chłopaki, ale o huj chodzi z necrovation?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo