Rotting Christ/Varathron - Polska 05.2015
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
Re: Rotting Christ/Varathron - Polska 05.2015
[youtube][/youtube]
ładnie
ładnie
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
- morbid
- rasowy masterfulowicz
ja na razie 50 na 50 .... nałogowe kupno płyt doprowadziło mnie do biedy....
- Oki
- weteran forumowych bitew
bilet opłacony, wolnego nie trzeba więc można się szykować:)
-
- mistrz forumowej ceremonii
Jakby co to jadę "szesnastką" ze Słowianskiej o 18:11 :)
Morbid, nie ciulej się, bier brata i przybywaj :D
- morbid
- rasowy masterfulowicz
ojjjj raczej nie dotrę,chociaż ponoć sa cuda..est pisze:Jakby co to jadę "szesnastką" ze Słowianskiej o 18:11 :)
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Rotting Christ-Gloria De Domino Inferni/The Sign of Evil Existence (Live) - WITH MAGUS VAMPYR DAOLOTH!!
Są to ciary na mosznie....
[youtube][/youtube]
Są to ciary na mosznie....
[youtube][/youtube]
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Nooo, a pomyśl co by było jakby jeszcze można było coś usłyszeć!
-
Spoko, rozumiem. Mi też nie zawsze udaje się wybrać, nawet jak jestem na miejscu. Dwa razy nawet kupiony już bilet mi przepadł.morbid pisze:ojjjj raczej nie dotrę,chociaż ponoć sa cuda..est pisze:Jakby co to jadę "szesnastką" ze Słowianskiej o 18:11 :)
- Phantom
- zaczyna szaleć
Panowie i Panie;) jak sytuacja wygląda na koncercie z cd.Jest możliwość wzbogacenia się o dyskografie Varathrona(pomijając ostatni tytuł)?Jeżeli tak to jak cenowo koszą?;)
- gelO
- rasowy masterfulowicz
W Wawie nie było żadnych cd, więc przypuszczam że dziś nie będzie także.
- Phantom
- zaczyna szaleć
Dzięki,bogatszy w kieszeni a nieusatysfakcjonowany płytowo;)
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Też miałem nadzieję, że coś zawinę. Pieniądze niestety nie zostały w kieszenie ;-)
- Phantom
- zaczyna szaleć
:D Dlatego zaszywam kieszenie:)
Długo grali i set zbliżony do filmów z serwisu;)?
Długo grali i set zbliżony do filmów z serwisu;)?
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Coś koło godziny, co na filmach jest to nie wiem. Koncert fajny, ale Rotting Christ fajniejszy. Varathron chyba ograny za bardzo nie jest na żywo.
- Harlequin
Serio? W Pzn VARATHRON zapierdolił, że kapcie spadły, Rottingi nie miały czego szukać jak na moje ucho i oko. Ale po kolei:gelO pisze:Coś koło godziny, co na filmach jest to nie wiem. Koncert fajny, ale Rotting Christ fajniejszy. Varathron chyba ograny za bardzo nie jest na żywo.
1. Deivos - dobry koncert. Zagrali swoje, Łysy z Brazzers napierdalał 5 riffów w riffie.
2. Abusiveness - dobry plus. Muzyka broniła sie sama, bardzo wysokiej próby. Brakowało mi troche ruchu na scenie, ale nie przeszkadzało to zbyt mocno.
3. Banisher - poprawnie. Zbyt mechanicznie, za mało organicznie - ale to zarzut bardziej do samej muzyki. Techniczna, nowoczesna, ale jakoś nie pasująca do reszty. Z całym szacunkiem do naszego forumowego kolegi z Ątre, ale poprzedni wokalista chyba bardziej pasował do muzyki Banisher dając jej bardziej deathgrindowy charakter.
4. Varathron - jak dla mnie najlepszy poznański metalowy koncert w ostatnich latach. Bawiłem się świetnie, zapomniałem o piciu piwa, a przede wszystkim ani na moment nie czułem znużenia . Jeden z nielicznych miejscowych gigów podczas których nie myślałem "kończcie, bo troche męczycie" bądź "kiedy konieeec...".
5. Rotting Christ - za dużo crabcore'a na scenie. Niby było energicznie, ale odniosłem wrażenie, że muzyka Rotting Christ zrobiła się okrutnie wyrachowana, wykalkulowana, mechaniczna, a zarazem okrutnie banalna. W sumie to mi się nie podobali.
Frekwencja dopisała.
Pozdro dla Okiego, esta i Ozzyego.
@morbid - za karę masz kupić winyl na iTunes ;)
- morbid
- rasowy masterfulowicz
spoko kupię :)
-
- rasowy masterfulowicz
W Gdyni suportem była Trauma i jeszcze jedna kapela, całkiem dobra. Natomiast wiadomo na jakie kapele wszyscy czekali.
Varathron - z takim repertuarem koncert nie mógł się nie udać. Rozjebali kompletnie - zabrakło mi tylko "Flower Of My Youth" z debiutu. Tyle lat czekałem na ten koncert i się doczekałem. Mr. Necroabyssious to wyjątkowo mroczna postać...
Rotting Christ - mistrzostwo i zawodowstwo. Genialny odbiór prze publikę - amok i szał. Kulminacja to "Sign Of Evil Existence" odśpiewany na trzy wokale z Nergalem i Necroabyssiousem - coś wspaniałego!
Doskonały koncert pod każdym względem.
Merchu Rotting Christ nie było - ponoć wcześniej sprzedało się wszystkie 5(!) płyt jakie Rotting Christ przywieźli ze sobą do Polski he, he. Dużo merchu Traumy było i troszkę Varathron.
Varathron - z takim repertuarem koncert nie mógł się nie udać. Rozjebali kompletnie - zabrakło mi tylko "Flower Of My Youth" z debiutu. Tyle lat czekałem na ten koncert i się doczekałem. Mr. Necroabyssious to wyjątkowo mroczna postać...
Rotting Christ - mistrzostwo i zawodowstwo. Genialny odbiór prze publikę - amok i szał. Kulminacja to "Sign Of Evil Existence" odśpiewany na trzy wokale z Nergalem i Necroabyssiousem - coś wspaniałego!
Doskonały koncert pod każdym względem.
Merchu Rotting Christ nie było - ponoć wcześniej sprzedało się wszystkie 5(!) płyt jakie Rotting Christ przywieźli ze sobą do Polski he, he. Dużo merchu Traumy było i troszkę Varathron.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Oki
- weteran forumowych bitew
tak się właśnie zastanawiałem czy w/w z takim odwróconym bananem na twarzy już się urodził czy to kwestia ćwiczeń oraz czy mimika jest już na tyle utrwalona że trzyma w każdej sytuacji:)mistrzsardu pisze:Mr. Necroabyssious to wyjątkowo mroczna postać...
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
gelO pisze:W Wawie nie było żadnych cd, więc przypuszczam że dziś nie będzie także.
Jak nie było... "Untrodden..." digipack i "Genesis of Apocryphal...." jewel.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Nowa sie nie liczy, bo to wszędzie leży :) Genesis nie widziałem, hmmm
Dobrze, że nie mówisz że było Crowsreign albo Stygian... bo wtedy bym się zdenerwował troszkę.
Dobrze, że nie mówisz że było Crowsreign albo Stygian... bo wtedy bym się zdenerwował troszkę.