Obituary, Exodus, Prong - 11.11.2016 Wawa Progresja
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Obituary, Exodus, Prong - 11.11.2016 Wawa Progresja
oficjalne strony lubią nieco naciągnać fakty dlatego watpie aby Exodus sprzedał 5 baniek ;)
Megadeth ciągle zawyża dane na fejsie :P
CC w zeszłym roku przekroczyli 2 bańki
http://www.blabbermouth.net/news/cannib ... o-million/" onclick="window.open(this.href);return false;
Megadeth ciągle zawyża dane na fejsie :P
CC w zeszłym roku przekroczyli 2 bańki
http://www.blabbermouth.net/news/cannib ... o-million/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- postuje jak opętany!
Sympatie, sympatiami, ale obiektywnie trzeba powiedzieć, że Obituary sobie na tą obecną pozycję ciężko zapracowało. Tak na podstawie czterech ich ostatnich koncertów jakie widziałem. Brutal 2010, to był jakoś początek tego ich powrotu do bardziej intensywnego koncertowania. Grali o jakiejś godzinie wczesnopopołudniowej, koncert był dobry, ale jeszcze brakowało trochę ognia. Potem był koncert w Baraku w Ostrawie w ramach trasy z pierwszych trzech płyt i to już było pierdolnięcie konkretne, zgranie, energia, zaangażowanie - poziom Napalm Death. Kolejny - Brutal (chyba 2014?) - tu już występowali jako jedna z głównych atrakcji i to miało przełożenie na jakość koncertu, znakomicie wypadli. No i zeszłoroczny set w Progresji, tam nie było co zbierać, potęga.Karkasonne pisze:Moje zdziwienie nie ustępuje, wy się tutaj w większości cieszycie tylko dlatego, że lubicie Obituary bardziej od Exodus. Mimo wszystko dziwnie się czuję - jak wtedy, gdy Unleashed supportowało Eluveitie... Widocznie Obituary faktycznie chwilowo jest bardziej popularne. Nie słucham ani jednego ani drugiego, a jednak czuję dysonans.
Przez te ostatnie parę lat grali intensywnie, wydali płytę, kontaktują się z fanami przez FB, generalnie ten zespół żyje, uczciwie pracuje, ma z tego radochę. I tego się nie da nie doceniać. To nie są dziadygi odcinające kupony od statusu legendy, tylko cały czas ten status budują, pieczętują. I w sumie z tych "wielkich klasyków" death metalu kto jest aktywny na tym poziomie obecnie? Zaryzykuję twierdzenie że nikt. Może Cannibal Corpse, może Carcass (od niedawna), Autopsy (jeśli chodzi o płyty są nie do przebicia, ale nie koncertują niestety), Immolation (ale to już trochę inne pokolenie)...
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Nie no, aż tak źle nie jest.
OBITUARY, NAPALM DEATH, CC, SUFFOCATION, IMMOLATION, INCANTATION, MALEVOLENT CREATION, ASPHYX, SINISTER, GRAVE - mówię o koncertowych dokonaniach. I to po 25 albo i więcej latach.
OBITUARY, NAPALM DEATH, CC, SUFFOCATION, IMMOLATION, INCANTATION, MALEVOLENT CREATION, ASPHYX, SINISTER, GRAVE - mówię o koncertowych dokonaniach. I to po 25 albo i więcej latach.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Odważyłbym się powiedzieć, że w chwili obecnej Obituary, Immolation, Cannibal Corpse i Napalm Death to absolutna czołówka jeśli chodzi o koncerty.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Skład super, ale nikt nawet słowem nie wspomniał o Prong. Nigdy ich niestety na żywo nie widziałem, a że z płyt lubię bardzo to się cieszę. Resztę widziałem po kilka razy, więc wiadomo na co stać Obituary czy Exodus. Ostatni koncert w Progresji rzeczywiście bdb, ale raczej nie lepszy od tego ze Stodoły z Grave, Sinister i wielka Catamenia :)
-
gelO pisze:Skład super, ale nikt nawet słowem nie wspomniał o Prong. Nigdy ich niestety na żywo nie widziałem, a że z płyt lubię bardzo to się cieszę. Resztę widziałem po kilka razy, więc wiadomo na co stać Obituary czy Exodus. Ostatni koncert w Progresji rzeczywiście bdb, ale raczej nie lepszy od tego ze Stodoły z Grave, Sinister i wielka Catamenia :)
To był znakomity gig, jak się przyjrzeć publice na dvd Obituary z tego koncertu to widać tam moją facjatę ;-) Najlepsza pamiatka z koncertu chyba ;-)
-
Poza tym wtedy w Stodole był klasyczny skład - niestety, dwóch muzyków którzy wtedy grali odeszło. Jeden do krainy wiecznych łowów, drugi na odwyk lub do więzienia....
-
- postuje jak opętany!
Absolutnie nie twierdzę że jest źle (o CC i Immo wspomniałem), po prostu w tej deathmetalowej bandzie Obituary to aktualnie lider, tak to widzę, obiektywnie ;)Drone pisze:Nie no, aż tak źle nie jest.
O Napalm Death nawet nie wspominałem, raz że się ograniczyłem do death metalu, dwa - ich zwyczajnie nie da się przebić, to jest osobna instytucja, klasa sama dla siebie pod wieloma względami :)
Tak!Nasum pisze:Odważyłbym się powiedzieć, że w chwili obecnej Obituary, Immolation, Cannibal Corpse i Napalm Death to absolutna czołówka jeśli chodzi o koncerty.
- uglak
to raz, a dwa to niekoniecznie dane dla USA sa w ogole miarodajne dla reszty swiataLukass pisze:Pewnie się nie zbliżyli, ale te dane (dość już stare) pewnie należy przemnożyć przez 3 czy 4 (a może i więcej), żeby zbliżyć się do rzeczywistej wartości na świecie. Ale co tam, to bez większego znaczenia.Drone pisze:Tak, to SoundScan. Ale nawet jeśli, to i tak nie zbliżyli się do EXODUS. Biorąc pod uwagę, że CC sprzedało najwięcej albumów, a i tak mniej niż 5 milionów.
Guilty of being right
- Drone
Ale do czego zmierzasz? Że OBITUARY był kiedykolwiek większy komercyjnie niż EXODUS? Nigdy w życiu. EXODUS był gwiazdą w latach 80, był daleko bardziej rozpoznawalny niż OBITUARY w latach 90. W połowie lat 90 metal stał się tak niepopularny, że zmiotło na kilka lat i jednych, i drugich, ale EXODUS zdążył trochę kuponów odciąć. Może i te liczby nie oddają prawdy (te 5 milionów sprzedanych płyt EXODUS wygląda podejrzanie imponująco), ale choćby staż obu kapel działa na korzyść EXODUS pod względem komercyjnym.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Żułek

trasa oficjalnie potwierdzona, tylko patrzeć jak kluby ogłoszą :)
nastepnego dnia grają w Katowicach w Mega Klubie
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
Z tymi Katowicami to sobie jaja robisz czy mówisz poważnie?
- Żułek
serio serio
http://www.blabbermouth.net/news/exodus ... pean-tour/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.blabbermouth.net/news/exodus ... pean-tour/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Katowice potwierdzone. Cena tej potańcówki to 110 zyla.
- Maro
- weteran forumowych bitew
zajebisty newsNasum pisze:Katowice potwierdzone. Cena tej potańcówki to 110 zyla.
-
trochę drogo, ale postaram się być
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
mordercza ta jesień....
Destroyer 666, Inquisition, Andrzej Corpse, Obituary, Enslaved, Dark Funeral z Krisiun, Entombed z Voivod...
do tego jeszcze objazdówki Behemocza z Bolzerem i Vejdera z Infernal War....
dawno nie było tak srogiego natężenia koncertów, a coś mi mówi że to nie wszystko i jeszcze wyskoczy jakiś niespodzianek.
Destroyer 666, Inquisition, Andrzej Corpse, Obituary, Enslaved, Dark Funeral z Krisiun, Entombed z Voivod...
dawno nie było tak srogiego natężenia koncertów, a coś mi mówi że to nie wszystko i jeszcze wyskoczy jakiś niespodzianek.
-
Stoigniew pisze:mordercza ta jesień....
Jeszcze jedna objazdówka: Antigama i Decapitated
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
dodaj Morbosidad + reszta wesołej paczki
jeszcze 2-3 ciosy będą
jeszcze 2-3 ciosy będą
In a world of compromise...some don't
- Żułek
z wczoraj
Prong:
Eternal Heat
Beg to Differ
Unconditional
Turnover
Sense of Ease
Cut and Dry
Another Worldly Device
Whose Fist Is This Anyway?
Snap Your Fingers, Snap Your Neck
Exodus:
The Ballad of Leonard and Charles
Blood In, Blood Out
And Then There Were None
Deranged
Body Harvest
Piranha
Blacklist
War Is My Shepherd
Bonded by Blood
The Toxic Waltz
Strike of the Beast
Obituary:
Internal Bleeding
Words of Evil
Chopped in Half / Turned Inside Out
Intoxicated
Visions in My Head
Deadly Intentions
Bloodsoaked
Ten Thousand Ways to Die
Dying
Find the Arise
'Til Death
Don't Care
Dethroned Emperor
Slowly We Rot
Prong:
Eternal Heat
Beg to Differ
Unconditional
Turnover
Sense of Ease
Cut and Dry
Another Worldly Device
Whose Fist Is This Anyway?
Snap Your Fingers, Snap Your Neck
Exodus:
The Ballad of Leonard and Charles
Blood In, Blood Out
And Then There Were None
Deranged
Body Harvest
Piranha
Blacklist
War Is My Shepherd
Bonded by Blood
The Toxic Waltz
Strike of the Beast
Obituary:
Internal Bleeding
Words of Evil
Chopped in Half / Turned Inside Out
Intoxicated
Visions in My Head
Deadly Intentions
Bloodsoaked
Ten Thousand Ways to Die
Dying
Find the Arise
'Til Death
Don't Care
Dethroned Emperor
Slowly We Rot