Into the Abyss Fest #2 -SADISTIC INTENT, GRAVE MIASMA +more

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: Into the Abyss Fest #2 -SADISTIC INTENT, GRAVE MIASMA +m

18-08-2016, 11:02

Absu to bym sobie obejrzał... pomyślimy
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

18-08-2016, 11:06

Czyli będzie jak rok temu, dwa koncerty dzień po dniu. Bylebyście nie rozłożyli Sadistic Intent i Grave Miasma na 2 dni, bo się lekko podkurwię. ;)
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-08-2016, 12:58

Ja PRDL. To się dzieje naprawdę...???
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Tomaszek
zaczyna szaleć

18-08-2016, 14:40

Self pisze: Bylebyście nie rozłożyli Sadistic Intent i Grave Miasma na 2 dni, bo się lekko podkurwię. ;)
chyba niewiele zdradzę jeśli napiszę, że to combo zagra tego samego wieczoru
jeśli wszystko zgra się po naszej myśli to kolejnych 3 wykonawców / podział na dni / nazwy klubów / cenę biletów - karnetów, podamy do końca miesiąc (sierpnia)
we wrześniu startuje przedsprzedaż i zegara zaczynie tykać jakoś głośniej
Core-poration2
zaczyna szaleć

18-08-2016, 21:48

potwierdzam, to info z pierwszej ręki.

oczekujcie pełnego lineup'u, plakatu i takich tam.
Awatar użytkownika
Ascetic

18-08-2016, 22:06

Core-poration2 pisze:potwierdzam, to info z pierwszej ręki.

oczekujcie pełnego lineup'u, plakatu i takich tam.
oczekuje
Poro
Tomaszek
zaczyna szaleć

29-08-2016, 04:46

dorzucamy kolejne dwie nazwy

POSSESSED
Death/Thrash Metal – USA
Można by dyskutować o pionierskiej roli Possessed na polu death metalu i o tym, czy faktycznie im należy się miano deathmetalowych prekursorów, ale fakty mówią same za siebie. W roku 1984 zarejestrowali demo zatytułowane „Death Metal”. Rok później - długogrający debiut „Seven Churches”, który zamyka utwór „Death Metal”. I który – co istotniejsze – swoją brutalnością przewyższał wszystko, co do tamtego momentu w metalu powstało. Tak, jasne, że są na tej płycie obecne elementy dzikiego, chaotycznego thrashu, ale określenie jej mianem pierwszego albumu w historii death metalu z pewnością nie będzie nadużyciem. Tak czy tak, ich muzyczny rozwój nie stanął w miejscu. W rok po debiucie nagrali znacznie dojrzalszy „Beyond The Gates”, a idąc za ciosem, w roku 1987 doskonały materiał EP, „The Eyes Of Horror”, który zdawał się potwierdzać, że wszystko idzie we właściwym kierunku. Nic z tych rzeczy, niedługo później zespół rozpadł się, a próby reaktywacji na początku lat 90. w zmienionym składzie nie przyniosły większego skutku. Na domiar złego, pełniący funkcje wokalisty i basisty Jeff Beccera został postrzelony, co poskutkowało trwałym kalectwem i przywiązaniem do wózka inwalidzkiego. Mimo to, w 2007 roku Jeff podjął próbę scenicznej reaktywacji przy udziale muzyków Sadistic Intent. Próba ta okazała się pod każdym względem udana i entuzjastycznie odebrana przez fanów, którzy nie bez racji podkreślali, że trzeba mieć cholernie silny charakter, by przemóc się i wyjechać na scenę na wózku, zderzając w dodatku z deathmetalowym żywiołem. Po zmianach w składzie (większość muzyków Sadistic Intent powróciła do macierzystego zespołu, który, notabene, również wystąpi na Into The Abyss) Possessed pozostaje nadal aktywny, koncertując od czasu do czasu, ale kto wie, czy ten drugi polski występ w historii zespołu, nie będzie ostatnim. Nie przegapcie takiej okazji, to nie przelewki… to Death Metal, to POSSESSED!

BELPHEGOR
Black/Death Metal – Austria
Blisko ćwierć wielu na scenie, na koncie 10 długogrających albumów studyjnych i szereg pomniejszych wydawnictw, a w tekstach i muzyce niezmiennie piekło i perwersja – co jak co, ale konsekwencji austriackiej bestii, od samego początku prowadzonej przez Helmuta, odmówić nie można. I to niezależnie od wydawniczego statusu. Z tego powodu trudno byłoby uznać, że nagrywając ostatnie cztery krążki dla Nuclear Blast, spuścili z tonu. I jakkolwiek nie sposób nie dostrzec muzycznych zmian, jakie dokonały się pomiędzy debiutanckim „The Last Supper” z 1995 r. a najnowszym w dyskografii „Conjuring The Dead” sprzed dwóch lat, tak ich muzyka nadal jest w stanie kruszyć kościelne mury i oburzać, co zresztą całkiem niedawno spotkało się z gwałtowną reakcją w Rosji. No ale skoro do takich reakcji dochodzi, to jednoznacznie potwierdza radykalny charakter Belphegor. Co ważne, radykalizm ten idzie w parze z wysoką jakością samej muzyki – od lat stojącej na przecięciu surowości i wściekłości, a w ich obrębie także różnorodności, co sprawia, że każdy kolejny album stanowi gwarancję muzycznej satysfakcji słuchaczy. Satysfakcji w sadomasochistycznych objęciach, rzecz jasna. Jeżeli macie ochotę sprawdzić, jak na scenie prezentuje się zespół mający w dyskografii album o tak totalnym tytule jak „Necrodaemon Terrorsathan”, udział w II edycji Into The Abyss Fest wydaje się oczywistością.
Awatar użytkownika
trup

29-08-2016, 08:16

Łooohohohhhhooo! Zabójczy fest się szykuje. Chyba jeszcze czegoś takiego w Polsce nie było. Belphegor akurat średnio mi leży ale ten Possessed, SI, ABSU, GRAVE MIASMA.... szok!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
ozzy
postuje jak opętany!

29-08-2016, 08:53

ale pojechane
SODOM i chuj
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

29-08-2016, 17:04

Zesrałem się. Na sam widok line-upu czuję kaca, który mnie dopadnie następnego dnia...

Mają niedługo jeszcze podać ceny biletów i podział wykonawców na dni. Jeżeli Possessed będzie tego samego dnia co SI i GM, to obsram się ponownie.
Core-poration2
zaczyna szaleć

07-09-2016, 13:22

No to teraz pora na Was ;)

Bilet jednodniowy: 79 zł (przedsprzedaż tylko w sklep 8merch), 89 zł (przedsprzedaż w punktach Ticketpro), 99 zł (w dniu koncertu)

Karnet: 140 zł (przedsprzedaż tylko w sklep 8merch), 160 zł (przedsprzedaż w punktach Ticketpro)

http://intotheabyssfest.8merch.com/services/store" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

07-09-2016, 14:46

z całego spędu interesowałyby mnie tylko trzy zespoły.............. i te trzy zespoły są jednego dnia....
kurza morda, trzeba poważnie rozpatrzyć opcję pojawienia się na tym gigu....
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

09-09-2016, 21:07

NO DOBRA...KTO WBIJA....???
JA I PROFESOR OD ŚFIŃSKIEGO BLACK METALU NA BANK :)
krzynka_piwa
zaczyna szaleć

09-09-2016, 22:32

Polećta noclegi w pobliżu co by taksówkami nie było potrzeby jeździć i jakoś po piniondzach.
535

10-09-2016, 01:54

po piniondzach to bedzie

Stoigniew pisze:z całego spędu interesowałyby mnie tylko trzy zespoły.............. i te trzy zespoły są jednego dnia....
kurza morda, trzeba poważnie rozpatrzyć opcję pojawienia się na tym gigu....
Strzelam, że sobota.
aniola
weteran forumowych bitew

10-09-2016, 02:10

morbid pisze:NO DOBRA...KTO WBIJA....???
JA I PROFESOR OD ŚFIŃSKIEGO BLACK METALU NA BANK :)
A profesor wg kontrolowanych zakupów też:))))mnie 1 edycja ostro szarpnęła
Bilet kupiony hostel zapłacony do zobaczyska
Core-poration2
zaczyna szaleć

10-09-2016, 13:35

krzynka_piwa pisze:Polećta noclegi w pobliżu co by taksówkami nie było potrzeby jeździć i jakoś po piniondzach.
może green hostel o ile otwarty w tym czasie... kilka przystanków zarówno od Albi jak i Pralni.
tomaszm

13-09-2016, 22:30

Będe na pewno. Tego nie można pominąć. Trzeba zebrać fest ekipę forumową i uchlać ryja:)
Awatar użytkownika
Ascetic

13-09-2016, 22:40

tomaszm pisze:Będe na pewno. Tego nie można pominąć. Trzeba zebrać fest ekipę forumową i uchlać ryja:)

a już Ci chciałem polecić hotel we Wr … a Ty tutaj szykujesz "uchlać ryja" ;-)
Poro
tomaszm

13-09-2016, 22:43

Ascetic pisze:
tomaszm pisze:Będe na pewno. Tego nie można pominąć. Trzeba zebrać fest ekipę forumową i uchlać ryja:)

a już Ci chciałem polecić hotel we Wr … a Ty tutaj szykujesz "uchlać ryja" ;-)
Rozumiem będziesz:) Ja dziś właśnie postanowiłem ,że sie koniecznie muszę pojawić po wysłuchaniu ostatniego lonplaya Grave Miasma:)

Wszystko w granicach zdrowego rozsądku, jak w Czechach:)
ODPOWIEDZ