chyba najslabszy update do tej poryNowe zespoły: ARKONA [ru], BORN OF OSIRIS, CLAWFINGER, EINHERJER, GRUESOME, MALIGNANT TUMOUR, MOURNING BELOVETH, THE LURKING FEAR, SAMAEL, SVART CROWN
BRUTAL ASSAULT XXII - 9-12.08.2017 CZ
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BRUTAL ASSAULT XXII - 9-12.08.2017 CZ
Guilty of being right
-
- postuje jak opętany!
Samael _i Metalmania straciła sens...
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
THE DEVIN TOWNSEND PROJECT
TIAMAT
WALLS OF JERICHO
SWALLOW THE SUN
GOD IS AN ASTRONAUT
THE CROWN
BIRDS IN ROW
ZHRINE
OCEANS ATE ALASKA
VISIONS OF DISORDER.
TIAMAT
WALLS OF JERICHO
SWALLOW THE SUN
GOD IS AN ASTRONAUT
THE CROWN
BIRDS IN ROW
ZHRINE
OCEANS ATE ALASKA
VISIONS OF DISORDER.
- uglak
Nie udało wam się pożegnać z THE DILLINGER ESCAPE PLAN przez wypadek w drodze do Krakowa? Nic straconego! Amerykanie zagrają 9.08 podczas Brutal Assault, a gdyby i to było mało zapraszamy 14.08 do Palace Akropolis w Pradze na powtórkę!
Guilty of being right
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Mnie się udało, ale chętnie zobaczę kolejny raz. Bdb info.
- uglak
Nowe zespoły: HATEBREED, OVERKILL, WINTERSUN, OATHBREAKER, AVERSION CROWN, POWER TRIP, THE NUMBER TWELVE LOOKS LIKE YOU, HELHEIM, KING PARROT

dobrze to wyglada
Guilty of being right
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Nowe zespoły: WOLVES IN THE THRONE ROOM, BORIS, VALLENFYRE, CROWBAR, GOD MOTHER, MISS MAY I, ROOT, GRAVEWORM, SHEER TERROR, FIRST BLOOD, INFECTED RAIN
Odpadają: LIFE OF AGONY, GRUESOME
In a world of compromise...some don't
- uglak
https://www.pb.pl/piwo-w-pradze-juz-bez ... osa-862993We wtorek palacze po raz ostatni zapalili w czeskich pubach legalnego papierosa – zakaz, który od dawna był przedmiotem publicznej debaty, zaczął obowiązywać od północy. Nowa ustawa zabrania palenia tytoniu w barach, restauracjach, pubach, a także innych miejscach publicznych takich jak kina, teatry i stadiony. Za złamanie tego zakazu w ojczyźnie piwnej marki Pilsner będzie teraz grozić grzywna wielkości 5 tys. koron
a z mniej waznych rzeczy to odpadlo Born of Osiris i King Parrot, a na ich miejsce wskoczyly DispersE i Collision
Guilty of being right
- uglak
Nowe zespoły: The Great Old Ones, Higher Power, Phurpa, Furia, Mercy Ties, Madder Mortem, Ultha, Nuclear Vomit, Monolithe, Soen
Guilty of being right
- uglak
mialem ostatnio troche za duzo wolnego czasu ;-)

w brak daty brakuje:
AEON
Avenger
Birds In Row
Boris
Collision
Crowbar
Demolition Hammer
Deserted Fear
Disperse
Dysangelium
Einherjer
Exorcizphobia
First Blood

w brak daty brakuje:
AEON
Avenger
Birds In Row
Boris
Collision
Crowbar
Demolition Hammer
Deserted Fear
Disperse
Dysangelium
Einherjer
Exorcizphobia
First Blood
Guilty of being right
Przerażający jest ten skład. Zobaczyć połowę tego co się planuje, to dla każdego śmiałka będzie nie lada wyczyn. Widzę jednak, że w tym roku na forum letnie festiwale nie cieszą się zainteresowaniem, a przynajmniej nikt tego nie manifestuje.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Powiem szczerze, że mnie w ogóle formuła festiwalu nie przekonuje. Byłem raz (słownie: raz) na Brutal Assault i wystarczy. Za dużo się dzieje. Tak jak nie lubię żonglować płytami w domu i jak się już do czegoś przyssę to na długo, tak samo nie ekscytuje mnie idea kilku scen na których w ciągu kilkudziesięciu godzin zaprezentuje się kilkadziesiąt kapel, dodatkowo stanowiących przypadkowy miszmasz i groch z kapustą w jednym. Mógłbym pojechać na przykład na imprezę gdzie na jednej scenie jedyny zespół (np. MOTÖRHEAD) prezentowałby chronologicznie cały swój dorobek - po kilka płyt na każdy dzień z przerwą na obiad. Takie coś, że: "tu mamy SUFFOCATION przez czterdzieści minut, a jak skończą to za pięć minut zaczyna CROWBAR na drugim końcu, dalej lecim na BEHEMOTH, ale w połowie trzeba wyjść, żeby zdążyć na początek MASTODON, po których na tej samej scenie DOWN, w trakcie którego wyskoczę na chwilę sprawdzić jak się obecnie prezentuje BROKEN HOPE" - dziękuję, postoję. Kojarzy mi się to z siedzeniem za suto zastawionym stołem i wpychaniem w siebie na siłę: lodów, galaretki, ciasta, tortu, cukierków, Strogonowa, barszczyku, rosołku, flaczków, pieczonego kurczaczka, zrazów, zimnych nóżek, foie gras, krokietów, ziemniaczków, fryteczek, knedli, Coca-Coli, winka, szampana, wódeczki i soczku z czarnej porzeczki. Żołądek to nie San Francisco.
Kwestie finansowe całkowicie pomijam.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- dzik
Znakomity pomysł. Obejrzałbym tak np. Darkthrone czy Marduk.Gore_Obsessed pisze: na jednej scenie jedyny zespół (np. MOTÖRHEAD) prezentowałby chronologicznie cały swój dorobek - po kilka płyt na każdy dzień z przerwą na obiad.
dobry kościół to kościół spalony
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Z tym że taki Marduk prezentujący przez cały dzień całą swoją twórczość musiałby mieć chyba z pięciu perkusistów ;-)
- Nerwowy
Porównanie kulinarne zupełnie nietrafione a zróżnicowanie stylistyczne to akurat największa zaleta tego festiwalu a nie jego wada.
Zgodzę się natomiast co do tego, że rozrósł się on do zbyt dużych rozmiarów przez co czasem nie ma możliwości zobaczyć wszystkiego co by się chciało a same występy bywają zbyt krótkie i o dziwnych porach.
Zgodzę się natomiast co do tego, że rozrósł się on do zbyt dużych rozmiarów przez co czasem nie ma możliwości zobaczyć wszystkiego co by się chciało a same występy bywają zbyt krótkie i o dziwnych porach.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Przesyt kapel powiązany z niedosytem długości ich setów.
- uglak
wystepy na festiwalach generalnie sa krotkie. ja akurat uwazam to za zalete, bo przy tak duzej ilosci kapel mozna zobaczyc wiecej i zdecydowac co sie chce zobaczyc gdzies tam w klubie. inna sprawa czy bedzie taka mozliwosc, bo jednak sporo z tych zespolow mozna zobaczyc tylko na BA, bo nie koncertuja w naszym rejonie Europy.
poza tym ciesza mnie te specjalne sety:
poza tym ciesza mnie te specjalne sety:
no moze oprocz Samaela, bo ten specjalny set De Misteriis... juz chyba 3 razy widzialem, ale chetnie zobacze kolejnyTegoroczne Brutal Assault będzie stało pod znakiem specjalnych setów. Incantation zagra jeden oldschoolowy i jeden doomowy set (jeśli chcecie mieć jego obraz to włączcie Unto Infinite Twilight), Emperor zagra "Anthems...", Mayhem całe "De Mysteriis...", Tiamat całe "Wild Honey". Także Samael przygotuje wyjątkowy set którego szczegóły podamy już wkrótce. Oprócz tego mamy dwa powroty legend: Master's Hammer oraz Demolition Hammer oraz najdłuższy występ w historii BA w wykonaniu Swans!
Guilty of being right
-
Takie specjalne sety przygotowane wyłącznie na festiwale to nawet niezgorszy pomysł. Mam kilka albumów które z chęcią posłuchałbym w całości na żywo, zupełnie tak, jakbym puszczał płytę.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
dokładnie mistrzuGore_Obsessed pisze:Powiem szczerze, że mnie w ogóle formuła festiwalu nie przekonuje. Byłem raz (słownie: raz) na Brutal Assault i wystarczy. Za dużo się dzieje. Tak jak nie lubię żonglować płytami w domu i jak się już do czegoś przyssę to na długo, tak samo nie ekscytuje mnie idea kilku scen na których w ciągu kilkudziesięciu godzin zaprezentuje się kilkadziesiąt kapel, dodatkowo stanowiących przypadkowy miszmasz i groch z kapustą w jednym. Mógłbym pojechać na przykład na imprezę gdzie na jednej scenie jedyny zespół (np. MOTÖRHEAD) prezentowałby chronologicznie cały swój dorobek - po kilka płyt na każdy dzień z przerwą na obiad. Takie coś, że: "tu mamy SUFFOCATION przez czterdzieści minut, a jak skończą to za pięć minut zaczyna CROWBAR na drugim końcu, dalej lecim na BEHEMOTH, ale w połowie trzeba wyjść, żeby zdążyć na początek MASTODON, po których na tej samej scenie DOWN, w trakcie którego wyskoczę na chwilę sprawdzić jak się obecnie prezentuje BROKEN HOPE" - dziękuję, postoję. Kojarzy mi się to z siedzeniem za suto zastawionym stołem i wpychaniem w siebie na siłę: lodów, galaretki, ciasta, tortu, cukierków, Strogonowa, barszczyku, rosołku, flaczków, pieczonego kurczaczka, zrazów, zimnych nóżek, foie gras, krokietów, ziemniaczków, fryteczek, knedli, Coca-Coli, winka, szampana, wódeczki i soczku z czarnej porzeczki. Żołądek to nie San Francisco.
In a world of compromise...some don't
- uglak