Nile, Hate Eternal - 9-10.2019, WWA, POZ, KRK, WRO
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Nile, Hate Eternal - 9-10.2019, WWA, POZ, KRK, WRO
Cena w sumie jak za taki zestaw - przyzwoita.
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
uzupełnienie kwestii formalnej:Żułek pisze:kwestia formalna ;)
Bilety:
89 zł - przedsprzedaż (wkrótce!)
95 zł - w dniu koncertu
do Poznania i Krakowa Left Hand Sounds przygotował promocyjną limitowaną pulę za 79 zeta.
https://lefthandsounds.org/2019/07/01/n ... -wrzesniu/
-
Koncerty niebawem, więc - melduje się ktoś pod sceną? I w jakim mieście?
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Zapraszamy do stolicy :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- weteran forumowych bitew
Przez nakładającą się datę wrocławskiego koncertu Corpsessed, rozważam wizytę w Poznaniu.
-
Drone pisze:Zapraszamy do stolicy :)
Zawsze miło spotkać kilka znajomych twarzy w stolicy, ale tym razem kompletnie nie pasuje mi data i najprawdopodobniej pojawię się w Krakowie.
- domeldoom
- zaczyna szaleć
Jechałby, ze względu na Nile, ale rwa.. czwartek... :-(
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
-
No, terminy to ciężkie mają, nie powiem.
- Żułek
Rozpiska na wtorkowy koncert Nile w Warszawie:
Otwarcie klubu: 18:00
18:15-18:45 - Fallcie
19:00-19:30 - Omophagia
19:45-20:15 - Vitriol
20:35-21:25 - HATE ETERNAL
21:55-23:05 - NILE
Otwarcie klubu: 18:00
18:15-18:45 - Fallcie
19:00-19:30 - Omophagia
19:45-20:15 - Vitriol
20:35-21:25 - HATE ETERNAL
21:55-23:05 - NILE
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Mam nadzieje ze bdb koledzy napiszą kilka słów o tym, czego mam sie spodziewac w czwartek ;-)
- Dragazes
- w mackach Zła
Jak Nile się spisuje bez Dallasa?
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Sybir
Podejrzana cisza w wątku po dwóch koncertach w RP.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Żułek
ja krótko ;)
Fallcie - gówno :P
Omophagia - jakieś dziwne krawaciarze :P o ile na płytach jakoś to brzmi na koncercie gówno :P
Vitriol - nie moja bajka
HATE ETERNAL - szkoda że na jedną gitare jednak ale tutaj moc już była :)
NILE - widziałem po raz 3 i na dobrą sprawe dopiero teraz zrobili mi kuku :) mimo że ich raczej nie słucham na codzień
zagrali 3 nowe kawałki, najfajniejszy chyba ten ostatni Snake coś tam, wokalista spoko był
Fallcie - gówno :P
Omophagia - jakieś dziwne krawaciarze :P o ile na płytach jakoś to brzmi na koncercie gówno :P
Vitriol - nie moja bajka
HATE ETERNAL - szkoda że na jedną gitare jednak ale tutaj moc już była :)
NILE - widziałem po raz 3 i na dobrą sprawe dopiero teraz zrobili mi kuku :) mimo że ich raczej nie słucham na codzień
zagrali 3 nowe kawałki, najfajniejszy chyba ten ostatni Snake coś tam, wokalista spoko był
Ostatnio zmieniony 11-09-2019, 14:34 przez Żułek, łącznie zmieniany 1 raz.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Drone
Miałem napisać, ale wczoraj byłem ledwo żywy ze zmęczenia. Pominę support z babą (w ogóle nie widziałem) i drugi, w krawatach (widziałem 2 kawałki i wyszedłem - wg mnie granie bez specjalnego sensu).
VITRIOL - nie znałem ich w ogóle. Sprawnie techniczny zespół, sprawnie to wszystko odegrane, ale właśnie ten nadmiar techniki przeszkadzał, szczególnie jeśli chodzi o popisy basisty. Po co grać w tak skomplikowany sposób, jeśli można uzyskać moim zdaniem lepszy efekt prościej? Czy tapping, klang + ozdabianie dźwięku podstawowego milionem dodatkowych nut jest konieczne i niezbędne w każdym kawałku? Poza tym ok.
HATE ETERNAL - nigdy ich nie widziałem, ale nie nastawiałem się na wiele na podstawie krążących opinii. Bardzo lubię jednak z płyt (szczególnie ostatnią) i szanuję pana Rutana jako muzyka i producenta. No i faktycznie, brzmienie było słabe. Za głośna perkusja z łomoczącą stopą, nieselektywny kompletnie bas, gitara rytmiczna Rutana niewyraźna. Najgorzej było przy solówkach, kiedy dynamika kompletnie siadała, bo bas był zbyt niewyraźny w brzmieniu i nie ciągnął kawałka. Nie rozumiem, dlaczego pan Rutan mając takie doświadczenie nie weźmie drugiego gitarzysty albo nie przearanżuje kawałków jeszcze bardziej pod kątem koncertów. Zdaje się, że gelO mówił, że widział ich 3 raz i ten był najlepszy. Inna sprawa, że i tak mi się podobało, bo była pasja i furia w tym graniu, a tego po HE należałoby oczekiwać.
NILE - pogłoski o śmieci tej formacji są przedwczesne. Nowy zawodnik jak najbardziej daje radę. Set przekrojowy, były hity z pierwszych płyt, były dwa nowe kawałki (ten z yt i tytułowy z nowej płyty), które trzymały poziom i koncertowo nie wyróżniały się in minus od reszty. Brzmieniowo może nie idealnie, ale całkiem ok, oczywiście pan Kollias dość głośno ustawiony. Na koniec poleciał "Black Seeds of Vengenance" i można było się rozejść. Z powodu totalnego zmęczenia może mi umknęły pewne szczegóły, ale generalnie jestem zadowolony.
Zaskakujące, że tak mało ludzi - na NILE trochę dobiło, ale i tak chyba było max. ze 350 osób. Lepiej by wypadł chyba ten koncert w Proximie.
VITRIOL - nie znałem ich w ogóle. Sprawnie techniczny zespół, sprawnie to wszystko odegrane, ale właśnie ten nadmiar techniki przeszkadzał, szczególnie jeśli chodzi o popisy basisty. Po co grać w tak skomplikowany sposób, jeśli można uzyskać moim zdaniem lepszy efekt prościej? Czy tapping, klang + ozdabianie dźwięku podstawowego milionem dodatkowych nut jest konieczne i niezbędne w każdym kawałku? Poza tym ok.
HATE ETERNAL - nigdy ich nie widziałem, ale nie nastawiałem się na wiele na podstawie krążących opinii. Bardzo lubię jednak z płyt (szczególnie ostatnią) i szanuję pana Rutana jako muzyka i producenta. No i faktycznie, brzmienie było słabe. Za głośna perkusja z łomoczącą stopą, nieselektywny kompletnie bas, gitara rytmiczna Rutana niewyraźna. Najgorzej było przy solówkach, kiedy dynamika kompletnie siadała, bo bas był zbyt niewyraźny w brzmieniu i nie ciągnął kawałka. Nie rozumiem, dlaczego pan Rutan mając takie doświadczenie nie weźmie drugiego gitarzysty albo nie przearanżuje kawałków jeszcze bardziej pod kątem koncertów. Zdaje się, że gelO mówił, że widział ich 3 raz i ten był najlepszy. Inna sprawa, że i tak mi się podobało, bo była pasja i furia w tym graniu, a tego po HE należałoby oczekiwać.
NILE - pogłoski o śmieci tej formacji są przedwczesne. Nowy zawodnik jak najbardziej daje radę. Set przekrojowy, były hity z pierwszych płyt, były dwa nowe kawałki (ten z yt i tytułowy z nowej płyty), które trzymały poziom i koncertowo nie wyróżniały się in minus od reszty. Brzmieniowo może nie idealnie, ale całkiem ok, oczywiście pan Kollias dość głośno ustawiony. Na koniec poleciał "Black Seeds of Vengenance" i można było się rozejść. Z powodu totalnego zmęczenia może mi umknęły pewne szczegóły, ale generalnie jestem zadowolony.
Zaskakujące, że tak mało ludzi - na NILE trochę dobiło, ale i tak chyba było max. ze 350 osób. Lepiej by wypadł chyba ten koncert w Proximie.
- Żułek
to samo pomyślałem ale w Proximie byłby juz tłok a tutaj było tak jak lubie ;)Drone pisze:Zaskakujące, że tak mało ludzi - na NILE trochę dobiło, ale i tak chyba było max. ze 350 osób. Lepiej by wypadł moim zdaniem ten koncert w Proximie.
- Drone
Bez przesady, nie byłoby specjalnego tłoku - w Progresji i tak prawie wszyscy byli stłoczeni między konsolą a dostawianą sceną.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Mnie Vitriol przypasował bardzo. Dwa wokal, które się uzupełniały idealnie. Takie Morbid Angelcorpse :) Czuć było, ze im się chce.
HE niestety bez drugiej gitary nie zbliży się do tego co jest na płytach, ale było spoko. Na perce John Longstreth, na basie nie wiem kto.
Nile elegancko jak zawsze, szkoda Dallasa, ale pan daje rade. Polecam się przejśc jak kto ma okazję.
HE niestety bez drugiej gitary nie zbliży się do tego co jest na płytach, ale było spoko. Na perce John Longstreth, na basie nie wiem kto.
Nile elegancko jak zawsze, szkoda Dallasa, ale pan daje rade. Polecam się przejśc jak kto ma okazję.
-
John zasiadł za garami Hate Eternal? Na stałe, czy tylko na potrzeby tej trasy, wie ktoś? Jesli chodzi o zachętę, to spoko, sprawdze jutro.
A jakie ceny merchu? Jakieś ciekawe wzory, czy osrać sprawe i nie zawracać sobie głowy?
A jakie ceny merchu? Jakieś ciekawe wzory, czy osrać sprawe i nie zawracać sobie głowy?
- uglak
takim skladem sie chwala:Nasum pisze:John zasiadł za garami Hate Eternal? Na stałe, czy tylko na potrzeby tej trasy, wie ktoś? Jesli chodzi o zachętę, to spoko, sprawdze jutro.
Erik Rutan - Guitars /Vocals
J.J Hrubovcak - Studio Bass / Vocals
Hannes Grossmann - Studio Drums
Art Paiz - Live Bass/Vocals
John Longstreth - Live Drums
Guilty of being right