Venom Inc, Krisiun, Hate 7-8.05. Wawa, Krk

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Venom Inc, Krisiun, Hate 7-8.05. Wawa, Krk

05-05-2025, 12:36

wawa:

Wejście: 18:30
Ater: 19:00
Hate: 19:45
Krisiun: 20:45
Venom Inc. 22:15

nocny :roll:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Bless this tongue
weteran forumowych bitew

05-05-2025, 12:40

Wybieram się dziś na gig w Pradze, ciekaw jestem zwłaszcza Krisiun. Straciłem z nimi kontakt ze 3 płyty temu, zobaczymy jak dają radę na żywo
schizoid
rozkręca się

05-05-2025, 14:39

Niestety z uwagi na anulowanie krakowskiego gigu mnie zabraknie, a widzę, że Dolan nieźle wybrnął z sytuacji z Mantasem. W secie sporo numerów z Prime Evil, Temples of Ice i Wastelands, kawałki Venom Inc. i w zasadzie raptem kilka numerów klasycznego Venom. W takiej konfiguracji ma to sens i żałuję, że nie będzie mnie na koncercie.
Awatar użytkownika
when_in_sodom
postuje jak opętany!

05-05-2025, 15:09

Ja idę przede wszystkim na Krisiun. Mam słabość do tej hordy i duży sentyment, od poczatkow ich wystepow w PL, traski Thrash'em All itd. Sprawdzę tylko czy warto iść na ten Ater czy od razu na Hate... Może jakieś rekomendacje? ;)
Bless this tongue
weteran forumowych bitew

05-05-2025, 22:02

Nadaje na gorąco. Ater raczej ciekawostka, Hate dało całkiem dobry gig i co zabawne było więcej ludzi niż na Krisiun które totalnie zniszczyło. Może kwestia klubu (Prague Rock Cafe) ale pojechali przekrojowo i się nie oszczędzali, ponad godzinny tłusty wpierdol.

T-shirty 700 czk, CD 400 (każdy band), vinyl i nie sprawdzałem, ale było tego trochę.
Bless this tongue
weteran forumowych bitew

05-05-2025, 22:03

Bless this tongue pisze:
05-05-2025, 22:02
Nadaje na gorąco. Ater raczej ciekawostka, Hate dało całkiem dobry gig i co zabawne było więcej ludzi niż na Krisiun które totalnie zniszczyło. Może kwestia klubu (Prague Rock Cafe) ale pojechali przekrojowo i się nie oszczędzali, ponad godzinny tłusty wpierdol. Brzmieniowo też bdb, mają swojego typa od nagłośnienia więc jest nadzieja hehe

T-shirty 700 czk, CD 400 (każdy band), vinyl i nie sprawdzałem, ale było tego trochę.
Awatar użytkownika
when_in_sodom
postuje jak opętany!

06-05-2025, 13:58

Myślami chłone juz ten Krisiun, zwłaszcza, że ze 2-3 lata juz żem ich nie słyszał...
Ten Ater chyba odpuszczę, słuchałem coś, ale nie moje klimaty. Pooglądam merch se, zeby nie tracić występu Brazylijczykow. 7 struny ok, ciężar i aranżacje fajne, ale już 8 +psychodela, zamiast pomysłów to nie dla mnie klimaty...
Awatar użytkownika
Żułek

06-05-2025, 15:09

ja w sumie też jestem ciekawy Krisiun, widziałem ich raz przed CC w 2016 i musze przyznać że nie specjalnie mi podeszło
jakoś nie mogłem się wczuć w ten ich łomot, może jutro będzie lepiej ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
when_in_sodom
postuje jak opętany!

08-05-2025, 06:36

Do świątyni dotarłem nieco po 19. Kolejki nie było i w ogóle frekwencja słabiutka na koncercie... Przyzwyczaiłem się, że jak Progresja to multum narodu, a tu klops. Frekwencję obstawiam na poziomie 40, max 50% pojemności. Tylko 1 bar otwarty, ten drugi oraz w przedsionku i na dole nieczynne - nie było takiej potrzeby zresztą. Czyżby to przez matury? :?
Ater posłuchałem 1 kawalek i sobie odpuściłem, poszedłem oglądać merch. Za duża psychodela, mul... Stoisko całkiem imponujące, sporo szmat od krisiun i hate. Mogliby jakieś stare cd krisiun mieć. Były tylko 2 ost cd, po 50 złociszy, Conquerors było na winylu, chyba po 100...
Chwila przerwy, podczas ktorej wybrzmiało złowrogie preludium na 1 dźwięku. Ekipa zaczęła instalować na scenie rekwizyty Adama Grzesznika, pojawiły się czakry z tajemniczymi miksturami, świece, czaszki z rogami, proporce. Zaszedłem z boku sceny, chłopaki szykują się do wejścia, stoją w kregu. Na sekundę przed wyjściem jeden wypowiada: "zrownamy Warszawę jak w '44tym!". Mocna deklaracja. Załoga wychodzi i bum! Rzeczywiście, było piedykniecie, byla oprawa wizualna, światła, te rekwizyty robiły wrażenie. Koncert przeleciał mi bardzo przyjemnie, brzmienie leganckie, żywioł na scenie, także pod, grupa maniax szalała. Po koncercie Adam wyszedł do narodu, mozna było cyknąć fotkę. Podobnie chłopaki z Ater. Niestety, ku mojemu ubolewaniu, nie wyszli bracia Camrago...
Po wystepie Hate przygotowują się bracia, przy dźwiękach Kata. Leci 'Odi...', potem kolejne kawałki z Róż... Tu już nie ma żadnych rekwizytow, czakr czy proporcow. Strojenie gitar, powitanie i... wpierdul totalne! Krisiun rozyebal wszystkow pył, kanonady perkusji nie dawały odpocząć uszom, gitarowa nawałnica, mlyn pod sceną i piachy w górze. Po każdym kawalku Alex dziękował polskim maniax, klaniajac się i podkreślając jak wiele znaczymy dla nich i że to zaszczyt stać przed taką publika.
Właściwie to ich gigu mogłem już iść do domku. Venom nigdy nie wielbilem, tylko lubiłem. Oczywiście zostałem. Przygotowania tym razem trwały dłużej. Scenę zasłoniła olbrzymia kotara z logiem. Klasyczne intro 'ladies and gentleman!...', kotara w dół i jazda! Zaczęli od nowych kawałków,... only black i war, potem 2 songi z prime evil. Potem przeplatali też stare hiciory. Bylo solo na bebnach, było solo na wiosle. Generalnie show był przedni, fajnie się przy tym ludziki bawiły, jakis mlyn był, zabawa, jak to w rock n rollu. Przyczepilbym się tylko do brzmienia perki - za mocne triggery. Z tym trzeba uważać, przez to też trochę duch tej archaicznej muzyki tracił. W latach 80tych takich zabawek nie było i o to w tym chyba powinno chodzić. No ale może ja się nie znam, a czasy się zmieniają?
Podsumowując, wieczór na duży plus, choć niekoniecznie koncert roku.
Ostatnio zmieniony 08-05-2025, 06:43 przez when_in_sodom, łącznie zmieniany 1 raz.
Bless this tongue
weteran forumowych bitew

08-05-2025, 06:46

Właśnie ciekawie zauważyłeś co do Venom, też miałem wrażenie że brzmią mocno nowocześnie i brzmieniowo nie odstawali od Krisiun chociaż zupełnie inna intensywność. Ale też miało to pierdolniecie
Awatar użytkownika
when_in_sodom
postuje jak opętany!

08-05-2025, 08:34

Dla mnie Brazylijczycy byli gwiazda wieczoru. Był rozpierdol. Nawet jak w połowie setu musieli przerwać kawałek z przyczyn technicznych, cosvz perka, to zgrabnie z tego wyszli. Gitarzysta zapierdzielil popis solo, zeby nie czekać w niezręcznej ciszy, ludziki ponagrywali filmiki jak mozna opanować rzemiosło szybkich przebiegow po gryfie, a palker w tym czasie uporal się z problemem.
Venom owszem, fajnie to gralo, ale perka mi nie pasowała i przeszkadzala ofbior całości.
Awatar użytkownika
Żułek

08-05-2025, 11:51

Ater to nie wiem (kumpel mówił ze zajebiste ale on słucha głównie wynalazków więc się nie liczy :jezyk: ) bo przyszedłem chwile przed Hate które się pomału szykowało do grania
generalnie dostałem to czego się spodziewałem czyli nic szczególnego ;) co ciekawe brzmieli najlepiej ze wszystkich, czasem nawet nóżką mi się tupneło ale to nie dla mnie, generalnie nuda
tym razem miałem chyba lepszy nastrój na Krisiun bo podobało się zdecydowanie bardziej niż ostatnio, niestety brzmienie było takie sobie a pierwsze 2 kawałki były okropne, potem jakoś się rozkręciło, z tym solo na gitarce to wyglądało to tak jakby perkusista poszedł na dłuższe siku ;) duży plus za błyskawiczne wyjście na scene, szkoda że tak krótko
Venom konkret bez pierdolenia między kawałkami, gramy, niszczmy i nara
tylko było troche za głośno, brzmienie było super ale wokal jak dla mnie troche za cicho
no i ta szmata jakaś z dupy była, Venom Inc 1982-2022 :jezyk: chyba są słabi w cyferki :jezyk:

Awatar użytkownika
when_in_sodom
postuje jak opętany!

08-05-2025, 22:32

Krk koncert odwołany. Czemu? Ktoś wie?
Czy to przez niska sprzedaż biletow w związku z gigiem 1349?
Ostatnio zmieniony 08-05-2025, 22:35 przez when_in_sodom, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Żułek

08-05-2025, 22:35

when_in_sodom pisze:
08-05-2025, 22:32
Krk koncert odwołany. Czemu? Ktoś wie?
bo przenieśli do Zabrza ;)

Awatar użytkownika
when_in_sodom
postuje jak opętany!

08-05-2025, 22:55

A, to stare info, dopiero skumałem. Nie śledziłem wcześniej. Dzięki za info myślałem, że cos się stanęło...
ODPOWIEDZ