S W A N S

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

Re: S W A N S

11-12-2010, 18:20

Maleficio pisze:było..super
Riven pisze:JA PIERDOLE.
maximum walrus yields maximum walrus

:3
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

11-12-2010, 20:39

jedynym niesmakiem bylo jak Majkel wkurwil sie na ludzi ktorzy szaleli w mlynie...kurwa no, ta muzyka to energia, o co mu chodzilo? powinein sie wkurwic na jebanych burakow ktorzy gadali podczas wystepu a nie na gosci, ktorzy autentycznie przezywali te muze. w kazdym razie ciesze sei ze nie poszedlem w mlyn bo jakby tak na mnie spojrzal to bym chyba splonal.

w ogole kurwa godflesh jak chuj. chcialbym to jeszcze raz zobaczyc. ale za to mam autograf LOL.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

11-12-2010, 21:44

Był rozpierdol. Nie mam pytań.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-12-2010, 21:45

eh kurwa trzeba bylo zostac jeszcze jeden dzien to bysmy ponakurwiali, akurat mam ochote sie najebac i musze sam pic.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

11-12-2010, 22:37

a btw, longinus, licze, ze Twoja pani wrzuci te foty co robila gdzies..chialbym jeszcze na Majkela popatrzec.
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

12-12-2010, 01:49

a to mój nowy idol:
Obrazek

chcę w jego wieku tak wyglądać i mieć takie dziary :twisted:
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Bloodcult

12-12-2010, 02:00

Riven pisze:jedynym niesmakiem bylo jak Majkel wkurwil sie na ludzi ktorzy szaleli w mlynie...kurwa no, ta muzyka to energia, o co mu chodzilo? powinein sie wkurwic na jebanych burakow ktorzy gadali podczas wystepu a nie na gosci, ktorzy autentycznie przezywali te muze.
się wkurwił bo to nie była muzyka do pogowania. a poza tym pogowało 5 osób: dres, hipster w piżamie, jakiś ćpun, jakiś kudłaty małpiszon i ten grubas co się zlał w pory na koncercie Jello Biafry, więc żaden z nich "autentycznie nie przeżywał" tylko się im koncerty pomyliły :lol: Wiem bo stałem niedaleko. Generalnie pogować na takim koncercie to jak nasrać w muzeum. to samo te okrzyki "napierdalać", "where is you play now ?" , itp.

Riven, na koncercie Garbarka też być pogował aby pokazać jak autentycznie przeżywasz ? :wink:

Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

12-12-2010, 02:15

Jako, że koncert przerósł moje oczekiwania, pozwolę sobie na garść luźnych uwag.

Zacznijmy od tego, że na scenę wyszły osobowości, które na tyle przyciągają uwagę, że nie potrzeba było żadnych ozdobników, gry świateł, sztucznej mgły itp. Gira robił niesamowite wrażenie. Wszedł, omiótł salę badawczym spojrzeniem i już miał publiczność w garści. Gdy się tak pobłażliwie uśmiechał do widzów, to był kimś pomiędzy dobrotliwym staruszkiem a Hannibalem Lecterem – po prostu skomplikowany urok tego człowieka stanowił już część spektaklu. Momentami zachowywał się jak szaman kreśląc te swoje koła i inne figury w powietrzu, trochę jakby gromadził energię, albo oczyszczał scenę ze złej aury. Największą konkurencję miał w osobie Christopha Hahna, który w niemal równym stopniu potrafił skupić na sobie uwagę (mówię za siebie, ale z rozmów przeprowadzonych po koncercie wynika, że nie tylko ja tak uważam).

Set składał się, zgodnie z zapowiedziami, z utworów z ostatniego albumu oraz z dwóch dobrze znanych szlagierów w postaci „I Crawled” („Swans Are Dead”) i „Sex, God, Sex” („Children of God”). Nowe kawałki, oczywiście odpowiednio wydłużone i przearanżowane, robiły jeszcze lepsze wrażenie niż z płyty. Przede wszystkim lepiej „bujały” – były bardziej interesujące pod względem rytmicznym – w sam raz na potrzeby koncertu.
Riven pisze:a btw, longinus, licze, ze Twoja pani wrzuci te foty co robila gdzies..chialbym jeszcze na Majkela popatrzec.
Właśnie przed chwilą je sobie przeglądaliśmy. Jak tylko oddzielimy ziarna od plew to pewnie coś tu wrzucę.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

12-12-2010, 09:37

Dla mnie jeden z najlepszych koncertów w życiu. Bardzo mi się podoba zdanie longinusa: "że na scenę wyszły osobowości, które na tyle przyciągają uwagę, że nie potrzeba było żadnych ozdobników". Dokładnie tak było, zahipnotyzowali i zniszczyli już pierwszym rozciągniętym No Words/No Thoughts. Trans, prowokacja, niemalże religijne uniesienie. - powtarzane 'praise the lord Jesus Christ' do dziś mi kołatają w głowie. Można narzekać na set, ale w przypadku takiego zespołu, zawsze można sobie podywagować.
Generalnie reaktywacja SWANS to był znakomity pomysł, a najważniejsze, że nie jest to Swans z pierwszego, środkowego czy solowego okresu. To jest zupełnie nowe oblicze, które za pośrednictwem charyzmatycznego lidera i świetnie dobranego zespołu otwiera kolejny rozdział. Mam wrażenie, że teraz ciężar pierwszych płyt, jest wyrażony w bardziej eleganckiej formie.

Co do publiczności, to bardzo dobrze, że ich opierdzielił, bo ewidentnie panowie w koszulkach metallici i urwali się z jakiegoś hard corowego gigu, a wiadomo, że Michael za HC nie przepada.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

12-12-2010, 10:49

no dobra - ja stalem po prawej stronie, przy samej scenie - nie widzialem kto tam pogowal ani jak to wygladalo dokladnie, zreszta nie zwrocilem uwagi na nich zanim Michael sie nie wkurwil. moze i macie racje, nie mniej sam jego gest byl IMO niepotrzebny, poniewaz odwrocil uwage od niesamowitej muzyki i w jakis sposob zerwal nastroj. zwlaszcza, ze to bylo, o ile pamietam, w ostatnim utworze. ale niewazne, nie ma co o tym dyskutowac bo to akurat najmniej istotna czesc wieczoru.

dobrze, ze juz wszystko napisaliscie, bo mi sie nie chce :D
moze dodam tylko, ze spodziewalem sie zajebistego brzmienia, ale to co uslyszalem gdy skonczyly sie juz sprzezenia, dzwonki, szumy itp. i gdy po raz pierwszy zabrzmial zestaw perkusyjny, bas i gitara - to przeroslo moje oczekiwania tak mniej wiecej pieciokrotnie. cos niesamowitego, takiego pierdolniecia nie mial chyba nawet Celtic Frost ;D
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

12-12-2010, 13:17

Riven pisze: dobrze, ze juz wszystko napisaliscie, bo mi sie nie chce :D
O to to ;).
moze dodam tylko, ze spodziewalem sie zajebistego brzmienia, ale to co uslyszalem gdy skonczyly sie juz sprzezenia, dzwonki, szumy itp. i gdy po raz pierwszy zabrzmial zestaw perkusyjny, bas i gitara - to przeroslo moje oczekiwania tak mniej wiecej pieciokrotnie. cos niesamowitego, takiego pierdolniecia nie mial chyba nawet Celtic Frost ;D
No właśnie, to był chyba najcięższy koncert na jakim byłem. No, razem z Neurosis.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

12-12-2010, 13:22

gdybym w tej chwili mial rzucic na tace kolejne 8,5 dychy zeby dzis zobaczyc ich ponownie, to zroblbym to bez wahania. oby optymistyczne nastawienie Michaela co do przyszlosci zespolu zaoowocowalo kolejnym koncertem, najlepiej za rok . Wyobrazcie sobie cos takiego:

INDUSTRIAL FESTIVAL 2011
09.11-10.11 Wrocław
SWANS, GODFLESH, KILLING JOKE

:D :D
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

12-12-2010, 13:36

Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

12-12-2010, 13:53

eh, szkoda ze na takich klipach nie slychac praktycznie nic w porownaniu z tym co sie dzialo na zywo.
to nagranie malo co mowi o tym koncercie... ale i tak:

JESUS CHRIST !!!
Awatar użytkownika
Bloodcult

26-02-2011, 19:40

jakby komuś było mało (a po tym co zobaczyliśmy to myślę że każdemu było mało, ha!) to Pan Gira prawdopodobnie odwiedzi znów Polskę ale tym razem w Gdańsku :

5/17/2011, Gdansk, Poland, venue TBD

za oficjalną stroną: http://younggodrecords.com/LiveShows/Detail/?C=2339

Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-03-2011, 00:36

o zajebiście ;)
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky