To słaby z Pana wrózbita :) Ponoć bilety sprzedaja sie lepiej niż ciepłe bułeczki...Bonny pisze:a rzeczywiście - patrzyłem na styczniowy kalendarz. ale nie zmienia to faktu, że nie wróżę dobrze temu przedsięwzięciu
ACCEPT + Steelwing, Warszawa/Kraków/Wrocław
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
Re: ACCEPT + Steelwing, Warszawa/Kraków/Wrocław
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
na głupotę narodu nawet mocy Apollina mało. nikt nie jest prorokiem między swymi...Edinazzu pisze:To słaby z Pana wrózbita :) Ponoć bilety sprzedaja sie lepiej niż ciepłe bułeczki...Bonny pisze:a rzeczywiście - patrzyłem na styczniowy kalendarz. ale nie zmienia to faktu, że nie wróżę dobrze temu przedsięwzięciu
- Edinazzu
ba słyszałem nawet o wycieczkach z Czech....
Jeśli fan zespołu wydający pieniądze na koncert jest głupkiem, to takim głupkiem mogę być.Bonny pisze: na głupotę narodu nawet mocy Apollina mało. nikt nie jest prorokiem między swymi...
- Edinazzu
Ja tam ACCEPT lubie. Dla mnie to najlepszy heavy metalowy band pochodzacy ze Szwablandii, będący w dodatku w świetnej formie
Akurat nie piłem do Ciebie tylko do Maleficio, który "kosi pieniądz, ma Jaguara", a 120 zł na Accept mu szkoda :)Gore_Obsessed pisze: 120 złotych to jest cholernie dużo dla kogoś kto aktualnie ma wątpliwe szczęście siedzieć na bezrobociu.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
a masz problemu z rozumieniem, czy tylko udajesz głupka?Karkasonne pisze:Jeśli fan zespołu wydający pieniądze na koncert jest głupkiem, to takim głupkiem mogę być.Bonny pisze: na głupotę narodu nawet mocy Apollina mało. nikt nie jest prorokiem między swymi...
To pierwsze, bo jakoś niczego innego nie potrafię wywnioskować z tej wypowiedzi.Bonny pisze:a masz problemu z rozumieniem, czy tylko udajesz głupka?Karkasonne pisze:Jeśli fan zespołu wydający pieniądze na koncert jest głupkiem, to takim głupkiem mogę być.Bonny pisze: na głupotę narodu nawet mocy Apollina mało. nikt nie jest prorokiem między swymi...
A koncert... Niszczczyciel. Błogosławieni którzy nie zobaczyli, a w nich wierzyli. Dziadki ewidentnie jadą na jakichś dopalaczach w postaci krwi dziewic czy innym Tajfunie, bo takiej energii na scenie naprawdę jeszcze nie widziałem, a przecież wokal ma już z 65 lat! Biło od nich czystym szczęściem, czymś tak absolutnie niewymuszonym, że aż zawstydzającym młodych pryków, mimo że mało kto na sali potrafił ustać. Setlista chyba przez większość uznawana za doskonałą, chociaż mi brakowało "Blood of the Nations", bo skandowanie refrenu było moim marzeniem na ten gig (co zresztą robiłem prawie co numer, ale widocznie nie zasłużyłem; ). Setlistę podaję poniżej. Tłum domagał się również "Midnight Mover", no ale niestety... 20 numerów to i tak dużo, ale wcale nie za dużo! Po raz pierwszy po metalowym koncercie mam pewność, że jak będzie okazja zobaczyć ich drugi raz, to pojawię się z pewnością.
http://www.setlist.fm/setlist/accept/20 ... 2c031.html
Doskonały koncert - w zasadzie nie potrafię sobie wyobrazić lepszego koncertu Accept. Fajnie też, że za każdym razem nieco zmieniają set listę. W Warszawie poleciało m.in. Slaves To Metal ! Tornillo doskonały (skąd info, że ma 65 lat?), nie tylko obronił się w konfrontacji z klasykami, ale śmiem powiedzieć, że miejscami radził sobie lepiej niż Udo. Jedyny mankament - dość spokojnie pod sceną, bez jakiegoś totalnego szaleństwa. Ale może to i dobrze, bo wymachałem się głową i nie wróciłem do domu z popodbijanymi oczami :) żałuję trochę, że tylko na ten jeden koncert się wybrałem... Chętnie zobaczyłbym ich ze dwa, albo trzy razy skoro już była okazja
Wiedziałem, że akurat Ty docenisz :)
- kocurejro
- postuje jak opętany!
http://muzyka.interia.pl/metal/news/acc ... ie,1593238
GRUBOw kilku utworach Niemcy pozwolili sobie na bardziej improwizowane podejście do własnych utworów, zachęcając tym samym publiczność do żywej reakcji i wspólnego śpiewania. Tak było choćby w "Metal Heart", gdzie muzycy wpletli fragmenty muzyki klasycznej

- aginsiak
- w mackach Zła
Nie może być! Muszę to usłyszeć. Maleficio, zrobiłeś boota?kocurejro pisze:http://muzyka.interia.pl/metal/news/acc ... ie,1593238GRUBOw kilku utworach Niemcy pozwolili sobie na bardziej improwizowane podejście do własnych utworów, zachęcając tym samym publiczność do żywej reakcji i wspólnego śpiewania. Tak było choćby w "Metal Heart", gdzie muzycy wpletli fragmenty muzyki klasycznej
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=153552
Wspaniale. Bardzo się cieszę, że był tłum ludzi. Wiadomo, że frekwencja to u nas rzecz całkowicie nieprzewidywalna. W Warszawie też tyle było?
Wspaniale. Bardzo się cieszę, że był tłum ludzi. Wiadomo, że frekwencja to u nas rzecz całkowicie nieprzewidywalna. W Warszawie też tyle było?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Tak, było dużo ludzi - może nie jakiś rekord frekwencyjny jak na Stodołę, ale pełna sala, bez specjalnego ścisku. Myślę, że byli zadowoleni i jak zdrówko dopisze to jeszcze nie raz do nas zawitają. Ja wiem jedno - czy UDO czy Accept - na pewno skorzystam z każdej nadarzającej okazji by być na ich koncercie. A ze śpiewanie to fakt - nie pamiętam już koncertu, na którym tyle bym się naśpiewał - do dziś jeszcze mam chrypę.
- Edinazzu
W zasadzie moge w 100% podpisac pod tym co napisałes. Także mam niedosyt i żałuję,że nie pojawiłem sie np w W-wie. Setlista to było w zasadzie Greatest Hits ( zabrakło jedynie Midnight Mover z tych żelaznych). Czekam na jakies DVD z tej trasy i z miłą chęcia kupię. wogóle nie było czuc braku UDO (czyli się udoło :) ) i liczę oczywiście,że chłopaki pójda za ciosem i za 2-3 lata znowu nagraja płyte i po niej zagraja 3 koncerty w PolsceIRONMIL pisze:Doskonały koncert - w zasadzie nie potrafię sobie wyobrazić lepszego koncertu Accept. Fajnie też, że za każdym razem nieco zmieniają set listę. W Warszawie poleciało m.in. Slaves To Metal ! Tornillo doskonały (skąd info, że ma 65 lat?), nie tylko obronił się w konfrontacji z klasykami, ale śmiem powiedzieć, że miejscami radził sobie lepiej niż Udo. Jedyny mankament - dość spokojnie pod sceną, bez jakiegoś totalnego szaleństwa. Ale może to i dobrze, bo wymachałem się głową i nie wróciłem do domu z popodbijanymi oczami :) żałuję trochę, że tylko na ten jeden koncert się wybrałem... Chętnie zobaczyłbym ich ze dwa, albo trzy razy skoro już była okazja