No ale chyba nie w tym problem.Lykantrop pisze:Hłeh, prawda jest też taka, że gdyby Jerzy żył w kraju który opiera się na bardziej liberalnym podejściu do gospodarki i takim, gdzie w rządzie zasiadają prywaciarze - lobbyści to nikt by się nawet nie zająknął przy tym, że oczywistym jest przedkładać szczegółowe zeznania finansowe organizacji, która zbiera publiczne pieniądze. A w Polsce oczywiście hucpa i granda, jak tak można, przecież on zbiera na dzieci, boże drogi, jak można się od niego domagać rzetelnych relacji z tego jak obraca zebranymi ciężko pieniędzmi do jeszcze cięższych puszek trzymanych przez zmarznięte łapki gimbazy? Kolejny i dobitny dowód na to, że mentalnie i nie tylko nadal żyjemy w komunie.
PRZYSTANEK WOODSTOCK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: PRZYSTANEK WOODSTOCK
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
No właśnie to jest problem. Każda organizacja charytatywna która obraca publicznymi pieniędzmi ma zasrany obowiązek oczojebnie przedstawiać jak rozdysponowano KAŻDĄ złotówkę i udzielać w tym zakresie wszelkich rzetelnych informacji. W normalnym państwie to jest tak oczywiste, że nawet się o tym nie mówi, a w Polsce zadyma i bareja welcome to. Oczywiście jest to problem nie tylko Owsika, ale jeszcze wielu innych polskich dobroczyńców z dupy. Druga sprawa, że obecność kogoś takiego i prowadzenie publicznej zbiórki to zwyczajny przykład niewydolności finansowej i organizacyjnej państwa. Płacisz uczciwie podatki m.in. po to, że jak zaboli Cię ząb to możesz liczyć na ekspresową wizytę u specjalisty, a nie musisz jeszcze dokładać prywaciarzowi, aby łaskawie odciążył niewydolną służbę zdrowia. W normalnym kraju coś takiego jak WOŚP nie miałoby racji bytu i nie dziwię się, że jak w Kanadzie przedstawili w jakimś samorządzie terytorialnym ideę zbiórki Owsika to się zwyczajnie zesrali tam ze śmiechu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Z tego co piszesz wynika, że Owsiak nie rozlicza tej kasy. Jak to jest? Tak naprawdę? Co do porównań z Kanadą. Bądźmy poważni, bo czasem żartujemy.
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
To tęsknota za cebulą... ; a Kanada - wiadomo - niby śmiech, a tak naprawdę ZAZDROŚĆ !
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Lykantrop
Skoro wychodzi na to, że pewne faktury to jakieś iście dziwne transfery między spółkami - bliźniakami to wypadałoby uczciwie na konferencji prasowej odeprzeć zarzuty, a nie robić z siebie barana. Jak Rydzyk prał kasę dzięki podstawionym słupom to mu nawet laurkę zrobili w postaci programu dokumentalnego emitowanego w publicznej tv. Tak się składa, że interesy Owsika opiewają na circa about kilkanaście razy większe kwoty niż te generowane przez ojca Tadka, więc bądźmy sprawiedliwi i wszystkich cwaniaczków jebmy równo, bez względu czy ma sutannę czy jest fajny kolo, bo ma bluzę Anthraxa.535 pisze:Z tego co piszesz wynika, że Owsiak nie rozlicza tej kasy. Jak to jest? Tak naprawdę? Co do porównań z Kanadą. Bądźmy poważni, bo czasem żartujemy.
To tylko unaocznia fakt w jakim mentalnym PRLu żyje demokratyczna i wolnorynkowa Polska. Przecież nawet w latach 80 łatwiej było być drobnym przedsiębiorcą niż teraz.Silent_Sea pisze:To tęsknota za cebulą... ; a Kanada - wiadomo - niby śmiech, a tak naprawdę ZAZDROŚĆ !
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Sybir
Swoją drogą, ale częściowo nawiązując do wypowiedzi Lykantropa, zakup sprzętu to jedno, a finansowanie wyposażonych i gotowych do działania w najwyższych standardach oddziałów - to drugie. Wszystko rozbija się o kontraktowanie NFZ. Można mieć świetnie wyposażony oddział, który nie będzie potrafił na siebie zarobić. Chyba że ktoś z Was, drodzy Koledzy, słyszał o dochodowej geriatrii - ja, niestety, nie (ale co ja tam wiem? :D).
Inna rzecz, że ludzie raczej chętnie wrzucają do puszek WOŚP nawet większe kwoty. OK, nie ma sprawy, każdy ma prawo dysponować swoim majątkiem wedle własnego rozeznania i widzimisię. Jednak zawsze w okolicach finału WOŚP przypomina mi się awantura, jaka wynikła po propozycji częściowego współfinansowania służby zdrowia bezpośrednio przez pacjentów - a chodziło o jakieś drobne, bodajże 5 PLN od wizyty. Cała sytuacja miała miejsce kilka lat temu. Nawet nie łudzę się co do efektu i odzewu społeczeństwa, jeśli znajdzie się jakiś śmiałek, który zacznie forsować wprowadzenie ubezpieczeń medycznych częściowo na wzór amerykański.
Inna rzecz, że ludzie raczej chętnie wrzucają do puszek WOŚP nawet większe kwoty. OK, nie ma sprawy, każdy ma prawo dysponować swoim majątkiem wedle własnego rozeznania i widzimisię. Jednak zawsze w okolicach finału WOŚP przypomina mi się awantura, jaka wynikła po propozycji częściowego współfinansowania służby zdrowia bezpośrednio przez pacjentów - a chodziło o jakieś drobne, bodajże 5 PLN od wizyty. Cała sytuacja miała miejsce kilka lat temu. Nawet nie łudzę się co do efektu i odzewu społeczeństwa, jeśli znajdzie się jakiś śmiałek, który zacznie forsować wprowadzenie ubezpieczeń medycznych częściowo na wzór amerykański.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Oczywiście. Tylko na tym etapie mamy słowo przeciwko słowu, a z tego co widzę już zepchnięto ciało nogą do głębokiego dołu, dokładając jeszcze od siebie. Zresztą wszystko jedno. To że facet serwował "sto lat temu" dobrą muzykę nie znaczy, że muszę interesować się jego rozliczeniami i targać w jego imieniu koszulę. Natomiast do łez rozśmiesza mnie wykorzystywanie do wojenki z Owsiakiem Caritasu w czym brylują posłowie pewnego ugrupowania. Oczywiście Caritas rozlicza się ze wszystkiego co do grosza, podobnie jak każdy proboszcz w każdej parafii. Ja natomiast jestem trzynastoletnią dziewczynką i właśnie pakuję piórnik.Lykantrop pisze:Skoro wychodzi na to, że pewne faktury to jakieś iście dziwne transfery między spółkami - bliźniakami to wypadałoby uczciwie na konferencji prasowej odeprzeć zarzuty, a nie robić z siebie barana. Jak Rydzyk prał kasę dzięki podstawionym słupom to mu nawet laurkę zrobili w postaci programu dokumentalnego emitowanego w publicznej tv. Tak się składa, że interesy Owsika opiewają na circa about kilkanaście razy większe kwoty niż te generowane przez ojca Tadka, więc bądźmy sprawiedliwi i wszystkich cwaniaczków jebmy równo, bez względu czy ma sutannę czy jest fajny kolo, bo ma bluzę Anthraxa.535 pisze:Z tego co piszesz wynika, że Owsiak nie rozlicza tej kasy. Jak to jest? Tak naprawdę? Co do porównań z Kanadą. Bądźmy poważni, bo czasem żartujemy.
-
- zaczyna szaleć
oto do czego prowadzą zajęcia z gender535 pisze:Ja natomiast jestem trzynastoletnią dziewczynką i właśnie pakuję piórnik.
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Co to się wyrabia, wkleić parę cyferek i jaki burdel wybucha. Matematyka to zdecydowanie niebezpieczna dziedzina, która powinna być zakazana. Na szczęście niektórzy rzuconym niedbale "polaczkowatość", potrafią rozbroić tykającą bombę sprawozdań finansowych. Miejmy nadzieję, że sąd też będzie umiał krótkim, żołnierskim "odpierdolcie się od generała" uwolnić pana Owsika od obowiązku przedstawienia nikomu niepotrzebnych faktur.
No bo kogo to w ogóle interesuje czy te 170 melonów z górką poszło na dzieci, czy na wille, chyba tylko frustratów, którzy mają coś przeciwko finansowaniu cudzej kampanii reklamowej z własnych pieniędzy. Serca trzeba nie mieć.
No bo kogo to w ogóle interesuje czy te 170 melonów z górką poszło na dzieci, czy na wille, chyba tylko frustratów, którzy mają coś przeciwko finansowaniu cudzej kampanii reklamowej z własnych pieniędzy. Serca trzeba nie mieć.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
-
- postuje jak opętany!
http://narodowcy.net/polska/8754-wosp-z ... zed-rokiem
Bdb wiadomość dla wszystkich zaangażowanych :-))) będzie brudstock w tym roku biedniejszy, oj będzie hehe. Oby w przyszłym roku zebrał jeszcze mniej.
No i Caritas. Bez organizowania ogólnopolskiej hucpy zbiera KILKA RAZY więcej, niż owsiak (celowo małą literą!). I to wszystko trafia do potrzebujących. Ale o tym media mainstreamowe milczą.
Bdb wiadomość dla wszystkich zaangażowanych :-))) będzie brudstock w tym roku biedniejszy, oj będzie hehe. Oby w przyszłym roku zebrał jeszcze mniej.
No i Caritas. Bez organizowania ogólnopolskiej hucpy zbiera KILKA RAZY więcej, niż owsiak (celowo małą literą!). I to wszystko trafia do potrzebujących. Ale o tym media mainstreamowe milczą.
- Lykantrop
Nie wiem jak tam z Caritasem, ale zdaje się, że niegdyś zbiórka przez nich odzieży okazała się dobrze hulającym biznesem, bo spory % datków trafiał za bardzo skromną opłatą do sklepów z używaną odzieżą :)
- COFFIN
-
- postuje jak opętany!
Szkoda, że nie jesteście tacy drobiazgowi w kwestii wośp!!1 nawet nie wiecie, ile dobrego zrobił (i robi dalej!) Caritas za kasę z tych kontenerów.
- Lykantrop
Wniosek z tego jest prosty, najlepszą kasę zbija się na udawaniu dobrego, empatycznego utylitarysty.
- COFFIN
Chyba się wolontariusz trafił:DAntychróst pisze:nawet nie wiecie, ile dobrego zrobił (i robi dalej!) Caritas
Ostatnio zmieniony 14-01-2014, 11:13 przez COFFIN, łącznie zmieniany 1 raz.
'Come the Blessed Madness'
No. Narobiłeś bigosu. Teraz sam nie wiem, czy mam wpłacić te pięć dych, czy jednak te wódkie zakupić? Cholera jasna, a może jednak piętnaście piw? Z jednej strony czerwona pajęczyna, z drugiej ekonomiczny ignorant. Co robić? Do tego zaczęło padać i cały dzisiejszy plan prawdopodobnie ch.. strzelił. Jak żyć? Jak żyć? Cytując poetę Umrzeć? Wyjechać? Nie zareagować?Bezdech pisze:Co to się wyrabia, wkleić parę cyferek i jaki burdel wybucha.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Z tego co wiem to obecnie w ogóle nie organizuje tego caritas, tylko jest tam ich logo. Nie wiem czy to jakiś przekręt, może nie, ale biznes pewnie niezłyLykantrop pisze:Nie wiem jak tam z Caritasem, ale zdaje się, że niegdyś zbiórka przez nich odzieży okazała się dobrze hulającym biznesem, bo spory % datków trafiał za bardzo skromną opłatą do sklepów z używaną odzieżą :)
this is a land of wolves now
- uglak
jesli jest logo to chyba jakies stare - caritas sie juz dawno z tego wycofal.
a dla fanow owsiaka mam link: http://wiadomosci.wp.pl/kat,135274,titl ... omosc.html bo jak widze czesc argumentow to mam ochote napisac do administatorow, zeby udostepnili opcje "ignoruj temat"
a dla fanow owsiaka mam link: http://wiadomosci.wp.pl/kat,135274,titl ... omosc.html bo jak widze czesc argumentow to mam ochote napisac do administatorow, zeby udostepnili opcje "ignoruj temat"
Guilty of being right
- Skaut
lol, przecież to czystej wody erystyka jest, jego kontrargumenty to takie banały, że aż oczy bolą.uglak pisze: a dla fanow owsiaka mam link: http://wiadomosci.wp.pl/kat,135274,titl ... omosc.html bo jak widze czesc argumentow to mam ochote napisac do administatorow, zeby udostepnili opcje "ignoruj temat"
Coś tam było! Człowiek!
Pomijając te "argumenty na argumenty" zainteresował mnie jeden fragment. Sformułowanieuglak pisze:jesli jest logo to chyba jakies stare - caritas sie juz dawno z tego wycofal.
Poznałem tutaj różnych fanów, nawet takich, którzy przyzwalają na bicie kobiet, ale fanów Owsiaka nie zauważyłem. No chyba, że coś przegapiłem, albo uwaga ma charakter ogólny, niekoniecznie skierowany do Użytkowników forum.uglak pisze: dla fanow owsiaka