Metalowa Wigilia 2016 - Mayhem/Watain/Furia

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

Re: Metalowa Wigilia 2016 - Mayhem/Watain/Furia

23-12-2016, 00:28

535 pisze:
tomaszm pisze:Nie wiem kurwa tu jest scena metalowo- punkowa- skiheadowska
Głównie skinheadowska.
Zapomnieliście o rastamanach:
[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-12-2016, 07:38

tomaszm pisze:Plastek z całym szacunkiem nie byles na powaznej imprezie punkowej.
:))))))))))))))))
Oj pewnie tak, nie byłem nigdy na poważnej imprezie punkowej:) W księgarni też nigdy nie byłem:)
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

23-12-2016, 08:36

Plastek pisze:
tomaszm pisze:Plastek z całym szacunkiem nie byles na powaznej imprezie punkowej.
:))))))))))))))))
Oj pewnie tak, nie byłem nigdy na poważnej imprezie punkowej:) W księgarni też nigdy nie byłem:)
tomaszm, jak już wytrzeźwiejesz napisz proszę co to są te "poważne imprezy punkowe". Serio, ciekaw jestem czy przez te dwadzieścia kilka lat* zdarzyło mi się być na jakiejś "poważnej".

*(zaczynałem wcześnie bo jako szóstoklasista, brat mnie zabrał na pierwszy koncert :D)
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
kenediusze
weteran forumowych bitew

23-12-2016, 10:08

Dajesz się łapać na prymitywny trolling jak małe dziecko. Przecież ten koleś doskonale wie, że na koncertach punkowych jest taka hołota że tylko strzelać, ale że przy okazji ma kompletnie zjebany charakter i lubi podpuszczać forumowiczów, no to inna kwestia.
Prodi pisze:co to są te "poważne imprezy punkowe"
To taka impreza, że wszystkie punki stoją grzecznie w rządkach, piją amarenę z kieliszków i w skupieniu słuchają NOMEANSNO.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

23-12-2016, 10:12

Zastanawia mnie chłopaki cała ta nagonka na środowisko metalowe. Śrać tak do własnego gniazda. Chyba bywam na innych imprezach bo z tego co kojarzę to na takim spędzie podziemnym choćby ostatni Dead congregation to było ze 150 chłopa o średnim wieku 40 lat i poziom był nadzwyczajnie wysoki. Nie wiem o co chodzi w całęj tej dyskusji- że niby środowsiko metalowe to półpaśce- bdzura, uogólnienie z dupy trochę a w innych środowiska to przyzwoitka.

Jestem zdania że(a sporo wszelkich środowisk poznałem i na koncertach bywa tu i ówdzie) że środowisko metalowe szczególnie te bywające na niszowych koncertach to jest pisząc górnolotnie środowisko bardzo świadome i na poziomie.

Co do koncertów punkowych kurwa albo byłem na innych imprezach gdzie nie palono cracka i ludzie nie leżeli zaćpani od wąchanego kleju albo coś na przestrzeni paru lat się zmieniło, nie wiem 535 pomóż.
Ostatnio zmieniony 23-12-2016, 10:19 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-12-2016, 10:18

tomaszm pisze: Jestem zdania że(a sporo wszelkich środowisk poznałem i na koncertach bywa tu i ówdzie) że środowisko metalowe szczególnie te bywające na niszowych koncertach to jest pisząc górnolotnie środowisko bardzo świadome i na poziomie.
Nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Elita można rzec.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
tomaszm

23-12-2016, 10:21

Jestem zdania że wrzuciłeś wszystkich do jednego wora, tu nie chodzi o żadną elitą ot zwykli świadomi kolesie słuchający takich a nie innych rzeczy. raczej tych bywalców nie uświadczysz na koncercie Behemotha. Ot takie spostrzeżenie.
byrgh
zahartowany metalizator

23-12-2016, 10:23

metal to stan umysłu przecież. przecież zarówno kolega Plastek, jak i ja, chadzaliśmy na takie koncerty i z pewnością znalazłoby się jeszcze paru takich samych gości. ale co z całą resztą?
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-12-2016, 10:24

tomaszm pisze:Jestem zdania że wrzuciłeś wszystkich do jednego wora, tu nie chodzi o żadną elitą ot zwykli świadomi kolesie słuchający takich a nie innych rzeczy. raczej tych bywalców nie uświadczysz na koncercie Behemotha. Ot takie spostrzeżenie.
Nie wiem, nie chodzę na koncerty Behemotha:) A jeżeli tak jak widziałem zachowują się "zwykli, świadomi kolesie" (ze świadomością to chyba właśnie u nich ciężko, skoro wlali w swoje obleśne, obwisłe bandziochy tyle szczyn z procentami) to jednak upierałbym się przy określeniu "ELITA":)
Wolę kakaową dziurę!!
tomaszm

23-12-2016, 10:27

środowisko metalowe bardzo ok wydaje mi się chłopaki ,że powinniście wyrwać się na jakiś koncert bez uprzedzeń, wypić piwko z chłopakami z Masterfula bo to wcale nie wygląda tak jak opisujecie. Jestem zdania co powtórzę do zesrania że akurat środowisko metlowe ma masę wartościowych osób tylko trza dupsko ruszyc z domu.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-12-2016, 10:31

To samo powiem o środowisku punkowym, zapraszam na koncert.
Ciągle imputujesz, że kłamię, bo nie chodzę na koncerty metalowe. Otóż chodzę i widzę to co widzę, a widzę obornik i bandę napierdolonych po wąsy podludzi. Uprzedzenia nie mają tutaj też nic do rzeczy, bo nie należę do żadnej subkultury; jestem tylko bezstronnym obserwatorem świata. Nie wiem co się tak burzycie, mam refleksje jakie mam, a wy ciągle usilnie staracie się mnie przekonać, że białe jest czarne, a czarne jest buraczkowe, albo - jak 535 - snujecie kombatanckie historie jak to było 30 lat temu, mimo że ja mówię o tym co widzę TU i TERAZ.
Ostatnio zmieniony 23-12-2016, 10:38 przez Plastek, łącznie zmieniany 2 razy.
Wolę kakaową dziurę!!
byrgh
zahartowany metalizator

23-12-2016, 10:32

no bo umówmy się, Tomusz, w pewnym wieku wyrasta się z koncertów metalowych ;) a że ktoś przez całe życie czuje się jak zbuntowane dziecko, które nie musi jeszcze dbać o higienę, bo i tak nie porucha i jebie kozłem, to jego osobista sprawa.

a zamiast piwa wolę dobre winko, więc z forumowymi koleżkami (poza wyjątkami) raczej bym się nie dogadał :)
tomaszm

23-12-2016, 10:39

Bo Plastek różne środowiska nawet w obrębie jednej subkultury można zidentyfikować. Zupełnie innego odbiorcę spotkasz na koncercie Vorum , Dead Congregation a takiego Vader. Tak jest zresztą w każdym niszowym środowisku. Ja tu nikogo nie chcę bronić ale poznałem parę osób z różnych scen i złego słowa o scenie metalowej nie dam powiedzieć.

Przykład: we Wrocławiu miałem przyjemnosc rozmowy z Marcinem H. którego uważam za najlepszego dziennikarza w branży. Abstrahuje ,że Marcin je bardzo poważanym w środowisku Adwokatem. Rozmowa bez spiny, pośmialiśmy się, wymieniliśmy uprzejmości ot to pojedynczy przykład a takich jest masa.
Ostatnio zmieniony 23-12-2016, 10:45 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-12-2016, 10:42

No i w porządku; też znam paru rozsądnych metaluchów, podobnie jak znam paru punkowych zjebów. Summa summarum jednak doszedłem do wniosków jakie wyłożyłem wcześniej. Może to dlatego, że nie jestem jednostką społeczną i zamiast zawierania przyjaźni preferuję chłodny i rzeczowy dystans?
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

23-12-2016, 10:49

hej hej tomash chłopie nie zapomnij jak już wrócisz napisać relacji z trasy infernali i ile wódy wyjebaleś z zyklopem, hail satan :))

a bardziej w temacie okazuje się że nie tylko Witkacy ale i Nikifor, kocham to :D
Specyficzna manieryczność ich propozycji artystycznej to po prostu własny język. Jakby Nikifor żył w naszych czasach i zamiast malować grał black metal.
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

23-12-2016, 10:51

kenediusze pisze:
Prodi pisze:co to są te "poważne imprezy punkowe"
To taka impreza, że wszystkie punki stoją grzecznie w rządkach, piją amarenę z kieliszków i w skupieniu słuchają NOMEANSNO.
Acha. Chciałbym kiedyś pójść na coś takiego. Co oprócz niegrającego już chyba NMN byś polecił zobaczyć w takich warunkach>? UK Subs, na który się wybieram w styczniu myślisz nada się?
Plastek pisze:No i w porządku; też znam paru rozsądnych metaluchów, podobnie jak znam paru punkowych zjebów [...]

Proste.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
tomaszm

23-12-2016, 10:55

Hehe kolejny temat to jest kwestia ochrona dóbr osobistych a parę osób w temacie Infernal War popłynęło. Internet- internetem ale publikacja prywatnych zdjęc to srogie przegięcie. To co się w ichniejszym temacie odpierdala jest rzeczą niepojętą. Nie wiem Panowie skąd tyle jadu ale mnie internety przerastają.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

23-12-2016, 12:15

tomaszm pisze:Hehe kolejny temat to jest kwestia ochrona dóbr osobistych a parę osób w temacie Infernal War popłynęło. Internet- internetem ale publikacja prywatnych zdjęc to srogie przegięcie. To co się w ichniejszym temacie odpierdala jest rzeczą niepojętą. Nie wiem Panowie skąd tyle jadu ale mnie internety przerastają.
A to nie Ty wstawiałeś jakieś fotki cpykane panienkom z ukrycia?
Grrrówno!
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

23-12-2016, 12:17

nagrobek pisze:hej hej tomash chłopie nie zapomnij jak już wrócisz napisać relacji z trasy infernali i ile wódy wyjebaleś z zyklopem, hail satan :))

a bardziej w temacie okazuje się że nie tylko Witkacy ale i Nikifor, kocham to :D
Specyficzna manieryczność ich propozycji artystycznej to po prostu własny język. Jakby Nikifor żył w naszych czasach i zamiast malować grał black metal.
No ale akurat naiwiści to jest bardzo dobry trop i da się to uzasadnić. A Witkacy to jest bardzo zły trop i wiedzie prosto w objęcia Plastka.
Grrrówno!
byrgh
zahartowany metalizator

23-12-2016, 12:20

Plasfodeur pisze:
tomaszm pisze:Hehe kolejny temat to jest kwestia ochrona dóbr osobistych a parę osób w temacie Infernal War popłynęło. Internet- internetem ale publikacja prywatnych zdjęc to srogie przegięcie. To co się w ichniejszym temacie odpierdala jest rzeczą niepojętą. Nie wiem Panowie skąd tyle jadu ale mnie internety przerastają.
A to nie Ty wstawiałeś jakieś fotki cpykane panienkom z ukrycia?
:D a w którym to niby mieście panny leżą z wypiętymi gołymi piczami?
ODPOWIEDZ