Taki właśnie mam zamiar.uglak pisze:
zamierzam podjac decyzje co do zakupu biletow dopiero po tym jak pokaze sie rozpiska godzinowa. jesli jakims cudem festiwal wyprzeda sie wczesniej to trudno i tak chyba nie jestem grupa docelowa.
MYSTIC FESTIVAL 2019
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- dzik
- zahartowany metalizator
Re: MYSTIC FESTIVAL 2019
dobry kościół to kościół spalony
- Lukass
Ano będą takie imprezy robić (ale to nie LiveNation, to jest problem, że sensowne firmy idą ich drogą), domyślam się. Skoro Tobie wyszło aż pięć, to nie najgorzej - ja w przypływie optymizmu mógłbym dobić do 3/8. Co mi daje gnojenie? Niską radość podłego człowieka ;) Tak po prawdzie, to drugi dzień jest do rozważenia, jeśli coś fajnego jeszcze dorzucą, a rozkład będzie sensowny. Ale tylko do rozważenia i przy nadmiarze gotówki. Gdzie w przypadku takiego Into the Abyss decyzja o wyjeździe zapadła właściwie w dniu ogłoszenia pierwszej części składu.10,5 pisze:Ok, 5.Lukass pisze:To rzygaj, jeśli chcesz. Ja chcę pierdolić, to będę pierdolić. Serio, popatrz na te nazwy na plakacie, które są napisane z zachowaniem oficjalnego logo. A później wybierz z nich rzeczy, które się do czegoś nadają. Mi wyszło 2,5/8.
Rozumiem wypowiedź "słabe, nie idę" ale dalsze gnojenie co Ci daje?
I tam tabun kuców pójdzie i LiveNation zarobi, więc będą takie imprezy organizować.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
Piękny jest ten skład. Nie mam pytań. Michał, do chuja miłego, co tam będą robić Crowbar i Immolation ?
- 10,5
- postuje jak opętany!
Żeby coś dobrego było to musiałyby się pojawić niemainstreamowe bandy, ale rozszczepienie między ligowe jest na to zbyt duże. Wątpię, że zaryzykują jak MM w Spodku.Lukass pisze:Ano będą takie imprezy robić (ale to nie LiveNation, to jest problem, że sensowne firmy idą ich drogą), domyślam się. Skoro Tobie wyszło aż pięć, to nie najgorzej - ja w przypływie optymizmu mógłbym dobić do 3/8. Co mi daje gnojenie? Niską radość podłego człowieka ;) Tak po prawdzie, to drugi dzień jest do rozważenia, jeśli coś fajnego jeszcze dorzucą, a rozkład będzie sensowny. Ale tylko do rozważenia i przy nadmiarze gotówki. Gdzie w przypadku takiego Into the Abyss decyzja o wyjeździe zapadła właściwie w dniu ogłoszenia pierwszej części składu.10,5 pisze:Ok, 5.Lukass pisze:To rzygaj, jeśli chcesz. Ja chcę pierdolić, to będę pierdolić. Serio, popatrz na te nazwy na plakacie, które są napisane z zachowaniem oficjalnego logo. A później wybierz z nich rzeczy, które się do czegoś nadają. Mi wyszło 2,5/8.
Rozumiem wypowiedź "słabe, nie idę" ale dalsze gnojenie co Ci daje?
I tam tabun kuców pójdzie i LiveNation zarobi, więc będą takie imprezy organizować.
Nono.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
sc.goks pisze:
no kurwa jak biegnę, w przeciwnym kierunku
Sabaton wyżej niż King Diamond? hehehe....
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Dziwisz sie? JAk grali trasę z Accept, to Wolf Hoffmann & co. otwierali tych szwedzkich cweli
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
co jest dziwnego w tym, ze wyzej na plakacie/pozniej gra to co sie lepiej sprzedaje?
Guilty of being right
- Oferma
[youtube][/youtube]
-
- w mackach Zła
Sabaton headlinerem dużego festiwalu??? takie rzeczy tylko u nas...
Bez żalu pójdzie się po King Diamond do domu co ma te dodatkową zaletę że się nie będzie jechać po nocy: D
Bez żalu pójdzie się po King Diamond do domu co ma te dodatkową zaletę że się nie będzie jechać po nocy: D
- uglak
Tuska, Bloodstock, Alcatraz, Masters of Rock, holenderski Into the Grave, bulgarski Hills of Rock, niemiecki Knock Out i pewnie wiele innych. nie doceniasz popularnosci takiego grania ;-)Raf pisze:Sabaton headlinerem dużego festiwalu??? takie rzeczy tylko u nas...
Guilty of being right
- Medard
No właśnie, już kilka takich festów/ koncertów miałem, że o 21 jechało się do domu.Raf pisze:Sabaton headlinerem dużego festiwalu??? takie rzeczy tylko u nas...
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
Oferma pisze:Dziwisz sie? JAk grali trasę z Accept, to Wolf Hoffmann & co. otwierali tych szwedzkich cweli
Trochę tak. Rozumiem że organizatorzy nie chcą dopłacać z własnej kieszeni i muszą zaprosić kogoś, kto przyciagnie tłumy. Skoro dobrze się sprzedają, to pewnie sporo ludzi przyjdzie,ale na legendy typu King Diamond chyba sporo osób też by się wybrało chociażby z sentymentu? Chyba że nowe pokolenie ma w dupie coś takiego jak status legendy, liczy się tylko to ,co powierzchowne, podane na tacy, aktualnie modne - sam już nie wiem skąd taka popularność tego zespołu. Zresztą, w chuju to mam. Najprawdopodobniej i tak się nie wybiorę, niewiele jak na razie mnie tam interesuje. Pewnie znów wybiorę się na koncert, na którym razem ze mną będzie 15 osób.
- Oferma
Wiesz, teraz ten cały metal zrobił sie zwyczajnie modny. To widać nawet w dzisiejszych trendach wśród celebrytów, coraz chętniej strojących sie w merch kapel i nawiązujących do tej estetyki. Lady Gaga, Kim Kardashian w koszulkach Slayera, Rihanna robiąca sobie logo u Szpajdla.... Teraz to wszystko już nie jest etyka, tylko estetyka. Sabaton jest teraz na topie, abstrahując, czy zasłużenie i to oni rozdają karteczki w tym interesie. Poodobnie zgrzytałem zebami, jak u mnie we wsi onegdaj supportem Barbie Wikingów z Amon Amarth był nie kto inny, jak Coroner, a pamiętam bulwerę kiedy Destruction otwierało Dimmu Borgir a Mrcyful Fate Metallikę. Biznes iz Biznes, chociaż też mnie to zohydza potwornie...
-
Rozumiem że biznes is biznes, kasa musi się zgadzać. Chodziło mi raczej o fakt, że przeoczyłem taką skalę popularności tego zespołu. Owszem, jak zaśpiewali jakąś piosnkę o powstaniu czy kampanii wrześniowej, wszyscy nagle jakby się obudzili i gromko zaczęli klaskać - wow, zespół z zagranicy docenił naszych żołnierzy i szerzy ich dobre imię na zachodzie ( nie wiem ilu ludzi chętnie czyta teksty, jeszcze mniej zapewne wnika w ich przekaz ). Ja nie lubię takiego grania więc uznałem to za folklor i przeszedłem do codzienności kompletnie zapominając o kapeli. Czasem coś tam usłyszałem że znów grają w Polsce, czasem wśród uszczypliwości na forum ktoś rzucił tą nazwą, a tu nagle jeb z dzidy laserowej i Sabaton gwiazdą festiwalu a przed nim gra King Diamond. Poważnie, jak spojrzałem na plakat, to z początku myślałem że to fake i ktoś sobie jaja robi.
- Oferma
Mówimy o kapeli, którą w Polsce odznaczono Krzyżem Kawalerskim Orderu Zasługi Rzeczypospolitej. Jakkolwiek nie graliby powerpolo, jednak z niczego sie ich popularność nie wzięła.
-
- w mackach Zła
Sabaton jest na żywo tak cienki i fajansiarski że dupa mała i to nie że nie lubię heavy patataj kwadrat metalu, ale zestawienie ich z czymkolwiek uznanym w tym gatunku to parodia.
Za takie akcje i za te wszystkie "patriotyczne metale" należy się guma i wąskie drzwi.Oferma pisze:Mówimy o kapeli, którą w Polsce odznaczono Krzyżem Kawalerskim Orderu Zasługi Rzeczypospolitej.
- Block69
EHE. ŻE NIBY TYLKO NA EMPEROR I KING DIAMOND, A NA WITHIN TEMPTATION I SABATON NÓŻKA SAMA BĘDZIE TUPAĆ
PENIS METAL
- Hatefire
Pisałem o tym fenomenie przy okazji walki Mike Tyson vs Powstanie Warszawskie.Raf pisze:Sabaton headlinerem dużego festiwalu??? takie rzeczy tylko u nas...
Hatefire pisze:Ja jeszcze w sprawie Żelaznego Majka, bo tak mi się właśnie skojarzenie nasunęło. To podobna sytuacja do tej z zespołem Sabaton. Był sobie szwedzki band co to lubił śpiewać o wszelakich wojnach. Jeżeli gdzieś, kiedyś, ktoś z kimś się naparzał, to brali na warsztat i pisali o tym tekst do muzyki. W ramach tych militarystycznych zainteresowań załapały się też jakieś, nie wiem, 2 czy 3 epizody z naszej historii i się zaczęło. Polacy padali na kolana z uwielbieniem jak katolicy na audiencji u papieża, Polki ściągały majtki przez głowy, bilety na koncerty rozchodziły się z prędkością światła. Tu mamy sytuację, że konwertyta na islam, co ma wytatuowanego Che i Mao, za pieniądze wyrecytował jakiś tekst o Powstaniu Warszawskim. No i zaczęło się, spora część prawilnie prawilnych prawaków, w koszulkach z żołnierzami wyklętymi czy jakimś ONR, co to na co dzień brzydzą się komunizmem i nienawidzą islamu posrało się ze szczęścia :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- postuje jak opętany!