Znęcał? Nigdy w życiu! To była forma masywnej promocji. Zresztą do tej pory faktury nie zapłacili. Dobrze że mi przypomniałeś , muszę im tam wysłać smutnych panów w skórzanych płaszczach.Lukass pisze:Przecież to się niczym nie różni od sławetnych w swoim czasie recenzji płyt z pewnego bloga, nad którymi chyba i kolega cyferki się znęcał.
Mgła & Bestial Raids 2017...
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Mgła & Bestial Raids 2017...
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
A z innej strony znam przypadki osób, które pojechały bo majówka, pogoda średnia a ta Mgła podobno niezła jest :)
Swoją drogą taki Alan z Primordial określił ten zespół, jako obecnie najlepszy black metal na tej planecie. Próby porównywania do Dawn - Slauthersun itd Na Zachodzie popularność, może kierowana bardziej tylko muzyką a nie dlatego, że grali ostatnio z Behemoth, w maskach i popa, gdzie będę, będzie rispekt na fejsie hehe
Swoją drogą taki Alan z Primordial określił ten zespół, jako obecnie najlepszy black metal na tej planecie. Próby porównywania do Dawn - Slauthersun itd Na Zachodzie popularność, może kierowana bardziej tylko muzyką a nie dlatego, że grali ostatnio z Behemoth, w maskach i popa, gdzie będę, będzie rispekt na fejsie hehe
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
To po prostu ta charakterystyczna norweska melodyjność (nie lubię tego słowa bo zaraz na myśl przychodzi np. p2p2 In Flames i pochodnych, można zamienić nachwytliwość) którą charakteryzują również płyty Gehenna, Mayhem (DMDS), DHG (jedynka), Darkthrone (czwórka), Forgotten Woods itp. obalmy mit że to jakaś strasznie niszowa muzyka zamiast robić z Mgły jakiegoś kurwa winowajcę przyciągającego randomowych casuali.Heretyk pisze:ale chyba coś w tym jest, że ta mgła podoba się tego typu zjebom, no nie? nie żebym się przypierdalał, bo uwielbiam, ale tak to przystępne i melodyjne (jak na BM), że efekty widzimy na koncertach
Yare Yare Daze
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Ale co ma In Flames z Norwegią wspólnego? Albo inaczej: co ma wspólnego dowolny przedstawiciel TNBM z melodyjną szwedzką sraką?
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- hcpig
No właśnie NIC. Po prostu zapodanie terminu 'melodyjność' od razu budzi złe skojarzenia a meldyjność Mgły jest... oczywiście lepszego sortu niż np. Dark Tranquility.
Yare Yare Daze
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
No lepszego ale jednocześnie całkiem innego sortu, są pedalskie melodyjki dla pedałów i prawilne melodie dla niezłomnych, nie wrzucałbym ich odgórnie do jednego wora nawet na etapie skojarzeń ;)
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- Lukass
- zahartowany metalizator
Jak uwielbiam Primordial, tak gust Alana jest, hmmmm... dość kontrowersyjny :DRaagoon pisze:A z innej strony znam przypadki osób, które pojechały bo majówka, pogoda średnia a ta Mgła podobno niezła jest :)
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Raagoon
Zgadza się :D chociaż ich basista też jest często widywany w koszulkach Mgwah więc to nie odosobniona opinia.Lukass pisze:Jak uwielbiam Primordial, tak gust Alana jest, hmmmm... dość kontrowersyjny :DRaagoon pisze:A z innej strony znam przypadki osób, które pojechały bo majówka, pogoda średnia a ta Mgła podobno niezła jest :)
- Drone
Znowu jakieś koszmarne, tandetne uogólnienia. Akurat DARK TRANQUILLITY ma swój styl i klasę, w odróżnieniu od tej całej szwedzkiej melosraki z IN FLAMES na czele. Ale po co to w ogóle porównywać z MGŁĄ? Bo są melodie? W IRON MAIDEN też są melodie. Mam wrażenie, że obracasz się w kręgu pięciu płyt na krzyż i na ich podstawie wyciągasz jakieś ogólne wnioski.hcpig pisze:No właśnie NIC. Po prostu zapodanie terminu 'melodyjność' od razu budzi złe skojarzenia a meldyjność Mgły jest... oczywiście lepszego sortu niż np. Dark Tranquility.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
No akurat Iron Maiden to zdaniem użytkownika hcpig jest chujnia z grzybnią. Tak mi się coś otarło o oko.
- hcpig
Tak znam tylko Metallikę, Iron Maidem, Illusion i Limp Bizkit, posty więc wynikają z ignorancji :roll:
Serio nie zapałapaliście o co mi chodzi?
Yare Yare Daze
- Drone
Prosimy o wytłuszczenie i wyłuszczenie poglądów zatem.
-
nie do końca.np jeśli melodyjność Mgły ma coś wspólnego z tą Mayhem czy Darkthrone, to ja wysiadam w tym momenciehcpig pisze:Tak znam tylko Metallikę, Iron Maidem, Illusion i Limp Bizkit, posty więc wynikają z ignorancji :roll:
-
Mój boże, co ja teraz zrobię w Starym Teatrze w Krakowie oglądając "Wesele" z Furią? Jak zorientuję się kto kuc, kto teatroman? Kto pozer lub przypadkowy normals, kto die-hard śląskiego nekrofolku? Jak żyć?
Grrrówno!
- Drone
Prześlę ściągawkę na PM ze szczegółowym algorytmem, jak rozpoznać pozera podszywającego się pod fana black metalu i jak właściwie zareagować.
Czy to pojedynczy wypad zespołu, czy są na każdym spektaklu?Plasfodeur pisze:Mój boże, co ja teraz zrobię w Starym Teatrze w Krakowie oglądając "Wesele" z Furią? Jak zorientuję się kto kuc, kto teatroman? Kto pozer lub przypadkowy normals, kto die-hard śląskiego nekrofolku? Jak żyć?
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
A to ciekawe, chętnie bym zobaczył, no ale nie dam rady w tym terminie. Podpinam się pod pytanie Karkasonne, będzie to Wesele jeszcze grane w takim zacnym składzie, ale w innym terminie?
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
-
Będzie, FURIA jest stałym elementem spektaklu.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
No to się chętnie zobaczymy. :)
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.