TOMB MOLD - RITUAL NECROMANCY - OF FATHER AND BONE -Wro/WaWa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: TOMB MOLD - RITUAL NECROMANCY - OF FATHER AND BONE -Wro/
Mogę zabezpieczać tyły :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
-
- w mackach Zła
Jak było wczoraj we Wrocu. Ktoś coś?
- Sybir
Daj ludziom dojść do siebie.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- w mackach Zła
Brzmieniowo jak dla mnie połowa koncertu do maksymalnej dupy, a druga połowa mimo, że też nie najlepsza, to jednak pozwoliła cieszyć się wpierdolem (o ile można cieszyć się z tego, że dostaje się wpierdol...) jaki płynął ze sceny. Mnie zniszczył Ritaul Necromancy. Tego się w ogóle nie spodziewałem. Na koncert przyszedłem głównie dla Tomb Mold. Pz zakończeniu muszę jednak powiedzieć, że cała trójca to miks idealny. Niby wszystko death metalowe, a każda z kapela pokazuje odmienne podejście do grania tej muzy. Także wpierdol na trzy baty był :) Of Father And Bone - bardzo dziko, charakterystyczne wokale (mnóstwo pogłosu) i opętany perkusista. Walił w te bębny jakby chciał je zatłuc. Na ostatnim kawałku basiście strzeliła struna, ale dograł swoje walcząc z nią i próbując umożliwić sobie wykorzystanie pozostałych trzech. Ritual Necromacy odprawiło swój rytuał nie odzywając się do ludzi prawie wcale. Tytuły kawałków wydarte z gardła wokalisty i jedziemy z tym koksem. Jak już nagłośnienie złapało balans to koncert zaczął brzmieć w zwolnieniach bardzo potężnie. Świetny koncert. Na żywo zrobili na mnie dużo większe wrażenie niż z płyty.
Czas na Tomb Mold. I się zaczęło. Ściana hałasu, z uszu zaczyna sączyć się jakaś maź, a tu trzeba je dodatkowo nastawiać żeby usłyszeć co jest w ogóle grane. Straszny hałas w złym znaczeniu. Dopiero przy 3 czy 4 kawałku było lepiej, ale i tak moim zdaniem (i nie tylko moim) było bardzo słabo. Kto zna muzykę Tomb Mold ten wie ile tam się ciekawych rzeczy dzieje, szczególnie gitarowo. Tymczasem wszystko gdzieś się pochowało, poznikało. Odniosłem wrażenie, że sam zespół nie bardzo był z tego zadowolony i mieli świadomość, że brzmi to wszystko po prostu źle. Ciszę, się, że udało się zobaczyć ich na żywo, bo nie wiem czy będzie jeszcze okazja, ale spodziewałem się dużo więcej. Zagrali jeden bisowy kawałek i zawdzięczaliśmy go wokaliście/basiście Of Father And Bone, bo to on najbardziej agitował pod sceną :)
Czas na Tomb Mold. I się zaczęło. Ściana hałasu, z uszu zaczyna sączyć się jakaś maź, a tu trzeba je dodatkowo nastawiać żeby usłyszeć co jest w ogóle grane. Straszny hałas w złym znaczeniu. Dopiero przy 3 czy 4 kawałku było lepiej, ale i tak moim zdaniem (i nie tylko moim) było bardzo słabo. Kto zna muzykę Tomb Mold ten wie ile tam się ciekawych rzeczy dzieje, szczególnie gitarowo. Tymczasem wszystko gdzieś się pochowało, poznikało. Odniosłem wrażenie, że sam zespół nie bardzo był z tego zadowolony i mieli świadomość, że brzmi to wszystko po prostu źle. Ciszę, się, że udało się zobaczyć ich na żywo, bo nie wiem czy będzie jeszcze okazja, ale spodziewałem się dużo więcej. Zagrali jeden bisowy kawałek i zawdzięczaliśmy go wokaliście/basiście Of Father And Bone, bo to on najbardziej agitował pod sceną :)
-
- w mackach Zła
TOMB MOLDŻułek pisze:ja mam malutką prośbe do tych co idą do Wrocka, luknijcie na ceny płyt i kaset :)
bilet oczywiście jest, tak na wszelki wypadek wolałem kupić ;)
CD (ostatni album) - 40zł
LP (ostatni album) - 60zł
Kasety (są dwie) nie wiem niestety po ile, ale pewnie też niedrogo.
T-shirty 60zł
Longsleevey chyba po 80zł
W sumie dość tanio.
Pozostałe kapele nie miały w ogóle CD i LP. Same szmaty, ale jakoś nie w moim tonie więc omiotłem tylko wzrokiem i cen nie sprawdziłem.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
hehe cd mają za tyle ile u nas kaseta czyli zakupy trza będzie zrobić ;)
dzieki :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Sybir
Ceny bdb. Muszę przemyśleć kilka spraw.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- rozkręca się
no to jedziem na Warszawe
-
- weteran forumowych bitew
kasety mieli wszyscy cena 20 i 25 złŻułek pisze:hehe cd mają za tyle ile u nas kaseta czyli zakupy trza będzie zrobić ;)
- maciek z klanu
Kupi mi ktoś w Warszawie dzisiaj koszulkę tomb mold XXL albo lepiej xxxl z nowej płyty?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Sybir
Mogę Ci kupić, ale najpierw musisz przeprosić za swoje słowa o Gruzji.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
musze pomyśleć nad jakąś reklemówką bo plecaka to mi się nie chce nosić :Paniola pisze:kasety mieli wszyscy cena 20 i 25 złŻułek pisze:hehe cd mają za tyle ile u nas kaseta czyli zakupy trza będzie zrobić ;)
a mieli jakieś inne kolory koszulek poza czarnymi ?
jaki świniak :Pmaciek z klanu pisze:Kupi mi ktoś w Warszawie dzisiaj koszulkę tomb mold XXL albo lepiej xxxl z nowej płyty?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Medard
Przecież pisał prawdę, taką prosto z serducha, za to przecież nie można go karać.Sybir pisze:Mogę Ci kupić, ale najpierw musisz przeprosić za swoje słowa o Gruzji.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
Kolego sympatyczny wybij sobie z głowy mieli rozmiar do L chyba że coś w busie znaleźli :)maciek z klanu pisze:Kupi mi ktoś w Warszawie dzisiaj koszulkę tomb mold XXL albo lepiej xxxl z nowej płyty?
-
Tomb Mold mieli brąz /i nie obraża kolegów sam kupuję 3 xl :)Żułek pisze:musze pomyśleć nad jakąś reklemówką bo plecaka to mi się nie chce nosić :Paniola pisze:kasety mieli wszyscy cena 20 i 25 złŻułek pisze:hehe cd mają za tyle ile u nas kaseta czyli zakupy trza będzie zrobić ;)
a mieli jakieś inne kolory koszulek poza czarnymi ?
jaki świniak :Pmaciek z klanu pisze:Kupi mi ktoś w Warszawie dzisiaj koszulkę tomb mold XXL albo lepiej xxxl z nowej płyty?
-
Ogólnie panom wszystko na trasie poschodziło sam będąc dużo przed koncertem wyrwałem winyl 1 Rituali
- Sybir
Niby dlaczego nie można?Medard pisze:Przecież pisał prawdę, taką prosto z serducha, za to przecież nie można go karać.Sybir pisze:Mogę Ci kupić, ale najpierw musisz przeprosić za swoje słowa o Gruzji.
-
Doktorku do pacjentów a nie fochy robić :)Sybir pisze:Niby dlaczego nie można?Medard pisze:Przecież pisał prawdę, taką prosto z serducha, za to przecież nie można go karać.Sybir pisze:Mogę Ci kupić, ale najpierw musisz przeprosić za swoje słowa o Gruzji.
- Sybir
Do jakich pacjentów po dyżurze? Żeby stwarzać zagrożenie? :D