Immolation na czterech koncertach w Polsce.Wrzesień 2017.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- SATYROS
- w mackach Zła
Re: Immolation na czterech koncertach w Polsce.Wrzesień 2017
We Wrocku faktycznie AZARATH zniszczył. Oczywiście to nie tylko zasługa wokalisty, ale oczywiście Zbyszka.
Zbyszek jest jak bezbłędna maszyna. Oglądanie i słuchanie jego gry to prawdziwa przyjemność. Dał strasznego kopa występowi AZARATH.
I mam wrażenie, że miał z tego wielką frajdę. W BEHEMOTH chyba jednak się męczy. Wczoraj widać było luz i spontan.
IMMOLATION może nie za głośno, ale spodziewałem się potężniejszego brzmienia. Jednak zobaczyć Roberta w akcji - bezcenne.
Zajebisty występ.
Zbyszek jest jak bezbłędna maszyna. Oglądanie i słuchanie jego gry to prawdziwa przyjemność. Dał strasznego kopa występowi AZARATH.
I mam wrażenie, że miał z tego wielką frajdę. W BEHEMOTH chyba jednak się męczy. Wczoraj widać było luz i spontan.
IMMOLATION może nie za głośno, ale spodziewałem się potężniejszego brzmienia. Jednak zobaczyć Roberta w akcji - bezcenne.
Zajebisty występ.
-
- postuje jak opętany!
Koncert nie może być za głośny, może być co najwyżej za cichy ;)
Faktycznie, jeśli ktoś we Wro liczył na bardziej selektywne brzmienie, to mógł się czuć nieco rozczarowany. Azarath był pod tym względem ustawiony lepiej, w przypadku Immo momentami robiła się ściana. Ale generalnie było OK, nawet to korespondowało z muzyką i ich formą, nakręceni byli mocno. Ciężaru mi nie brakowało. Generalnie od koncertu wymagam przede wszystkim pierdolnięcia, nawet jeśli jest osiągane kosztem selektywności. To nie filharmonia.
Inna sprawa że ten klub jakoś nie wydawał się idealna miejscówką jeśli chodzi o akustykę, sporo zależało od miejsca gdzie się stało. Na środku było w porządku, po bokach już niekoniecznie.
Faktycznie, jeśli ktoś we Wro liczył na bardziej selektywne brzmienie, to mógł się czuć nieco rozczarowany. Azarath był pod tym względem ustawiony lepiej, w przypadku Immo momentami robiła się ściana. Ale generalnie było OK, nawet to korespondowało z muzyką i ich formą, nakręceni byli mocno. Ciężaru mi nie brakowało. Generalnie od koncertu wymagam przede wszystkim pierdolnięcia, nawet jeśli jest osiągane kosztem selektywności. To nie filharmonia.
Inna sprawa że ten klub jakoś nie wydawał się idealna miejscówką jeśli chodzi o akustykę, sporo zależało od miejsca gdzie się stało. Na środku było w porządku, po bokach już niekoniecznie.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Tak z ciekawości: koncert był w Pralni właściwej, czy w Zaklętych Rewirach?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- weteran forumowych bitew
powoli wychodzi na to ze Azarath kradnie Immolation trase; zajebisty set koncertowy bez nachalnego promowania nowej plyty tylko skupienie sie na esencji tego czym Azarath byl (i byc powinien), bezbledna sekcja rytmiczna, odpowiedni czas wystepu a przede wszystkim w koncu wlasciwy wokal na zywo.
-
- postuje jak opętany!
W Zaklętych RewirachSybir pisze:Tak z ciekawości: koncert był w Pralni właściwej, czy w Zaklętych Rewirach?
- Sybir
Byłem tam w sierpniu (trasa Havok/Gorguts/Converge) i rozumiem zarzuty pod kątem akustyki.neuro pisze:W Zaklętych RewirachSybir pisze:Tak z ciekawości: koncert był w Pralni właściwej, czy w Zaklętych Rewirach?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Tak, ten zepsuł tylko męczy.SATYROS pisze:W BEHEMOTH chyba jednak się męczy.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Kolega był kiedyś na koncercie Ministry? :)neuro pisze:Koncert nie może być za głośny, może być co najwyżej za cichy ;)
- ultravox
Immolation mistrzostwo świata. Supporty ok, ale wolę tych kapel słuchać z płyt.
- TheDude
Gore_Obsessed pisze:Tak, ten zepsuł tylko męczy.SATYROS pisze:W BEHEMOTH chyba jednak się męczy.
ale stała praca to jednak fajna sprawa ;)
-
- rasowy masterfulowicz
Wczoraj w Uchu:
Melechesh bardzo dobrze.
Azarath - masakrujący set, na koniec cieszyłem się, że jest już po wszystkim he, he
Immolation - absolutne i bezdyskusyjne mistrzostwo świta.
Doskonały koncert.
Melechesh bardzo dobrze.
Azarath - masakrujący set, na koniec cieszyłem się, że jest już po wszystkim he, he
Doskonały koncert.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Lukass
Trudno coś dodać. Melechesh bardzo przyjemnie, ale setlista jak zawsze taneczno-weselna. Miałem po koncercie okazję zamienić dosłownie parę słów z obywatelem Ashmedim i twierdził, że nie grają tych wszystkich wolnych, długich numerów z braku czasu. Nie, żebym mu tak do końca uwierzył, chyba po prostu lubią te weselne, ale liczę, że kiedyś uda mi się ich zobaczyć z długą setlistą, to może coś mniej typowego się trafi.mistrzsardu pisze:Wczoraj w Uchu:
Melechesh bardzo dobrze.
Doskonały koncert.
In Twilight's Embrace fajnie, Azarath bardzo fajnie, pierwszej kapeli prawie nie widziałem, ale szału nie było. Immolation tradycyjnie zniszczyło, nie mam uwag - mimo znacznego już stopnia upojenia bawiłem się świetnie. Nowe numery oczywiście dobrze sprawdzają się na żywo.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
to masz złe wrażenie z tym męczeniem się w Behe. Koncert oczywiście mega!SATYROS pisze:We Wrocku faktycznie AZARATH zniszczył. Oczywiście to nie tylko zasługa wokalisty, ale oczywiście Zbyszka.
Zajebisty występ.
Azarath jest bezapelacyjnie bardziej intensywny, co wymaga nie lada sztuki zapierdalać tak z 50 minut, jemu wychodzi to bardzo dobrze. Zastanawiałem się jak Azarath zabrzmi z Marcinem za mikrofonem, obawy były bezpodstawne - bardzo dobrze sobie radzi w roli frontmana!
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Przyznam szczerze, że nie jestem ich w stanie słuchać ani z płyty ani na koncercie. Po dwóch numerach poszedłem się czegoś napić i pogadać.mistrzsardu pisze: Melechesh bardzo dobrze.
- SATYROS
- w mackach Zła
Miałem na myśl oczywiście zmęczenie psychiczne. Takie moje odczucie.Ihasan pisze:to masz złe wrażenie z tym męczeniem się w Behe. Koncert oczywiście mega!SATYROS pisze:We Wrocku faktycznie AZARATH zniszczył. Oczywiście to nie tylko zasługa wokalisty, ale oczywiście Zbyszka.
Zajebisty występ.
Azarath jest bezapelacyjnie bardziej intensywny, co wymaga nie lada sztuki zapierdalać tak z 50 minut, jemu wychodzi to bardzo dobrze. Zastanawiałem się jak Azarath zabrzmi z Marcinem za mikrofonem, obawy były bezpodstawne - bardzo dobrze sobie radzi w roli frontmana!
- Duban
- weteran forumowych bitew
Dobra, emocje opadły i zmęczenie też. Dojechałem do Zaklętych Rewirów na Żydków zjebany jak nieboskie stworzenie po kilkunastu godzinach delegacji. Stanąłem grzecznie pod konsoletą i stwierdziłem, że to jedyne miejsce w tym przeklętym klubie, gdzie cokolwiek słychać. Polecam żeby następnym razem ustawić dupę na wysokości środka sceny właśnie na samym tyle. Zupełnie inne wrażenia akustyczne, niż w głębi sali.
Dzięki temu Melechesh zagrał o 100% lepsze koncert niż bodajże przed Gorgoroth. Naprawdę dało się tego słuchać i potupać kitą.
Azarath nie widziałem wieki. Inferno - miazga. Ten człowiek napędził ten koncert, choć gitary nieco zlewały się nawet na tyłach. Zespół w znakomitej formie, choć w pierwszym momencie chyba była jakaś drobna wpadka w okolicy solówki? Chuj z tym, zęby można było zbierać.
Immolation. Widziałem ich 3 raz. Do tej pory na żywo nie było nam po drodze. Teraz? Najlepszy koncert DM we Wro od Monstrosity w 2003. 3 pierdolone dźwięki i spadły mi kapcie. Tak ciężko dawno nikt nie zabrzmiał. Rozumiem zarzuty dotyczące brzmienia, ale pod konsoletą dźwięk wbijał w glebę, a zarzuty o selektywność można stawiać w przypadku niektórych solówek. Znakomity show!
Dzięki temu Melechesh zagrał o 100% lepsze koncert niż bodajże przed Gorgoroth. Naprawdę dało się tego słuchać i potupać kitą.
Azarath nie widziałem wieki. Inferno - miazga. Ten człowiek napędził ten koncert, choć gitary nieco zlewały się nawet na tyłach. Zespół w znakomitej formie, choć w pierwszym momencie chyba była jakaś drobna wpadka w okolicy solówki? Chuj z tym, zęby można było zbierać.
Immolation. Widziałem ich 3 raz. Do tej pory na żywo nie było nam po drodze. Teraz? Najlepszy koncert DM we Wro od Monstrosity w 2003. 3 pierdolone dźwięki i spadły mi kapcie. Tak ciężko dawno nikt nie zabrzmiał. Rozumiem zarzuty dotyczące brzmienia, ale pod konsoletą dźwięk wbijał w glebę, a zarzuty o selektywność można stawiać w przypadku niektórych solówek. Znakomity show!
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
-
- w mackach Zła
Trzeba było nic nie pisać, bo następnym razem będzie pusto pod sceną, a młyn będzie pod konsoletą.Duban pisze:
W środku sali, z lewej z prawej, na kucaka nie ma znaczenia wszędzie momentami krwawiły mi uszy. Też nie oczekuję nagłośnienia jak w filharmonii, jak ktoś wcześniej napisał, ale jednak nie przyszedłem żeby ogłuchnąć. Gdyby człowiek dobrze albumów nie znał to z takiego koncertu za wiele by nie poznał. Oczywiście dołączam się do hymnów pochwal(o)nych, bo zobaczyć Immolation na żywo to jednak jest dzika przyjemność.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Didn't you say....IMMOLATION was coming ;-)
Już za chwil parę zostanę rozłożony na kawałki przez tych sympatycznych amerykanów więc czuję miękkie kolana ;-)))) dla tych którzy nie mogli lub nie chcieli ich zobaczyć, postaram się napisać relację ku pokrzepieniu serc;-)
Już za chwil parę zostanę rozłożony na kawałki przez tych sympatycznych amerykanów więc czuję miękkie kolana ;-)))) dla tych którzy nie mogli lub nie chcieli ich zobaczyć, postaram się napisać relację ku pokrzepieniu serc;-)
- Drone
Na gorąco:
ITE - całkiem ok.
MELECHESH - chyba niesieni falą dopingu publiczności zagrali wprost zajebiście!
AZARATH - w nowym składzie dają radę, pierwszy kawałek niewyraźny, ale im dalej, tym lepiej i końcówka była masakrująca,
IMMOLATION - bardzo dobrze, świetnie, Rob Vigna w wielkiej formie, machał gitarą coraz dalej i bardziej zamaszyście niż zazwyczaj, natomiast nie jestem w stanie przyzwyczaić się do gry pana Shalaty'ego i tego, jak gra przejścia. Tu się nic nie zmienia niestety ;)
Liczę na relację kolegów, a szczególnie kol. Nasuma ;)
ITE - całkiem ok.
MELECHESH - chyba niesieni falą dopingu publiczności zagrali wprost zajebiście!
AZARATH - w nowym składzie dają radę, pierwszy kawałek niewyraźny, ale im dalej, tym lepiej i końcówka była masakrująca,
IMMOLATION - bardzo dobrze, świetnie, Rob Vigna w wielkiej formie, machał gitarą coraz dalej i bardziej zamaszyście niż zazwyczaj, natomiast nie jestem w stanie przyzwyczaić się do gry pana Shalaty'ego i tego, jak gra przejścia. Tu się nic nie zmienia niestety ;)
Liczę na relację kolegów, a szczególnie kol. Nasuma ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- postuje jak opętany!
Dwa razy, na Brutalu obydwa. Dobry przykład, tam akustyków mocno poniosło :) Ale mimo wszystko miło te koncerty wspominam.ramonoth pisze:Kolega był kiedyś na koncercie Ministry? :)neuro pisze:Koncert nie może być za głośny, może być co najwyżej za cichy ;)