TOMB MOLD - RITUAL NECROMANCY - OF FATHER AND BONE -Wro/WaWa

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

aniola
weteran forumowych bitew

Re: TOMB MOLD - RITUAL NECROMANCY - OF FATHER AND BONE -Wro/

19-09-2019, 14:44

Sybir pisze:Do jakich pacjentów po dyżurze? Żeby stwarzać zagrożenie? :D
po wczorajszym to tylko glukoza :) U mnie
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

19-09-2019, 19:51

Są szmatki w rozmiarze do 3XL.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
maciek z klanu

19-09-2019, 20:27

Sybir pisze:Są szmatki w rozmiarze do 3XL.
Kupisz mi? Zrobię przelew. Ta nowa bym chciał xxxl
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Sybir

19-09-2019, 21:20

Jeden wzór, taki jak niżej.
Obrazek
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
maciek z klanu

19-09-2019, 22:07

Zajebisty!!
Awatar użytkownika
maciek z klanu

19-09-2019, 22:14

Chce
Awatar użytkownika
Sybir

19-09-2019, 22:20

OK, PM później.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-09-2019, 00:45

Nostromo pisze:Of Father And Bone - bardzo dziko, charakterystyczne wokale (mnóstwo pogłosu) i opętany perkusista. Walił w te bębny jakby chciał je zatłuc.
dokładnie tak było i u nas ;) biedne bębny no ale przeciez od tego są ;) do walenia ;)
Ritual Necromacy odprawiło swój rytuał nie odzywając się do ludzi prawie wcale. Tytuły kawałków wydarte z gardła wokalisty i jedziemy z tym koksem. Jak już nagłośnienie złapało balans to koncert zaczął brzmieć w zwolnieniach bardzo potężnie.
a mnie oni nie podeszli, w sumie pierwszy kawałek był spoko i 2 ostatnie (zwłaszcza ten wolny)
raczej na nich ziewałem i sie nudziłem ale na szczeście grali tylko troszke ponad 30 minut
Czas na Tomb Mold. I się zaczęło. Ściana hałasu, z uszu zaczyna sączyć się jakaś maź, a tu trzeba je dodatkowo nastawiać żeby usłyszeć co jest w ogóle grane. Straszny hałas w złym znaczeniu. Dopiero przy 3 czy 4 kawałku było lepiej, ale i tak moim zdaniem (i nie tylko moim) było bardzo słabo. Kto zna muzykę Tomb Mold ten wie ile tam się ciekawych rzeczy dzieje, szczególnie gitarowo. Tymczasem wszystko gdzieś się pochowało, poznikało. Odniosłem wrażenie, że sam zespół nie bardzo był z tego zadowolony i mieli świadomość, że brzmi to wszystko po prostu źle.
coś w tym, jest spodziewałem się więcej klimatu a tutaj przyszli, przyjebali i se poszli ;)

ale generalnie było bardzo fajnie, sporo luda i udane zakupy kasetkowe :D i skusiłem się na cd :P jak szaleć to szaleć :P
tylko chyba stara kontuzja mi się odnowiła :/ ała :/
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Drone

20-09-2019, 09:09

Bez zbędnej zwłoki powiem wprost: gwiazdą wieczoru dla mnie był OF FEATHER AND BONE. Co za występ! Pod każdym względem idealnie, brzmienia, timingu, pierdolnięcia, do tego dochodzi fantastyczny perkusista i jakaś złowroga aura unosząca się nad tym występem. Kupili mnie całkowicie. Co ciekawe, jak potem wracając do domu wrzuciłem w samochodzie ich płytę na ruszt, to nie miało to takiej mocy. Muszę zbadać to zjawisko bliżej, chociaż przyznam, że koledzy już mi mówili wcześniej, że koncertowo to będzie absolutne zniszczenie.

RITUAL NECROMANCY - po takim ciosie poprzeczka była zawieszona wysoko, ale dali jak najbardziej radę. Brzmienie oczywiście było mniej czytelne niż u poprzedników, inne zupełnie granie, inna atmosfera: nazwa kapeli mówi sama za siebie. Nie mam żadnych zastrzeżeń, podobały mi się ich mantry ubarwione grobową melodyjnością.

TOMB MOLD - byłem ciekawy, jak zaprezentują się ci młodziankowie przypominający wyrośniętych studentów informatyki, bo z płyt mnie ten zespół nie do końca przekonuje. Tzn. jest ok, ale nie są przypadkiem BLOOD INCANTATION, gdzie inteligentne granie przenika się z deathmetalowym zdziczeniem i nieziemską atmosferą. I tak też było moim zdaniem tutaj: bardzo dobry koncert, ale brakuje mi w tym zespole czegoś na kształt deathmetalowej, prymitywnej brutalności. Wyraziłem nawet myśl, że przydałby im się w zespole jakiś deathmetalowiec o ciasnych horyzontach i zamknięty w szufladzie, to może by to "coś" się pojawiło. Nie do końca leżą mi u nich te solówki: niby pasują, ale coś tu jest nie tak. Publiczność w dużej części zdawała się nie podzielać moich wrażeń, bo przyjęcie mieli bardzo dobre. Tzn. z chęcią zobaczę ich jeszcze raz, i całkowicie zgadzam się z tym, jak ktoś powie, że zagrali super. To wszystko prawda pomimo powyższych zastrzeżeń.

Frekwencyjnie było bdb, podobno ponad 150 osób. Panie Tomku, gratulujemy i prosimy o wincyj!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

20-09-2019, 09:35

Drone pisze:Bez zbędnej zwłoki powiem wprost: gwiazdą wieczoru dla mnie był OF FEATHER AND BONE. Co za występ! Pod każdym względem idealnie, brzmienia, timingu, pierdolnięcia, do tego dochodzi fantastyczny perkusista i jakaś złowroga aura unosząca się nad tym występem. Kupili mnie całkowicie. Co ciekawe, jak potem wracając do domu wrzuciłem w samochodzie ich płytę na ruszt, to nie miało to takiej mocy. Muszę zbadać to zjawisko bliżej, chociaż przyznam, że koledzy już mi mówili wcześniej, że koncertowo to będzie absolutne zniszczenie.

RITUAL NECROMANCY - po takim ciosie poprzeczka była zawieszona wysoko, ale dali jak najbardziej radę. Brzmienie oczywiście było mniej czytelne niż u poprzedników, inne zupełnie granie, inna atmosfera: nazwa kapeli mówi sama za siebie. Nie mam żadnych zastrzeżeń, podobały mi się ich mantry ubarwione grobową melodyjnością.

TOMB MOLD - byłem ciekawy, jak zaprezentują się ci młodziankowie przypominający wyrośniętych studentów informatyki, bo z płyt mnie ten zespół nie do końca przekonuje. Tzn. jest ok, ale nie są przypadkiem BLOOD INCANTATION, gdzie inteligentne granie przenika się z deathmetalowym zdziczeniem i nieziemską atmosferą. I tak też było moim zdaniem tutaj: bardzo dobry koncert, ale brakuje mi w tym zespole czegoś na kształt deathmetalowej, prymitywnej brutalności. Wyraziłem nawet myśl, że przydałby im się w zespole jakiś deathmetalowiec o ciasnych horyzontach i zamknięty w szufladzie, to może by to "coś" się pojawiło. Nie do końca leżą mi u nich te solówki: niby pasują, ale coś tu jest nie tak. Publiczność w dużej części zdawała się nie podzielać moich wrażeń, bo przyjęcie mieli bardzo dobre. Tzn. z chęcią zobaczę ich jeszcze raz, i całkowicie zgadzam się z tym, jak ktoś powie, że zagrali super. To wszystko prawda pomimo powyższych zastrzeżeń.

Frekwencyjnie było bdb, podobno ponad 150 osób. Panie Tomku, gratulujemy i prosimy o wincyj!

mówiłem ja? mówiłem
Awatar użytkownika
Harlequin

20-09-2019, 10:04

^^ czyli było zgodnie z przewidywaniami
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

20-09-2019, 12:15

Harlequin pisze:^^ czyli było zgodnie z przewidywaniami
i nie chodzi tylko o kwestię, dużej/ małej sceny jak widać. w przypadku TM. bo takie wątpliwości/ dylematy przecież nami targały.

tak na marginesie, ciekawie ujął sprawę weryfikacji muzyki TM na żywo bliżej mi nie znany kolega z konkurencyjnego forum tj. brutalland.
Awatar użytkownika
Drone

20-09-2019, 12:37

Tak, właśnie to przeczytałem. Ujął chyba to samo, o co mi chodzi, tylko w innych słowach. Brakuje elementu zbydlęcenia.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

20-09-2019, 12:49

Drone pisze:Tak, właśnie to przeczytałem. Ujął chyba to samo, o co mi chodzi, tylko w innych słowach. Brakuje elementu zbydlęcenia.
cytata:

"... ale w tych utworach brakowało nieco jakiejś dramaturgii."

dla mnie tym fragmentem chwyta. w pozostałych się "pokrywacie". to fakt.
Awatar użytkownika
Drone

20-09-2019, 12:56

Tak, zgadzam się z tym. Tu w ogóle jest jakaś paradoksalna sytuacja, że z jednej strony to granie jest przekombinowane, a z drugiej za proste i czegoś brakuje. Ale też nie można powiedzieć, że grają słabo i że źle się tego słuchało.
Awatar użytkownika
Sybir

20-09-2019, 13:09

Rozumiem zarzuty pod adresem reprezentacji studentów wydziału informatycznego politechniki w Vancouver, bo podobne odczucia miałem podczas duńskiej wyprawy. Brakowało wypełnienia w prezentowanych na żywo kompozycjach. Wczoraj pod tym względem było lepiej, ale uważam, że kanadyjski Tester Gier laur pierwszeństwa musi oddać kolegom z południa, mianowicie Of Feather and the Bone. W ich przypadku mam na odwrót, niż z Tomb Mold: słuchając nagrań studyjnych nie jestem co do nich przekonany, natomiast na żywo OFatB to maszynka do mięsa.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

20-09-2019, 13:13

może jest to po prostu zespół sesyjny-studyjny. na płytach sklejają wszystko w ładne wzorki. odtworzenie na żywo to już inna bajka. takie trochę ofiary swojego sukcesu.

do tego chłopaki wyblakłe jakieś takie. jak zestawię z adversarial, mitochondrion to tu są mężczyźni. a w TM jeszcze chłopcy. niby imidż nie robi roboty, ale charyzma już tak.

zresztą. gigu się podobał. frekwencja elegancka. dobrze to wróży na przyszłość.
Awatar użytkownika
Sybir

20-09-2019, 13:43

Wacław pisze:zresztą. gigu się podobał. frekwencja elegancka. dobrze to wróży na przyszłość.
Podobał się i frekwencja była co najmniej zadowalająca (imho), ale jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

20-09-2019, 14:43

Wacław pisze:może jest to po prostu zespół sesyjny-studyjny. na płytach sklejają wszystko w ładne wzorki. odtworzenie na żywo to już inna bajka. takie trochę ofiary swojego sukcesu.

do tego chłopaki wyblakłe jakieś takie. jak zestawię z adversarial, mitochondrion to tu są mężczyźni. a w TM jeszcze chłopcy. niby imidż nie robi roboty, ale charyzma już tak.

zresztą. gigu się podobał. frekwencja elegancka. dobrze to wróży na przyszłość.
Problemem jest że wokalista siedzi. Choć na tym koncercie co na jutube jest w jakości HD wygląda to bdb. Podobny problem z autopsy. Jak wokalista siedzi to jest to mniej show a bardziej koncert odegrany. Nawet jak gitarzyści szaleją, basista skacze to brakuje. To samo na żywo birdflesh np. czad energia ale czegoś brak
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

20-09-2019, 14:46

Gitarzysta z lewej stroni trochę napierdalał. Mnie się podobało, ale rzeczywiście mogło być trochę mniej ładnie to odegrane.
Koncert bardzo udany, każdy zespół totalnie inne podejście do DM i to jest zajebiste.
ODPOWIEDZ