W Wawce klitka zwana Chmurami się wyprzedała, z tego co widzę ;)uglak pisze:spokojnie, w Warszawie masz dzisiaj ;-) czy mi sie pomylilo i nie jestes z Warszawy?trup pisze:No żesz kurwa mać... zapomniałem.... jprdl....
Jak było?!
IMPETUOUS RITUAL / ASCENDED DEAD - Łódź, 17 Lipca
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
hes
- zaczyna szaleć
Re: IMPETUOUS RITUAL / ASCENDED DEAD - Łódź, 17 Lipca
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Że jak??? żart chyba..?hes pisze:W Wawce klitka zwana Chmurami się wyprzedała, z tego co widzę ;)uglak pisze:spokojnie, w Warszawie masz dzisiaj ;-) czy mi sie pomylilo i nie jestes z Warszawy?trup pisze:No żesz kurwa mać... zapomniałem.... jprdl....
Jak było?!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
I to chyba przed południem.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Nie ma co się dziwić, w sprzedaży było tylko 70 biletów.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- SODOMOUSE
Elitatrnie. Jak na wielu fińskich gigs. Ale tam pula bywa 88 sztuk :)
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
Raf
- w mackach Zła
goło i wesoło, naprawdę, zobaczysz ;)trup pisze:Jak było?!
spoiler alert!!!
Impetuous Ritual wystąpili ubrani jedynie w slipki
end spolier!!!
- maciek z klanu
Jak ktoś będzie na koncercie to proszę o zakup dwóch sztuk ir
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Ascetic

spotkane towarzystwo raczej było zgodne. było srogo. była pożoga. była moc.
co do DsO była mniejsza zgodność, ale to insza inszość ;-)
będziecie mieć jutro chłopcy dobrą zabawunie. gwarantuję.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Drone
Doskonały koncert! Nie pamiętam tak wyrafinowanego zbydlęcenia na żywo! ASCENDED DEAD bdb, ale IMPETUOUS RITUAL to miazga absolutna. Nabyłem kasetę z materiałem koncertowym (?) za 20zł, płyty cd nie zdążyłem, bo wszystkie poszły.
Bardzo udany wieczór także towarzysko, pozdrawiam wszystkich spotkanych. Czuję, że kol. Ascetic niedługo przekona się do DsO ;)
Bardzo udany wieczór także towarzysko, pozdrawiam wszystkich spotkanych. Czuję, że kol. Ascetic niedługo przekona się do DsO ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Ascetic
pracowałeś nad tym. usilnie ;-) to prawda. są perspektywy. nieodległe ;-)Drone pisze:Doskonały koncert! Nie pamiętam tak wyrafinowanego zbydlęcenia na żywo! ASCENDED DEAD bdb, ale IMPETUOUS RITUAL to miazga absolutna. Nabyłem kasetę z materiałem koncertowym (?) za 20zł, płyty cd nie zdążyłem, bo wszystkie poszły.
serdecznie pozdrawiam. kolegów, którym się chciało ruszyć na ten mocny wykon.
tak. z tym zbydlęceniem to jest tak jak piszesz. jest w tym taki atawistyczny pierwiastek. był to prawdziwy cavernous death metal. wyglądają jakby mamuta trzymali w jaskini <do spożycia>. zachowują się na scenie jak dzikusy. a muzyka to wyżyw i dzicz.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ascended Dead nie znałem wcześniej i wprawdzie wjechałem do lokalu z buta jak już zaczęli zadymę, to bardzo mi się spodobało. Spodziewałem się, że Impetuous Ritual wezmą ze sobą na trasę jakieś gruzy, a tu bardziej klasyczne, przebojowe momentami wręcz podejście do death metalu. Będę śledzić ich poczynania.
A sama gwiazda wieczoru, czyli Impetuous Ritual? Matko bosko kochano... Ale od początku, bo sam początek mnie nie porwał - nie było przebacz i Australijczycy ustawili ścianę dźwięku, przebijanie się przez którą trwało u mnie jakieś dwa utwory, ale potem zdecydowanie złapałem bakcyla. Nie wiem, kiedy ostatnio miałem do czynienia z taką soniczną przemocą. Momentami brzmieli wręcz jak awangarda - ściana dźwięku z gitar, a perkusja swoje, z tym że to wszystko spinało się w spójną całość. I jeszcze taki szczegół - znakomite brzmienie perkusji na żywo. Tzn. na płytach perkusja jest nieco wycofana, co dobrze udało się uzyskać na scenie. Widać, że to opętani ludzie są - nikt normalny zresztą nie jeździ po świecie i nie daje koncertów z biletami za 40 zł, żeby zagrać dla garstki tzw. prawdziwych maniacs.
Bdb koncert znaczy się.
A sama gwiazda wieczoru, czyli Impetuous Ritual? Matko bosko kochano... Ale od początku, bo sam początek mnie nie porwał - nie było przebacz i Australijczycy ustawili ścianę dźwięku, przebijanie się przez którą trwało u mnie jakieś dwa utwory, ale potem zdecydowanie złapałem bakcyla. Nie wiem, kiedy ostatnio miałem do czynienia z taką soniczną przemocą. Momentami brzmieli wręcz jak awangarda - ściana dźwięku z gitar, a perkusja swoje, z tym że to wszystko spinało się w spójną całość. I jeszcze taki szczegół - znakomite brzmienie perkusji na żywo. Tzn. na płytach perkusja jest nieco wycofana, co dobrze udało się uzyskać na scenie. Widać, że to opętani ludzie są - nikt normalny zresztą nie jeździ po świecie i nie daje koncertów z biletami za 40 zł, żeby zagrać dla garstki tzw. prawdziwych maniacs.
Bdb koncert znaczy się.
- gelO
- zahartowany metalizator
IR zdecydowanie lepiej, co nie znaczy że AD było nie bdb. Pochwała dla organizatora, ze nie wpuścił na siłę tych 100 osób.
Kto ma szanse dziś być we Wrocławiu, a nie pójdzie to jest pipsztal.
- Ascetic
tak jak rozmawialiśmy. dla mnie na koncercie to taka anty-muzyka, w sensie, że niby hałas, nawet dla mocno osłuchanych ludzi w gęstych dźwiękach, jednak muzyka. jak nie, jak tak?Self pisze:Ascended Dead nie znałem wcześniej i wprawdzie wjechałem do lokalu z buta jak już zaczęli zadymę, to bardzo mi się spodobało. Spodziewałem się, że Impetuous Ritual wezmą ze sobą na trasę jakieś gruzy, a tu bardziej klasyczne, przebojowe momentami wręcz podejście do death metalu. Będę śledzić ich poczynania.
Bdb koncert znaczy się.
tak. w szczególności blach. one były instrumentem prowadzącym. jak wszystko inne się sklejało, blachy nadawały ton i kierunek. mi to tak stanęło w głowie na początku koncertu, później już mniej, bo się wtopiłem w tą jazdę bez trzymanki i bardziej sobą odbierałem całość niż poszczególne elementy.
Ostatnio zmieniony 19-07-2019, 08:32 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Ascetic
dokładnie. - o takich oczywistych rzeczach, że do naszego pięknego kraju to może zjadą za fynfanście lat i to zapewne już tylko z repertuarem niezal-owym to nawet nie ma co pisać. korzystajcie. bo się może nie powtórzyć.gelO pisze:IR zdecydowanie lepiej, co nie znaczy że AD było nie bdb. Pochwała dla organizatora, ze nie wpuścił na siłę tych 100 osób.
do tego moje dwie sugestie.
1/ mi w odbiorze pomógł alkohol. wlazła ta muzyka we mnie jeszcze mocniej po spożyciu. spożycie, mnie otworzyło na nią. w innym wypadku może bym coś wybrzydzał/ na coś w związku z kwestiami technicznymi/ grą muzyków (jak czytam w internetach to się kręci nosem. nie na naszym forume, oczywiście). więc tym samym proponuję się nastukać serdecznie. ale zresztą komu ja to mówię:_) już widzę oczami wyobraźni, te wpisy. sobota 15ta. "elo chopaki. była miazga. a czy ktoś widział ....? żyje, czy nie ? "
2/ zatyczki. nigdy nie biorę. tym razem to był błąd. ciągle w uszach słyszę pędzące pendolino. takie co śmiało popierdala na zardzewiałych torach.
no i co oczywiste: pozdrowienia dla gelo (i jego kolegów) i selfa, selfa i gelo. fajnie, że Wam się chciało kolebać kawałeczek polski jakby nie patrzeć. bo dla mnie to zero wysiłku. taxi tu. monopolowy. taxi tam.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
-
est
Było coś słychać? Dało się odróżnić zespoły ze słuchu czy tylko polegaliście na broszurce informacyjnej i rozpisce czasowej żeby ogarnąć kto akurat "gra" tę awangardę?
(tak, jestem zazdrosny)
(tak, jestem zazdrosny)
- Drone
Brzmienie było bardzo dobre, a jeśli mowa o takiej stylistyce, to wręcz doskonałe. Zresztą w Chmurach koncerty zazwyczaj wychodzą bdb brzmieniowo.
- Ascetic
ja poznałem, że IR to to na co przyszedłem, bo wcześniej na okoliczność zakupów wymieniłem serdeczności z panem gitarzystą. później mi pomachał ze sceny i ma charakterystyczny tatuaż. ten kierunek, ale nie ten wzór (tamten to jakiś chyba lokalny folklor. coś jakby u nas sobie metaluch jebnął na klacie haft łowicki ;-) :est pisze:Było coś słychać? Dało się odróżnić zespoły ze słuchu czy tylko polegaliście na broszurce informacyjnej i rozpisce czasowej żeby ogarnąć kto akurat "gra" tę awangardę?
(tak, jestem zazdrosny)

nie ma co zmniejszać swoich emocji. zazdrość to bardzo dobra emocja jest. no i jest czego zazdrościć ;-)
ps. tak nawet tutaj dywagowałem jak to wypadnie na żywca. czy nie będzie to rozczarowanie i nie skończy się rytualnym paleniem płyt w ramach protestu. bo to sztuka jest to odtworzyć. i tu podwójnie był to koncert jakim być powinien. bo to dodaje tej sytuacji dla mnie dodatkową wartość.
<ale>
Grave Upheaval to to nie było. tam lepsze nagłośnienie, a i też set inaczej skonstruowany, więc łatwiej zagrać, żeby lepiej weszło (więcej zwolnień). ale z drugiej strony do miękkiego Temple Nightside to dużo lepiej IR wypadł. i do Irkallian Oracle. a z kolei do Vassafor to też bliżej niż dalej.
Ostatnio zmieniony 19-07-2019, 09:10 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Drone
Przypomnę zdanie eksperta na temat IR:
;)twoja_stara_trotzky pisze:posłuchałem, zupełnie mnie to nie przekonuje, w zasadzie to jest to chujnia nawet.
- Ascetic
może mieć kurna racje.Drone pisze:Przypomnę zdanie eksperta na temat IR:
;)twoja_stara_trotzky pisze:posłuchałem, zupełnie mnie to nie przekonuje, w zasadzie to jest to chujnia nawet.
muszę się nad tym mocno zastanowić ;-)
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Mol
- zahartowany metalizator
otoz ku zaskoczeniu co niektorych bylem i ja.
nie spodziewalem sie rewelacji jesli chodzi o brzmienie i tak w sumie bylo. choc jak na lokal tego typu to moglo byc gorzej.
Ascended Dead - przyzwoicie, ale to zupelnie nie moj death metal, nie pomagalo w tym niezbyt czytelne brzmienie, ale moze taki jest zamysl w tej niszy. Srednio moglem wylowic jakies riffy, a to troche zniechecalo. Niemniej jednak obejrzalem caly koncert.
Jesli chodzi o Impetous Ritual - to juz jedna wielka kakofonia, totalnie bez brzmienia i jakiegos motywu przewodniego. Rozumiem, ze na tym polega ich pomysl na siebie, ze atakuja sluchacza sciana dzwieku i nalezy ja odbierac calosciowo, najlepiej bedac pod wplywem? ;)
Ciekawe doswiadczenie ogolnie, plusem jest to, ze metal ma wiele oblicz i kazdy moze znalezc cos dla siebie.
nie spodziewalem sie rewelacji jesli chodzi o brzmienie i tak w sumie bylo. choc jak na lokal tego typu to moglo byc gorzej.
Ascended Dead - przyzwoicie, ale to zupelnie nie moj death metal, nie pomagalo w tym niezbyt czytelne brzmienie, ale moze taki jest zamysl w tej niszy. Srednio moglem wylowic jakies riffy, a to troche zniechecalo. Niemniej jednak obejrzalem caly koncert.
Jesli chodzi o Impetous Ritual - to juz jedna wielka kakofonia, totalnie bez brzmienia i jakiegos motywu przewodniego. Rozumiem, ze na tym polega ich pomysl na siebie, ze atakuja sluchacza sciana dzwieku i nalezy ja odbierac calosciowo, najlepiej bedac pod wplywem? ;)
Ciekawe doswiadczenie ogolnie, plusem jest to, ze metal ma wiele oblicz i kazdy moze znalezc cos dla siebie.