Metallica, Slayer Warszawa Lotnisko Bemowo 16.06.2010

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

esq
postuje jak opętany!

Re: Metallica, Slayer Warszawa Lotnisko Bemowo 16.06.2010

18-06-2010, 00:18

Behemoth i Anthrax - nie widziałem, korki w mieście nie pozwoliły
Megadeth - spox, ale odgrywanie prawie całego RiP jednak nie wyszło tak fajnie jak myślałem (no i jebać katolskie teksty rudego ;)
Slayer - dla mnie wielkiego szału nie było, ale wynikało to z za słabego setu i wczesnej pory, potupałem nóżką na Raining Blood itd, ale zabrakło mi Season in the abyss
Metallica - tu się dla mnie zaczęła prawdziwa impreza, a myślałem już że uznam wypad za nieudany, czekałem na to 12 lat i teraz mogę już skreślić kolejne ważne kapele z listy "most wanted" ;)

Generalnie wkurwiało słońce jebiące w twarz, piwo które trzeba było przemycać z ogródków, a i tylne telebimy które się pierdoliły na Metce i trzeba było ciągle lookać na ten głowny, wiem marudze, ale ja chyba nie nadaję się na takie spędy.
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
Maria Konopnicka

18-06-2010, 01:06

Zajebisty koncert - dziś ledwo żyję, ledwo chodzę, ledwo się poruszam. Głowa zupełnie mi się nie rusza - jak chcę spojrzeć gdzieś w bok tu muszę skręcać się w tułowiu. Takiego młynka nie kręciłem już głową od dobrych kilkunastu lat . Właściwie każda z kapel zagrała na 150 proc. - no może tylko Slayer na 100 proc. - ale tylko dlatego, że po nich oczekiwałem zajebistego występu, a po pozostałych kapelach nie spodziewałem się żadnych rewelacji. Behemoth spędziłem w zagrodzie dla vipów starając się jak najwięcej zjeść i wypić, za tę zmarnowaną kasę na bilet, zakupiony ze względu na moją żonę, która ostatecznie i tak nie mogła się ze mną wybrać :( No ale nie ma tego złego... Wracając do Behemotha z tego co słyszałem - było bardzo dobrze.
Anthrax rozpierdolił - po tym koncercie jestem pewien, że wybrałbym się bez chwili wahania na jakiś ich klubowy gig. Zresztą ja zawsze wolałem Anthrax z Belladonną niż z Bushem (może i ten ostatni jest lepszym wokalistą, ale...).
Cześć Megadeth przegadałem w miłym towarzystwie, a później szalałem w sektorze dla "tłuszczy" :))) Zresztą straszna chujnia z tym vipowskim sektorem, bo niby browar bez ograniczeń w cenie, ale nie można było wynosić, więc co chciałem się napić z kimś z zewnątrz, to musiałem piwo kupować.
Set Megadeth wymarzony! Slayer rozjebał, mało sobie łba nie urwałem - w przerwie szybkie parę piw, jakiś papieros bez filtra wypalony ze znajomymi i Metallica - na której zamierzałem trochę odsapnąć i wytrzeźwieć. Dali jednak czadu ostro - cholera, uświadomiłem sobie wczoraj, że dziś, po 20 latach obcowania z ich twórczością największą miętę czuję do Kill'em All. Te utwory mają taki feeling, takiego ducha, że po prostu odpadam. Przy kawałkach z innych płyt szalałem, ale przy Hit the Lights i Seek & Destroy wpadłem w taki amok, że do dziś zastanawiam się dlaczego ochrona nie wyprowadziła mnie z tego parku geriatrycznego z krzesełkami.
Było doskonale - po prostu inaczej niż na koncertach, na które zwykle chodzę. Świetnie pod względem towarzyskim - bo cholera nie wiem, jak to możliwe - ale co chwila w tym 80 tys. tłumie napotykałem jakiś znajomych ludzi i to najczęściej tych, których poznałem gdzieś kiedyś, na jakiś klubowych koncertach. Metallica w klubie pewnie już nigdy nie wystąpi, ale ilekroć przyjedzie do nas Anthrax, Megadeth czy Slayer to zawsze stawię się pod sceną. Ba, na Behemoth nawet się wybiorę przy pierwszej okazji - bo choć ich płyty mnie nie emocjonują, to czuję, że na żywo, w bardziej sprzyjającej scenerii warto byłoby ich zobaczyć.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

18-06-2010, 01:35

Swietny opis

w sumie behemoth mogli by zagrać w wawie.. w progresji np. też chętnie zobaczę.
Awatar użytkownika
deusk
rozkręca się

18-06-2010, 09:22

Gothmog pisze: PS2. Za to RedBullowy śmigłowiec wywijający fikołki robił zajebiste wrażenie. nie przypuszczałem, że tak się w ogóle da!
To błękitnego gromu nie oglądałeś chyba, a reszta true ;P
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

18-06-2010, 09:51

Behemoth - nie widziałem
Anthrax - choć nie słucham, zrobili całkiem niezłe wrażenie, dużo ruchu, przekomarzania się z publiką, ogólnie niczego sobie.
Megadeth - jak wyżej. nie znam ich twórczości całej, tylko pobieżnie, mnie to męczyło ale widziałem że ludzie szaleli więc pewnie było ok.
SLAYER!!! No kurwa zmietli! Dobór numerów bardzo dobry, przy Angel of Death myślałem że eksploduje, po lewej stronie sceny zrobił sie fajny młyn i co jakiś czas kółeczko więc trzeba było odpowiednio wykorzystać ta godzinę grania! Przy South on Heaven i Raining Blood amok! Jakby pojawiło sie jeszcze Black Magic to chyba by mnie to zabiło :)
Metallica - niczego się nie spodziewałem po nich, chciałem zobaczyć z ciekawości i sentymentu do starych lat gdy od tego zespołu min. się zaczynało, a tu zajebiste zaskoczenie, dobór numerów świetny, profesjonalny show, kurde naprawdę zajebiście wypadli. Podsumowując zajebisty koncert i nie żałuje wydatku na bilet.
Awatar użytkownika
Gothmog
zaczyna szaleć
Kontakt:

18-06-2010, 10:05

deusk pisze:
Gothmog pisze: PS2. Za to RedBullowy śmigłowiec wywijający fikołki robił zajebiste wrażenie. nie przypuszczałem, że tak się w ogóle da!
To błękitnego gromu nie oglądałeś chyba, a reszta true ;P
Film filmem, ale zobaczyć takie coś na żywo, to co innego
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...

http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
Mort
rasowy masterfulowicz

19-06-2010, 09:57

Chemical Warfare!!!
I AM MORBID
Awatar użytkownika
młody_zakapior
zaczyna szaleć

19-06-2010, 22:48

który z was to ten sobowtór Kerrego Kinga co również był na koncercie?
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-06-2010, 23:19

nie ja ale chcialem zeby wszystkiie posty miec na glopwne jstronie foumn
woodpecker from space
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

20-06-2010, 00:57

;D
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

21-06-2010, 03:03

A w Szwajcarii porażka organizacyjno-pogodowa, nawet profil na FB założyli żeby się wyżalić.
Jak piszą, kasa w błoto, dosłownie i w przenośni :)
http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 242&v=wall
Awatar użytkownika
funeris
świeżak

21-06-2010, 07:56

młody_zakapior pisze:który z was to ten sobowtór Kerrego Kinga co również był na koncercie?
to jest kolega z rosji, ktory prowadzi fanclub slayera.
http://www.myspace.com/s-w-r
esq
postuje jak opętany!

21-06-2010, 11:01

Kingu pisze:A w Szwajcarii porażka organizacyjno-pogodowa, nawet profil na FB założyli żeby się wyżalić.
oblookałem fotki, ale porażka fest, jeszcze do pogody nie ma co mieć pretensji bo na to wpływu się nie ma, ale organizatorzy powinni wybrać miejsce bardziej utwardzone albo chociaż z gęstą trawą, bo ziemie wiadomo że ludzie zaraz poorają i potem to właśnie tak wygląda...taki urok openairów :?
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

21-06-2010, 23:37

esq pisze:
Kingu pisze:A w Szwajcarii porażka organizacyjno-pogodowa, nawet profil na FB założyli żeby się wyżalić.
oblookałem fotki, ale porażka fest, jeszcze do pogody nie ma co mieć pretensji bo na to wpływu się nie ma, ale organizatorzy powinni wybrać miejsce bardziej utwardzone albo chociaż z gęstą trawą, bo ziemie wiadomo że ludzie zaraz poorają i potem to właśnie tak wygląda...taki urok openairów :?
nie dość, że gwiazdy przyjechały na koncert, to jeszcze marudzą, bo im buty mokną. Ach ta dzisiejsza młodzież...
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
deusk
rozkręca się

21-06-2010, 23:57

Co by o tym nie powiedzieć brudasy z łudstoka były by w siódmym niebie\piekle :P
esq
postuje jak opętany!

22-06-2010, 00:46

deusk pisze:Co by o tym nie powiedzieć brudasy z łudstoka były by w siódmym niebie\piekle :P
w błocie to taplają się świnie, a nie porządni biali ludzie :wink:
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

22-06-2010, 00:55

trzeba było do Milovic jechac wraz z grupą dowodzeniową " Rumcajs" :)
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
samael
rozkręca się

22-06-2010, 09:39

byłem w Golden Circle, lokalizacja świetna, tuż pod samą sceną, wszystko widać jak na dłoni i bez przesadnego tłoku :- ) Z GG można było wychodzić i wchodzić kiedy się chciało, zakładali na ręke taką fajną różową opaskę, naprawdę bardzo gustowną :- ) A wychodzic niestety trzeba, bo nie było tutaj pomyślanego piwopoju - trzeba było wędrować z powrotem na płytę
BEHEMOTH - był
ANTHRAX - nie moje klimaty,
MEGADETH - jeszcze bardziej nie moje klimaty, zawsze mnie ten wokal irytował, jako zespół tez nie zrobili show, brak kontaktu z publiką, ale niektórym się podobało - zwłaszcza setlista
SLAYER - uffff.... pozamiatali, klasa i potęga, miazga!!!! szkoda że przy świetle dziennym....
METALLICA - to był taki mój powrót do źródeł, na ich wystepie byłem tylko raz, w 1991 roku na Monster of Rock, teraz, chociaż i ja i ono są starsi o 19 lat, nic się nie zmieniło - Metallica to koncertowa maszyna, juz od pierwszych dźwięków z maksymalnie podkręconym volume, wiedziałem że zmasakrują! Energia tego zespołu powala w czasie wystepu na żywo! jak dla mnie rewelacja! Mówta co chceta, że Lars się gubi, że James ma kłopoty, że gwiazdy, że srata tata, Metallica na żywo to klasa sama w sobie
j
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

22-06-2010, 15:45

niestety, dzisiejszy koncert z Sofii bedzie nadawany na zywo tylko w tych 2 kinach

Elblag - Kino Swiatowid
www.swiatowid.elblag.pl

Katowice - Centrum Sztuki Filmovej
www.csf.katowice.pl
ODPOWIEDZ