Nile: trasa po Europie 30.08-29.09 - 6 polskich miast

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

Re: Nile: trasa po Europie 30.08-29.09 - 6 polskich miast

01-09-2013, 12:24

Nasum pisze:
shadowthrone pisze:W Katowicach też mają grać całą pierwszą płytę??
No właśnie, powtarzam pytanie
Vaderpanzer na last.fm pisze:Witam !!!! Na obu koncertach z NILE (Wrocław i Katowice) przypomnimy między innymi w całości debiutancki "The Ultimate Incantation". W obu miastach gościliśmy w tym roku z innym programem. Nie będzie to tak rozbudowany program jak na koncercie w Olsztynie (28.08) ale jednak coś innego. Wielu o przypomnienie tej właśnie płyty prosili... ZAPRASZAMY !!!
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

01-09-2013, 12:31

Dwadzieścia biletów bylo do sprzedaży w klubie na wejściu, reszta przez internet oraz innych punktach sprzedaży. Typowy cebularski przekręt.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-09-2013, 14:24

A to ciekawe co piszesz, bo w Katowicach pani w okienku miała taką pulę biletów, jakby chciała cały Spodek zapełnić. Na koncert się wybrałem,bo niedziela i jak sama nazwa wskazuje w tym dniu nic się nie dzieje, a możliwość spędzenia czasu w dobrym towarzystwie przy akompaniamencie dobrej muzyki zwyciężyła. Nie widziałem pierwszego supportu, drugi czyli Svart Crown nie grał źle, ale obserwowałem ich poczynania z dalszej odległości sącząc piwo. Można posłuchać, obciachu jakiegoś wielkiego nie było, ale też nie przysłuchiwałem się aż tak bardzo.
Vader - wyszli ubrani w skóry, ćwieki i łańcuchy, zagrali szlagiery z Ultimate incantation, wszystko brzmiało, grało i huczało, ale Peter wydawał się jakiś taki przygaszony. Może miał kaca, albo nie za specjalnie chciało mu się gadać z publiką, jakoś tak niemrawo mu ta konferansjerka wychodziła.
Nile - może to wpływ tego, że to początek trasy więc nie byli aż tak bardzo zmęczeni, ale po mordach widać było że samo granie sprawia im frajdę, cieszą się z tego, że mogą być na trasie i łatwo było zauważyć ich entuzjazm. Brzmieniowo bez zarzutu, odegrali swoje techniczne łamańce bez skuchy, przez nieco ponad godzinę dali przekrojowy set - dla każdego coś dobrego. Z tego co pamiętam z ostatniego koncertu, wprowadzili kilka nowych kawałków, kilka standardowych i kilka nowych. Fajnie, jeśli pojawią się choćby za rok to pewnie tez pójdę, bo nie będą klepać tych samych kawałków non stop. Na scenie jakichś specjalnych szaleństw nie było, ale muzycznie to pierwsza klasa. Sceniczny luz, żywioł i radość z grania - Vader ze swoim występem mógł się schować, przynajmniej w moim odczuciu. Warto było się przejechać, tym bardziej że jakoś specjalnie długiej drogi nie miałem. Mankamenty? Cena mogłaby być nieco niższa, no i tradycyjnie za długie ustawianie gratów, poza tym nie zamierzam się czepiać. fajnie było.
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

02-09-2013, 16:20

We Wrocławiu Nile również wypadł bardzo fajnie, na luzie z uśmiechem na ustach. "Gimme your death metal voice!"
Utwory z ostatniej płyty wypadają dobrze na żywo.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

02-09-2013, 17:12

To fajnie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

Re: Odp: Nile: trasa po Europie 30.08-29.09 - 6 polskich mia

27-09-2013, 20:13

To już jutro. Jestem tak podjarany jak podczas premiery ostatniego Morbid Angel.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

27-09-2013, 23:04

Daj znać jak frekwencja i w ogóle.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

Re: Odp: Nile: trasa po Europie 30.08-29.09 - 6 polskich mia

29-09-2013, 00:29

Frekwencja dopisała. Koncert fajny. Tylko jedna rzecz mnie martwi, najbliższa kolejka do domu jedzie dopiero za godzinę.

E: No dobra wypadało by coś więcej napisać. Pierwsze dwa zespoły wiele nie wniosły, były bo były, chociaż trzeba przyznać że tragicznie nie grały, zawsze coś. Tak naprawdę zabawa zaczęła się od Svart Crown, fajny występ, ich muzyka zalatywała Francją, nic dziwnego w końcu są z Francji. Następny był Lost Soul, poprzednim razem jak ich widziałem, momentami miałem wrażenie że słucham ściany dźwięku, tym razem było czytelniej. Ogólnie wrażenie dobre. Jeden zgrzyt to numer na zakończenie, zagrali cover Souflly, no dobra żaden cover, tylko ten słaby numer który promował ostatnią płytę. Nie rozumiem tego, koncert powinno się kończyć jakimś killerem, a nie byle czym. Był mały niedosyt po Lost Soul, ale wystarczył pierwszy dźwięk zagrany przez Nile, bym stwierdził że chuj z tym. Tu mam problem z rzetelną oceną, bo w trójmieście taka posucha, że wystarczy że duży zespół przyjedzie i już człowiek podjarany. Mi się podobało, i chyba nie tylko mi, sądząc po reakcjach ludzi. Merch niestety drogi, za koszulkę dałem 80 zł.

Obrazek

Przy okazji wrzuciłem zdjęcie jednego asa. Trochę słaba jakość, pewnie dlatego że robiłem tylko telefonem, a nie tabletem.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

29-09-2013, 17:00

Dwóch pierwszych zespołów grających w Gdyni nie widziałem.Svart Crown i Lost Soul - przyzwoicie. Natomiast przy Nile wypadli jakby byli z gówna zrobieni. Różnica poziomów od razu zauważalna. Nile wyluzowani, widać , że granie sprawia im radość, a nie "wychodzimy na scene, trza zarobić na życie". Generalnie bradzo dobry, wręcz znakomity koncert, tłum szalał. Warto było Nile zobaczyć na żywo.
Celem życia nie jest przeżycie.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-09-2013, 17:09

Po opisie można wywnioskować, że chłopakom z Nile trasa się udała, i mimo zmęczenia nadal mają z tego radochę.... widziałem ich na początku tej trasy i zastanawiałem się jak będą się prezentowali pod koniec, czy nadal będzie zauważalny ten luz i radocha z grania. Jak widać, nadal.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

30-09-2013, 19:27

W Toruniu też bdb gig.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

30-09-2013, 19:34

Potwierdzam, bardzo ładnie było w Toruniu.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
ODPOWIEDZ