Czemu w Polsce nie ma żadnych festiwali bm/dm ?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Czemu w Polsce nie ma żadnych festiwali bm/dm ?
Czemu w Polsce kurwa nie ma żadnych festiwali bm/dm ? W Czechach są, na Słowacji są, chyba nawet w Serbii są. Czemu, żyjemy w takim pojebanym kraju? Czy to wina Tuska?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: Czemu w Polsce nie ma żadnych festiwali bm/dm ?
To wina Tuska.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- ultravox
Najwyraźniej nikt nie potrafi czegoś takiego zrobić, albo nikomu się nie chce. Mówię oczywiście o scenie dm/bm, bo innego rodzaju festiwale są i całkiem nieźle sobie radzą. Nie sądzę więc, aby była to kwestia "życia w pojebanym kraju" ;)
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
bo i po co mieli by to robić ? przyjdzie garstka ludzi z czego połowa będzie później marudzić na forach że drogo, że niepunktualnie albo że supporty do dupy.ultravox pisze:Najwyraźniej nikt nie potrafi czegoś takiego zrobić, albo nikomu się nie chce.
- Lykantrop
Czynników jest wiele. Pośrednio też i dlatego, że takie happeningi nie miałyby dofinansowania, jak u sąsiadów zza Odry (Niemcy, Austria, etc.). Inny jest komfort robienia imprezy kiedy wiesz, że choćby skały srały to i tak nie utopisz :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- ultravox
To też prawda. Organizowanie koncertów to chyba najbardziej niewdzięczna fucha z wszystkich tematów związanych z muzyką. Podziwiam ludzi, którym chce się takie rzeczy robić.Bloodcult pisze: bo i po co mieli by to robić ? przyjdzie garstka ludzi z czego połowa będzie później marudzić na forach że drogo, że niepunktualnie albo że supporty do dupy.
- Adrian696
tylko w sumie po co?? Festiwal musialby byc w takim miejscu, zeby dojazd był sensowny - jak mam zapierdalac od siebie na poludnie kraju Katowice-Kraków - to sorki, ale dwa razy szybciej jestem w Rzeszy - a ludzie z polnocy Polski... cały dzien sie telepac??
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
To na Słowacji i Czechach się opłaca a u nas gdzie ludzi wiecej to nie?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
- weteran forumowych bitew
bo polska to popierdolony kraj?
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- ultravox
Niektórzy z północy potrafią się do Czech telepać ;) To chyba bardziej kwestia jakości "usług" niż odległości. A w tej kwestii mam jednak większe zaufanie do naszych sąsiadów niż do rodaków ;)
- Scaarph
właściwie to po co w polsce takie festiwale? zaraz by poodwoływali bo faszyzm, bo za mało w przedsprzedaży biletów zeszło, bo jednak kasa wzięła i wyjszła gdzieś i nie ma jak zespołom zapłacić, bo organizatorowi kot zdechł. tylko by się człowiek wkurwiał. jeśli data festiwalu u czechów, niemców, czy właściwie gdziekolwiek indziej jest znana z dużym wyprzedzeniem (a zazwyczaj przecież tak jest) to często da radę zabukować bilety lotnicze w cenach niemalże porównywalnych do pociągowych, a i czas podróży też krótszy niż tłuc się z pomorza do katowic na ten przykład. no i raczej jest ten komfort, że nie pocałuje się klamki bo nagle komuś się odwidziało i odwołane dwie godziny przed rozpoczęciem. według mnie nie ma nad czym płakać.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
No ale ja sie boje latać, a po Polsce mogę jeździć :)
- Najprzewielebniejszy
a po co ?Only_True_Believers pisze:Czemu w Polsce kurwa nie ma żadnych festiwali bm/dm ? W Czechach są, na Słowacji są, chyba nawet w Serbii są. Czemu, żyjemy w takim pojebanym kraju?
są w Czechach są, na Słowacji są, chyba nawet w Serbii są.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- COFFIN
+ 1Scaarph pisze: według mnie nie ma nad czym płakać.
Jak chciałem jechać na koncert, to do Berlina rzut beretem. Znajomy, wspominany już tutaj nie raz, nie dwa, miał ambicje, żeby robić cykliczny, letni festiwal i chuj z tego wyszło, bo ludziom się dupy ruszyć nie chciało, a skład miażdżył po prostu (odbył się jeden dzień). Do tego oczywiście doszło jeszcze kilka błędów organizacyjnych i innych czynników i po temacie.
'Come the Blessed Madness'
- Scaarph
to jeździj, co mnie do tego :)Only_True_Believers pisze:No ale ja sie boje latać, a po Polsce mogę jeździć :)
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Można by zebrac kilka osób z forum i samemu coś zorganizować :)
- COFFIN
Telekoncert przez net, by wszyscy mogli obejrzeć?:D
- Lykantrop
Dowodem na to, że w Polsce MOŻNA zrobić dobry festiwal metalowy jest chociażby przykład SMASH FEST w Ustroniu. W życiu tak dobrze się nie bawiłem jak tam.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
To proste, zorganizuj coś sam!Only_True_Believers pisze:Czemu w Polsce kurwa nie ma żadnych festiwali bm/dm ? W Czechach są, na Słowacji są, chyba nawet w Serbii są. Czemu, żyjemy w takim pojebanym kraju? Czy to wina Tuska?
To jest Polska tu się narzeka i marudzi, współpraca nie jest mile widziana.
- COFFIN
O tym właśnie mówiłem. I wbrew pozorom to nie do końca wina tylko organizatora.Lykantrop pisze:Dowodem na to, że w Polsce MOŻNA zrobić dobry festiwal metalowy jest chociażby przykład SMASH FEST w Ustroniu. W życiu tak dobrze się nie bawiłem jak tam.