Left Hand Sounds i Klub U Bazyla zapraszają na jedyny w Polsce koncert legend Śmierć Metalu!
Dwie death metalowe potęgi. Jedna odrodzona za sprawą świetnej, powrotnej płyty. Z drugą od niemal trzech dekad liczy się cały świat muzycznej ekstremy. Morgoth i Incantation. Ikony europejskiego i amerykańskiego metalu śmierci już wiosną przemierzą Stary Kontynent. Polskim przystankiem ich wspólnej trasy będzie Poznań, gdzie zagrają 13 kwietnia.
Morgoth (Niemcy)
Incantation (USA)
support: Darkrise (Włochy)
13.04. Poznań, Klub U Bazyla
Bilety: 50*/60/70 (w dniu koncertu)
Dołącz na FB: " onclick="window.open(this.href);return false;
*przedsprzedaż na http://lhs-booking.8merch.com/" onclick="window.open(this.href);return false; od 1. do 31.12. lub do wyczerpania puli
Bilety kolekcjonerskie dostępne w Klubie U Bazyla i sklepie Rock Long Luck od 9.12.
MORGOTH (Niemcy)
Pod koniec lat 80. ubiegłego stulecia, Niemcy są u progu ponownego zjednoczenia. Na wschodzie wkrótce runie Mur Berliński, a w niewielkim Meschede znajdującym się po drugiej stronie grupa nastolatków zakłada zespół, który na stałe zapisze się w annałach formującego się właśnie death metalu. Wydana w 1988 r., brutalna demówka „Pits of Utumno” zwraca na Morgoth uwagę włodarzy Century Media. Już pod jej skrzydłami zespół dowodzony przez Marca Grewe wydaje swoje dwie kanoniczne płyty - „Cursed” i „Odium”. Morgoth intensywnie koncertuje m.in. u boku rodaków z Kreator czy Amerykanów z Immolation czy Unleashed. Jednocześnie postępuje muzyczna ewolucja zespołu na przekór przyjętym w ekstremie kanonom. Po wydaniu industrialnego albumu „Feel Sorry for the Fanatic”, Niemcy w 1998 r. po cichu kończą działalność. Decyzja o powrocie zajmuje im 11 lat. Po kilku sezonach koncertowego reunionu zapada decyzja o nowym albumie. Choć nagrany już bez Marca Grewe za mikrofonem, „Ungod” okazuje się jednym z najlepszych deathmetalowych albumów 2015 roku. Blisko dwie i pół dekady od debiutu, Morgoth nie idzie na żaden kompromis i imponuje bezwzględnością.
Web:http://www.facebook.com/MorgothOfficial Video: „Voice of Slumber” " onclick="window.open(this.href);return false;
„Snakestate” Lyric " onclick="window.open(this.href);return false;
INCANTATION (USA)
Bez postaci takich jak John McEntee i bez zespołów takich jak Incantation, współczesny death metal byłby mało wiarygodną wydmuszką. Autentyzm, bluźnierstwo i wcielany od prawie trzech dekad w życie etos undergroundu sprawiają, że Amerykanie cieszą się szacunkiem maniaków spod każdej szerokości geograficznej. Klasę Incantation nieustannie potwierdzają znakomite płyty. Wydane w ostatnich latach „Vanquish in Vengeance” i „Dirges of Elysium” w niczym nie ustępują tak klasycznym tytułom z ich dorobku jak „Onward to Golgotha” czy „Diabolical Conquest”. Polska publiczność wielokrotnie już udowadniała, że gęsty i duszny death metal w wykonaniu Johna i spółki potrafi wyzwolić w niej najbardziej dzikie instynkty. Zobaczyć zespół ponownie i to w tak doborowym towarzystwie, to mus dla każdego fana metalu śmierci.
Web: http://www.facebook.com/IncantationOfficial/" onclick="window.open(this.href);return false;
Video: „Invoked Infinity” " onclick="window.open(this.href);return false;
INCANTATION, MORGOTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Deathhammer66
- w mackach Zła
INCANTATION, MORGOTH
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Re: INCANTATION, MORGOTH
znakomicie....rezerwuje bilet lotniczy w kwietniu i przybywam...:)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A jednak ta trasa zahacza o nasz kraj... fajnie, tylko czemu Poznań?
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Bo Marjusz tu nie przyjeżdza raczej :)Nasum pisze:czemu Poznań?
Przesadzacie z tym Mariuszem. Ostatnio w Gdańsku kilka razy na niego trafiłem, coś tam wypiliśmy, wymieniliśmy kilka zdań, gdzieś na poziomie 1 koma 5 promille. Podnosiłem go z gleby pod sceną, podczas setu Carcass (wiem miałem już nigdy więcej nie tańczyć, przepraszam)... Nie rozumiem jak to się stało, że ktoś dał mu się omotać. Gdyby to była ponętna dwudziestolatka, a to zwyczajny pijak jest , tak jak większość z nas przy okazji takich imprez. I nie ma się o co obrażać, bo takie są fakty.
-
Nie marudź tylko przyjeżdżaj! :D Z tego co wiem do Warszawy masz dalej a też bywasz tam na koncertach.Nasum pisze:tylko czemu Poznań?
- Sybir
A Ty, est. rozumiem, będziesz na tym koncercie? :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Taki mam zamiar, a ty przybywasz czy tylko na KC pojedziesz cztery razy? :D
- Sybir
Zastanawiałem się nad KC, ale byłem na ich koncercie bodajże 2003r. i boję się, że mógłbym się w jakimś stopniu rozczarować (choć to raczej irracjonalna obawa). Generalnie, w obu przypadkach (Incantation, KC) zniechęca mnie perspektywa wyjazdu w czasie, kiedy nie bardzo będę mógł się ruszyć z Warszawy. Nie mogę jednak ostatecznie powiedzieć "nie" - jeśli pozbędę się wszystkich płyt, które wyselekcjonuję jako zbędne, to kto wie?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
est pisze:Nie marudź tylko przyjeżdżaj! :D Z tego co wiem do Warszawy masz dalej a też bywasz tam na koncertach.Nasum pisze:tylko czemu Poznań?
Skoro tak nalegasz...;-) spoko, trzeba będzie się porozglądać za jakąś ekipą z którą będzie można wyruszyć do Poznania. Trochę czasu jeszcze zostało, więc może chętni się znajdą.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Zapewne ja przyjade, chociaż do kwietnia to cała wieczność. W samym grudniu jeszcze trzy przede mną.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
sygnał znak jakiś ????
-
Hails Morbid, rozpoznasz moją zapijaczoną mordę po czerwonym nosie!
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Twoja zapijaczoną mordę znam juz na pamięć :)est pisze:Hails Morbid, rozpoznasz moją zapijaczoną mordę po czerwonym nosie!
- Oki
- weteran forumowych bitew
na takim koncercie to jak szukać igły w stogu siana przecie tam same Rudolfy będąest pisze:Hails Morbid, rozpoznasz moją zapijaczoną mordę po czerwonym nosie!
-
Dwa Tomki będą, a czy panicz Harlequin będzie?
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.facebook.com/events/2progi/ ... 468364941/..
Nie ma lóż- wysprzedane, Zostały normalne bilety.
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.facebook.com/events/2progi/ ... 468364941/..
Nie ma lóż- wysprzedane, Zostały normalne bilety.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
jak go zaprosisz to będzie :)tomaszm pisze:Dwa Tomki będą, a czy panicz Harlequin będzie?
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Wolne mam, więc bedę ale następnego dnia na 7 do roboty :(
- morbid
- rasowy masterfulowicz
spoko,tez biore urlop,ale gorzej z powrotem...na bank wbijam w Posen prawdopodobnie melduje sie po 18:000000000000000gelO pisze:Wolne mam, więc bedę ale następnego dnia na 7 do roboty :(
- Harlequin
Ja pierdole, znów pewno nie zobacze ani Morgoth ani Incantation, bo spedze czas towarzysko :P