GRAVE MIASMA - Łódź 02.06.2018
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rozkręca się
GRAVE MIASMA - Łódź 02.06.2018
Grave Miasma, Kingdom, Rites of Daath na koncercie w łódzkim Magnetofonie
https://www.facebook.com/events/1817871 ... discussion
https://www.facebook.com/events/1817871 ... discussion
- Self
- rasowy masterfulowicz
Re: GRAVE MIASMA - Łódź 02.06.2018
Opierdoliłem palto, szczególnie że to sobota. Trza być, bo będzie nakurw jak ta lala. Już zaczynam smarować dupsko.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Co ta Łódź ma tak dobrze, tyle klubow w Wwie jest, żeby mogli zagrać. Nawet te nowe pokłosia czy tam pogłosy mogłyby być, to bym zobaczył jak wyglądają.
- Devil_Machine
- zaczyna szaleć
Medard pisze:Co ta Łódź ma tak dobrze, tyle klubow w Wwie jest, żeby mogli zagrać. Nawet te nowe pokłosia czy tam pogłosy mogłyby być, to bym zobaczył jak wyglądają.
Ile tych klubów? Sensowne są tylko Proxima, w chuj droga Progresja, Hydrozagadka i ewentualnie Voodoo.
- Medard
Progresja droga? przecież cena głównie zależy od organizatora, a nie klubu.Devil_Machine pisze:Medard pisze:Co ta Łódź ma tak dobrze, tyle klubow w Wwie jest, żeby mogli zagrać. Nawet te nowe pokłosia czy tam pogłosy mogłyby być, to bym zobaczył jak wyglądają.
Ile tych klubów? Sensowne są tylko Proxima, w chuj droga Progresja, Hydrozagadka i ewentualnie Voodoo.
W małej salce są tanie koncerty. Zresztą w dużej też nie są jakieś mega drogie, a najdroższy live nation robi większe imprezy w tauron arena albo stadionowe.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
hehe gość jest bezbłędny
- Devil_Machine
- zaczyna szaleć
[quote
Progresja droga? przecież cena głównie zależy od organizatora, a nie klubu.
W małej salce są tanie koncerty. Zresztą w dużej też nie są jakieś mega drogie, a najdroższy live nation robi większe imprezy w tauron arena albo stadionowe.[/quote]
Małej sali nie ma już od dawna, została tylko jedna duża sala. Cena dużej to chyba 10 000 za datę, co przekłada się na koszt biletów. Nie wiem w której lokalizacji Progresji byłeś i w jakich latach, ale teraz to organizuje się tylko duże gigi. Ja byłem w trzech lokalach Progresji (stara,druga i aktualna), gdzie widziałem kapele wszelakich kalibrów.
Owszem była "mała sala" jak otworzyli się na Forcie Wola i organizowano tam koncerty mniejszego kalibru. Okazało się jednak, że to chyba nie zdaje egzaminu i została duża sala. Tak jak kiedyś bywałem co tydzień lub dwa w progresji tak stawiam się tam teraz 1-2 razy w roku.
Aha, sensowny klub to jeszcze Pogłos.
Progresja droga? przecież cena głównie zależy od organizatora, a nie klubu.
W małej salce są tanie koncerty. Zresztą w dużej też nie są jakieś mega drogie, a najdroższy live nation robi większe imprezy w tauron arena albo stadionowe.[/quote]
Małej sali nie ma już od dawna, została tylko jedna duża sala. Cena dużej to chyba 10 000 za datę, co przekłada się na koszt biletów. Nie wiem w której lokalizacji Progresji byłeś i w jakich latach, ale teraz to organizuje się tylko duże gigi. Ja byłem w trzech lokalach Progresji (stara,druga i aktualna), gdzie widziałem kapele wszelakich kalibrów.
Owszem była "mała sala" jak otworzyli się na Forcie Wola i organizowano tam koncerty mniejszego kalibru. Okazało się jednak, że to chyba nie zdaje egzaminu i została duża sala. Tak jak kiedyś bywałem co tydzień lub dwa w progresji tak stawiam się tam teraz 1-2 razy w roku.
Aha, sensowny klub to jeszcze Pogłos.
- Medard
Piszę o tej aktualnej Progresji, o tej małej sali, gdzie był słup na środku.
Nie opłaca się to trudno, nie zwróciłem na to uwagi, że tam już nie ma koncertów.
Fakt, w zeszłym roku byłem na trzech,
a w tym na jednym koncercie, wszystko duża sala. Ja tą dużą salę znam od 20 lat zanim tam jakikolwiek klub był, jak były tam zakłady mechaniczne miałem tam imprezy szkolne. Czuję się trochę jak w domciu, tylko inny powód obecności. Takie życie, że wraca się w to samo miejsce, ale w innym celu :)
Na koniec wydaje mi się, że cena ok 100 za bilet nie jest jeszcze wysoka. Ceny rosną, płace również i czasy 50 zł za koncert znanego zespołu nie wrócą. Trzeba też dodać, że prawie wszystkie koncerty, nie tylko w Progresji, na jakich byłem w ostatnich trzech latach były wyprzedane albo było 3/4 sali przynajmniej.
Wniosek: ludzie są gotowi tyle płacić.
Nie opłaca się to trudno, nie zwróciłem na to uwagi, że tam już nie ma koncertów.
Fakt, w zeszłym roku byłem na trzech,
a w tym na jednym koncercie, wszystko duża sala. Ja tą dużą salę znam od 20 lat zanim tam jakikolwiek klub był, jak były tam zakłady mechaniczne miałem tam imprezy szkolne. Czuję się trochę jak w domciu, tylko inny powód obecności. Takie życie, że wraca się w to samo miejsce, ale w innym celu :)
Na koniec wydaje mi się, że cena ok 100 za bilet nie jest jeszcze wysoka. Ceny rosną, płace również i czasy 50 zł za koncert znanego zespołu nie wrócą. Trzeba też dodać, że prawie wszystkie koncerty, nie tylko w Progresji, na jakich byłem w ostatnich trzech latach były wyprzedane albo było 3/4 sali przynajmniej.
Wniosek: ludzie są gotowi tyle płacić.
- Devil_Machine
- zaczyna szaleć
To nie jest klub na kapelę pokroju Grave Miasma. Progresja nie jest zainteresowana koncertem, który ściągnie 100-200 osób. To klub na mocniejsze nazwy i grubsze sumy:) Dla kapel pokroju GM koncerty sprawdzają się w Pogłosie. Eleganckie gigi zagrał tam Dead Congregation, Funebrarum czy Blood Incantation.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
to dlaczego nie grają w Pogłosie?Devil_Machine pisze:To nie jest klub na kapelę pokroju Grave Miasma. Progresja nie jest zainteresowana koncertem, który ściągnie 100-200 osób. To klub na mocniejsze nazwy i grubsze sumy:) Dla kapel pokroju GM koncerty sprawdzają się w Pogłosie. Eleganckie gigi zagrał tam Dead Congregation, Funebrarum czy Blood Incantation.
albo inaczej jest na to perspektywa, czy tylko Łódź?
Poro
- Medard
Wiadomo, tak sobie piszemy o salach.Devil_Machine pisze:To nie jest klub na kapelę pokroju Grave Miasma. Progresja nie jest zainteresowana koncertem, który ściągnie 100-200 osób. To klub na mocniejsze nazwy i grubsze sumy:) Dla kapel pokroju GM koncerty sprawdzają się w Pogłosie. Eleganckie gigi zagrał tam Dead Congregation, Funebrarum czy Blood Incantation.
Niech będzie ten pogłos.
Tylko, czy mnie tam wpuszczą? mają na ścianie napis, że nie lubią seksistów i nienawistników. To chyba jakiś hipsterski klub, a ja rurek i rajstopek nie noszę,
tylko klasyczne białe kalesony zimą.
Jak dawniej było prawie wszystko w Stodole, to nie miałem rozkmin moralnych.
- Devil_Machine
- zaczyna szaleć
Widać organizator zaprosił ich tylko do siebie a nie na tour po kraju. Jaki organizator tyle imprez:)Ascetic pisze:
to dlaczego nie grają w Pogłosie?
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
w sumie dobre i to ;-)Devil_Machine pisze:Widać organizator zaprosił ich tylko do siebie a nie na tour po kraju. Jaki organizator tyle imprez:)Ascetic pisze:
to dlaczego nie grają w Pogłosie?
Poro
-
- w mackach Zła
19:10-19:40 Kult Mogił
20:00-20:30 Rites of Daath
20:50-21:30 Thunderwar
21:50-22:30 Kingdom
22:50-... Grave Miasma
czyli bardzo dobrze wydane 50 zł
malkontenci won ;)
malkontenci won ;)
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
czyli nie ma co sie spieszyć. jest czas na zabookowanie, nawodnienie organizmu itd. itp. jest fajnie.Raf pisze:19:10-19:40 Kult Mogił
malkontenci won ;)
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
- Sybir
Tomek, jak tam wczorajszy likierek? Smakował? :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
z każdą szklaneczką było lepiej i tym samym udało sie większość pogonić-:)Sybir pisze:Tomek, jak tam wczorajszy likierek? Smakował? :D
co dziwne nawet kaca nie ma.
- Sybir
Obawiam się, że prędzej, niż kaca, dostałbyś cukrzycy :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- EatMyFuck
- postuje jak opętany!
Grave Miasma - nie mam słów, aby to opisać.
potężne brzmienie. transowe walce. chaos przechodzący w harmonię i melodie. muzyka kompletna. mogę umierać. (ale to po listopadowym Berlinie )
ps. pozdrawiam kolegów z Kalisza i kolegę z Łodzi od taxi.
potężne brzmienie. transowe walce. chaos przechodzący w harmonię i melodie. muzyka kompletna. mogę umierać. (ale to po listopadowym Berlinie )
ps. pozdrawiam kolegów z Kalisza i kolegę z Łodzi od taxi.