Wrekmeister Harmonies, 11-13.05, Poz/Waw/Sopot
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lukass
- zahartowany metalizator
Wrekmeister Harmonies, 11-13.05, Poz/Waw/Sopot
Kurwa, mało nie przegapiłem. Wrekmeister Harmonies w ramach swojej małej trasy po Europie wraca na trzy koncerty do Polski:
11.05 (dzisiaj!) - Poznań, LAS
12.05 (jutro!) - Warszawa, Hydrozagadka
13.05 - Sopot, Teatr na Plaży
Szczęśliwie brat wykazał się czujnością i gdzieś odgrzebał info, bileciki na niedzielę kupione. Nie wiem, jak w innym miejscówkach, ale w Sopocie w przedsprzedaży bilety są za 20 PLN (!!!). Supporty chyba różne lokalne, ale kogo to obchodzi, skoro gwiazda na żywo niszczy.
11.05 (dzisiaj!) - Poznań, LAS
12.05 (jutro!) - Warszawa, Hydrozagadka
13.05 - Sopot, Teatr na Plaży
Szczęśliwie brat wykazał się czujnością i gdzieś odgrzebał info, bileciki na niedzielę kupione. Nie wiem, jak w innym miejscówkach, ale w Sopocie w przedsprzedaży bilety są za 20 PLN (!!!). Supporty chyba różne lokalne, ale kogo to obchodzi, skoro gwiazda na żywo niszczy.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Wrekmeister Harmonies, 11-13.05, Poz/Waw/Sopot
Będę jutro na koncercie w Warszawie, widziałem ich z półtora roku temu w Poznaniu i był to występ miażdżący (wtedy z muzykami GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR). Nie wiem, kto teraz będzie grał w składzie koncertowym. Jak ktoś nie jest przekonany, to mówię, że warto iść. Z niezrozumiałych powodów (dziwna nazwa?) tłoku na nich nie będzie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Lukass
Ja wtedy widziałem ich w Gdyni i też była masakra. Ludzi garstka. Obecnie nie wygląda to źle, miejscówka w Sopocie ma tylko 90 miejsc (siedzących, może to nie jest takie głupie w przypadku tej kapeli), została niecała połowa biletów, już jest chyba lepiej, niż było wtedy...Drone pisze:Będę jutro na koncercie w Warszawie, widziałem ich z półtora roku temu w Poznaniu i był to występ miażdżący (wtedy z muzykami GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR). Nie wiem, kto teraz będzie grał w składzie koncertowym. Jak ktoś nie jest przekonany, to mówię, że warto iść. Z niezrozumiałych powodów (dziwna nazwa?) tłoku na nich nie będzie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- zaczyna szaleć
Widziałem raz w Berlinie jako support i śmiertelnie się wynudziłem. Nie kumam fenomenu :)
- Oki
- weteran forumowych bitew
Wczoraj grali w Poznaniu i było nieźle, bez szału bo to chyba nie do końca mój klimat, ale nie wynudziłem się zanadto więc jak ktoś ma okazję to warto się przekonać jak wypadają na żywo. Natomiast rozgrzewacz Trys Saules nadspodziewanie dobrze, ale oni chyba tylko w Poznaniu otwierali koncerty.
- Harlequin
Miałem isć, ale wybrałem "Wielkiego Fryderyka" w teatrze polskim. Spektakl niezły, ale nierówny. Trudny tesktowo, 4,5h... a Peszek w roli głownej rewelacja.
- SODOMOUSE
W mordę kopany... 4.5h w życiu bym do teatru nie poszedł. ... Nieee, tamten sobie już wyrwał... Cytując Miśowe klasyki...Harlequin pisze:Miałem isć, ale wybrałem "Wielkiego Fryderyka" w teatrze polskim. Spektakl niezły, ale nierówny. Trudny tesktowo, 4,5h... a Peszek w roli głownej rewelacja.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Medard
A dlaczego? Przez 4,5 godziny, jak są wygodne siedzenia, to można dobrze się wyspać.SODOMOUSE pisze:W mordę kopany... 4.5h w życiu bym do teatru nie poszedł. ... Nieee, tamten sobie już wyrwał... Cytując Miśowe klasyki...Harlequin pisze:Miałem isć, ale wybrałem "Wielkiego Fryderyka" w teatrze polskim. Spektakl niezły, ale nierówny. Trudny tesktowo, 4,5h... a Peszek w roli głownej rewelacja.
Byle tylko za bardzo nie krzyczeli na scenie, wskazane są spokojne dialogi, rozważania o jestestwie itp.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Szczerze powiedziawszy nigdy nie słyszałem o tym zespole, ale nie powiem, zaintrygowaliście mnie. Goregrind to na bank nie jest więc nie spodziewam się niczego takiego, ale rzućcie jakim linkiem który zaprezentuje dokonania tego projektu. Z czystej ciekawości posłucham.
- Lukass
Goregrind to nie jest z całą pewnością ;) Ich materiały to raczej coś do słuchania na spokojnie i w miarę możliwości w całości, polecam na początek zobaczyć ten krótki koncert (poniżej pół godziny, w środku jest jeszcze rozmowa), to będziesz wiedział, czy tak, czy nie. Ja na ich ostatnim gigu odczuwałem to, co grali. wręcz fizycznie. Nie wiem, jak można to zrobić, ale w pewnym momencie same dźwięki. nie tekst i nie wokale, zaczęły tak radykalnie na mnie wpływać, że pomyślałem sobie, że jeśli ktoś ma kiedyś znaleźć kał-nutę, to właśnie oni. Jeśli bardzo Ci się spieszy, zacznij od 22:40.Nasum pisze:Szczerze powiedziawszy nigdy nie słyszałem o tym zespole, ale nie powiem, zaintrygowaliście mnie. Goregrind to na bank nie jest więc nie spodziewam się niczego takiego, ale rzućcie jakim linkiem który zaprezentuje dokonania tego projektu. Z czystej ciekawości posłucham.
[youtube][/youtube]
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Medard
Moim zdaniem trzeba słuchać całe płyty, a nie tylko kawałki.
Wszystkich albumów nie znam, ale polecam świetne klimatyczne postrockowe granie:
You've Always Meant So Much to Me
Wieje chłodem i czuć zimę, dobre na takie letnie pogody jak teraz.
Wybrałbym się dzisiaj na koncert, gdybym mógł.
Wszystkich albumów nie znam, ale polecam świetne klimatyczne postrockowe granie:
You've Always Meant So Much to Me
Wieje chłodem i czuć zimę, dobre na takie letnie pogody jak teraz.
Wybrałbym się dzisiaj na koncert, gdybym mógł.
- Medard
Lukass pisze: Jeśli bardzo Ci się spieszy, zacznij od 22:40.
To ie jest muzyka do słuchania w pośpiechu, to się nie uda.
- Lukass
Poniekąd się zgadzam, co zresztą zaznaczyłem:Medard pisze:Lukass pisze: Jeśli bardzo Ci się spieszy, zacznij od 22:40.
To ie jest muzyka do słuchania w pośpiechu, to się nie uda.
Ale jest tyle rzeczy do przesłuchania, że czasami daje się kapeli tylko kilka minut...Lukass pisze:Ich materiały to raczej coś do słuchania na spokojnie i w miarę możliwości w całości
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Drone
Koncert dobry, ale stanowczo za krótki. Chyba zamknęli się w 45 minutach. Grali jako trio, więc nie było też tego rozmachu, którego doświadczyłem na poprzednim koncercie.
- Oki
a bis zagrali? w Poznaniu był :)Drone pisze:Koncert dobry, ale stanowczo za krótki. Chyba zamknęli się w 45 minutach. Grali jako trio, więc nie było też tego rozmachu, którego doświadczyłem na poprzednim koncercie.
- Drone
Nie, nie było bisu. Może dlatego, że publiczność domagała się, ale nie jakoś szczególnie mocno :)
- Oki
no to chyba czasowo podobnie, bo z bisem wyszło coś koło 55 minut - widać taki krótki set przygotowaliDrone pisze:Nie, nie było bisu. Może dlatego, że publiczność domagała się, ale nie jakoś szczególnie mocno :)
- Drone
Podejrzewam, że to przez to, że grali w trio, a stare materiały wymagają jednak rozbudowanego personelu :)
Chciałem jeszcze napisać, że wydanie nowej płyty na cd to jakiś nieśmieszny żart. Koperta + cd. Lepiej wydawano niegdyś płyty dołączane do pism dla gospodyń domowych.
Chciałem jeszcze napisać, że wydanie nowej płyty na cd to jakiś nieśmieszny żart. Koperta + cd. Lepiej wydawano niegdyś płyty dołączane do pism dla gospodyń domowych.
- Oki
a to to niestety ostatnio standard a jak jeszcze wołasz za to coś 50 dych - szkoda pisać
- Lukass
W Sopocie była moc. Bardzo surowo im to wyszło w tym małym składzie, rozmachu rzeczywiście mniej, ale przez to całość była chyba jeszcze bardziej nieprzystępna, niż na poprzedniej trasie. Na tyle, że w kilka osób w trakcie koncertu sobie poszło (!). Dużo straciły, bo zarówno końcówka podstawowego setu (łącznie prawie godzina), jak i bis (Where Have You Been My Lovely Son? + Some Were Saved Some Drowned) to już były takie strzały, że głowa mała.
Sama sala fajna, kameralna, praktycznie komplet widzów, czyli ok. 80-90 osób, przyjęcie raczej entuzjastyczne. A przed koncertem można sobie było posiedzieć i popatrzyć na Bałtyk, co przy dzisiejszej pogodzie stanowiło miły bonus. Pojedyncze twarze powtórzyły się z występu Abysmal Grief, więc jak widać funeral doom i pastoral doom mają jakieś punkty styczne. Gdybym musiał wybierać, postawiłbym jednak na wersję pastoralną. Uwielbiam tę kapelę.
Sama sala fajna, kameralna, praktycznie komplet widzów, czyli ok. 80-90 osób, przyjęcie raczej entuzjastyczne. A przed koncertem można sobie było posiedzieć i popatrzyć na Bałtyk, co przy dzisiejszej pogodzie stanowiło miły bonus. Pojedyncze twarze powtórzyły się z występu Abysmal Grief, więc jak widać funeral doom i pastoral doom mają jakieś punkty styczne. Gdybym musiał wybierać, postawiłbym jednak na wersję pastoralną. Uwielbiam tę kapelę.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?