Philip H. Anselmo gra Panterę - Warszawa, 14.07.2019
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Philip H. Anselmo gra Panterę - Warszawa, 14.07.2019
" onclick="window.open(this.href);return false;

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Philip H. Anselmo gra Panterę - Warszawa, 14.07.2019
oooo na takiego Phila to ja ide :D
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Anzhelmoo
W każdej formie prezentuje się rewelacyjnie. Widziałem go w 2014 i do dziś dobrze wspominam ten koncert (zwłaszcza, jeśli chodzi o niesamowity dobór repertuaru, bo wokalnie z racji, że był to koniec trasy, wypadło nieco gorzej). Ale utwory Superjoint już usłyszane, Arson Anthem też, więc może sobie grać Panterę. Nawiasem mówiąc bardzo dobrze to brzmi, wnioskując po po live'ach. Choć to raptem kilka utworów zazwyczaj.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
- postuje jak opętany!
Na poczatku istnienia Progresji widzialem sytuacje, w ktorej Prezes osobiscie wykopal gnojkow hailujacych na koncercie Vadera. Mam nadzieje, ze nie spotka to tym razem Phila;)
-
- postuje jak opętany!
Ps. Polowa skladu Pantery w piachu wiec Phil moze sobie cerowac portfel?
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Ok, ale ja nie byłem na pamiętnym koncercie Pantery na stadionie w Chorzowie. Tylko znam z relacji, a chciałbym kiedyś zobaczyć ten repertuar nie tylko z hologramami. Phil to pełnoprawny członek zespołu, w jego najlepszych czasach i jedna trasa to nie jest jakieś wielkie odcinanie kuponów.kmarmaz pisze:Ps. Polowa skladu Pantery w piachu wiec Phil moze sobie cerowac portfel?
Mógł już dawno grać tylko Panterę, a tego nie robił, tylko projekty mało komercyjne uruchamiał przez długi czas. Szacunek do gościa.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- uglak
akurat zaczal zapowiadac panterowe sety po smierci Vinniego. nie zebym chetnie nie zobaczyl takiego setu, ale to czysta kalkulacja.
Guilty of being right
- Medard
Kalkulacja w tym jest, ale nie jest tak, że jedyne co robi to obwoźny cyrk po Parterze.uglak pisze:akurat zaczal zapowiadac panterowe sety po smierci Vinniego. nie zebym chetnie nie zobaczyl takiego setu, ale to czysta kalkulacja.
-
- świeżak
Nikt nie był.W Chorzowie przed AC/DC i Metą grał Qeensryche.A tych relacji chętnie bym posłuchał ;]Medard pisze:Ok, ale ja nie byłem na pamiętnym koncercie Pantery na stadionie w Chorzowie. Tylko znam z relacji,.kmarmaz pisze:Ps. Polowa skladu Pantery w piachu wiec Phil moze sobie cerowac portfel?
Dzień dobry.
-
- postuje jak opętany!
Mialem bilet na Planet Tatoo w skladzie ze Slayer i Static X, ale przez zamach z 11 wrzesnia wszystko trafil szlag.
- Medard
Witam również,ATR999 pisze:Nikt nie był.W Chorzowie przed AC/DC i Metą grał Qeensryche.A tych relacji chętnie bym posłuchał ;]Medard pisze:Ok, ale ja nie byłem na pamiętnym koncercie Pantery na stadionie w Chorzowie. Tylko znam z relacji,.kmarmaz pisze:Ps. Polowa skladu Pantery w piachu wiec Phil moze sobie cerowac portfel?
Dzień dobry.
już wiem czemu myślałem, że była tam Pantera. Grała na Monsters of Rock w innych lokalizacjach, również w Moskwie w 1991.
- Anzhelmoo
O nie - już się zaczyna. "Napełnianie portfela, kalkulacje, odcinanie kuponów" i przypisywanie wszystkich haniebnych cech Anselmo. Ale tego, że od zawsze prężnie działa w podziemiu i od wielu lat wydaje zajebiste materiały jedynie dla zaspokojenia swoich ambicji (na własne życzenie odcinając się od kokosów i mainstreamowego zgiełku), to już nikt nie pamięta. Myślę, że akurat on jest ostatnią osobą, którą można skrytykować o wspomniane praktyki. Pomysł z utworami Pantery nie wziął się z czapy, Anselmo na wiele lat przed śmiercią Vinniego o to zabiegał - tamten jednak pozostawał nieugięty. Muzyk też może być zżyty ze swoim materiałem i kompletnie mnie nie dziwi, że chciałby zagrać te utwory raz jeszcze. Zwłaszcza, że ma świetny zespół u swojego boku, a pokazy są świetnie przyjmowane przez słuchaczy.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
- świeżak
Dokładnie tak.
Z drugiej strony ,piękny koniunkturalizm się odpierdala,chwilę po tym jak ,wyskoczył z tym hailowaniem,banowały go duże festiwale jak i małe kluby w Europie,ale teraz skoro przyjeżdża z samym setem Pantery,to jak najbardziej - zapraszamy.
Z drugiej strony ,piękny koniunkturalizm się odpierdala,chwilę po tym jak ,wyskoczył z tym hailowaniem,banowały go duże festiwale jak i małe kluby w Europie,ale teraz skoro przyjeżdża z samym setem Pantery,to jak najbardziej - zapraszamy.
- Dragazes
- w mackach Zła
Ja bym chętnie na koncert pojechał, nawet do Warszawy, ale z setem Filip i Nielegalni.Anzhelmoo pisze:O nie - już się zaczyna. "Napełnianie portfela, kalkulacje, odcinanie kuponów" i przypisywanie wszystkich haniebnych cech Anselmo. Ale tego, że od zawsze prężnie działa w podziemiu i od wielu lat wydaje zajebiste materiały jedynie dla zaspokojenia swoich ambicji (na własne życzenie odcinając się od kokosów i mainstreamowego zgiełku), to już nikt nie pamięta. Myślę, że akurat on jest ostatnią osobą, którą można skrytykować o wspomniane praktyki. Pomysł z utworami Pantery nie wziął się z czapy, Anselmo na wiele lat przed śmiercią Vinniego o to zabiegał - tamten jednak pozostawał nieugięty. Muzyk też może być zżyty ze swoim materiałem i kompletnie mnie nie dziwi, że chciałby zagrać te utwory raz jeszcze. Zwłaszcza, że ma świetny zespół u swojego boku, a pokazy są świetnie przyjmowane przez słuchaczy.
[youtube][/youtube]
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Żułek
a co ma do tego Vinnie co Phil gra na koncertach ?Anzhelmoo pisze:Pomysł z utworami Pantery nie wziął się z czapy, Anselmo na wiele lat przed śmiercią Vinniego o to zabiegał - tamten jednak pozostawał nieugięty.
jakiś miał zakaz czy coś ?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Anzhelmoo
Dopóki 3/4 składu żyła była mowa o pełnoprawnej reaktywacji z towarzyszącym gitarzystą - to wówczas była najlepsza możliwa opcja, by materiał ten został zaprezentowany w godnej formie. Gdyby Philip kilka lat temu, jeszcze za życia Vinniego chciał ruszyć solo w taką trasę, to by go chyba zjedli słuchacze i sam Vinnie.
Swoją drogą - mam nadzieję, że jakiś Illegalsowy akcent będzie na koncercie. Zastanawia mnie tylko z którymi biletami śpieszyć się bardziej - tymi na Anselmo, czy na Neurosis.
Swoją drogą - mam nadzieję, że jakiś Illegalsowy akcent będzie na koncercie. Zastanawia mnie tylko z którymi biletami śpieszyć się bardziej - tymi na Anselmo, czy na Neurosis.
- Medard
Zależy kto ma prawa do utworów i w jakim procencie.Żułek pisze:a co ma do tego Vinnie co Phil gra na koncertach ?Anzhelmoo pisze:Pomysł z utworami Pantery nie wziął się z czapy, Anselmo na wiele lat przed śmiercią Vinniego o to zabiegał - tamten jednak pozostawał nieugięty.
- Anzhelmoo
Formalnie chłopaki mają zapisane wszystko po równo, na tym tle nigdy nie było żadnych walk i raczej nie będzie. Poszczególne motywy zazwyczaj są autorstwa Dimebaga, ale na przestrzeni prac te zagrywki wskutek obróbki innych ewoluowały nierzadko w nieco odmienne pomysły. Wszyscy aktywnie pracowali też przy aranżowaniu poszczególnych utworów, więc to co trafiło na album to zawsze efekt kompromisu wszystkich.
- Żułek
no tak ale to dotyczy kawałków które chcesz wydać, nie masz praw, nie może wydać (na koncertówce/dvd)Medard pisze:Zależy kto ma prawa do utworów i w jakim procencie.Żułek pisze:a co ma do tego Vinnie co Phil gra na koncertach ?Anzhelmoo pisze:Pomysł z utworami Pantery nie wziął się z czapy, Anselmo na wiele lat przed śmiercią Vinniego o to zabiegał - tamten jednak pozostawał nieugięty.
ale do samych koncertów co to kogo ochodzi kto co gra ?
- Medard
To jeuesej, prawo autorskie rozbudowane do granic absurdu, współautor chyba może dochodzić praw do kasy, gdy wykonują jego utwór bez zgody. A tam mogą sporo naliczyć.