Kat, Acid Drinkers, Vader, Quo Vadis trasa grudzień 2019
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kat, Acid Drinkers, Vader, Quo Vadis trasa grudzień 2019
Lata 80. to barwny okres, dla niektórych pamiętny i istotny ze względu na rozkwit ekstremalnej muzyki. Wtedy to formowały się zespoły, które budowały i rozwijały ten rodzaj sceny muzycznej, zarówno na arenie światowej, jak i w Polsce.
Rodzimymi przedstawicielami tej dekady są niezaprzeczalnie śląski KAT (speed/thrash/black), poznański Acid Drinkers (thrash metal) oraz olsztyński Vader (death/thrash metal). Dorobek Kata obecnie prezentowany jest na żywo przez grupę Kat & Roman Kostrzewski. Te trzy formacje będące swoistymi legendami metalu w Polsce, jesienią bieżącego roku łączą siły na wspólnej trasie i wystąpią razem na czterech koncertach. Gościem specjalnym będzie Quo Vadis, który kilka miesięcy temu świętował 30-lecie działalności artystycznej.
Koncerty odbędą się:
26 września 2019 – Gdańsk, B90
27 września 2019 – Warszawa, Progresja
28 września 2019 – Wrocław, A2 - Centrum Koncertowe
29 września 2019 – Kraków, Klub Studio
Kat & Roman Kostrzewski
Kat to jeden z najbardziej wpływowych zespołów w historii polskiej muzyki metalowej. W 2004 roku byliśmy świadkami rozłamu, po czym Ireneusz Loth i Roman Kostrzewski powołali do życia zespół pod szyldem Kat & Roman Kostrzewski. Obecnie jedynym artystą z pierwotnego składu grupy Kat jest wokalista Roman Kostrzewski. Zespół wypuścił cztery albumy: „Biało-czarna”, „Buk-akustycznie” ponownie zarejestrowany kultowy materiał „666”, i najnowszy „Popiór”, który niejednokrotnie przez media jest porównywany z klasycznym albumem „Bastard”.
Acid Drinkers
Poznańskie Kwasożłopy, których od ponad 30 lat rdzeniem jest trio Titus, Popcorn i Ślimak to koncertowa petarda. Acid Drinkers są jednym z najaktywniejszych koncertowo zespołów w Polsce, ciągle w wyśmienitej formie. Każdy fan polskiego metalu zna ich kultowe „Infernal Connection” (1996) czy „High Proof Cosmic Milk” (1998), wydaną zaś w 2016 roku płytą Peep Show znów pokazują, jak się gra thrash metal!
„Pasuje?”
Vader to legenda polskiego death metalu i muzyczny towar eksportowy od wielu lat. Przez lata dowodzona przez Piotra Wiwczarka serwuje fanom death/thrash metal na całym świecie. To autorzy „Necrolust”, czyli najlepiej sprzedającego się demo w historii death metalu, zaskakującej EPki Kingdom z remiksami w stylu techno oraz kawałka Sword Of The Witcher promującego grę RPG The Witcher. Nowy album, mający się ukazać jeszcze w 2019 roku, będzie utrzymany w stylu Grand Deceiver z EPki „Thy Messenger”, który lider zespołu podsumowuje jako „najbardziej okrutny i brutalny w historii zespołu”. Stay Vaderized!
Quo Vadis
Szczecińska kapela Quo Vadis grająca progresywny death/thrash metal działa na polskiej scenie nieprzerwanie od 30 lat. Dotychczas wydali między innymi dziewięć studyjnych albumów, koncertowe DVD oraz kompilację podsumowującą muzyczną działalność zachodniopomorskiej formacji. Występowali na Metalmanii, festiwalu w Jarocinie oraz Przystanku Woodstock. Warto również wspomnieć, że kapela nagrała dwa utwory do filmu w reżyserii Bogusława Lindy "Sezon na leszcza".
http://www.legendymetalu.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Rodzimymi przedstawicielami tej dekady są niezaprzeczalnie śląski KAT (speed/thrash/black), poznański Acid Drinkers (thrash metal) oraz olsztyński Vader (death/thrash metal). Dorobek Kata obecnie prezentowany jest na żywo przez grupę Kat & Roman Kostrzewski. Te trzy formacje będące swoistymi legendami metalu w Polsce, jesienią bieżącego roku łączą siły na wspólnej trasie i wystąpią razem na czterech koncertach. Gościem specjalnym będzie Quo Vadis, który kilka miesięcy temu świętował 30-lecie działalności artystycznej.
Koncerty odbędą się:
26 września 2019 – Gdańsk, B90
27 września 2019 – Warszawa, Progresja
28 września 2019 – Wrocław, A2 - Centrum Koncertowe
29 września 2019 – Kraków, Klub Studio
Kat & Roman Kostrzewski
Kat to jeden z najbardziej wpływowych zespołów w historii polskiej muzyki metalowej. W 2004 roku byliśmy świadkami rozłamu, po czym Ireneusz Loth i Roman Kostrzewski powołali do życia zespół pod szyldem Kat & Roman Kostrzewski. Obecnie jedynym artystą z pierwotnego składu grupy Kat jest wokalista Roman Kostrzewski. Zespół wypuścił cztery albumy: „Biało-czarna”, „Buk-akustycznie” ponownie zarejestrowany kultowy materiał „666”, i najnowszy „Popiór”, który niejednokrotnie przez media jest porównywany z klasycznym albumem „Bastard”.
Acid Drinkers
Poznańskie Kwasożłopy, których od ponad 30 lat rdzeniem jest trio Titus, Popcorn i Ślimak to koncertowa petarda. Acid Drinkers są jednym z najaktywniejszych koncertowo zespołów w Polsce, ciągle w wyśmienitej formie. Każdy fan polskiego metalu zna ich kultowe „Infernal Connection” (1996) czy „High Proof Cosmic Milk” (1998), wydaną zaś w 2016 roku płytą Peep Show znów pokazują, jak się gra thrash metal!
„Pasuje?”
Vader to legenda polskiego death metalu i muzyczny towar eksportowy od wielu lat. Przez lata dowodzona przez Piotra Wiwczarka serwuje fanom death/thrash metal na całym świecie. To autorzy „Necrolust”, czyli najlepiej sprzedającego się demo w historii death metalu, zaskakującej EPki Kingdom z remiksami w stylu techno oraz kawałka Sword Of The Witcher promującego grę RPG The Witcher. Nowy album, mający się ukazać jeszcze w 2019 roku, będzie utrzymany w stylu Grand Deceiver z EPki „Thy Messenger”, który lider zespołu podsumowuje jako „najbardziej okrutny i brutalny w historii zespołu”. Stay Vaderized!
Quo Vadis
Szczecińska kapela Quo Vadis grająca progresywny death/thrash metal działa na polskiej scenie nieprzerwanie od 30 lat. Dotychczas wydali między innymi dziewięć studyjnych albumów, koncertowe DVD oraz kompilację podsumowującą muzyczną działalność zachodniopomorskiej formacji. Występowali na Metalmanii, festiwalu w Jarocinie oraz Przystanku Woodstock. Warto również wspomnieć, że kapela nagrała dwa utwory do filmu w reżyserii Bogusława Lindy "Sezon na leszcza".
http://www.legendymetalu.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- soulsick
- zaczyna szaleć
Re: Kat, Acid Drinkers, Vader, Quo Vadis trasa wrzesień 2019
Skład mamoniowy, ale... bilet zakupiony.
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Do Vadera i Kata zawsze fajnie potupać nóżką, a jak grają jednego wieczora za 70 zł, to już w ogóle świetny plan na weekend.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Niby mnie za bardzo nie interesuje, ale za taki zestaw... Chyba można tyle dać, napić się i dobrze się bawić. Czemu nie?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- smooker
- w mackach Zła
Sam się zastanawiam, bo Romana to ostatni raz jeszcze z Luczykiem na scenie widziałem.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Ja do Wawy też raczej się przejadę. Skład spoko, Quo Vadis ostatni raz w 2003 widziałem :)
-
- weteran forumowych bitew
Srogie Geriavit Party się zapowiada. I to obwoźne.
- trup
Następna edycja: Dragon, Turbo, Stos, Hammer i Open Fire :-))))))
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
w Krakowie dotychczas Galicja takie zloty emerytow robila:

ale nie wiedzialem, ze do emerytow zalicza sie juz tez Vader.

ale nie wiedzialem, ze do emerytow zalicza sie juz tez Vader.
Guilty of being right
- Żułek
nie no bez jaj nie ma już biletów za 70zł tylko za 99zł :/
to ile ich było 10 ? :P
ale trza bedzie zabulić, chętnie sobie popatrze tylko czemu w piątek akurat ?
dobrze że chociaż Kat będzie grał ostatni to będzie można sobie wcześniej wyjść ;)
to ile ich było 10 ? :P
ale trza bedzie zabulić, chętnie sobie popatrze tylko czemu w piątek akurat ?
dobrze że chociaż Kat będzie grał ostatni to będzie można sobie wcześniej wyjść ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Gotyk
- zaczyna szaleć
Jest już rozpiska czasowa koncertów?
- Żułek
w wawie jest
17:30 - drzwi
18:30-19:10 - Quo Vadis
19:30-20:40 - Acid Drinkers
21:00-22:10 - VADER
22:30-23:40 - Kat
17:30 - drzwi
18:30-19:10 - Quo Vadis
19:30-20:40 - Acid Drinkers
21:00-22:10 - VADER
22:30-23:40 - Kat
-
- zaczyna szaleć
Kto był w Warszawie?
-
- w mackach Zła
Nikogo nie było!!!1zagrali dla pustej sali!!!!!hes pisze:Kto był w Warszawie?
- Żułek
dla pełnej jeśli już ;)
Quo Vadis nie podobało mi się
Acid super, widziałem ich wcześniej raz i brzmieli do dupy a tutaj było dobrze, szkoda tylko że covera żadnego nie zagrali
Vader jak to Vader, swoje zagrał (troche krócej od Acidów), był dymek i ogień ale brzmienie mieli do dupy
Kata olałem ;)
Quo Vadis nie podobało mi się
Acid super, widziałem ich wcześniej raz i brzmieli do dupy a tutaj było dobrze, szkoda tylko że covera żadnego nie zagrali
Vader jak to Vader, swoje zagrał (troche krócej od Acidów), był dymek i ogień ale brzmienie mieli do dupy
Kata olałem ;)
- TheDude
^ Na tramwaj nie spóźniłeś się?
-
- zaczyna szaleć
Nie kłam, byłem ja, więc pusto nie było.ursus pisze:Nikogo nie było!!!1zagrali dla pustej sali!!!!!hes pisze:Kto był w Warszawie?
Acidzi imo nalepiej.
- Żułek
no przecież pisałem że Kata olałem ;) to się rozumie samo przez się ;)TheDude pisze:^ Na tramwaj nie spóźniłeś się?
- TheDude
^ Ok. Martwiliśmy się z ciocią Danusią.
- Żułek
to nie koniec, jedziemy dalej
19.12 Olsztyn, Hala Urania
20.12 Poznań, B-17
21.12 Wrocław, A2 bedzie nagrywane DVD
22.12. Gliwice. Arena Gliwice + Wilczy Pająk
A2 to nie autostrada ? ;)
19.12 Olsztyn, Hala Urania
20.12 Poznań, B-17
21.12 Wrocław, A2 bedzie nagrywane DVD
22.12. Gliwice. Arena Gliwice + Wilczy Pająk
A2 to nie autostrada ? ;)