Avant-Garde Night, 5 luty, Katowice, Mega Club
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Block69
- zahartowany metalizator
Avant-Garde Night, 5 luty, Katowice, Mega Club
Negura Bunget
Mortifera
Sear Bliss
Abusiveness
Gallileous
Medico Peste
5.02 - Katowice, "Megaclub"
Bilety: 37 zł (przedsprzedaż) i 50 zł (w dniu koncertu)
Mortifera
Sear Bliss
Abusiveness
Gallileous
Medico Peste
5.02 - Katowice, "Megaclub"
Bilety: 37 zł (przedsprzedaż) i 50 zł (w dniu koncertu)
PENIS METAL
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Re: Avant-Garde Night, 5 luty, Katowice, Mega Club
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JADĘ TRZYMAĆ TRĄBĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JADĘ TRZYMAĆ TRĄBĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Sear Bliss chętnie bym zobaczył.
- white_pony
- weteran forumowych bitew
o kurwa... chyba sie wybiore, bo wiem nawet jaka ekipa z krk bedzie jechac 

do not make equal what is unequal
KURWA! Dzień wcześniej Accept! Ale mam straszną ochotę...
- SadoGoat666
- postuje jak opętany!
Koncert w Bielsku był świetny, więc tym razem też na pewno się przejdę.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
No właśnie Bielsko było grube, chociaż inna sprawa że skład przemeblowany.
- SadoGoat666
- postuje jak opętany!
Trochę cyrku wtedy było. Całe szczęście, że koncert w ogóle się odbył.Blackult pisze:No właśnie Bielsko było grube, chociaż inna sprawa że skład przemeblowany.
- SadoGoat666
- postuje jak opętany!
Ktoś wie czy bilety już są w ALL'u?
- mythrone
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Jakoś w temacie brakuje oficjalnego info, wiec nadrabiam.

Na początku lutego 2011 roku w Katowicach odbędzie się nowa na mapie koncertowej impreza pod szyldem Avant-Garde Night. Gwiazdą pierwszej edycji będzie rumuńska grupa Negura Bunget.
Celem przedsięwzięcia jest prezentacja zespołów zarówno zagranicznych, jak i krajowych, które w największym stopniu wpływają na rozwój gatunku, nie stronią od eksperymentów i odrzucają szablonowe podejście do muzycznej materii. Do tego założenia idealnie wpisuje się Negura Bunget, formacja, która na gruncie "panoramicznego" black metalu, nie boi się sięgać do folku i muzyki progresywnej.
Listę zagranicznych gości uzupełnią francuska Mortifera (której liderem jest właściciel Drakkar Productions) oraz węgierski Sear Bliss, będący pierwszym zespołem, który w stylistyce blackmetalowej wykorzystał instrumenty dęte, szczególnie puzon.
Polską scenę reprezentować będą Abusiveness, Gallileous i Medico Peste.
Koncert odbędzie się 5 lutego 2011 roku w katowickim "Mega Clubie", start: 16:30.
Bilety w cenie 37 zł (przedsprzedaż)/50 zł (w dniu koncertu) dostępne są za pośrednictwem sieci Ticketpro (http://www.ticketpro.pl/jnp/..muzyka/53 ... vol-1.html).
Bilety kolekcjonerskie do nabycia w sklepach muzycznych All (Katowice), Czas (Gliwice) oraz Metal Shop (Kraków).

Na początku lutego 2011 roku w Katowicach odbędzie się nowa na mapie koncertowej impreza pod szyldem Avant-Garde Night. Gwiazdą pierwszej edycji będzie rumuńska grupa Negura Bunget.
Celem przedsięwzięcia jest prezentacja zespołów zarówno zagranicznych, jak i krajowych, które w największym stopniu wpływają na rozwój gatunku, nie stronią od eksperymentów i odrzucają szablonowe podejście do muzycznej materii. Do tego założenia idealnie wpisuje się Negura Bunget, formacja, która na gruncie "panoramicznego" black metalu, nie boi się sięgać do folku i muzyki progresywnej.
Listę zagranicznych gości uzupełnią francuska Mortifera (której liderem jest właściciel Drakkar Productions) oraz węgierski Sear Bliss, będący pierwszym zespołem, który w stylistyce blackmetalowej wykorzystał instrumenty dęte, szczególnie puzon.
Polską scenę reprezentować będą Abusiveness, Gallileous i Medico Peste.
Koncert odbędzie się 5 lutego 2011 roku w katowickim "Mega Clubie", start: 16:30.
Bilety w cenie 37 zł (przedsprzedaż)/50 zł (w dniu koncertu) dostępne są za pośrednictwem sieci Ticketpro (http://www.ticketpro.pl/jnp/..muzyka/53 ... vol-1.html).
Bilety kolekcjonerskie do nabycia w sklepach muzycznych All (Katowice), Czas (Gliwice) oraz Metal Shop (Kraków).
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Tak się ładnie ułożyło, że się pojawię.
- mythrone
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
I kolejne oficjalne info prasowe z rozpiską koncertu
Negură Bunget, Mortifera i Sear Bliss już za tydzień w Katowicach: plan koncertu.
Już za tydzień, w sobotę 5 lutego na deskach katowickiego Megaclubu w ramach AVANT-GARDE NIGHT vol.1 wystąpią mistrzowie mrocznej ekspresji czyli Negură Bunget. Zespół związany z elitarnymi wytwórniami Code666, Lupus Lounge czy Prophecy Prod. od ponad 15 lat z powodzeniem tworzy muzykę, będącą awangardowym mariażem black metalu, rumuńsko-trackiego folkloru, dark ambientu i muzyki progresywnej. Poza rumuńską formacją, na sobotnim koncercie wystąpią: ceniona wśród miłośników czarnej sztuki francuska Mortifera oraz nagrywający dla Candlelight pionierzy epickiego black metalu - węgierski Sear Bliss.
Rodzimą scenę reprezentować będą: lubelski Abusiveness, który ostatnią, doskonale przyjętą płytą „Trioditis” przypieczętował swoją czołową pozycję w panteonie polskiego black metalu; śląski Gallileous, od 20 lat tworzący muzykę z pogranicza funeral doom metalu i sonicznej patologii oraz krakowski Medico Peste, przykuwający swoim rytualnym, zaraźliwym black metalem coraz większą uwagę znawców i fanów gatunku.
W czasie koncertu będzie istniała możliwość nabycia m.in. płyt, koszulek i bluz zespołów uczestniczących w imprezie, a także wielu innych artykułów muzycznych.
Bilety w niższej cenie 37 zł są jeszcze do nabycia za pośrednictwem punktów Ticketpro w całym kraju (http://www.ticketpro.pl/jnp/muzyka/5395 ... vol-1.html) oraz w sklepach muzycznych All (Katowice), Czas (Gliwice), Rondo Music (Zabrze, Centrum Handlowe M1) oraz Metal Shop (Kraków). Istnieje również możliwość nabycia wejściówek w cenie 50 zł bezpośrednio przed koncertem, przy wejściu na teren imprezy.
Avant-Garde Night vol. 1
5 lutego 2011
Otwarcie bram: 16:30
Megaclub
Ul. Żelazna 9
Katowice
Plan koncertu:
16:30 – otwarcie bram/sprzedaż biletów
17:00-17:40 – Medico Peste
17:55-18:35 – Gallileous
18:50-19:40 – Abusiveness
19:55-20:55 – Sear Bliss
21:10-22:10 – Mortifera
22:30 – Negură Bunget
Więcej informacji na: www.myspace.com/pionaart
Negură Bunget, Mortifera i Sear Bliss już za tydzień w Katowicach: plan koncertu.
Już za tydzień, w sobotę 5 lutego na deskach katowickiego Megaclubu w ramach AVANT-GARDE NIGHT vol.1 wystąpią mistrzowie mrocznej ekspresji czyli Negură Bunget. Zespół związany z elitarnymi wytwórniami Code666, Lupus Lounge czy Prophecy Prod. od ponad 15 lat z powodzeniem tworzy muzykę, będącą awangardowym mariażem black metalu, rumuńsko-trackiego folkloru, dark ambientu i muzyki progresywnej. Poza rumuńską formacją, na sobotnim koncercie wystąpią: ceniona wśród miłośników czarnej sztuki francuska Mortifera oraz nagrywający dla Candlelight pionierzy epickiego black metalu - węgierski Sear Bliss.
Rodzimą scenę reprezentować będą: lubelski Abusiveness, który ostatnią, doskonale przyjętą płytą „Trioditis” przypieczętował swoją czołową pozycję w panteonie polskiego black metalu; śląski Gallileous, od 20 lat tworzący muzykę z pogranicza funeral doom metalu i sonicznej patologii oraz krakowski Medico Peste, przykuwający swoim rytualnym, zaraźliwym black metalem coraz większą uwagę znawców i fanów gatunku.
W czasie koncertu będzie istniała możliwość nabycia m.in. płyt, koszulek i bluz zespołów uczestniczących w imprezie, a także wielu innych artykułów muzycznych.
Bilety w niższej cenie 37 zł są jeszcze do nabycia za pośrednictwem punktów Ticketpro w całym kraju (http://www.ticketpro.pl/jnp/muzyka/5395 ... vol-1.html) oraz w sklepach muzycznych All (Katowice), Czas (Gliwice), Rondo Music (Zabrze, Centrum Handlowe M1) oraz Metal Shop (Kraków). Istnieje również możliwość nabycia wejściówek w cenie 50 zł bezpośrednio przed koncertem, przy wejściu na teren imprezy.
Avant-Garde Night vol. 1
5 lutego 2011
Otwarcie bram: 16:30
Megaclub
Ul. Żelazna 9
Katowice
Plan koncertu:
16:30 – otwarcie bram/sprzedaż biletów
17:00-17:40 – Medico Peste
17:55-18:35 – Gallileous
18:50-19:40 – Abusiveness
19:55-20:55 – Sear Bliss
21:10-22:10 – Mortifera
22:30 – Negură Bunget
Więcej informacji na: www.myspace.com/pionaart
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
szkoda ze to tylko wanna be negura bunget.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
życie.
Bilet kupion, najwyżej mi braknie żeby faszystom za studio zapłacić :lol: jak coś to ja jestem ten łysy ubrany na czarno.
Bilet kupion, najwyżej mi braknie żeby faszystom za studio zapłacić :lol: jak coś to ja jestem ten łysy ubrany na czarno.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Trzeba się będzie wódki napić, dobrą tam mają:-)
- SadoGoat666
- postuje jak opętany!
No i po koncercie. Dotarłem akurat jak Sear Bliss zaczynali grać. Strasznie wiało nudą na ich występie. Jednoosobowa sekcja dęta trochę ożywiała utwory, ale ostatecznie nawet to ich nie ratuje w moich oczach - zespół przeciętny, występ nudny. Następna wystąpiła Mortifera i wrażenia miałem takie same jak w przypadku poprzedniej kapeli - nudą wiało na kilometr. Na szczęście po nich wyszła Negura - występ REWELACYJNY!!! Klimat jaki zrobili był niesamowity. Podziwiam ich, że podczas koncertu potrafią zagrać tak jak na płycie używając tych wszystkich ich dziwacznych instrumentów - nawet dzwonka i deski kurwa! Według mnie występ lepszy niż w Bielsku parę lat temu. Jedyny minus to, że grali bardzo krótko (aczkolwiek może to być moje subiektywne odczucie, bo nie patrzałem na zegarek, mam jednak wrażenie, że grali coś koło godziny). Nie mniej jednak występ wspaniały. Ps. no i trąba była :)
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Najżywiej z supportów wypadły Medico Peste (grające jako pierwsze, i to mimo, że najlepsze w nich były strobole, do tego gardłowy wokal w stylu Blood of Kingu całkiem fajnie wychodził, ale też miejscami przynudzali) i przede wszystkim precyzyjne Abusiveness. Mortifera i Gallileous to poza dosłownie kilkoma motywami bardzo niekoncertowa muza, a Sear Bliss wczoraj generalnie reprezentowało biedę.
Negura Bunget bardzo sympatycznie, chociaż jak dla mnie Bielska nie przebili - za mało trąby.
Negura Bunget bardzo sympatycznie, chociaż jak dla mnie Bielska nie przebili - za mało trąby.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Koncert bardzo fajny, osobiście najbardziej podobało mi się Sear Bliss, najmniej Mortifera. Frekwencja tez całkiem dobra 280 biletów się sprzedało.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
a cyganie jak zagrali?
-
- świeżak
chodziło o jakiegoś jegomościa, obciętego dość dziwnie [prawie cała głowa scieta na krótko oprócz dłuższych włosów po jednej stronie] zajętego w czasie Abussivenes niesieniem zgorszenia w młynie. Podpadł jednemu gościowi pod sceną zaczęli się tłuc i na chwilę zostali wyprowadzeni. A później syneczek grzecznie nosił piwo na backstage.Kaszub pisze:Na pewnym portalu "muzyczno-społecznościowo-lanserskim" krążą głosy o jakimś blond Hitlerze z koncertu. Ktoś z obecnych przytoczy, o kogo chodziło i co ciekawego się działo?
Oprócz niego było więcej osob powiązanych z NS i całymi kultami pogański [albo łączące jedno z drugim]. Jedna gotka zaraz na Medico Peste została znokautowana przez 2 ewidentnie podpite smarkule z białymi sznurówkami w glanach.