IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
SCREAMBLOODYGORE
- weteran forumowych bitew
Re: IMMOLATION
u mnie podobnie... mi na wysokości Failures i Close... które znałem dosłownie na pamięć wydawało się że jestem największym maniakiem Immo na świecie... trzech ostanich płyt nawet nie słyszałem...
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
To akurat warto nadrobić zaległości w temacie "Harnessing Ruin". Oprócz debiutu i "Close..." to właśnie do niej najczęściej wracam i mimo tych zarzutów o spierdolonym soundzie, ja tam nie widzę żadnych słabszych elementów układanki.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Żeby nie było. Ostatnie dokonania całkiem niezłe, ale to już nie ten wypiek na twarzy, nie to swędzenie między palcami.
support music, not rumors
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re:
Trochę mnie to zaniepokoiło heheSkaut pisze:takoż[V] pisze:bardzo dobra płyta.kupie sobie cd.
Mimo to zamówiłem bez 'internetowego' słuchania. W przypadku tego zespołu jestem zupełnie spokojny. Pewnie, dla mnie, będzie to płyta roku...
- Adrian696
+1 - niech im ktos wytłumaczy ze nie sa ani Motorhead ani AC/DC ;)Rattlehead pisze:Zaczyna mnie powoli nudzić ten zespół.
a nowa płyta mocno srednia
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Drone
Prawdę mówiąc, cała ich dyskografia to przypisy do "Dawn Of Possession" :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Skaut
nie rozumiem Twoich obaw :D:DAroHien pisze:Trochę mnie to zaniepokoiło heheSkaut pisze:takoż[V] pisze:bardzo dobra płyta.kupie sobie cd.
lepsza od ostatniego Slayer ;]Adrian696 pisze:+1 - niech im ktos wytłumaczy ze nie sa ani Motorhead ani AC/DC ;)Rattlehead pisze:Zaczyna mnie powoli nudzić ten zespół.
a nowa płyta mocno srednia
Coś tam było! Człowiek!
-
Heretyk
czekam na oryginał. nie będę słuchał najlepszego zespołu death metalowego z jakichś mp trójek
- metalized
Z doprecyzowaniem- oryginał rozumieć jako winyl. I najlepszego z dopiskiem- obok Incantation heheHeretyk pisze:czekam na oryginał. nie będę słuchał najlepszego zespołu death metalowego z jakichś mp trójek
P.J.E.C.
- lucass
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kolejny wiele wnoszący post do tematu, mistrza zdań semantycznie pustych...:-)Heretyk pisze:czekam na oryginał. nie będę słuchał najlepszego zespołu death metalowego z jakichś mp trójek
all the monsters will break your heart
-
est
W takim razie proszę wymienić te płyty powyżej średniej. Najlepiej z tego roku.Adrian696 pisze:a nowa płyta mocno srednia
-
Heretyk
tak jak twój :Dnicram pisze: Kolejny wiele wnoszący post do tematu, mistrza zdań semantycznie pustych...:-)
- Najprzewielebniejszy
nie dosłuchałem do końca, plastik plastik plastik...
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Najprzewielebniejszy
nie.
Słuchałem z dzieckiem, mi sie nie podobało, mała też się krzywiła. a jak włączyłem Close to the world below to od razu banan wskoczył na jej i moją buźkę :)
Słuchałem z dzieckiem, mi sie nie podobało, mała też się krzywiła. a jak włączyłem Close to the world below to od razu banan wskoczył na jej i moją buźkę :)
-
est
- longinus696
Też mi się jakoś nie chce słuchać rzeczy, które wydali po "Unholy Cult". To była chyba ostatnia płyta, którą się jakoś tam zachwycałem. Potem przyszło znudzenie i zobojętnienie. Grają goście na jedno kopyto (jeśli chodzi o kompozycje), a brzmienie mają coraz mniej organiczne.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
est
Mi to jak najbardziej odpowiada. Poza tym nie wiem czy na jedno kopyto tak do końca. Pojawiły się na nowej pewne elementy, które ostatnio można było usłyszeć na trójce, solówki Roba są bardziej proste i dosadne. Poza tym na plus wyszło im to, że nie starają się na siłę utrzymać tego, że tak to nazwę, podniosłego klimatu z poprzedniej płyty. Myślę, że sumienia mają czyste:) Osobna rzeczą jest brzmienie, które mi osobiście nie przeszkadza, ale może co niektórych odstraszać. Rewelacji nie ma, jest solidna robota, co w przypadku tego zespołu jest jak szczytowanie całej rzeszy zespolików, które by chciały, a nie mają iskry ;)
- Harlequin
Ale to nieprawda własnie, a przynajmniej troche za daleko idziesz w swoim osądzie :) Każda z pierwszych 5 płyt Immolation jest co najmniej wyśmienita i jedynie indywidualne preferencje determinują, którą z nich ktoś uzna za najlepszą/ulubioną - niezależnie którąś by wybrał miałby racje. Uważam, że po "Unholy Cult" obniżyli troche loty i żadna z płyt nagranych potem nie podskakuje powyżej poziomu bdb.Drone pisze:Prawdę mówiąc, cała ich dyskografia to przypisy do "Dawn Of Possession" :)
Co do nowej płyty, to na ten moment podoba mi sie bardziej niż 3 ostatnie krązki. O dziwo jakos do tego brzmienia mozna przywyknać.