islam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: islam
bankowość raczej inaczej wyglądać nie będzie - tzn. lichwy tak czy siak nie wprowadzą. A co do ropy to nie wiem jak z ich zasobami, ale ja osobiście bardziej pokładam nadzieję w bardziej dynamicznym rozwoju napędów alternatywnych do tych opartych na ropie.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Nie tyle sama bankowość jest chujowa - bo ona jest odpowiedzią na takie, a nie inne, warunki kulturowe - co narzucająca sztuczne, bo związane praktycznie tylko i wyłącznie z religią ograniczenia ideologia. Banki radzą sobie dobrze również z wielu zupełnie innych przyczyn, poza tym nie o to chodzi żeby powiększać aktywa, tylko finansować przedsięwzięcia przynoszące zysk ich pomysłodawcom i korzyści konsumentom.Efowski pisze:@Riven @Nerwowy - pozwolicie, że Was połączę;] Racja, chujowa taka bankowość, której nie dotknął kryzys (bo w związku z koncepcją jej prowadzenia nie miał jak) i jeszcze się frańca rozwija dwa razy szybciej niż "klasyczna". Jeśli mnie pamięć nie myli , 2011 bodaj finansowe aktywa islamskich to 30 procent więcej, przy niecałych 10% reszty;]
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
No nie mów, że twoją sprawą jest dobre samopoczucie jakiegoś beżowego koleżki. Czym się tak ekscytujesz?Riven pisze:tak, na pewno osobista sprawa, ja pierdole
Aaa, to widzę, że źle zrozumiałem. Czyli nie chodzi o to, że biedni arabowie nie mogą sobie złotego napoju skosztować, tylko o to, że nie można się spokojnie najebać na delegacji do państw roponośnych. Od razu wyczułem tu jakąś nutę fałszu. No widać chcą tak widać mieć u siebie, co poradzisz?Bloodcult pisze:Bezdech ! Skoro to takie proste i dobrowolne to udaj się np. do Arabii Saudyjskiej, stań gdzieś z kratą browara i walkmanem. Będziesz częstował tymi browarami i puszczał im "Highway To Hell", Kto będzie chciał być uszczęśliwiony ten skorzysta a kto nie ten przecież grzecznie Ci odmówi :)
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Czyli państwa arabskie się nie rozwijają przez swój system bankowy czy jak? Przy całym ich zapleczu ideologicznym akurat dyscypliny bankowej Zachód mógłby muzułmanom zazdrościć.Nerwowy pisze:Nie tyle sama bankowość jest chujowa, bo ona jest odpowiedzią na takie a nie inne warunki kulturowe co narzucająca sztuczne, bo związane praktycznie tylko i wyłącznie z religią ograniczenia ideologia. Banki radzą sobie dobrze również z wielu zupełnie innych przyczyn, poza tym nie o to chodzi żeby powiększać aktywa, tylko finansować przedsięwzięcia przynoszące zysk ich pomysłodawcom i korzyści konsumentom.Efowski pisze:@Riven @Nerwowy - pozwolicie, że Was połączę;] Racja, chujowa taka bankowość, której nie dotknął kryzys (bo w związku z koncepcją jej prowadzenia nie miał jak) i jeszcze się frańca rozwija dwa razy szybciej niż "klasyczna". Jeśli mnie pamięć nie myli , 2011 bodaj finansowe aktywa islamskich to 30 procent więcej, przy niecałych 10% reszty;]
The madness and the damage done.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Przecież oni też uprawiają lichwe, tylko mają to inaczej nazwane żeby pasowało do religii. Coś jak picie alkoholu jak Bóg nie widzi.
Efowski, ty na serio myślisz, że pomyślność finansowa (wątpliwa) krajów arabskich wynika ze skutecznego systemu ekonomicznego? Czy coś źle zrozumiałem, bo nie wierzę.
Efowski, ty na serio myślisz, że pomyślność finansowa (wątpliwa) krajów arabskich wynika ze skutecznego systemu ekonomicznego? Czy coś źle zrozumiałem, bo nie wierzę.
this is a land of wolves now
-
Acha. I dlatego taki Turkmenistan jest krajem z jednym większych przyrostów PKB, że mój ulubiony przykład podam. ;DNerwowy pisze:Nie tyle sama bankowość jest chujowa, bo ona jest odpowiedzią na takie a nie inne warunki kulturowe co narzucająca sztuczne, bo związane praktycznie tylko i wyłącznie z religią ograniczenia ideologia. Banki radzą sobie dobrze również z wielu zupełnie innych przyczyn, poza tym nie o to chodzi żeby powiększać aktywa, tylko finansować przedsięwzięcia przynoszące zysk ich pomysłodawcom i korzyści konsumentom.Efowski pisze:@Riven @Nerwowy - pozwolicie, że Was połączę;] Racja, chujowa taka bankowość, której nie dotknął kryzys (bo w związku z koncepcją jej prowadzenia nie miał jak) i jeszcze się frańca rozwija dwa razy szybciej niż "klasyczna". Jeśli mnie pamięć nie myli , 2011 bodaj finansowe aktywa islamskich to 30 procent więcej, przy niecałych 10% reszty;]
A czy przypadkiem od tych aktywów coś tam nie zależy? ;]
@Riven, składa się na to kilka czynników - to oczywiste. Jednym z nich owszem jest. Tutaj nie o to jednak chodzi. Śmieszy mnie takie przekonanie, że upraszczając: "ja pierdole Islam, to oni tam są pewnie na etapie poznawania grotów liściowatych" Przecież to są biznesmeni pełną gębą.
- Riven
- Kontakt:
Nie jest moją sprawą i mało mnie interesuje, ale to nie przeszkadza żeby dana ideologia mnie mogła brzydzić. Tak jak nie spędza mi snu z oczu los Chińczyków, a mimo to panujący w Chinach koszmarny etatyzm wydaje mi się czymś strasznym. Naprawdę trzeba to pisać?Bezdech pisze:No nie mów, że twoją sprawą jest dobre samopoczucie jakiegoś beżowego koleżki. Czym się tak ekscytujesz?Riven pisze:tak, na pewno osobista sprawa, ja pierdole
- Riven
- Kontakt:
- Bezdech
Dzięki, już się niepokoiłem, że chodzi o coś poważnego z tym islamem, a tu widzę tylko zwykły dyskomfort estetyczny. Nie niepokój, błądzą, ale mają jeszcze szansę ujrzeć prawdę.Riven pisze:Nie jest moja sprawa i mało mnie interesuje, ale to nie przeszkadza żeby dana ideologia mnie mogła brzydzić. Tak jak nie spędza mi snu z oczu los Chińczyków, a mimo to panujący w Chinach koszmarny etatyzm wydaje mi się czymś strasznym. Naprawdę trzeba to pisać?Bezdech pisze:No nie mów, że twoją sprawą jest dobre samopoczucie jakiegoś beżowego koleżki. Czym się tak ekscytujesz?Riven pisze:tak, na pewno osobista sprawa, ja pierdole
They told them not to fear, they couldn't be prepared
- Riven
- Kontakt:
Z lektury różnych rzeczy dotyczących islamu, w tym Koranu. Małżeństwa pedofilskie to najmniej interesujący aspekt tej katastrofy intelektualnej.
Bezdech > gdyby nie forsowanie pewnych ideologii, to byłoby to tylko ciekawostka przyrodnicza.
Bezdech > gdyby nie forsowanie pewnych ideologii, to byłoby to tylko ciekawostka przyrodnicza.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
skoro muzułmanie są w swoich krajach tak bardzo szczęśliwi i tak im dobrze z prawem szariatu, ze swoją bankowością (która zapewnia im wzrost gospodarczy 30% wyższy niż chujowa europejska lichwiarska bankowość) i z PKB Turkmenistanu na czele, to czemu tak masowo migrują do Europy a nie do Turkmenistanu ?
oświećcie mnie. może i ja pojadę za chlebem do Turkmenistanu i nie będę tu pisał głupot na forum.
oświećcie mnie. może i ja pojadę za chlebem do Turkmenistanu i nie będę tu pisał głupot na forum.
-
- rasowy masterfulowicz
zaraz zostane zjedzony ale naszej kulturze przydaloby sie troche ich jaj w stosunku do kobiet. Zniewiescienie europy jest zalosne
KVLT lizania CZASZKI
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Ale nikt nie napisał, że tamtejsi przedsiębiorcy są chujowi - oni działają po prostu w takich, a nie innych warunkach i w pewnym sensie nauczyli się "oszukiwać" system. Problemem jest jednak brak możliwości finansowania prawdziwie innowacyjnych, ale co za tym idzie również bardzo ryzykownych przedsięwzięć. Wynalazki pchające ludzkość do przodu upowszechniają się właśnie dlatego, że znajdują się "wariaci" przekonani o tym, że ich pomysł na biznes odniesie sukces i "lichwiarze", którzy gotowi są go sfinansować biorąc przy tym wysoki procent będący premią za niemałe ryzyko. Znasz jakąś ogólnoświatową markę z Turkmenistanu? Masz może jakiś sprzęt wyprodukowany przez tamtejsza firmę? Może program komputerowy, cokolwiek?Efowski pisze:Acha. I dlatego taki Turkmenistan jest krajem z jednym większych przyrostów PKB, że mój ulubiony przykład podam. ;DNerwowy pisze:Nie tyle sama bankowość jest chujowa, bo ona jest odpowiedzią na takie a nie inne warunki kulturowe co narzucająca sztuczne, bo związane praktycznie tylko i wyłącznie z religią ograniczenia ideologia. Banki radzą sobie dobrze również z wielu zupełnie innych przyczyn, poza tym nie o to chodzi żeby powiększać aktywa, tylko finansować przedsięwzięcia przynoszące zysk ich pomysłodawcom i korzyści konsumentom.Efowski pisze:@Riven @Nerwowy - pozwolicie, że Was połączę;] Racja, chujowa taka bankowość, której nie dotknął kryzys (bo w związku z koncepcją jej prowadzenia nie miał jak) i jeszcze się frańca rozwija dwa razy szybciej niż "klasyczna". Jeśli mnie pamięć nie myli , 2011 bodaj finansowe aktywa islamskich to 30 procent więcej, przy niecałych 10% reszty;]
A czy przypadkiem od tych aktywów coś tam nie zależy? ;]
@Riven, składa się na to kilka czynników - to oczywiste. Jednym z nich owszem jest. Tutaj nie o to jednak chodzi. Śmieszy mnie takie przekonanie, że upraszczając: "ja pierdole Islam, to oni tam są pewnie na etapie poznawania grotów liściowatych" Przecież to są biznesmeni pełną gębą.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.