AUTOPSY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: AUTOPSY

27-03-2014, 20:12

Plastek pisze:Nuda w chuj jak zwykle.
Pewnie zostanie to odebrane jako jakiś bul dópy lub coś z jego spektrum, ale co mi tam - jeśli chodzi Ci o treść Twoich postów, to pełna zgoda ;) Choć nie powiem, że podobają mi się niektóre z Twoich bystrych replik i ciętych ripost :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-03-2014, 20:19

Ale co ziomek, mam elaboraty pisać, jak mnie to nudzi? Prosta sprawa przecie.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Sybir

27-03-2014, 20:21

Rozumiem, że z Autopsy w ogóle Ci nie po drodze? Jeśli tak, to w pełni rozumiem Twój komentarz.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-03-2014, 20:26

Dokładnie tak.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
535

27-03-2014, 20:59

Nuda? Miękka kupka? Gówno? Co my tu mamy? Jest!

Mamy rok 1995. Recenzja w periodyku Metal Side.

W końcu jest, płyta kapeli, której praktycznie nie ma, taki łabędzi śpiew, ale przebrnąć przez nią jest bez mała wyczynem - trwa blisko godzinę i jest obrzydliwie klasycznie brutalna, jak to tylko potrafią AUTOPSY, zero kompromisów, przymilnych melodyjek, po prostu wszędzie walają się zmaltretowane sodomią zwłoki, nadjedzone ekskrementy, wyciągnięte z grobu, nadpsute zgnilizną zwłoki...AUTOPSY, łezka się w oku kręci, choć przecież, gdy zastanawiam się nad tym zespołem, to ich muzyka już jakoś mi się przejadła, nie wytrzymała próby czasu. Image Reiferta, ani mnie już nie szokuje, ani tym bardziej mi nie imponuje. Shitfun to dobra płyta, ważne jest to, że nareszcie dobrze wyprodukowana (...), mocna, ciężka i bardzo brutalna. Czego można chcieć od nich więcej?
6/10 Dariusz Puch

Dla złapania punktu odniesienia, by nie polały się zaraz wiadra szlamu na biednego recenzenta, przytoczę inne oceny Kolegi Dariusza z tego samego numeru.

MELEK THA "Astrum Argentinum" 2/10
ZYKLON B - "Blood Must Be Shed" 8/10
PARADIGMA - "Mare Veris" 6/10
DEAD INFECTION - "A Chapter Of Accidents" 7/10
BEYOND BELIEF - "Rave Abyss" - 3/10
BLOOD - "Mental Conflicts" - 4/10
NOVEMBRE - "Wish I Could Dream It Again..." - 7/10
ON THRONS I LAY - "Sounds Of Beautiful Experience" - 7/10
BAY LAUREL - "Under A Clouded Sky" - 7/10
KREATOR - "Cause Of Conflict" - 8/10
KONKHRA - "Spit Or Swallow" - 9/10
MONUMENTUM - "In Absentia Christi" 10/10 - tu duży plus dla Pana Darka
AFLICTED - "Dawn Of Glory" - 5/10
CEMETERY OF SCREAM - "Melancholy" - 8/10
IN FLAMES - "Subterranean" - 10/10, a nieee pomyłka. Opis w stylu Tomek R., bez oceny
shitfun
weteran forumowych bitew

29-03-2014, 10:50

z sesji nagraniowej nowej płyty

Obrazek

Obrazek
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-03-2014, 11:05

shitfun pisze: Obrazek

Które to pokrętełko miałem użyć?

Kurwa, nie wiem....
shitfun
weteran forumowych bitew

29-03-2014, 11:13

nie wiem jak w takim gąszczu pokręteł można się nie pogubić hehe
Nasum

29-03-2014, 11:49

shitfun pisze:nie wiem jak w takim gąszczu pokręteł można się nie pogubić hehe
Pewnie stąd tyle płyt ma zjebane brzmienie, hehe...
Awatar użytkownika
Lykantrop

29-03-2014, 11:53

Plastek pisze:Ale co ziomek, mam elaboraty pisać, jak mnie to nudzi? Prosta sprawa przecie.
Może nuda to złe słowo, ale faktycznie mam jakiś problem z ugryzieniem ostatniej płyty Autopsy. Przy "Macabre Eternal" od razu mnie porwało do tańca, a tutaj próbowałem z lewej, prawej, rano i z wieczora... i chuj. Jest to fajne, wszystko jak należy, ale nie mam odruchu ponownego sięgnięcia po tę płytę. Nie chwyta, że tak to ujmę. Może w złym czasie zabierałem się za "The Headless Ritual", hooy vee.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Pacjent

29-03-2014, 12:01

535 pisze:Nuda? Miękka kupka? Gówno? Co my tu mamy? Jest!

W końcu jest, płyta kapeli, której praktycznie nie ma, taki łabędzi śpiew, ale przebrnąć przez nią jest bez mała wyczynem - trwa blisko godzinę i jest obrzydliwie klasycznie brutalna, jak to tylko potrafią AUTOPSY, zero kompromisów, przymilnych melodyjek, po prostu wszędzie walają się zmaltretowane sodomią zwłoki, nadjedzone ekskrementy, wyciągnięte z grobu, nadpsute zgnilizną zwłoki...AUTOPSY, łezka się w oku kręci, choć przecież, gdy zastanawiam się nad tym zespołem, to ich muzyka już jakoś mi się przejadła, nie wytrzymała próby czasu. Image Reiferta, ani mnie już nie szokuje, ani tym bardziej mi nie imponuje. Shitfun to dobra płyta, ważne jest to, że nareszcie dobrze wyprodukowana (...), mocna, ciężka i bardzo brutalna. Czego można chcieć od nich więcej?
6/10 Dariusz Puch

Dla złapania punktu odniesienia, by nie polały się zaraz wiadra szlamu na biednego recenzenta, przytoczę inne oceny Kolegi Dariusza z tego samego numeru.

IN FLAMES - "Subterranean" - 10/10, a nieee pomyłka. Opis w stylu Tomek R., bez oceny
Dla pełnej podniety proponuję dołączyć recenzję z Metal Hammera, który od zawsze podwyższa oceny płyt wydawanych przez MMP na licencji, a z "Shitfun" postąpił zjawiskowo.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Heretyk

29-03-2014, 12:03

Lykantrop pisze: a tutaj próbowałem z lewej, prawej, rano i z wieczora... i chuj. Jest to fajne, wszystko jak należy, ale nie mam odruchu ponownego sięgnięcia po tę płytę. Nie chwyta, że tak to ujmę. Może w złym czasie zabierałem się za "The Headless Ritual", hooy vee.
mam identycznie
Bacchus
zaczyna szaleć

29-03-2014, 12:15

Pacjent pisze:
535 pisze:Nuda? Miękka kupka? Gówno? Co my tu mamy? Jest!

6/10 Dariusz Puch

Dla pełnej podniety proponuję dołączyć recenzję z Metal Hammera, który od zawsze podwyższa oceny płyt wydawanych przez MMP na licencji, a z "Shitfun" postąpił zjawiskowo.
(...) gówniany,jebany death metal który potrafia grąc tylko Autopsy(...)
to taki wycinek z recenzji,bo nie chce mi sie szukać numeru..podpisane było..GW +Vader
Nasum

29-03-2014, 12:16

W sumie w przypadku tego zespołu brzmi to jak komplement ;D
Pacjent

29-03-2014, 12:18

Heretyk pisze:
Lykantrop pisze: a tutaj próbowałem z lewej, prawej, rano i z wieczora... i chuj. Jest to fajne, wszystko jak należy, ale nie mam odruchu ponownego sięgnięcia po tę płytę. Nie chwyta, że tak to ujmę. Może w złym czasie zabierałem się za "The Headless Ritual", hooy vee.
mam identycznie
Prosta sprawa: "The Headless Ritual" jest płytą mniej przystępną od poprzedniczki, mniej w niej cytatów z 4 pierwszych albumów. "Macabre Eternal" zakonserwował niektórych słuchaczy, zaimpregnował na zmiany jakie nastąpiły na "The Headless Ritual". "The Headless Ritual" to wspaniała płyta.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

29-03-2014, 12:21

Pacjent pisze: Prosta sprawa: "The Headless Ritual" jest płytą mniej przystępną od poprzedniczki
Czo ;o
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Bacchus
zaczyna szaleć

29-03-2014, 12:27

Nasum pisze:W sumie w przypadku tego zespołu brzmi to jak komplement ;D
Się zgadza, jeno tam płyta otrzymała zaszczytną ocenę bodajże 2
:)
shitfun
weteran forumowych bitew

29-03-2014, 13:30

u mnie THR stoi o punkt wyżej od ME, więc jesli nowy materiał ma być do niej zblizowny, to jestem kontent - zresztą pierwszy opublikowany numer to dla mnie mistrzostwo. zresztą nigdy się nei zawiodłęm na tym co nagrali to i tym razem pewnie tak będzie
Awatar użytkownika
Lykantrop

29-03-2014, 15:42

Nerwowy pisze:
Pacjent pisze: Prosta sprawa: "The Headless Ritual" jest płytą mniej przystępną od poprzedniczki
Czo ;o
Ale ona jest jak najbardziej przystępna, wszystko jest na niej oczywiste dla kogoś kto na poprzednich płytach Autopsy zjadł własne zęby. Zwyczajnie tylko jej problemem jest słaba przyczepność, chwytliwość czy jak to zwać. Nie ma hitów, o. Co mi np. nie przeszkadza w przypadku takiego Ignivomous, tak tutaj... nie wiem. Usiadę jeszcze parę razy do "The Headless Ritual". Może muszę zwyczajnie odkryć jej ukryty potencjał.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

29-03-2014, 16:03

Jeżeli She Is A Funeral nie jest hitem, to ja już nie wiem, co ma nim być. ;)
ODPOWIEDZ