Tego nie wiem, ja miałem kilka razy od znajomych myśliwych i byłem w szoku jak jest to dobre :) Polecam, jeżeli ktoś będzie miał okazję spróbować. Warto.Drone pisze:O, to takiej nie jadłem. Ciekawe, czy to można gdzieś kupić?
NAPALM DEATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: NAPALM DEATH
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
A kutasy z nieba lecieli? ;)neuro pisze:
Tego nie wiem, ja miałem kilka razy od znajomych myśliwych i byłem w szoku jak jest to dobre :)
-
- postuje jak opętany!
Lecieli wchuj! Ja nawet nie mam pojęcia jak to nawet powiedzieć tutaj, takie to było soczyste i dobre!ramonoth pisze:A kutasy z nieba lecieli? ;)neuro pisze:
Tego nie wiem, ja miałem kilka razy od znajomych myśliwych i byłem w szoku jak jest to dobre :)
-
- mistrz forumowej ceremonii
umówmy się, że wszystkie podroby są pyszne, a co tam komu bardziej smakuje, to już kwestia gustu. żołądki po prostu wielbięmoonfire pisze:Dziwne, że żołądków i serc jeszcze nikt nie wymienił. Osobiście jestem fanem tych podrobów. Serca duszone z cebulą, a żołądki w sosie śmietanowym, gęstym takim i jest żarcie mistrzów i więcej kasy na płyty zostaje. :)
-
fan.pl już wysyła nową płytę, z tego co widzę
- Drone
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Całkiem ciekawy.
-
- weteran forumowych bitew
Moi ludzie! Jutro na obiad żołądki gotowane w szybkowarze. Później sos zapiekany. Ziemniaki i groszek z marchewką. Juz mi ślinianki napierdalają!Heretyk pisze:umówmy się, że wszystkie podroby są pyszne, a co tam komu bardziej smakuje, to już kwestia gustu. żołądki po prostu wielbięmoonfire pisze:Dziwne, że żołądków i serc jeszcze nikt nie wymienił.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Drone
Podroby bardzo w porządku, ale dlaczego nikt nie wspomniał o flakach?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- postuje jak opętany!
Sam bardzo lubię wątróbkę z cebulką, ale chciałbym zauważyć, że nie wydaje mi się, żeby tytuł nowej płyty Napalm to była jakaś prymitywna wegetariańska propaganda. W ogóle nie chodzi przecież o jedzenie mięsa, dietę, prawa zwierząt i inne tego typu zagadnienia. Wiem, że to dość oczywiste co piszę, ale tytuł chyba raczej należy rozumieć jako opierający się na (nie)zabawnym paradoksie, że człowiek jest drapieżnikiem najwyżej postawionym w łańcuchu pokarmowym, stojącym na samym szczycie piramidy, a jednocześnie jest łatwym mięsem, bezbronną ofiarą systemu, w którym nieliczne elity kontrolują obywatela służbami, propagandą, manipulują nim, wysysają jego dobra, ograniczają perspektywy, zniewalają, zjadają i wypluwają. Przekaz antyrządowy, antykorporacyjny, antytotalitarny itd. absolutnie nie wegański.
- Drone
Nie wiem jeszcze, o czym są teksty na nowej płycie, ale to prawda, że pomimo całej lewackości, która wychodzi z Barneya w wywiadach, to jego teksty nie są oczywiste, a na pewno nie nachalne ideologicznie. Raczej obrazują w metaforyczny sposób człowieka wtłoczonego w tryby jakiejś nadrzędnej maszynerii, z czego trudno się wyzwolić. Zresztą nie tylko Barney pisał teksty w tym zespole (choć nie wiem, jak jest teraz).
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Żułek
jeszcze nie ale u mnie jest "dostawa wkrótce" wiec tylko się cieszyć :)Heretyk pisze:fan.pl już wysyła nową płytę, z tego co widzę
bo reszta jest już w magazynie :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Drone pisze:Nie wiem jeszcze, o czym są teksty na nowej płycie, ale to prawda, że pomimo całej lewackości, która wychodzi z Barneya w wywiadach, to jego teksty nie są oczywiste, a na pewno nie nachalne ideologicznie. Raczej obrazują w metaforyczny sposób człowieka wtłoczonego w tryby jakiejś nadrzędnej maszynerii, z czego trudno się wyzwolić. Zresztą nie tylko Barney pisał teksty w tym zespole (choć nie wiem, jak jest teraz).
Nowy teledysk zresztą doskonale to obrazuje.
A co do tekstów Napalm. Na pewno nie są one zbyt oczywiste, raczej dość abstrakcyjne, ciężko czasem powiedzieć o czym są konkretnie - jak to Shane raczył zauważyć o tekstach Barneya z czasów "Words...". Ale nie powiem, jak ktoś ma jakieś dobre tłumaczenie ich tekstów to chętnie bym poczytał.
- Rattlehead
Właśnie dzisiaj były na obiad.Drone pisze:Podroby bardzo w porządku, ale dlaczego nikt nie wspomniał o flakach?
support music, not rumors
-
Móżdżek samożony z jajkami, cebulką i czosnkiem.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Triceratops
Flaki zajebista sprawa, dobrze zrobione flaki najlepsza zupa swiata razem z dobrze zrobiona gulaszowa.Drone pisze:Podroby bardzo w porządku, ale dlaczego nikt nie wspomniał o flakach?
woodpecker from space
- moonfire
Flaki - tak!
A teledysk interesujący: antyutopia w społeczeństwie postindustrialnym w klimacie fantastyki socjologicznej. Tak to widzę.
A teledysk interesujący: antyutopia w społeczeństwie postindustrialnym w klimacie fantastyki socjologicznej. Tak to widzę.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Flaki zrobione przez moją teściową, wzmocnione mięsem kaczki - mistrzostwo świata!
- Triceratops
Teledysk nieco odpychajacy, malo jest rzeczy bardziej odrazajacych od otylych wegusowmoonfire pisze:Flaki - tak!
Ale flaki bardzo ok
woodpecker from space